Onteigening van blanken: Zuid-Afrika gaat Zimbabwaans

screenshot_40

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De “Failed State” Zimbabwe wordt het voorbeeld voor de ANC-regering van Zuid-Afrika. Men wil de blanken onteigenen en het land definitief ruïneren.

duits-zuerst

Het volstaat niet dat de ANC-regering het ooit rijkste land van Afrika door wanbeheer en corruptie al successievelijk aan de rand van de afgrond bracht; nu wil men in Pretoria en Kaapstad waarschijnlijk ook nog een voorbeeld nemen aan de “Failed State” Zimbabwe, wiens autocratische heerser de voormalige graanschuur van zuidelijk Afrika met de structurele onteigening en verdrijving van de blanken in een armenhuis veranderde.

Want president Jacob Zuma (foto), net zoals Nelson Mandela een zwarte blanken hatende racist en economische links-extremist, wil de blanke minderheid in het land uit de economie verdrijven en haar land onteigenen. Officieel om zodoende de economische ongelijkheid in het land te verminderen. In werkelijkheid echter gaat het hem hierbij alleen maar om puur revanchisme voor de periode van de Apartheid.

Omdat de “blanke huishoudingen een minstens vijfmaal zo hoog inkomen hebben als zwarte huishoudingen”, aldus Zuma, wil hij “een nieuw hoofdstuk van radicale sociaaleconomische transformaties” starten, omdat deze ongelijkheid 22 jaar na het einde van de Apartheid altijd nog te groot zou zijn. Daarom dient een nieuwe wet het eenvoudiger te maken om land, dat in het kader van de kolonisering van de zwarten werd afgepakt, opnieuw te verdelen. De blanke eigenaren moeten daarvoor de desbetreffende marktprijs krijgen.

Maar Zuid-Afrika zou daarmee direct de weg inslaan die Zimbabwe al nam. Maar het buurland van de autocraat Mugabe had 15 jaar na de strijd tegen de blanke farmers de fout ingezien en hen weer in het land uitgenodigd. Want zelfs de seniele staatschef van Zimbabwe moest inzien dat het juist de blanke farmers waren die het land voedingsmiddelenzekerheid en banen boden, terwijl de landerijen onder de nieuwe zwarte eigenaren nauwelijks opbrengsten opleverden.

Gezien de pathologische haat van menig ANC-politicus tegenover de blanken mag je je echter afvragen of zij – na al die jaren van misoogsten en falen – überhaupt een keer op het idee komen dat juist de blanken in het land de werkelijke sterke schouders zijn die de hele economie (en dus ook de zwarte bevolking) kunnen meedragen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, corruptie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Racisme, Rotzakken, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

46 reacties op Onteigening van blanken: Zuid-Afrika gaat Zimbabwaans

 1. leefbarbaar zegt:

  Erg.
  In eigen land worden jaarlijks honderden boeren onteigend en uitgekocht voor woningbouw, industrie en nepnatuur. En boerenhaat.
  Het wordt tijd dat de boeren stoppen met CDA te stemmen.

  Geliked door 4 people

 2. Ad de Koning zegt:

  Overal waar de zwarten de boel overnamen ging het bergafwaarts. Je zag het op TV wel als mensen in een Afrikaans land gingen wonen, je kon nooit op de zwarten rekenen, ze kwamen nooit op de afgesproken tijd, veel te laat of helemaal niet en daar moet je dan een zaak mee opbouwen. Men zou het boek van Robert Ruark “Iets van waarde” uit de 50-er jaren, een roman over de Mau Mau-periode in Kenia nog eens moeten lezen, nou die leken wel heel erg op IS in hun daden. Er is destijds ook een film van gemaakt “Something of Value” met Rock Hudson en Dana Wynter. Toen ik het boek las, het was erg boeiend, moest ik het soms wegleggen om dat de gruwelijkheden die de Mau Mau beging me wel eens teveel werden.

  Like

 3. Stef zegt:

  Geheel Afrika was welvarend geweest als het nog steeds was gekoloniseerd.
  In 1976 zei een oude neger in togo mij dat het voor het land veel beter was geweest als de Duitsers er gebleven waren. Toen was er welvaart en werk voor iedereen. Maar vooral discipline.
  Niet werken dan honger lijden of een pak slaag.
  In Nigeria,Cameroen en overige Afrikaanse landen zie je de overwoekerde plantages nog. Nu verandert in oerwoud.
  Wie niet horen wik moet voelen.
  Maar toen kwamen de sociaalcriminelen. Zij maakten de welvaart voor deze landen kapot.

  Geliked door 4 people

  • kruisridder zegt:

   Indonesie hetzelfde verhaal. Was onder de Nederlanders zeer welvarend en overal was er werk. Sinds de Nederlanders er met geweld, mede door de VN en de Amerikanen, zijn verdreven, leven ze in dezelfde toestand als in 1950.

   Like

 4. Jan zegt:

  Zegt genoeg over de mentaliteit van het volk

  Geliked door 1 persoon

 5. ieznogoedh zegt:

  God verhoede dat het die kokosnotenplukker lukt om al dat land te onteigenen.
  Immers, in no time ligt Zuid-Afrika economisch op zijn rug en dat kan niet anders betekenen dat er weer hele volksstammen hierheen komen om andere blanken voor ze te laten werken.
  Net zoals een app maar moeilijk lang rechtop kan lopen, kunnen Afrikanen maar moeilijk hun eigen land besturen. Zit gewoon niet genoeg in die koppies.

  Geliked door 2 people

 6. Harry zegt:

  Zo zie je , als je de zwarte aanwas niet onder controle hebt , dat ze dan steeds meer in de meerderheid raken en je eindigt met NIKS !
  Blanken worden beroofd VAN ALLES ! Uiteindelijk ook van hun leven .

  Nou was er lang een natuurlijke selectie door gebrek aan voer , dankzij de ontwikkelingshulp is dat ook ondermijnd .
  Nu zal niemand kinderen willen laten verhongeren , maar op deze manier gaat het ook helemaal niet goed .
  Op enig verantwoordelijkheidsbesef hoef je niet te rekenen bij negers .
  Op geboortebeperking evenmin .
  Op dankbaarheid al helemaal niet !

  Het gaat daar net als met de kudde’s , ze hebben teveel dieren , die vreten ALLES kaal .
  Wat er nog aan groen is , zit aan de bomen en wordt met machete’s uit de bomen gehakt .
  Een aantal dieren sterven er dan door ondervoeding en ziektes .
  Degenen die overblijven moeten het goed maken .
  Dat heeft wel als bijeffect dat álles opgevreten is en volgend jaar niet meer groeit .
  Zo zullen ze van heel Afrika uiteindelijk een soort Sahara maken .
  Heb het zien gebeuren in Sudan .

  Zie je de parallel ?

  Kom maar op jongens , hier is het nog hartstikke groen !
  Oom Jesse staat paraat .

  Het alternatief is : zorgen dat er geen één meer hierheen komt !
  Dat lijkt mij de beste optie .
  Laat ze het lekker uitzoeken dáár , wellicht dat hun iq dan over een paar honderd jaar ook wat gestegen is en dat ze dan ook zelf een beetje kunnen nadenken .

  Geliked door 3 people

 7. guusvelraeds zegt:

  Zwarten kunnen zelf niets presteren. Daarom zijn ze nu in Zuid Afrika in een stadium gekomen dat ze hun eerdere roof (die al 20 jaar aan de gang is) moeten gaan intensiveren willen ze de komende jaren het land nog enigsinds laten draaien. Nadat de blanken onteigend zijn zal de totale chaos uitbreken, chaos door slecht onderhoud en slecht rentmeestschap. Het ooit bloeiende Zuid Afrika zal op termijn imploderen. Wat de zwarte man/vrouw in zijn handen krijgt is nooit een lang leven beschoren. Zij zullen nooit in staat zijn een land te bouwen en te besturen dat de vergelijking kan doorstaan met een gemiddeld west europees land. De zwarten kunnen niet organiseren, ze kunnen niet aan een toekomst bouwen en ze kunnen iets wat goed is niet in stand houden. Rascisme geblaat is niets ander dan eigen falen bij de blanke man en vrouw in de schoenen schuiven. Het rascisme van de zwarten gaat nu tot een climax komen. Helaas kunnen veel blanke Zuid Afrikaners het land niet ontvluchten. Een genocide op blanke Zuid Afrikaners staat in de start blokken.

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2056235-de-regenboognatie-is-mislukt.html

  Geliked door 3 people

  • louis-portugal zegt:

   Helaas heb je gelijk guus..

   Like

  • Ron zegt:

   Ik heb weleens ergens gelezen, dat Slowakije graag blanke boeren uit Zuid-Afrika wil hebben om in Slowakije landbouwbedrijven te starten wegens dat de gemiddelde Slowaak niet meer zo’n zin had om boer te worden.
   De Zuid-Afrikaanse boeren zouden daar terecht kunnen. Alleen zijn er ook genoeg blanken in ZA die geen boer zijn, die hebben die uitvluchtmogelijkheid dan niet.

   Kunnen we in Europa niet een stel van die Afrikaanse immigranten die recentelijk zijn binnengekomen en veel problemen geven misschien inwisselen voor een stel blanken uit Zuid-Afrika ?
   Zuid-Afrika blij, want daar dan minder blanken, en wij blij, want hier dan minder noord-Afrikaans schorriemorrie.

   Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Het valt mij op dat deze beschrijving ook past op het gedrag van mohammedanen.
   Zou het primatengedrag er ook voor zorgen dat de islam zo’n grote aanhang heeft in Afrika?

   Like

  • kruisridder zegt:

   Daarom zijn zo goed als alle blanken daar ook tot de tanden bewapend en hebben ze vermogen in het buitenland om materiaal en mensen aan te trekken die verwoestend huis kunnen houden onder de zwartjes. Dat weten ze ook. Als ze al te lui zijn om te werken, zijn ze binnen een paar dagen van het vechten ook wel uitgeteld en hebben de blanken het land weer in bezit met een blanke regering, zoals het hoort. Ik heb vele Zuid-Afrikaanse vrienden.

   Like

 8. duinsnip zegt:

  Straks weer een spotje over de arme kindertjes in Afrika er bij. 65 jaar geleden spaarden we daar al voor. Voor Chinese of Japanse kindertjes heb je er nog nooit een gezien. Hoe komt dat toch?

  Geliked door 4 people

 9. kruisridder zegt:

  Ja Mugabe had nu wel ingezien dat geen enkele zwarte daar met een zweep vooruit is te slaan om te werken. Nu zijn de blanken, als noodzakelijk kwaad, weer welkom om de boerderijen weer in bezit te nemen. Maar, na de vele doden onder de blanken, mag dat volk nu ook hun hun eigen stront gaarkoken………toch?

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Mugabe ligt nu inderdaad op de knieën om de blanke boeren weer terug te krijgen. Ook wil hij alle blanke boeren die 10 jaar geleden zijn weggejaagd (velen werden vermoord) volledig compenseren voor de verliezen. Maar kijk wat eraan vooraf ging. Gelukkig konden veel Afrikaanse blanke boeren hun geluk vinden in de oude Russiche republieken. Ook veel boeren konden terrecht in Roemenië, Polen en andere Oost Europese landen waar na de val van het socialisme annex communisme veel was op te bouwen. Zwart en communist zijn werkt dubbel vernietigend op een samenleving. Zowel Mugabe en ook Mandela en de rest van het ANC waren communist tot op het bot.

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   De blanken die dit alles hebben meegemaakt en het hebben overleefd, beroofd en berooid wisten te ontsnappen uit deze moorddadige hel, die zullen zich feestelijk bedanken. Die weten maar al te goed wat deze beloftes uiteindelijk betekenen. Nog zeker een keer hetzelfde mee te moeten maken als alles weer opgebouwd is en het zwarte volk op z’n zogenaamde rechten pocht. Het woord goedschiks kennen die echt niet.

   Like

 10. Ivanhoe zegt:

  Kortom: Memisa kom er maar in,
  nog meer hongerige negertjes binnenkort.
  Want zelf organiseren en zaken onderhouden, zit er niet in bij dat volk.

  Geliked door 3 people

  • Jan zegt:

   Memisa is tegenwoordig in handen van de Rode Taliban, van Cordaid, een antisemitische organisatie die met diverse antisemitische NGO’s samenwerkt
   http://www.ngo-monitor.org/reports/indirect_dutch_government_funding_icco_and_cordaid_support_for_radical_ngos/

   Geliked door 1 persoon

   • Dat zijn organisaties met bloed en zweet, van de anderen, aan de handen. Als de kraan met 140 miljard die er jaarlijks naar deze Rooje Rattenholen gaat wordt dichtgedraaid kan de inkomstenbelasting naar 5%, de benzine naar 15 centen de liter, krijgen de oudjes gouden kranen in hun badkamer met uitzicht op enorme groene weiden met dartelende lammetjes, worden de koekjes bij de koffie aangedragen door vrolijk dansende zorgprinsessen en wordt er nooit meer over de pil of organenhandel van DOOD66 gesproken of krijgen ze een robotknuffel in plaats van een warme hand.

    Die 140 miljard moet je zien als de helft van de inkomsten van een gezin. Papa komt dus thuis met z’n loonzakje en loopt eerst naar de buren om de helft af te geven en komt daarna pas naar binnen waar de familie met de bek open van de honger ligt. En waarom? Omdat de baby anders gaat krijsen want die vindt de buren zielug. Leve de democratie.

    Like

   • Had ik al gezegd dat pappa er over aan het piekeren is hoe hij de baby kan mollen zonder dat mamma het merkt. Missdchien op de trein zetten naar Afrika, samen met de buren. Nee, hij weet ’t nog niet maar stemt wel op de PVV. Desnoods in een moskee.

    Like

 11. Het zijn en bijven domme debiele corrupte kudtnegerts die nog steeds niet in de gaten hebben dat ze zelf eigenlijk helemaal niets weten en/of kunnen. Zuid Afrika was oorspronkelijk een bijna leeg land dat door de geweldige blanken tot groei is gekomen door hard werken. Later trokken arme negerts er naar toe om een baan te vinden en nu is het ineens hun land?? Corrupte Lulmetvingers Moegabe heeft zijn land Zimbabwe volledig kapot gemaakt door de hardwerkende ervaren blanke boeren te vermoorden en de rest het land uit te werken.
  Domme corrupte negerts in Zuid Afrika maken nu dezelfde fout en komen er nog wel achter. Het gros van de swarten daar kan echt geen land regeren of uit eigen initiatief het land bewerken, nu veel succes ermee.
  Waarschijnlijk wordt dit ook ons voorland in Europa, waar straks hele zwermen hondsbrutale fucknegerts komen, het hun land vinden en alleen maar eisen hebben.

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 13. Flo zegt:

  En Nederland maar geld sturen naar die ontwikkelingslanden,als er geen eten meer is.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Ontwikkelingsgeld, medische zorg, onderwijsprojecten verergeren de problemen.
   De inboorlingen worden uit de wind gehouden, planten zich onbelemmerd voort en laten de boel verslonzen zodra de ontwikkelingswerkers vertrekken.

   Like

 14. Johan zegt:

  Het begint erop te lijken, dat het apartheidsregime van weleer toch niet zo’n gek idee was.
  Zoals nu blijkt was men hiertoe genoodzaakt uit zelfbescherming om te overleven.
  De geschiedenis lijkt zich nu te herhalen.
  Ofwel worden de blanken genoodzaakt Zuid-Afrika massaal te verlaten ofwel men creëert opnieuw een Staat ‘slechs vir blanke’ in het zuiden rond Kaapstad. Gelijk hebben ze als ze het zouden doen. Of moeten ze zich maar laten afslachten door het ANC ?

  Like

  • Blanke hardwerkende mensen laten discrimineren en vermoorden door swarten is o.k., want de landen daar zijn alleen maar voor de swarten.
   Helaas schijnt NL voor iedereen te zijn??????
   Het heeft allemaal met de nazi socialisten te maken die ook het zuiden van Afrika naar de klote aan het helpen zijn, net als NL.
   De geschifte gutmensch heeft blijkbaar overal ter wereld een enorme hekel aan de blanke mens, alhoewel hij het zelf ook is.
   De enige “rijkdom” die de swarten hebben komt van het stelen, roven en moorden, want zelf een economie opzetten kunnen ze niet, wat dat betreft zijn het allemaal net fucking booslims, die worden ook alleen maar “rijk” door te stelen en te roven, ook hier bij ons in hetwesten. Bijna niemand van die groep is in staat om een eerlijk bedrijf op te zetten.

   Geliked door 2 people

 15. wim zegt:

  Lees ‘Minderheid in eigen land’ van Martin Bosma. Waarschuwend voorbeeld hoe (blanke) mensen die dit toch al heel lang konden zien aankomen, toch – tegen beter weten in – bleven en soms nog misprijzend deden over hen die de bui wel zagen hangen en al vertrokken zijn.

  Geliked door 3 people

 16. Pietersen zegt:

  Om de rotzooi van Zuma te verdoezelen, gaan ze daar nu de blanken als schuldigen aanwijzen.
  Net als die gek Mugabe in Zimbabwe dus.
  Maar de linkse kliek hier in Nederland zul je daar niet over horen.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Die waren dolenthousiast over Pol Pot, Castro, Mugabe, Mao, …
   Nu hoor je figuren als Marcel van Dam, Paul Rosenmöller, … daar niet meer over.

   Like

 17. Taljaard zegt:

  Was er al jaren bang voor.
  Wat zullen ze bij de PvdA en de VARA in hun nopjes zijn dat ze er actief aan hebben mee gewerkt om een heel land naar de bliksem te helpen.

  Geliked door 1 persoon

 18. tippelaar zegt:

  Als ze alles naar de bliksem hebben geholpen zullen de zwarten wel weer te vreten krijgen via de VN. Dat voer wordt betaald door o.a. nederland want onze linkse medeburgers zijn zeer begaan met het lot van de zwarten. Daar gaat dus ons belastinggeld naar toe, met dank aan de idioten van links.

  Like

 19. boorzalf zegt:

  Einde van Zuid -Afrika, weer een derde wereld land er bij. En natuurlijk zal Jesser Arafat gelijk weer bleten dat er meer geld moet naar ontwikkelingshulp. Samen met de rest van de linkse kliek.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Dat zou heel snel afgelopen zijn als de linksmens zijn eigen lolpakket moest betalen,
   uit eigen ‘zak’ zijn ze niet zo royaal !!
   SOCIALISM:
   A GREAT IDEA……
   ‘TIL YOU RUN OUT OF OTHER PEOPLE’S MONEY.

   Geliked door 1 persoon

 20. Geronimo zegt:

  @guusvelraeds
  Correcte analyse. Het is zo en niet anders. Zwarten mogen dan al fysiek in sporten misschien dikwijls beter presteren dan het gros van de blanken, van de rest, zoals u het aanhaalt, hebben ze weinig of geen kaas gegeten. Ze hebben een totaal andere volksaard, en daar is niets aan te doen. Vrolijk zijn, dansen en springen, en…kindjes maken. Liever lui dan moe voor het overige. Ooit sprak ik met een handelaar in Zuid-Afrikaanse wijnen, die daarvoor het land geregeld bezocht. Hij zei me eens, en het was niet ludiek bedoeld, dat je daar voor het werk dat één blanke verricht, vier zwarten vandoen hebt. De realiteit bevestigt dit allemaal. Overal waar de zwarten het overnamen, verdween de welvaart en de welstand van weleer, en werd de infrastructuur bij wijze van spreken een puinhoop. Wat bevestigt dat ze leiding nodig hebben om in het gareel te lopen.
  Natuurlijk zijn er uitzonderingen, dat zou er nog aan mankeren, maar die bevestigen alleen maar de regel, zoals dat heet. De linkse dada dat alle mensen gelijk zijn, gaat bijgevolg niet op. Enkel gelijkwaardig. Ook dat is een feit. En dat heeft niets met racisme te maken, maar alles met nuchtere feiten.

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @Geronimo
   Het zijn vaak ook erg sympathieke mensen.
   En zij kunnen wel degelijk wat, maar hebben gewoon leiding nodig.
   Behandel ze goed en eerlijk en ze zullen zo trouw zijn als een hond en zich voor jou uit de naad werken.
   Aan zichzelf over gelaten maken ze er doorgaans inderdaad een zooitje van.
   Volgens mij geen kwestie van ras, maar van cultuur, die er door de eeuwen heen is ingesleten en wat je er heel moeilijk uit kunt krijgen.
   Er bestaat een enorm cultuurverschil tussen zwarte Amerikanen, Nederlandse Surinamers versus inheemse zwarte Afrikanen. Veel zwarte Amerikanen en Nederlandse Surinamers onderscheiden zich, afgezien van hun uiterlijk, in vrijwel niets van blanken.
   Maar daar zijn eeuwen overheen gegaan en sommigen zitten ten dele nog steeds vast in een overgeleverde slavencultuur en een daarmee corresponderende psyche; met alle negatieve gevolgen van dien.
   En ook tussen inheemse Afrikanen bestaan weer grote verschillen. Een advocaat, of ondernemer uit Ghana kun je totaal niet vergelijken met een Somalieer of een Sudanees.
   Dat is net zo’n groot verschil als dat tussen een Fin en een Turk. Ook in Zuid Afrika zelf bestaan er grote verschillen tussen de verschillende etnische groepen.
   Wij hebben als familie enige jaren in de Kaapprovincie gewoond en buitengewoon goede ervaringen gehad met Kaapse kleurlingen; hardwerkende, goudeerlijke christenmensen, die ook niks moesten hebben van Bantu’s, Xhosa’s en Zulu’s.

   Zuma is een Zulu.
   Dat is een stam uit het Westelijke Natal van oorlogvoerende veehoeders, die je nog het beste kunt vergelijken met de oude Spartanen; een keiharde patriarchale krijgerscultuur, waarbinnen loyaliteit aan de stam en het zich onderwerpen aan de hierarchie en de groep de hoogste waarde vertegenwoordigt en verder net zo primitief en bijgelovig als de Spartanen uit 800/600 v. C.
   Het hoeft geen betoog dat deze mindset, die dus in de eerste plaats is gericht op het belang van de stam, uitmondt in een onbeschaamde zelfverrijking, waarbij Zuma zich gedraagt als een stamhoofd en Zulu koning, inclusief een paleis van Versailles van een huis en een hele harem van concubines. Dat kost natuurlijk een smak geld wat door corruptie en verregaand nepotisme bij elkaar wordt geharkt. En waar het ANC zich uitstekend voor leent, mits de buit voor een deel ook over de rest van de inheemse stammen wordt verdeeld. Wat dat voor de Zuid Afrikaanse economie betekent laat zich raden.

   Je zou denken dat zoiets al erg genoeg is.
   Maar dan zijn de Zulu’s nog verreweg de meest gedisciplineerde zwarte inheemse groep.
   Bantu’s zijn helemaal een ramp en Xhosa’s alleen maar iets minder erg.
   De ergsten zijn de Matabelen, die grotendeels in Zimbabwe wonen, maar de laatste 10 jaar massaal de grens zijn over gestroomd vanwege de honger en de armoede in hun eigen land. Vanouds meedogenloze rovers en moordenaars, die er geen been in zien om iemand die niet tot hun stam behoort af te maken voor een paar rand, of een stuk brood en een flesje Coca Cola. Marokkanen zijn engelen en lammetjes vergeleken met dat tuig.
   Kortom, Zuid Afrika verzinkt al jaren in de zelfde structurele tribale chaos en ellende, die grote delen van de rest van Zwart Afrika kenmerkt. En dat zal er op den duur echt niet beter op worden.
   Ben wijlen mijn ouders zeer dankbaar dat zij al in 1962 besloten om terug naar Nederland te gaan.

   Geliked door 1 persoon

 21. De zwartjes hebben veel overeen met moslims. Het enigste talent wat zij hebben is moorden en afbreken een land kapot maken. Zij kunnen helaas niet zelf functioneren.

  Like

 22. leefbarbaar zegt:

  Ben je boer daar en je betaalt je personeel goed, dan komen ze maandenlang niet meer terug.
  Betaal je ze minimaal, blijven ze en dan doe je aan uitbuiting.
  Probleem dus.
  Maar het echte probleem is natuurlijk dat de EU alle producten uit Afrika blokkeert met heffingen en dat de blanke boer kan boeren en produceren, de zwarte boer niet.
  Hoe lossen we dat op?
  Geen idee. Nogmaals in eigen land worden de boeren ook weggetreiterd. We staan erbij en kijken er naar en zien wekelijks hectaren kostbare landbouwgrond veranderen in nepnatuur. Puur en alleen omdat Groenslinksen daar geld aan verdienen. En zelfs dat kunnen we niet oplossen.

  Like

 23. jantjeuitnl zegt:

  En als ze in eigen land de boel hebben afgebroken dan komen ze hierheen. De EU laat ze wel binnen.

  Like

 24. Geronimo zegt:

  @Taljaard
  Wat ik vooral wilde zeggen, schrijft u voor een stuk in uw ene zinnetje, dat dan ook makkelijk als synthese kan dienen:

  ‘En zij kunnen wel degelijk wat, maar hebben gewoon leiding nodig.’

  Zwarten zijn inderdaad mensen als een ander, even waardevol, van heel sympathiek tot uitermate boosaardig en gevaarlijk, zoals overal elders in de wereld, met al hun gebreken en goede eigenschappen, zoals u het er zelf over had. Maar daar ging het nu in eerste instantie even niet om. De vraag is of zwart Afrika daadwerkelijk in staat is om op eigen houtje, d.w.z. zonder de hulp en controle en inbreng van blanken en Aziaten, een welvarende maatschappij op te bouwen en te blijven behouden, zoals o.m. in Europa het geval is?

  Met betrekking tot de rest van uw reactie, nl. de eventuele invloed van ras en cultuur m.b.t. deze vraagstelling, komen we terecht in het delicate en gekende welles-nietes-spelletje – voor al wat links/progressief is direct te kaderen onder de noemer racisme en extreem rechts, waarbij een verwijzing naar massamoordenaar HITLER ‘as usual’ nooit ver uit de buurt is – zoals ook mag blijken uit de controverse m.b.t de inhoud van het boek ‘IQ AND GLOBAL INEQUALITY’ van de professoren Richard Lynn en Tatu Vanhanen, o.a. besproken in een artikel op GeenStijl van november 2014 (Zie link onderaan), waaruit voor de volledigheid hieronder enkele passages, gewoon ter overweging, zonder stelling voor of tegen in te nemen.

  Om op een positieve, enigszins ludieke noot te eindigen, citeer ik één van de reacties in GeenStijl op dat artikel:

  ‘Het schijnt dat Afrikanen wel bovengemiddeld goed kunnen dansen en ook zijn gezegend met grote geslachtsorganen. En zeg nou zelf, waar heb je het meeste aan in het leven?’

  Citaat:
  “Niet alleen economisch, maar ook historisch gezien is het gek om te beweren dat welvaartsverschillen stammen uit de koloniale tijd. Je vergeet dan namelijk dat deze verschillen al aanwezig waren vóór de kolonisatie. Juist omdat de Europeanen technologisch en economisch gigantisch voorliepen op de Afrikanen, kon een relatief kleine groep witte mensen een heel continent onderwerpen. De kolonisatie was dus niet de oorzaak van de Afrikaanse ontwikkelingsachterstand ten opzichte van het Westen, maar een gevolg ervan.

  IQ en welvaart
  Wat verklaart de verschillen dan wel? Zou het kunnen zijn dat Europeanen simpelweg intelligenter zijn dan Afrikanen en dat deze IQ-verschillen de welvaartsverschillen verklaren? Volgens professoren Richard Lynn en Tatu Vanhanen wel. In hun boek IQ and Global Inequality leggen ze op overtuigende wijze uit hoe dit zit.

  IQ en ras
  Vervolgens tonen de professoren aan dat IQ zeer sterk samenhangt met ras (blz. 236). De Oost-Aziaten (mongloïden) zijn het slimst met een gemiddeld IQ van 105. Witte Europeanen (caucasoïden) scoren gemiddeld 99, Noord-Afrikanen scoren 84 en Afrikanen onder de Sahara (negroïden) scoren 67. Het verband tussen ras en intelligentie wordt door tal van onderzoeken ondersteund. De professoren baseren zich op de volgende bewijzen:
  Ten eerste blijkt dat landen met dezelfde rassamenstelling gelijkwaardige IQ-scores halen, ongeacht de plek op aarde waar deze landen liggen (blz. 242). Dit sluit omgevingsinvloeden uit en wijst op een genetisch verband. Daarnaast is het gemiddelde IQ van gemengde landen (bijv. Brazilië) zeer goed te voorspellen door naar de rassamenstelling te kijken en het gewogen gemiddelde van de aanwezige rassen te nemen. De correlatie tussen deze schattingen gebaseerd op ras en de daadwerkelijk gemeten IQ-scores is .814 (blz. 240).
  Inconvenient Truths
  Daarnaast hebben negroïden in Europa en Amerika een lager IQ dan blanken (blz. 242), terwijl ze in dezelfde omgeving wonen. Een grote IQ-achterstand wordt ook gevonden bij Noord-Afrikanen woonachtig Europa. De gemiddelde Nederlandse Marokkaan heeft een IQ van 84 (blz. 305&312). Deze verschillen kunnen niet gemakkelijk door omgevingsfactoren verklaard worden.
  Maar het sterkste bewijs komt uit adoptieonderzoek (blz. 243). Negroïde kinderen die geadopteerd zijn door witte Amerikaanse middenklasse gezinnen, hebben hetzelfde IQ als negroïde kinderen die in hun eigen gemeenschap opgroeien. Ook blijkt dat Koreanen (mongloïden) die geadopteerd zijn in Europa of Amerika juist bovengemiddeld scoren op IQ-tests: 102-110 punten. Personen van een gemengde rassamenstelling hebben een IQ dat overeenkomt met het gemiddelde van de twee rassen van hun ouders, ook als ze geadopteerd zijn in blanke gezinnen. In een onderzoek van Richard Lynn bleken zwarte adoptiekinderen een gemiddeld IQ van 89 te scoren, gemengde kinderen scoorden 98 en blanke kinderen 106. Al deze kinderen kwamen in blanke adoptiegezinnen terecht en groeiden op onder vergelijkbare sociaal-economische omstandigheden. Deze IQ-verschillen kunnen niet op een geloofwaardige manier toegeschreven worden aan economische, culturele of omgevingsfactoren en moeten dus een genetische, raciale basis hebben.

  Hoe betrouwbaar is de IQ-test?
  Een kritische lezer vraagt zich inmiddels af of je een Westerse IQ-test wel zomaar in Afrika kunt afnemen. Waarschijnlijk wel. Een goede IQ-test is namelijk cultuuronafhankelijk. Er wordt niet gevraagd naar cultuurspecifieke kennis zoals de betekenis van woorden of historische feitjes. Enkel het redeneervermogen wordt getoetst, meestal in de vorm van abstracte plaatjes. Dat IQ-tests ook valide zijn voor bijvoorbeeld Afrikanen, blijkt uit onderzoek van de auteurs waarin IQ-tests goede voorspellers bleken van leerprestaties in allerlei verschillende culturen. De correlatie is bijna perfect in 10 onafhankelijke datasets (blz. 63-66). Als IQ-tests niet valide waren voor andere culturen, had men een dergelijke samenhang niet moeten vinden. Het excuus dat IQ-tests alleen meten hoe goed je bent in het maken van IQ-tests en bovendien Westerse mensen bevoordelen is in directe tegenspraak met de feiten. En zelfs al zouden IQ-tests makkerlijker zijn voor Westerlingen, dan is daarmee het sterkste bewijs voor rasverschillen in IQ nog niet weerlegd. Dat bewijs kwam namelijk van adoptieonderzoeken onder negroïden en mongloïden die in het Westen zijn opgegroeid.
  The West is the best

  Wat moeten we met deze informatie? Dat is moeilijk te zeggen, maar in ieder geval hoeven we ons nooit meer te schamen voor onze Westerse welvaart. Die is namelijk niet het product van slavernij en uitbuiting, zoals de zeurpieten in ons midden ons willen doen geloven. Die welvaart is gebouwd op pure intelligentie en productiviteit en wordt al eeuwenlang gebruikt om de kwaliteit van menselijk leven op deze planeet aanzienlijk te verbeteren. In Europa, maar ook daarbuiten. En daar mag je als Europeaan best trots op zijn.”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/domweg_trots_zijn_op_europa_moet_gewoon_kunnen.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s