VIDEO: De waarheid over Jeruzalem (+ NL-vertaling!)


De waarheid over Jeruzalem

 (Vertaling: “Wachteres”)

Sommigen beweren dat Jeruzalem een ‘bezette stad’ is. Ze geven toe dat er een tijd geweest is dat het de hoofdstad was van het Joodse volk, maar zij stellen dat het die titel ongeveer 2000 jaar geleden verloor, nadat het was vernietigd en de Joodse inwoners in ballingschap leefden. En ze zeggen dat jullie [de Joden] in 1967 kwamen en Jeruzalem van de Palestijnen afnamen.

Maar als dat zo is, waarom wil president Donald Trump de ambassade van de VS dan naar Jeruzalem verplaatsen?

Hier volgt de waarheid over Jeruzalem en het Joodse volk:

Jeruzalem was de hoofdstad van het Joodse koninkrijk dat 3000 jaar geleden door koning David werd gesticht. Zijn zoon, koning Salomo, bouwde de eerste tempel op de plaats waar volgens de overlevering duizend jaar eerder de binding van Isaak en Abraham plaats vond.

De Babyloniërs vernietigden de tempel en voerden de Joden in ballingschap, maar de Joden keerden al snel terug. 500 jaar later vernietigden de Romeinen de tweede tempel, maar beëindigde dat de band die de Joden met Jeruzalem hadden? Het antwoord hierop is een krachtig NEE!

In de tweeduizend jaar die erop volgden, kwamen en gingen imperiums/Rijken die Jeruzalem veroverden, koloniseerden en bezetten, maar zij maakten Jeruzalem nooit tot hun hoofdstad, terwijl de Joden, die thuishoorden in Jeruzalem [de autochtonen], daar steeds bleven wonen en ernaar terugkeerden, ondanks de ontberingen en het gevaar dat dit met zich meebracht.

Meer dan duizend jaar geleden klaagde de Arabische schrijver Al-Muqaddasi dat de Joden de meerderheid van de bevolking in Jeruzalem vormden.

De Joden bleven in de meerderheid, ook in de moderne tijd, dat is gedocumenteerd door de Britsh Council in 1864, en Jeruzalem is altijd het middelpunt van het Joodse leven geweest, zelfs voor diegenen [Joden] die ver weg, in de vier hoeken van de wereld, woonden.

Speciale vastendagen en rituelen bewenen de vernietiging van de stad en dagelijkse gebeden drukken de hoop uit op een volledige terugkeer. In de islam, een religie die slechts 1400 jaar geleden is opgericht, was Jeruzalem nooit zo heilig als Mekka of Medina. In feite wordt Jeruzalem niet eens in de koran genoemd. Vergelijk dat eens met de 669 keer dat Jeruzalem in de Hebreeuws Bijbel wordt genoemd. Zelfs moslims op de tempelberg draaien hun rug naar Jeruzalem en keren hun gezicht naar Mekka als zij bidden.

Of zij zich nu in Amerika, Rusland, Irak of Iran bevinden, de richting om te bidden is voor de Joden altijd  naar Jeruzalem geweest. Het is de kracht die hen samenbindt en het is het hart en de ziel van het Joodse volk.

Dus wat gebeurde er echt in 1967?

Ten eerste was er geen Palestijnse entiteit/eenheid. In 1948 veroverde Jordanië het oostelijke deel van Jeruzalem, waardoor de stad verdeeld werd en de Joden werden verdreven en hun huizen, synagogen en begraafplaatsen werden vernietigd. West-Jeruzalem werd opnieuw gevestigd als de hoofdstad, terwijl Amman de hoofdstad van Jordanië bleef,

In 1967, in een oorlog waartoe de Joden gedwongen werden om zichzelf te verdedigen, bevrijdde de Joodse staat de historische hoofdstad en zij werd weer één stad.

Wat is er sindsdien gebeurd?

Israël heeft van Jeruzalem opnieuw een levendige stad gemaakt,en een tehuis voor alle naties, en zij heeft daar de vrijheid voor alle mensen en godsdiensten om daar hun godsdienst te beleven, gevestigd.

Waarom wil president Trump dus de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem vestigen?

De echte vraag is: Waarom heeft dat zolang geduurd?

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Jeruzalem. Bookmark de permalink .

11 reacties op VIDEO: De waarheid over Jeruzalem (+ NL-vertaling!)

 1. Pingback: VIDEO: De waarheid over Jeruzalem | discitemoniti

 2. Joshua zegt:

  De waarheid over Jeruzalem is , dat het al eeuwen voordat de smerige islam bestond, aan de Joden toebehoord !

  Geliked door 1 persoon

 3. scheermes zegt:

  Jeruzalem HOORT bij ISRAEL en is ONLOSMAKELIJK met ISRAEL verbonden!!ELKE discussie is uitgesloten hierover!!

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Fakestinians!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. ildiko zegt:

  Wij leven in een tijd waarin de eerlijkheid en de waarheid wordt met de eenzaamheid beloont.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Meer dan duizend jaar geleden klaagde de Arabische schrijver Al-Muqaddasi dat de Joden de meerderheid van de bevolking in Jeruzalem vormden.

  Meer dan duizend jaren gelden waren de arabieren al slachtoffer. En maar klagen, klagen, klagen en klagen.
  Niets, maar dan ook helemaal niets hebben die geitenneukers bijgeleerd.

  Like

 7. Asgard zegt:

  Precies, Israel is van de echte Joden,…alleen de ligging is niet goed voor de gemoedsrust van de bewoners van Israel,..ik had de bewoners van Israel een omgeving gegund waarin de gemoedsrust heerst en waarin je kan bouwen aan een zorgeloos bestaan,…er woont alleen maar haat om Israel,…een erg hopeloos gevoel moet dat geven. Het zal nooit rustig zijn in het Midden Oosten,ondanks de Joden de terechte bewoners zijn van het Land Israel.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Nadat Israel Oost Jerusalem zich weer had toe ge-eigend in de 6-daagse oorlog, stonden de kranten [ ook internationaal] VOL lof hierover.
  OOST JERUSALEM bevrijd, ik herinner me het nog als de dag van gisteren………………
  /////////////
  ……….
  De vernietiging en ontheiliging van de Religieuze Plaatsen.
  Nadat de Joodse wijken[en] van de Oude Stad door het Arab Legion was veroverd, werd dit vernietigd en de bewoners verdreven.
  58 Synogogen, sommigen waren honderden jaren oud, werd vernietigd, de inhoud ervan werd geroofd en ontheiligd.
  Sommige Joodse religieuze plaatsen werden expres veranderd in ‘KIPPENHOKKEN’ of stallen voor beesten.
  De Joodse begraafplaats op de Olijfberg, waar Joden meer dan 2500 jaren hun doden hadden begraven, werd geplunderd’; de graven omwoeld.
  Duizenden grafstenen werden verpulverd en als bouwmateriaal gebruikt, straatstenen of voor de latrines van de arab legion gebruikt.
  Het Hotel Intercontinental werd bovenop de begraafplaats gebouwd en de resterende graven vernield om een toegangsweg naar hotel te maken.

  De omgeving van de Klaagmuur werd een achterbuurt……….
  ////////////////

  Ik heb nooit begrepen dat de Israeliërs de zeggenschap over die 2 moskees bovenop de Tempelberg aan de Palestijnse Autoriteit hebben gegeven.
  Pas na de 6-daagse oorlog werden die Moskees met geld van de rijke arabische olielanden, gerestaureerd

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik vergat erbij te schrijven dat de vernietiging van de Joodse Plaatsen gebeurde nadat de Arabische legers in 1948 Oost Jerusalem hadden bezet.
   In 1967 troffen de Israëliërs dus al die vernielde Joodse plekken aan, nadat ze de stad weer hadden ingenomen…………

   Like

 9. Johan zegt:

  Het maakt niets uit, er zal pas vrede zijn als er moslim meer over deze aarde loopt.
  Moslims hebben problemen met de christenen joden boedisten taoisten atheisten homo’s lesbo’s transgenders en …… teveel om op te noemen. Tevens hebben we nog de politieke correcte mens de socialist van nu, de onderscheid van toen Stalin Hitler Mao ook socialisten ten top is er eigenlijk niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s