Mosul – het nieuwe “Aleppo”? Maar niet in de mainstream media!

screenshot_50

Mosul in betere tijden.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In Mosul zouden honderdduizenden mensen in de val zitten. De door de VS aangevoerde alliantie blijft door bombarderen. Maar de schreeuw van verontwaardiging van de media blijft uit.

contra-magazine

Wie herinnert zich nog de mediale haatcampagnes tegen Rusland en het Syrische leger, toen het om de herovering van Aleppo op de “Islamitische Staat” (ISIS) ging? Destijds ging de ene na de andere schreeuw van verontwaardiging door het westerse medialandschap, omdat er immers honderdduizenden mensen in de stad ingesloten zouden zitten en dat zij ten gevolge van de uitblijvende hulpleveringen, de gevechten en de bommen in levensgevaar verkeerd zouden hebben.

Nu de door de VS aangevoerde coalitie samen met de Irakese strijdkrachten bij Mosul optreedt tegen ISIS blijft de mediale opwinding echter uit. Zo waarschuwt de hulporganisatie “Oxfam” ervoor dat er in het dichtbevolkte westelijke deel van de Irakese stad 750.000 mensen “in de val zouden zitten”. Ook zouden de gevechten “de hoogste risico´s voor de burgers” met zich meebrengen. Men zou de dood van duizenden mensen vrezen. Maar of het nu in Syrië is of in Irak: informatie over bevolkingsaantallen zijn altijd pure speculatie, omdat de vluchtbewegingen binnen de desbetreffende landen nauwelijks vastgelegd kunnen worden.

Interessant genoeg blijven nu in het geval van Mosul de mediale haatcampagnes tegen de anti-ISIS coalitie uit. De Amerikanen en hun bondgenoten zijn waarschijnlijk niet echt zo geschikt als haatobjecten als de Russen en de Syriërs. De trans-Atlantische NAVO-pers inclusief haar “presstituees” interesseren de (deels ook niet te vermijden)  slachtoffers van deze militairen helemaal niets, maar iedere dode door Russische bommen wordt ervoor gebruikt Moskou in diskrediet te brengen. Dit met twee maten meten is evident.

Tegelijkertijd moet men ook constateren dat een oorlog altijd verbonden is met dodelijke slachtoffers onder de burgerbevolking. Waarbij men altijd de oorzaken in het achterhoofd zou moeten houden: zonder de Amerikaanse invasie in Irak, inclusief de val van staatschef Saddam Hussein, en zonder de doelbewuste destabilisatie van Syrië door de westerse geheime diensten zou er nu geen “Islamitische Staat” bestaan, waarvan men de mensen in deze beide landen zou moeten bevrijden. Dit zijn allemaal aspecten die in de berichtgeving van de vooraanstaande westerse media zo goed als niet genoemd worden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Hypocrisie, Irak, mainstream-media, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Mosul – het nieuwe “Aleppo”? Maar niet in de mainstream media!

 1. Anna zegt:

  In Aleppo was het slechts ook een klein deel van de stad wat verwoest werd en onder vuur lag……
  In het stadsdeel van Aleppo wat steeds gebombardeerd werd woonden veel terroristen, en zij gebruikten burgers als levend schild. Die zijn daar letterlijk ” uitgerookt” Mensen die dit stadsdeel wisten te ontvluchten konden 10 km verderop in dezelfde stad een ” betrekkelijk normaal ” leven leiden…… weliswaar als ” vluchteling” in je eigen stad…. want je naaste in nood helpen ( als het geen directe familie is ) kennen de islamieten niet….
  HELAAS VERTELD DE MEDIA DIT NIET

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Tja, je hebt een “kwaliteitsmedia” of niet ! Het is ongeveer als krachtwijken en kansenpareltjes, u weet wel.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Goed zo, blijf het maar inwrijven. Zonder de regime change tactiek van Bush, Clinton en de heilige Obama zou nooit zoiets als IS zijn geweest. Dictators als Saddam Hoessein wisten raad met cellen waaruit later IS is voortgekomen. Cellen gefinancierd met geld uit Qatar, Saoedie-Arabië en vele moskee verenigingen in het westen en met steun en wapen leveranties uit westerse geheime diensten. Datzelfde hebben ze ook in de Oekraïne geflikt en Yoegoslavië zijn we ook nog niet vergeten waar de Serviërs tot misdadigers werden gebomardeerd letterlijk en figuurlijk en de moslim de hand boven het hoofd werd gehouden.

  Like

 4. louis portugal zegt:

  Logisch toch.
  Hier zijn het de amerikanen die bombarderen.
  Wacht maar totdat ze Trump de schuld kunnen geven.
  Eens kijken hoe het dan in de media gaat.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  De hypocriete logica zegt nu eenmaal dat de opstand in Syrië begonnen is als een zgn. democratische oppositie van vermeende gematigden tegen een dictatoriaal minderheidsregime + dat die zgn. gematigden ook het gros van het verzet zouden hebben geleverd in Aleppo.

  Vandaar het onderscheid: Irak kan niet als een gelijkaardig (en gewraakt) dictatoriaal regime worden beschouwd in die zin volgens de MSM – want dat land is zogezegd bevrijd geweest door de Amerikanen en die laten, zoals we allemaal weten, overal “democratie” achter, volgens eigen zeggen, althans – en in Mosoel lopen er ook geen zgn. gematigden in de weg van IS.

  Simpel.

  Like

 6. Assyriër. zegt:

  De foto is volgens mij van Kirkuk.
  Kirkuk was een Assyrische stad en Mosul (Nineve) was de hoofdstad.
  Mede dankzij het westen zijn de christenen verdreven en hun culturele erfgoed vernietigt .

  Like

  • Luchtpint zegt:

   En de Assyriërs uit de Antieke periode waren GEEN christenen. Opzettelijk verwarring creëren noem ik dat. Anachronismen hanteren voor propaganda doeleinden, want er waren toen nog geen christenen.

   Like

   • Assyriër. zegt:

    Wij hebben het over heden en nu.
    De Assyriërs hebben als eerste natie de christendom aangenomen en hebben missie gedaan tot in China,eeuwen voor Marco Polo.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    “Kirkuk was een Assyrische stad en Mosul (Nineve) was de hoofdstad.”

    Nineve was de hoofdstad van de oude Assyriërs, en dat weet u ook. En dan spreekt u over verdreven christenen en hun culturele erfgoed in één adem. M.a.w. Nineve was nooit de hoofdstad van een christelijk rijk, maar zo stelt u het eigenlijk wel voor, dat is dus duidelijk wat u daar impliceert om toch maar te zeggen dat er christenen zouden zijn geweest, bij wijze van spreken, nog voor het christendom bestond. Om toch maar te zeggen hoeveel christenen er niet zouden om zeep zijn geholpen. Het lijkt me relevanter om christenvervolging vanaf 622 n.C. te behandelen onder invloed van de Islam, (die was namelijk al erg genoeg) eerder dan aan bedenkelijke geschiedvervalsing te doen.

    Typerend voorbeeld noem ik dat van hoe sommigen een paar zaken aan mekaar proberen te linken om de christenvervolging buiten proporties aan te dikken, en dat noem ik dan propaganda in die zin dat u doelbewust anachronismen hanteert met dat doel voor ogen. Ik kan begrijpen waarom: de meeste mensen kennen het verschil niet eens tussen de Assyriërs vandaag en die van de Oudheid.

    Dus u poneert wat u wil, en zeker als u van de veronderstelling uitgaat dat de meeste mensen niet begrijpen waar het onderscheid zit, en dan kan zoiets natuurlijk werken. Ik daarentegen blijf bij de historische feiten die u doelbewust verdraaid heeft. Dat is het verschil. U kan geen gewag maken van het feit dat Ninive een Assyrische hoofdstad was door die zaken aan mekaar te knopen en het zo voor te stellen alsof het een soort christelijke hoofdstad was. Dat was het namelijk al lang niet meer sinds de Perzen Babylon zijn binnen gevallen in 539 v. C.

    Like

 7. Guardiacivil zegt:

  De Amerikaanse wapenindustrie geleid door machtige mannen, de mafia en vooraanstaande lieden en het leger hebben maar één doel, zorgen dat er voldoende wordt geproduceerd, verkocht aan derde partijen, voldoende drugs worden geproduceerd en ingevoerd met als resultaat het gewin op en met alles. Het maakt deze lieden geen enen moer uit of er slachtpartijen plaatsvinden en of ziekenhuizen per toeval bommen op het dak krijgen en of er veel kinderen onder het puin geraken. De schande en schaamteloze schuld wordt neergelegd bij andere partijen.
  De Islam wordt gebruikt en misbruikt door de grootste misdaadorganisatie van de wereld op Amerikaanse bodem, de MOB, de JOINTVENTURE verzameld uit nazis (Skulls & Bones) en machtige industriën en hun investeerders.
  Daarmee hebben ze bereikt dat de Islam zich op oorlogspad bevindt op weg naar Europa om dit te veroveren met alle gevolgen.
  Het uiteindelijke doel is dat Amerika bij totale chaos en ineenstorting Europa overneemt.
  Dit is geen doemscenario maar een totaal uitgedacht plan door de Illuminati.

  Like

 8. Jan zegt:

  Mosul: Hoe in hemelsnaam…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s