VIDEO: Martin Bosma (PVV) verdedigt Nederlandse traditie in Zwarte Piet debat

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nederland, Patriottisme, PVV. Bookmark de permalink .

21 reacties op VIDEO: Martin Bosma (PVV) verdedigt Nederlandse traditie in Zwarte Piet debat

 1. Ron Gerda en de kids zegt:

  Als het in een ander land verteld dat onze regering dagenlang zit te vergaderen over het wel of niet voortbestaan van onze zwarte piet ! dan wordt je keihard uitgelachen !

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Conclusie: linksvolk en moslims dienen uitgeroeid te worden, onder de verschrikkelijke pijnen

  Geliked door 1 persoon

 3. Robby E. zegt:

  ’t is toch godsgeklaagt, ik versta die provocerende Kotzturk amper en die Arib van hetzelfde laken een pak!
  Ze doen alsof ze vloeiend Nederlands spreken maar dat is duidelijk niet zo, ze zijn juist daardoor nauwelijks verstaanbaar, dit is g…gloeiende toch niet normaal in ons parlement!

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Is het ook niet. Maar Het overgrote aantal dhimmies in de Tweede Kamer denkt dat het tuimdankend is om dat voor normaal te laten dóórgaan.
   Daarom hebben ze Arib ook op een plaats gehesen, waar ze niet behoort te zitten. EN trots, dat ze op zichzelf zijn! “Kijk óns toch eens ruimdenkend en kosmopolitisch en onbevooroordeeld en weet-ik-veel-wat-nog-meer optreden!”
   (Saillant detail: BOSMA had op die plaats horen te zitten.)

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    2de regel: tuimdankend=ruimdenkend. (Kun je het alsjeblieft voor één keertje verbeteren, Bert? Twéé misslagen in één woord ziet er wel héél potsierlijk uit. Alvast bedankt.)

    Like

  • Jan zegt:

   Ook Abutaleb die door linksvolk altijd op het schild wordt gehesen is een achterbaks figuur, een landverrader die een hekel heeft aan niet-moslims.

   Documentaire over Ahmed Aboutaleb is voor de fans even slikken (**)

   Aboutaleb blijkt een man met hele lange tenen. Een autoritaire bestuurder, niet behept met een al te groot gevoel voor humor, laat staan voor zelfspot. Een stijfkop die slecht tegen kritiek kan en snel in de ontkenning schiet. Het bewijst maar weer: hoedt u voor de zaligverklaring van willekeurig welke politicus.
   ….
   Had Aboutaleb niet in Opzij gezegd dat hij grote problemen heeft met ‘westerse feministen die allochtone vrouwen ideeën aanpraten …….

   En had hij in het programma De achterkant van het gelijk niet gezegd dat hij zijn dochter liever niet thuis ziet komen met een niet-moslim? Volgens de makers is er tegenwoordig ruzie in het gezin omdat de twee oudste dochters hebben gekozen voor een niet-moslim als partner. Twee onafhankelijke bronnen zouden het hebben bevestigd.

   Zijn publieke beeld van vrijzinnigheid wijkt af van wie hij echt is. Hij bidt wel twintig keer per dag!

   En de leugenaar verder:

   En in Opzij: ‘Ik wil alleen maar zeggen dat je het niet redt als je bij ongeletterde vrouwen binnenkomt met hoge idealen, dat moet je niet willen, die ambitie is te hoog. Begin bij de jongeren, de kansrijken,….

   http://www.parool.nl/recensies/documentaire-over-ahmed-aboutaleb-is-voor-de-fans-even-slikken~a4215894/

   De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb
   http://www.npo.nl/de-twee-gezichten-van-ahmed-aboutaleb/30-12-2015/KN_1674707

   In ‘Zomergasten’

   Niet gevraagd naar zijn dochter, zijn gehoofddoekte vrouw die we nooit zien, de kaart van het Midden-Oosten in de Rotterdamse Markthal waar Israël niet op voorkomt (1), zijn knettergekke bewering dat erwtensoep een Marokkaanse uitvinding is, of hoe die betrokken was bij de sponsoring van een haatsjeik. Of hij spijt heeft van zijn demonisering van Fortuyn, waarna die vermoord werd. Niets.
   ….
   https://fubar.mobi/2015/07/27/het-op-belastinggeld-van-niet-islamieten-draaiende-zomergasten-biedt-aboutaleb-een-podium-om-te-islamiseren/

   1. http://www.metronieuws.nl/rotterdam/2015/05/ophef-over-palestina-in-markthal

   Geliked door 1 persoon

 4. Ingrid zegt:

  Een hele grote pluim voor Martin Bosma !!

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Martin Bosma legt de belachelijkheid bloot over het feit dat er überhaupt een discussie en wet nodig moet zijn om mensen weer bij hun normale verstand te brengen en te verlossen van hun racisme bezetenheid.

  Geliked door 1 persoon

 6. oeps48 zegt:

  Zwarte Piet moet blijven. Dat is Nederlands cultuurgoed.
  Zwarte Piet heeft niets met slavernij te maken. Voor alle duidelijkheid, Zwarte Piet bestond al honderden jaren, voordat de slavernij in de West werd ingevoerd.
  Het tijdperk van de slavernij is inmiddels al meer dan 150 jaar geleden beëindigd. Als de achterkleinkinderen van de slaven daar nu nog problemen over maken, zoeken ze spijkers op laag water. Laten ze blij zijn, dat ze hier nu in vrijheid, gelijkheid en welvaart kunnen leven.
  De discussie moet over wezen !!! We hebben heus wel andere problemen aan ons hoofd, om ons druk over te maken.

  Like

 7. N.E. Derlander zegt:

  Ik zag vanavond op tv een D66 verkiezingsspotje, waarin Alexander Pechtold zegt, dat hij een Nederland waarin het voor iedereen prettig leven is. Het zit ‘m in het woordje “iedereen”. Volgens mij bedoelt hij natuurlijk iedereen van de wereld. Voor mij klinkt er doorheen: kom allemaal maar naar Nederland, samen schaffen wir dass. Pechtold van D66 wil blijkbaar iedereen, van de hele wereld, een leuk leven geven van de resultaten van heel lang hard werken door Nederlanders…..

  Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen. Dat laatste wil alleen nog niet zo goed lukken. En doen de eurofiele Gutmenschen er iets voor om het “de wereld is van iedereen” te laten slagen. Of blijft het slechts bij het weggeven de resultaten van andermans harde werken, met een heus beroep op solidariteit en humaniteit. (Echte naastenliefde is vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw stelselmatig afgebroken door “de wereld is van iedereen denkers” (bijvoorbeeld: krakers, “God is dood” schreeuwers, semi-intellectuelen en kunstenmakers).

  Wat bedoelt D66 (Alexander Pechtold) toch steeds met “iedereen”?

  Like

  • Nemesis zegt:

   Er zijn daar een heleboel synoniemen voor. En bij al deze synoniemen betekent iedereen, ieer menselijk individu wat op deze wereld op twee benen rondloopt.

   Like

 8. Hansfree zegt:

  Ik heb Martin Bosma heel hoog zitten hoor, maar ik kon zijn betoog (waar ik het op zich helemaal mee eens ben), en dat van al die anderen, niet lang aanhoren. Wat een ongelooflijke onzin allemaal, je zou er toch hooguit drie woorden aan moeten willen verspillen. En het meedoen aan die poppenkast wordt nog rijkelijk beloond ook, voor eenieder op die blauwe zetels daar. Zucht.

  Like

 9. jroam zegt:

  Verlanglijstje voor komende Sinterklaas: mijn land Nederland!
  En aan alle zwarte”ziele”pieten, neem al die landverraders mee als compensatie voor het vermeende slavernij gelul van honderden jaren geleden.
  De december moorden van Bouterse, ach cultuurtje hé.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Dat Martin Bosma van de PVV zich inzet voor Zwarte Piet vind ik prima maar dat hij zich met zijn protesten tegen de tegenstanders daarvan in Stalingrad waagt is wel heel erg overdreven te noemen! Ik kan me nauwelijks indenken dat de Duitsers en de Russen tijdens die gruwelijke slag, in de periode 1942-1943, bezoekjes kregen van Zwarte Piet om hen cadeautjes, pepernoten, marsepein te geven of munitie voor geweren. Ongeveer 13.500 Russische soldaten kregen zelfs kogels achter in hun rug geschoten maar dan wel van hun eigen landgenoten die voor de NKVD werkten! Tenslotte was Stalin geen Sinterklaas en Hitler evenmin en allebei hadden ze vast een bloedhekel aan Sinterklaas en Zwarte Piet gehad.
  Nou is er echter weer een zekere Regilio Tuur, een voormalige Surinaamse bokser, en hij is bezig om alle autochtoonse Nederlanders (die pro-Zwarte Piet zijn) af te schilderen als NSB’ers, nazi-collaboratreurs, racistische klootzakken e.d. omdat meneer tenslotte zelf bruin van kleur is. Als hij alleen het lef had om dit hier in Nederland openlijk te verkondigen zou hij allang zijn uitgemaakt voor vuile neger en een hoop andere scheldwoorden die ik liever niet zal vernoemen!
  Nou was mijn opa, Jules Vismale Sr., eveneens van Surinaamse komaf geweest maar hij heeft in Nederland met zijn broer Evi echter gewoon voor Zwarte Piet in ‘s-Hertogenbosch op het oude station van Cuypers gespeeld en daar had helemaal niemand iets op tegen. In Vlijmen had hij ook een boksschool opgezet en hij kon prima boksen, iets wat zelfs de Duitsers geweldig vonden toen hij in Maastricht in de ring stond! Mijn opa hield alleen totaal niet van de nazi’s daar zij hem ooit uit een Philips-fabriek in Eindhoven ontsloegen en als hij nog leefde was hij ongetwijfeld vast graag met Regilio Tuur, echte racisten en zelfs met moslimextremisten en criminele Marokkanen met bokshandschoenen aan op de vuist gegaan!
  Bovendien vraag ik me überhaupt af of Regilio Tuur diep in zijn hart misschien wél van ISIS-terroristen houdt en gaat hij die soms ook uitschelden als hij ze tegenkomt of hen misschien handenvol pepernoten aanbieden? Anders is hij gewoon een naïeve muis uit een fabel die een angstaanjagende haan gevaarlijk vond en een mooie kat juist ongevaarlijk terwijl het toch precies andersom was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s