Belazerine

screenshot_60

(Door: H. Numan)

Heel lang geleden schreef mijn leraar economie een paar woorden op het bord: margarine – 100% vet, 0% water. Halvarine – 50% vet, 50% water. ??? – 0% vet, 100% water. Wat was dat? Wij raden. Niemand wist het. Het was: belazerine. De klas lag compleet in een deuk. Die leraar was een aardige man, goede leraar, maar een echte econoom. Gortdroog. Zo’n grap had niemand verwacht van hem, dat maakte het extra leuk. Belazerine is een essentieel onderdeel van de huidige verkiezingen. Bijna alle partijen leveren het. De ene een beetje, een ander veel en de VVD met vrachtwagens tegelijk.

Nu opeens lijkt alles mogelijk. Er is geen werkeloosheid meer. Vluchtelingen? Wat zijn dat? Hard optreden, dat moet! Geen geld voor ouderenzorg? Welnee, daar hebben we opeens 2000 miljoen voor. Nu komt de VVD met een boerkaverbod. De PvdA, de partij die etnisch profileren taboe verklaarde, komt bij monde van Marchouch met een nummertje etnisch profileren in Amsterdam. Het CDA liegt mee, dat is nu voor de dienstplicht. Kortom, de belazerine druipt er vanaf.

Dat er gelogen wordt tijdens de verkiezingen is bekend. Maar zo erg heb ik het nog nooit mee gemaakt. Natuurlijk kan een partij niet alles waarmaken wat ze belooft. Dat gaat nooit in een coalitieregering. Maar er is een verschil tussen iets meer beloven dan je kunt waarmaken en wat bijna alle partijen nu doen. Dat is gewoon puur bedrog. Sorry, ik kan het niet anders omschrijven.

Neem het CDA-voorstel om de dienstplicht weer in te voeren. Compleet onmogelijk. Als minister-president Wilders straks het huidige leger weer wat opknapt, heeft hij daar een vette klus aan. Dat is compleet niets vergeleken met het invoeren van de dienstplicht. Dat gaat daar een veelvoud van kosten. Dat weet het CDA ook, maar het scoort lekker. Dus doen we net of we dat willen doen. Smullen de kiezers van als ware het belazerine. En dat is het ook.

De VVD wil een boerkaverbod. In de acht jaar dat ze regeerde, had ze daar ruimschoots de gelegenheid voor om dat verbod in te stellen. Maar dat deed ze niet. Nu opeens wel? Natuurlijk niet. Maar het scoort lekker, en met dat namaakverbod (want dat gaan we toch niet doen) kunnen we misschien wat kiezers wegtrekken bij die vervelende Wilders. Het feit dat niemand politiek reageert op dat verbod moet duidelijk zijn dat niemand verwacht dat de VVD die harde woorden gaat waarmaken. Alle partijen zien dat het belazerine is.

Marchouch heeft ook een pakje belazerine voor u. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat sissen in Amsterdam verboden is. Niemand die over etnisch profileren praat, want Marchouch is PvdA, dus politiek correct. Regerend Nederland weet dat hij gewoon wat belazerine aan het smeren is. Sissen naar meisjes en vrouwen of ze onzedelijk betasten dan wel verkrachten is een typisch mohammedaanse eigenschap. Nederlandse bouwvakkers fluiten ook naar meisjes, maar veel verder gaan ze echt niet. Mohammedanen wel. Heel wat verder. Drie partijen maken nu mooie sier met een heerlijk pakje belazerine: VVD en CDA die het lanceerden, en de PvdA die het ondersteunt. Let op mijn woorden, vanaf 16 maart is dat een dode letter in de gemeentewet. Voor die datum wordt er echt niemand voor opgepakt. En nog minder veroordeeld. Iemand die gelooft dat een D66-rechter in dat soort wrakke wetgeving tuint? Sterker nog, een VVD-rechter zou er ook de vloer mee aanvegen. Of welke rechter dan ook.

Waar de belazerine geleverd wordt in industrieel formaat zijn de opiniepeilers en de media. Parijs staat op dit moment in lichterlaaie. Dat hoort u, zij het met mondjesmaat. De rest van Frankrijk ook. Dat hoort u weer niet. Wie strijden daar tezamen? Extreem links met mohammedanen. Dat hoort u ook niet. Want we willen het Wilders niet makkelijker maken dan strikt noodzakelijk is.

De belazerine druipt uit de peilingen. Natuurlijk veranderen peilingen, maar daar moet wel een reden voor zijn. Is er een reden waarom de VVD het opeens enorm goed doet? Of de PVV het gigantisch slecht doet? Nee. Integendeel. De VVD wankelt van schandaal naar schandaal. De enige reden dat er geen motie van wantrouwen tegen Van der Steur kwam, is dat het kabinet toch al uit geregeerd is. In de peilingen kostte dat de VVD één zetel, die ze de week er op direct terug kregen met rente. Andersom, de PVV heeft totaal niets gedaan wat het verlies van zetels rechtvaardigt. Integendeel. Ze maakten een dijk van een promo video. Wilders sprak zich zeer gematigd uit in een interview. Nu gaan ze opeens acht zetels achteruit? Onwaarschijnlijk. Maar met een pak belazerine kan je alles doen.

In Nederland hebben we maar één poll. Die noemen we verkiezingen. Op 15 maart gaan we dat doen, en laten we hopen dat de verkiezingsfraude beperkt blijft. (Ik heb er een hard hoofd in.) Het CDA werd gedecimeerd na de Balkenende-kabinetten. Daarna werd de PvdA gedecimeerd. Deze keer denk ik dat de VVD geknipt en geschoren gaat worden. Tenzij ik me enorm vergis, liegt Rutte echt niet als hij zegt dat hij nooit met de PVV gaat regeren. Ik taxeer de VVD ergens tussen de 12-18 zetels, en met dat resultaat gaat Rutte weer full time voor de klas staan. En dat is geen belazerine.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Belazerine

 1. Thom zegt:

  Het artikel op zich is wel goed. Waar de schrijver geen rekening mee houdt is dat de mensen in alle landen van Europa al jaren Belazerine eten en denken dat het enige en product is dat goed voor hun gezondheid is. Ze zullen ondanks de vele ellende die ze door de Belazerine krijgen het tot het einde door blijven vreten tot ze erbij neervallen.

  Geliked door 1 persoon

 2. De stemmen worden straks door de computer, door de handjes, door de computer, door de pvda samen met d66, GL, CU en CDA geteld. Dus ik schat de PVV zo maar op 2 zetels. Of denken jullie echt dat die lui gek zijn om zich de vet belegde boterham af te laten pakken?

  Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   Je zou zo maar gelijk kunnen hebben. Bij het tellen van de stembiljetten en het vervoer van het stemlokaal naar het gemeentehuis, kan een beetje handige slemiel van alles doen, dat niet was voorzien. Wat is er makkelijker dan een stapel stembiljetten omwisselen voor een andere stapel, die je van te voren zelf hebt ingevuld, terwijl je de collega’s afleidt met belazerine?

   Geliked door 2 people

 3. D. zegt:

  Het lullige is alleen wel dat de VVD met hun berekeningen het meest correct zitten.
  Zat andere partijen die hun financien niet goed kunnen aantonen/berekenen.
  Nu vind ik de VVD ook niet zo aantrekkelijk als partij, maar dit soort feiten doen me wel nadenken over wat nu het beste is.
  Kiezen tussen slecht en slecht is vervelend, maar dan kies ik het minst slechte en dat zou VVD kunnen zijn dit keer.

  Like

 4. D. zegt:

  Ik houd niet van items als “130 op de snelweg” of “een boerkaverbod”.
  Ik kijk alleen naar dingen die echt van belang zijn, zoals werkgelegenheid en milieu.
  Maar op dit laatste scoort de VVD ook weer slecht.

  Like

 5. hendrikush zegt:

  Als je haar maar goed zit dan kom je een heel eind.
  De groenlinkse deugfanaten en hun taqqiya lijder zijn er ook nog.

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Waar geschreven, mijnheer Numan. Die peilingen zijn sowieso niet te geloven en worden gestuurd door links. Ik hecht er geen waarde aan, maar weet wel dat sommige burgers voor deze ‘leugens’ heel gevoelig zijn en ze voor waar aannemen. Vandaar dat ze ook kunnen gaan denken dát ze echt waar zijn en ernaar handelen door anderen hun stem te geven, in plaats van de waarheid en hun intuïtie en hun eerste keus, Geert/de PVV, te volgen.

  Like

 7. elisah zegt:

  Als we de peilingen en politieke barometer moeten geloven, dan zakt de PVV weg en dreigt de VVD hen weer in te halen. We zitten waarschijnlijk straks weer opgescheept met een coalitie van linkse pipo’s.

  Like

 8. oeps48 zegt:

  Inderdaad, het is belazerine.
  Het zijn dit keer de verkiezingen van de leugens. Wat wordt er gejokt !!! De onwaarheid druipt van de van de verkiezingspropaganda af. De politici beloven ons weer eens de hemel op aarde. Maar zodra ze weer op het pluche zitten, zullen ze ons de weg naar de hel wijzen. Dan maken ze ons weer wijs, dat we moeten bezuinigen. Sorry, die beloftes waren van vóór de verkiezingen. Nu is het anders. Nu moeten we compromissen sluiten. Nu staan er grotere belangen op het spel. Dat wil zeggen dat er heel veel geld naar de vriendjes van de vriendjes moet worden doorgesluisd, zodat die kunnen grossieren in goed betaalde bijbanen, veel onkosten kunnen declareren en de broodnodige bonussen kunnen blijven ontvangen. Dat is immers goed voor de euroconomie. Ja, de hunne, maar niet de onze. Onze portemonnaie is leeg en blijft leeg. Daar zorgen die duivels wel voor. Zijn wij de ezels, die daar weer in trappen? Zullen wij het dan nooit leren? Of gaan we ze deze keer een flinke les lezen? In een democratie wordt van een regering verwacht, dat ze de wil van het volk uitvoeren. Wel, laten wij ze dan eens laten horen, wat wij willen. Laten wij zelf eens een keer wat verkiezingsleuzen formuleren. Weg met het ruttige gedoe. Weg met de migranten. Weg met de bezuinigingen. Weg met de vriendjespolitiek. Weg met het grossieren in bijbanen. Weg met de bonussen. Weg met de achterkamertjes. Weg met de Nieuwe Wereld Orde. Weg met de leugens. Weg met de belazerine. Weg, weg. weg !!! Dan krijgen we misschien weer een land dat een beetje fatsoenlijk en leefbaar is.

  Like

 9. fransdewit zegt:

  In vind het altijd zo knap hoe deze stukjes in elkaar zijn gezet, maar altijd een flinke lap tekst, teken voor mij dat der echt aandacht aan besteed wordt/ bedankt.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Ik help het u hopen, H Numan, maar ik heb er een zwaar hoofd in.

  [Een deel van] het volk laat zich nog steeds belazeren. Dat was zo, dat is zo en dat zal ook zo blijven. Zelfs als het islamitische geweld toeneemt, is daar altijd wel een excuus voor.

  Sociale omstandigheden, Wilders c.s., ons wantrouwend gedrag ten opzichte van de moslims, een aanval op een moskee in een ander land, waardoor de moslims hier bang worden. etc., etc.

  En het gaat Nederland – zo vlak voor de verkiezingen – toch fantastisch goed? De economie draait als een tierelier, de werkloosheid daalt, de mensen gaan, hun geld weer uitgeven, wat willen we nog meer?

  Het volk komt blijkbaar niet op het idee om na te denken over wat de EU ons voor de toekomst te bieden heeft: Een miljoeneninstroom uit Afrika – die gaat gewoon door – nog meer straatarme corrupte landen erbij, Turkije bij de EU, zodat Afrika kan blijven binnenkomen.

  Zolang het volk de waarheid niet onder krijgt of die niet wil zien als ze haar wel onder ogen krijgt, kan zij voor de gek worden gehouden.

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  Goed gesproken!

  Like

 12. elisah zegt:

  Er is op het journaal te zien dat er in Pakistan een zware aanslag geweest is bij een soefi heiligdom, met oa zo’n 88 doden en meer dan 250 gewonden, door DE MILITANTEN????
  Wie zijn die militanten dan en wát voor een militanten zijn dat dan, is dat weer een nieuwe groepering of zo?
  Nou ja, aan het einde van het item krijg je dan toch nog te horen dat isis de aanslag heeft geclaimd.
  De moslim terroristen hebben dus een nieuwe naam gekregen, ze heten nu heel neutraal en onduidelijk: DE MILITANTEN.

  Like

 13. Vandaag stond dit in de Metro;
  DENK pleit voor meer gaswinning
  De politieke partij DENK wil als enige partij in de Tweede Kamer de gaswinning in Groningen met 12 miljard kuub per jaar verhogen naar 36 miljard kuub.

  Like

 14. N.E. Derlander zegt:

  Zeer eens met uw artikel.

  Enig commentaar: de gluiperds van D66, de flapdrollige SP en de “ik ben een Marokkaan” GL komen er in uw beschrijving te genadig van af.

  Like

 15. Flo zegt:

  Natuurlijk stem ik op de PVV, ,maar dat er nog mensen zijn die een stemadvies raadplegen ,daar wordt je moedeloos van ,doen of ze met de politiek bezig zijn ,maar de werkelijkheid ontgaat ze totaal ,dat ze nog in die gladde praatjes trappen van die bedriegers ,ze spreken over Geert ,die heeft toch geen oplossingen ,terwijl ze zelf al jaar in jaar uit ,zelf met niks komen ,en daar alleen zitten en wachten op het komende reces met de nodige toeslagen .
  Zijn er 120 doodzieke in de tweede kamer ,en al duurt de epidemie 3 maanden ,we zullen er niet een van missen .

  Like

 16. Ik heb er geen vertrouwen hoe ze de stemmen gaan tellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s