Hendrik-Ido-Ambacht: asielzoekers opvangen in woningen

screenshot_67

Hendrik-Ido-Ambacht reserveert € 2,5 miljoen om woningen te kopen waar asielzoekers met een verblijfsvergunning tijdelijk kunnen worden opgevangen. Het bouwen van tijdelijke woonruimte is volgens het college te duur en niet flexibel genoeg. Het gemeentebestuur was aanvankelijk van plan tijdelijk woonruimtes in het leven te roepen op drie plaatsen: bij de Gerard Alewijnsstraat, de Steenbakkersstraat en de Weteringsingel. Die plannen zijn nu van de baan.

Het gemeentebestuur besloot de plannen te schrappen omdat nog niet bekend is hoeveel asielzoekers dit jaar in totaal moeten worden opgevangen. Het kopen van woningen zou daarom meer flexibiliteit bieden en goedkoper zijn.

Verkocht

De huizen kunnen volgens de gemeente ook weer verkocht worden als ze niet meer nodig zijn. “De woningen worden verspreid over 2017 aangekocht”, aldus een schriftelijke toelichting. “Daarbij wordt gelet op een goede spreiding van woningen over de gemeente.”

In zo’n huis zou bijvoorbeeld een gezin kunnen intrekken, of de kamers worden los verhuurd. De gemeenteraad moet het plan nog wel goedkeuren. Daar wordt op 6 maart over vergaderd.

Hendrik-Ido-Ambacht moet nog woonruimte vinden voor 22 statushouders waar vorig jaar geen plek voor was. Ook moeten volgens een woordvoerster van de gemeente zeker 23 asielzoekers worden geplaatst in de eerste helft van dit jaar.

Bron:
www.rijnmond.nl
(h/t “Heer M”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hendrik-Ido-Ambacht: asielzoekers opvangen in woningen

 1. Driek zegt:

  Pendeltruc ontdekt: Migranten halen in meerdere EU-landen uitkeringen op
  Xander 17-02-2017 15:03- in Algemeen Nieuws, Economie, EU, Immigratie, Maatschappij

  Massale uitkeringsfraude tot vele duizenden euro’s per migrant per maand – 2700 minderjarige criminele asielzoekers kosten stad Berlijn jaarlijks € 200 miljoen

  Het blijkt kinderlijk eenvoudig om in de EU maandelijks duizenden euro’s op te halen – mits u de juiste afkomst heeft.

  Migranten blijken op eenvoudige wijze misbruik te kunnen maken van de sociale zekerheid in Europa, door zich in twee (of meer) verschillende landen als ‘vluchteling’ te laten registreren en uitkeringen aan te vragen. Vervolgens reizen ze dan gewoon met de bus heen en weer. In de Zuid Duitse plaats Lindau, vlakbij de grens met Oostenrijk, zijn al zo’n 80 fraudeurs gepakt. Volgens de autoriteiten zijn het er vermoedelijk nog veel meer die op deze wijze maandelijks vele duizenden euro’s ophalen. De politiek zwijgt tot nu toe over het even kostbare als schaamteloze misbruik.

  Inmiddels worden bussen die onderweg zijn naar Oostenrijk elke nacht kort voor de grens gecontroleerd. Voor de ‘Flixbus’ sneldiensten tussen Frankfurt en Rome en München en Turijn zijn geliefd bij de fraudeurs, omdat de kaartjes slechts tussen de € 30 en € 60 kosten. Bijna iedere nacht worden er weer ‘vluchtelingen’ gepakt die in beide landen uitkeringen krijgen, en vaak zowel Duitse als Italiaanse verblijfspapieren bij zich hebben.

  Duizenden euro’s cash

  Zo werden twee weken geleden in één bus een Nigeriaan, een Pakistaan en een Eritreeër betrapt. Ze hadden alle drie geldige passen voor Italië, en woonden daar. Tegelijkertijd hadden ze in Duitsland asiel aangevraagd, en daarom automatisch een uitkering gekregen. De drie hadden ruim € 7000,- contact bij zich. Dat geld werd in beslag genomen. Bij een andere controle had een migrant zelfs € 20.000,- bij zich.

  Hoewel er al zo’n 80 (moslim)migranten zijn gepakt, hebben de autoriteiten de indruk dat het misbruik alleen maar toeneemt, en het mogelijk nog maar het topje van de ijsberg is. De enige reactie van de autoriteiten? ‘Wij doen een beroep op vluchtelingen om geen asiel aan te vragen in Duitsland,’ zei Alexander Pfaff, hoofd van de fraude-opsporingsdienst in Lindau.

  Theoretisch goede controle mogelijk, maar wordt amper gedaan

  Theoretisch zou het niet mogelijk moeten zijn om in twee landen uitkeringen aan te vragen, omdat in de Eurodac databank alle persoonsgegevens worden bewaard van mensen die illegaal Europa binnenkomen. Probleem is dat van migranten vaak geen vingerafdrukken en dergelijke worden genomen, en dat in bepaalde gevallen zelfs verboden is. In Lindau mag de vingerafdrukscanner zelfs alleen gebruikt worden om migranten een ID-bewijs te geven. Daarna worden de gegevens gewoon weer vernietigd.

  Honderden miljoenen voor criminele migranten

  Anis Amri, de beruchte aanslagpleger op de kerstmarkt in Berlijn, kon door het ontbreken van enige echte controle onder 14 (!) verschillende identiteiten in EU-landen geregistreerd zijn. In Braunschweig ontdekte een speciale commissie onlangs 300 gevallen van vergelijkbare uitkeringsfraude door migranten, wat de stad al miljoenen euro’s heeft gekost.

  Daarnaast zijn gemeenten ook officieel enorm veel belastinggeld kwijt aan migranten. De linkse coalitie in Berlijn gaat een miljoen euro extra uittrekken om te proberen om minderjarige asielzoekers, die zich massaal schuldig maken aan berovingen, geweld en drugsmisdrijven, te ‘begeleiden’. Ruim 2700 minderjarige migranten kosten de stad nu al jaarlijks 100 tot 200 miljoen (2).

  Het verschil anno 2017

  Veel bejaarden, chronisch zieken en andere kansarmen, waar de afgelopen jaren zwaar op is bezuinigd en die te maken hebben gekregen met hoge lastenstijgingen, zullen vermoedelijk een wrang gevoel hebben gekregen dat je in de EU zo kinderlijk eenvoudig tot duizenden euro’s per maand kunt krijgen, mitsje een bepaalde huidskleur, afkomst en religie hebt, omdat strenge controle van deze parasiterende fraudeurs uit het Midden Oosten en Noord Afrika door de gevestigde orde al gauw als ‘racistisch’ en ‘discriminerend’ wordt gekenmerkt.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Hierover kan ik alleen maar ontzettend boos worden! Niet alleen vanwege de fraude, maar nog meer vanwege de lakse houding van de overheden. In plaats van ze terug te sturen naar de landen van herkomst, laten ze ze gewoon lopen.
   Ik wil wedden dat ze dit kunstje elders opnieuw flikken!

   Bah, wat een rot wereld! Wat een tuig overal! Het woord VLUCHTELING kan ik inmiddels niet meer horen!!!

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 17 februari 2017 om 19:51

    (…) de fraude, maar nog meer vanwege de lakse houding van de overheden. (…)

    Maar o wee als wij onze belastingen een dag te laat betalen; dan kunnen ze opeens heel snel zijn, de graaiende rotzakken.

    Geliked door 1 persoon

  • Driek, dit was toch al bekent? Dus daar hebben ze helemaal niets aangedaan. Vandaar Europa heeft een aantrekkingskracht als een magneet voor ze, vooral voor de criminelen. Daar hoor je niets over in de verkiezingsprogramma’s.

   Like

 2. Drs.P. zegt:

  Die asielparasieten worden ons linksom of rechtsom gwoon heel langzaam maar zeker door de strot geduwd.
  Kamers verhuren betekent in gewoon ABN dat er dus allemaal alleenstaande crimi parasieten in die huizen komen!! En waarom worden er voor arme NL-ers geen huizen gekocht??
  Dus Ambachtenaren, op de barikades en pleur dat fucking tering nsb-gemeentebestuur er zo snel mogelijk uit!!

  Geliked door 2 people

 3. Flo zegt:

  Je zal er maar net een huis hebben gekocht, het is vanaf nu al de helft minder waard ,de gemeente heeft makkelijk praten ,die kijken met d’r ambtenaren blik wat ze nu ontvangen van de regering voor de huisvesting ,maar de woz lopen ze straks massaal mis ,omdat de “nieuwe bewoners” leven van een uitkering en gratis wonen .
  Ambtenaren zijn klootzakken ,en ambte (naren ) zit al in de functie die ze bekleden .
  Prettige wedstrijd als je daar woont .

  Geliked door 2 people

 4. kraftavilqa zegt:

  Hoe vreselijk is dit alles, ik ga hier verder niet op in omdat de bittere sappen alweer in me opborrelen en ik wil niet in een tirade van grof taalgebruik vervallen -hier is een kleine indruk-‼︎⁉︎¿⸮‽…˚⸘†ↁↂ‡→→‱←↑↖↩.*⇞⇧⇥⌃⌘⌤⌥⌦⌫⎋⎋

  Geliked door 2 people

 5. fransdewit zegt:

  Zal willen dat ze dat ook hadden gedaan voor ons toen we pas getrouwd waren, ze hebben toen we gepakt en gezakt waren onze woning gewoon aan een bevriend iemand weggegeven, kwam ik per toeval achter. Zijn noodgedwongen toen naar een andere stad verhuist voor een rolstoelwoning voor onze gehandicapte dochter. Maar daarbij gelijk moeten tekenen, indien ze wat overkomt dat we binnen 1 maand er weer uit moeten. Maar ja voor Nederlanders gelden andere wetten en gebruiken natuurlijk

  Geliked door 1 persoon

 6. Helena zegt:

  Het volk mort…. en mort…het pruttelt ….. het kookt…..

  Like

  • Twanneman zegt:

   Het ” volk” doet niets, we hebben het nog steeds te goed…. Op 15 maart gaan de ” studenten” massaal links stemmen, vooral op ” Jezus” Klaver, want lekker ding… Het is hopeloos in Nederland, we zijn verdoemd, wen er maar aan, kapot gemaakt door onze eigen regering, al 30 jaar lang…. Stemmen heeft geen nut meer, te veel versplinterd.

   Like

 7. tippelaar zegt:

  De asielzoekers krijgen de schuld. Maar de werkelijke schuldigen zijn onze laffe bestuurders die te schijterig zijn om te doen wat ze moeten doen. Oppakken die lui, interneren in kampen, desnoods met geweld en tegen hun zin terug sturen, of hun land van herkomst ze wil hebben of niet . Vanuit zee droppen buiten de territoriale wateren van het thuisland. Het is een stukje zwemmen maar ze redden zich wel.

  Like

 8. Pingback: Hendrik-Ido-Ambacht: asielzoekers opvangen in woningen – Rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s