Tijd voor optimisme?

screenshot_59

(Door: “M.A.L. Sion”)

Professor Dijkgraaf (foto) bepleitte in het programma ‘De Wereld draait door’ van 16 februari 2017 om de wetenschap de vrijheid te geven om van over de hele wereld samen te werken. In het belang van die wetenschap. In wezen een prachtig streven en hij nam in dat kader afstand van het inreisverbod van president Trump voor een aantal ISLAMITISCHE landen. Voor de duidelijkheid stel ik vast dat Professor Dijkgraaf het woord islam niet in de mond nam. Hij kwam met voorbeelden van zeer getalenteerde wetenschappers, o.a. van zijn instituut aan de Princeton Universiteit, met een burgerlijke achtergrond uit zo’n land dat getroffen wordt door de ban van president Trump. Althans als Trump het wint van de rechterlijke macht, die door interpretatie van de grondwet het inreisverbod heeft opgeschort.

Ik heb een aantal van de wetenschappelijke voorstellingen gezien, die Professor Dijkgraaf op tv heeft gegeven. Dit op instigatie van, maar zeker in nauwe samenwerking met, het programma De Wereld draait door. Dat is een genot om naar te kijken. Het is een man met een fenomenale kennis die toch de zaken op een eenvoudige, begrijpelijke wijze uit kan leggen.

Ik vind het, met groot respect voor deze wetenschapper, jammer dat hij bij het pleiten voor een open wereld voor de wetenschap en de wetenschappers geen oog heeft voor het aspect veiligheid. De landen die getroffen worden door de ban munten uit in het bevorderen en toestaan van islamitisch terrorisme.

Trump is een vastgoedmagnaat met belangen over de hele wereld, die hij ook intensief bereisd heeft. Het kan niet anders of hij is een groot voorstander van de toegankelijkheid van zoveel mogelijk landen voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht hun nationaliteit. En toch, ondanks zijn instelling als globetrotter, heeft hij in zijn verkiezingscampagne de nadruk gelegd op America First. Dat hield verband met economische belangen, maar hij voerde ook steeds het aspect van de veiligheid aan. Hij wil het risico van in-reizende terroristen zo klein mogelijk houden in het belang van de bevolking van de Verenigde Staten. In wezen gaat het om LEVENSBELANG.

De meest spectaculaire aanslag door islamitische terroristen is zonder enige twijfel de verwoesting van het Wereld Handels Centrum in New York. Hoewel de aanslag met de meeste impact, is het daar niet bij gebleven. Op verschillende andere plaatsen in de VS zijn aanslagen gepleegd. Wereldwijd is de serie islamitische aanslagen van de laatste jaren enorm groot. Op dat totaal is de aanslag op het WTC slechts en klein element. Het gaat namelijk om tienduizenden (10.000-en) aanslagen met een veelvoud (honderdduizenden) aan slachtoffers van deze moorddadige sekte, die een levensgevaarlijke ideologie verbergt achter een religieuze dekmantel.

Op gevaar af dat ik beschuldigd wordt van het nog maar eens afdraaien van een reeds grijs gedraaide grammofoonplaat, het volgende: Historici hebben geschat dat de islam vanaf de oprichting, dus gedurende meer dan 1400 jaar, meer dan 275.000.000 mensen gedood heeft, omdat ze geen moslim waren. Hele steden in Afrika, in Azië en tijdens de overheersing in Spanje zijn geheel uitgemoord. En dat gaat nog steeds door.

De Verenigde Staten hebben een tweetal termijnen achter de rug van een president, Obama, die de islam goed gezind was. Er gaan stemmen op die beweren dat hij in het geniep eigenlijk zelf ook moslim was (is). Hij heeft met zijn beleid veel kwaad aangericht in eigen land, maar ook wereldwijd door de islam te gedogen en meer dan dat. In eigen land kreeg hij weinig tegenspraak. De linkse Democraten hebben dit beleid breed gedoogd.

Trump heeft een geheel andere kijk op het wereldgebeuren en durft stelling te nemen tegen de islam. Door links wordt hij om die reden verguisd, omdat zij toch, verblind als ze is, de islam een godsdienst blijft noemen. Hetzelfde treffen we in eigen land, Nederland, en de omringende landen in Europa aan. Deze verblinding leidt ertoe dat er afgegeven wordt op Wilders, op Le Pen, op het Vlaams Belang, op de AfD in Duitsland en nog andere partijen in Europa, die de invloed van de islam terug willen dringen.

We moeten onze ogen er voor open houden dat de links gerichte programma’s op radio en tv in aanloop naar de verkiezingen in maart zullen proberen het bestrijden van de islam te bemoeilijken. Het is zaak om de krachten te bundelen om de anti-islampartijen zoveel mogelijk te steunen. Tweemaal zijn we als Europa ontsnapt aan een totale overheersing door de islam. Ze zijn voor de poorten van Wenen teruggeslagen en vanuit Frankrijk en Spanje weer verdreven. Thans komen ze op ‘vreedzame’ wijze binnen om onze samenleving om te vormen tot een moslimstaat. Ziet u dat zitten?

Door:
“M.A.L. Sion”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Linkse Kerk, Naïviteit. Bookmark de permalink .

13 reacties op Tijd voor optimisme?

 1. Toonde Dijkgraaf de gezondheidsswinst aan van de Koran (dood allen die niet in Allah geloven)?

  Like

 2. Guus Derksen zegt:

  De KNAW ( Kon. Ned. Academie voor Wetenschappen), aangestuurd door de heer Dijkgraaf, zat er inzake de fraudes van het IPCC ook helemaal naast:
  http://climategate.nl/2011/10/25/alarmistische-knaw-in-grote-problemen/

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Als je de politieke blogs, ja ook die van The White House volgt, en ook de video’s ziet, dan weet je, dat Trump bezig is het vonnis van die rechter te overrulen. Zal best lukken. Ondertussen is men in Chigaco begonnen met de illegalen blacks op te pakken, zowaar met toestemming van de inwoners daar, die onder deze zogenaamde ‘refugees’, wat in werkelijkheid simpelweg illegalen zijn, moeten lijden. Illegaal is illegaal en dat is hoe jammer ook voor de democraten, in de VS strafbaar en wordt dit beloond met uitzetting.

  Ik zag vanmorgen vroeg ook nog een video van de refugees, die bij de strenge vorst en de blizzards die ze om de oren krijgen, op sluipwegen proberen naar Canada te komen. Hoewel men daar heeft gezegd dat ze dus welkom zijn, is niet minder waar. Diegenen die in de VS al asiel hebben aangevraagd, worden gewoon weer teruggestuurd en de de rest hebben met zoveel voorwaarden te maken, dat het ook voor hen zo goed als onmogelijk is om in Canada te blijven.

  Zo zie je maar weer, dat de grote praatjes en beloftes van het linksvolk en m.n. ook van Trudeau, gewoon een wassen neus is. Praatjes voor de vaak.

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  ’t Hoorde mij nogal wereldvreemd aan allemaal! Of ik ben zelf wereldvreemd, dat kan natuurlijk ook. Geen woord over demografische ontwikkelingen etc etc.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De heer Dijkgraaf mag heel veel weten dat houdt nog niet in dat het een wijs mens is, mijn oma had alleen lagere school maar ze was wel wijs in de zin van een zinvol leven.

  Like

 6. elisah zegt:

  Zo’n mensen zijn vaak goed in één ding en focussen daar volkomen op, voor de rest hebben ze oogkleppen op en kan je ze vaak zelfs wereldvreemd noemen.

  Like

 7. Thoth zegt:

  (..)In wezen een prachtig streven en hij nam in dat kader afstand van het inreisverbod van president Trump voor een aantal ISLAMITISCHE landen.(..)

  En wat hebben die gedaan, gezien de astrofysica? Helemaal nada, zero, niets. Ze hebben maar een gedeelde (exacte) Nobelprijs daarin, ik geloof een Pakistan die iets chemisch heeft gedaan en voor de rest, nul…. Maar goed, hij is politiek correct, dus ja, dan moet je hiervoor uitkomen. Verantwoordelijk voor de aanslagen…. helemaal niets. Ik denk dat hij ook in de vorige eeuw is opgegroeid, dus alleen het positivisme aanvaard. En dat is jammer.

  Like

 8. Hansfree zegt:

  Ach die Dijkgraaf is een knappe kop maar helaas een beetje een dreutel, een bange kwezel. Laat zich graag op het schild tillen, en is zichtbaar gevleid door de publiekelijke lof van een nitwit als Matthijs van Nieuwkerk. Wil te graag aardig gevonden worden en zal daarom de controverse mijden en de mainstream volgen. Nee als we het daarvan moeten hebben… Ook in de wetenschappelijke wereld zou een beetje Trumpisme (boerenverstand gebruiken, onafhankelijk denken, en de kont tegen de krib gooien) m.i. geen kwaad kunnen.

  Like

 9. Baksteen zegt:

  Die man was voorzitter van de KNAW. In de klimaatdiscussie was hij toentertijd het schoolvoorbeeld van het onwetenschappelijk politiek correcte denken. Een aanfluiting voor alles wat wetenschap is en het voorbeeld als we het over wetenschapsprostitutie hebben. Ook in deze discussie dus weer het voorspelbare gedrag van een liberal.

  Like

 10. Johan zegt:

  Zolang er moslims en gestoorde linkse mensen over deze aardbol blijven lopen, zal er geen vrede zijn

  Like

 11. N.E. Derlander zegt:

  Professor Dijkgraaf is een groot wetenschapper, zolang God (van Israël) de wetenschappelijke vindinkjes laat voor wat ze zijn.

  Like

 12. jantjeuitnl zegt:

  Dankzij de openheid van de wetenschap heeft Pakistan nu een atoombom.Dat was de prof. vast even vergeten.

  Like

 13. bokito zegt:

  dat pakistan een bom heeft komt door de laksheid van nederland zij lieten een pakistan mee lopen in het program

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s