Voormalige Britse kolonel voorstander van herstructurering van de NAVO: Israël, Japan, Singapore en India opnemen

screenshot_77

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Britse kolonel Richard Kemp (foto), ooit commandant van de Britse troepen in Afghanistan, heeft opgeroepen tot een heroriëntering van de NAVO. Kemp geeft bovendien de Amerikaanse president Donald Trump gelijk dat die het westerse militaire bondgenootschap “verouderd” had genoemd. Nu zou in de eerste plaats de bestrijding van het terrorisme geboden zijn.

duits-zuerst

In een bijdrage in de Britse krant “Daily Telegraph” wordt Kemp geciteerd met de woorden: “De NAVO zou moeten erkennen dat we door allerlei soorten extremistische islamitische krachten worden aangevallen. De NAVO moet de strijd tegen het islamitisch terrorisme als haar kerntaak beschouwen. We moeten ons verdedigen om de vrijheid van onze landen te behouden.”

Een hervorming van het militaire bondgenootschap zou snel moeten plaatsvinden. Anders zou het tot een “versneld verlies aan betekenis” kunnen komen. Deels zou een uitbreiding met nieuwe lidstaten wenselijk zijn: “Om de westerse wereld beter te beveiligen, moet de NAVO nieuwe lidstaten uitnodigen die net als wij geïnteresseerd zijn in de verdediging van onze waarden en bereid zijn een deel van de last in deze cultuurstrijd te dragen.”

Concreet denkt de Britse ex-militair, die zijn opvattingen in de bijdrage samen met Rafael Baraji, een voormalige Israëlische veiligheidsadviseur van de Spaanse regering en directeur van de “Vrienden van Israël, naar voren bracht, daarbij aan Israël, Japan, Singapore en India.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Islam, NAVO, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Voormalige Britse kolonel voorstander van herstructurering van de NAVO: Israël, Japan, Singapore en India opnemen

 1. guusvelraeds zegt:

  Met name Israël en India (Pakistan) weten als geen ander wat de radicale islam kan betekenen voor de (on) veiligheid van landen. Miljoenen hindoes werden in de Indiase geschiedenis door jihad strijders vermoord. India behoeft geen uitleg over de verderfelijkheid van de islam. Japan is een ander verhaal. De Japanse cultuur is stevig geworteld de multi-culturele waan krijgt daar geen kans. Daar zal de islam nooit wortel kunnen schieten en gelijk heeft Japan. Elke overheid die zorg heeft voor zijn burger laat de islam buiten de deur. De islam is vanuit zijn ideologie gericht op usurpatie van niet moslim landen. Moslims kunnen dat niet helpen. Moslims zijn vanaf hun geboorte de eerste slachtoffers van de indoctrinaire islamitische ideologie. Wil de moslim zich verheffen zal hij eerst de islam moeten opgeven, een tussen weg is niet mogelijk. Overal waar de islam opduikt wordt de vrijheid van iedereen (moslim en niet moslim) op spel gezet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Een aardig idee om samen te werken, maar hoe meer landen bij de NAVO aanschuiven hoe meer partijen in een fatale spiraal betrokken raken bij een oorlog. Vanwege verregaande verplichtingen om bijv. troepen en financiën te blijven leveren zou men In theorie een soortement NAVO exit van landen kunnen verwachten. Nog meer NAVO maakt alleen maar stuk. Bovendien vanwege eventuele sancties komen economieën van landen langzaam tot stilstand . Jan met de Pet is uiteindelijk weer de klos.

  Like

 3. Peter zegt:

  Ik vind het een goed idee, maar het wordt beter als we dan Turkije eruit gooien!

  Like

  • Bas zegt:

   De NAVO wil liefst dat Turkije militair ook aanschuift. Kunnen ze meer invloed uitoefenen, plus zo nodig manschappen en leger laten inzetten waar nodig, bijv. tegen Rusland. De NAVO lijkt weliswaar een noodzakelijk kwaad te zijn, vooral in deze (bange) dagen van IS, in feite zijn het ideologische tegenpolen, m.a.w. brandstichters die we in het verleden meer op het wereldtoneel hebben gezien.

   Like

 4. Pingback: Voormalige Britse kolonel voorstander van herstructurering van de NAVO: Israël, Japan, Singapore en India opnemen – Rechtsaf doorzee

 5. Jan zegt:

  Israël gaat geen Europees land verdedigen tegen moslims die bewust worden binnengesluisd door psychopaten van de EU.
  Droom fijn voort, Kemp.

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabeltant zegt:

  In ieder geval zouden ze islamitische landen eruit moeten flikkeren.
  Die gebebruiken de NAVO enkel om hun doel te bereiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s