Kabinet geeft extra hulp aan droog Somalië

screenshot_87

DEN HAAG – Het kabinet helpt landen in de Hoorn van Afrika die kampen met droogte. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) maakt hiervoor € 3,8 miljoen vrij, liet ze zaterdag weten. De droogte bedreigt 50.000 kinderen met een acute hongerdood. Het grootste deel van het bedrag gaat naar Somalië (3 miljoen), de rest is bestemd voor Kenia. Het geld gaat naar Nederlandse hulporganisaties en het Rode Kruis.

de-telegraaf

„Zonder de directe inzet van noodhulp voltrekt zich daar binnenkort een humanitaire ramp”, aldus de minister. In 2011 kwamen ruim een kwart miljoen mensen om door honger in deze regio.

De VN schatten dat alleen al 900 miljoen dollar nodig is om in Somalië een „verwoestende hongersnood” te voorkomen. Daar kampen ruim 6 miljoen mensen met voedseltekorten.

De droogte in deze regio wordt veroorzaakt door El Niño, een wereldwijd natuurverschijnsel waarbij de oceanen veel warmte afgeven. Het kan leiden tot overstromingen door hevige regenval of juist tot enorme droogte.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Driek”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Islam, Islamofilie, Kenia, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp, PvdA, Socialisten, Somalië. Bookmark de permalink .

35 reacties op Kabinet geeft extra hulp aan droog Somalië

 1. Steven zegt:

  „Zonder de directe inzet van noodhulp voltrekt zich daar binnenkort een humanitaire ramp”
  Weet je wat een humanitaire RAMP is? dat de bevolkingsgroei in die TAKKE AFRICA ongeremd doorgaat, het westen iedereen in leven probeert te houden, om straks al dat TUIG hier een uitkering te verschaffen en je kinderen te laten verkrachten….DAT IS EEN RAMP!!!

  Geliked door 2 people

 2. BertG. zegt:

  Fijn, dan kunnen ze weer wat aansterken om weer een aantal kinderen er bij te neuken, die vervolgens ook weer niks te vreten hebben.
  Wel eens aan natuurlijke selectie gedacht, trut.

  Geliked door 3 people

 3. was ZESTIG JAAR gelden ook al zo……………en OVER ZESTIG JAAR zal het nog zo zijn.Geef ze iets in handen waarmee dit eens een keertje stopt………………maar het is o zo makkelijk GELD uitgeven van een ander………….

  Geliked door 2 people

 4. Cathja zegt:

  Wat is er met alle donaties gedaan die Europa al tientallen jaren verstrekt aan landen in zwart Afrika?

  Geliked door 1 persoon

 5. dit geld gaat af van het budget voor het verpleeghuis

  Geliked door 2 people

 6. Thoth zegt:

  Zo, zeg! En wat doet’ Ploumen met de Somaliers die hier in Nederland in de bijstand zitten, zo’n 70% ? Moeten die niet hun land er bovenop helpen? Oh, wacht….

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Onze taak is die arme Somaliers hier levenslang aan het bijstandsinfuus en toeslageninfuus te houden, en ook om het hele land daar van geld te voorzien…wat uiteindelijk is de zakken van die dikkoppen verdwijnt.
   Onze bejaardentehuizen hebben straks ook ontwikkelingshulp nodig..misschien beter om die miljoenen daarin te investeren i.p.v. alles maar weg te geven.

   De hele wereld lacht zich ziek van al dat DOMME volk hier die zichzelf aan het vernietigen is om een ander het makkelijk te maken.

   Geliked door 3 people

 7. Bezorgde burger zegt:

  Ehhh, die regio heeft altijd al bestaan uit woestijn en is dus droog?!!!!!
  Wat gaan die 3,8 miljoen daar aan veranderen?

  Wat is dat voor een krant. Een volslagen idioot geeft 3,8 miljoen!!!!! uit om droogte te bestrijden in de woestijn en de krant stelt niet eens kritische vragen?
  De volgende keer gaat zo’n pvda malloot voorstellen om vissen tegen de verdrinking te redden en dan vind heel Nederland het ook prima dat ze er 3,8 miljoen voor uit trekt?
  3,8 miljoen: daar zou je jaarlijks 190 bejaardenverzorgsters a 20.000 euro per jaar van kunnen betalen. Maar dat vind de politiek niet belangrijk, behalve tijdens de verkiezingsstrijd.
  En wat gaat er met die 3,8 miljoen gebeuren?
  Net als die overige 300 miljard die in die bodemloze put is gestort maken ze er oorlog of kansloze kinderen van.

  Geliked door 2 people

 8. Tistochwat zegt:

  Dat krankzinnige wijf doet niet anders dan ons belastinggeld, dat we zelf zo hard nodig hebben, aan negers geven die te kampen hebben met een gevaarlijke overbevolking. Zo slecht gaat het dus niet met dat volk, want ze fokken nog steeds veel te veel jong.
  En die komen straks allemaal hierheen om het laatste merg uit onze botten schrapen.
  Snapt die kudt van Ploumen het nou nooit?!

  Ach, natuurlijk snapt ze het wel, maar het geeft zo’n lekker gevoel in haar hoofd om goede sier te maken met ONS geld! VUIL KRENG!

  Like

 9. Golden Girl zegt:

  waarom niet iedereen legaal naar Europa laten komen, plaats genoeg, kom er maar bij hoor, ze moeten idd daar eens wat aan dat kinderen maken doen, de wereld is al overbevolkt
  behalve bij die nagemaakte Trudeau van Canada, daar is nog plek

  Geliked door 1 persoon

 10. Claudia M. zegt:

  Ik ben van mening dat de geldkraan helemaal dicht moet.

  Het is mooi geweest, decennialange hulp, zowel op financieel gebied (ik las ergens in de laatste 50/60 jaar, 2000 miljard!) als op hulp ter plaatste! Zodra echter, de inmiddels vermaledijde blanke de rug keert of zoals tegenwoordig ook heel gewoon, wordt weggejaagd, gaat het telkens gruwelijk mis.

  Tijd om op eigen te benen te staan, wij hebben genoeg ons best gedaan!

  Geliked door 1 persoon

 11. scheermes zegt:

  Zij dienen toch de WARE god ?? allah??Lekkere jongen die allah, dat hij niet beter voor zijn eigen kinderen zorgt!!,En helemaal te gek voor woorden, dat wij hun te eten moeten geven en WIJ voor hen moeten zorgen omdat zij anders zullen sterven van de honger!! En zij HATEN ons ondanks dat wij hun helpen,zij BLIJVEN ons haten,omdat hun god allah dat zegt in de koran!!Als allah de ware god is ??Waarom hebben jullie dan niets te eten??Waarom regent het niet als je de regen JUIST NODIG hebt om te overleven!!Bid dan wat HARDER !! Misschien SLAAPT jullie god allah wel!! Of is hij met vakantie in verwegistan??SCHANDE dat jullie eigen god allah niet beter voor jullie zorgt !!Is die god van jullie, allah , DOOF OF BLIND??Is dat niet de reden van AL jullie ellende??Toch WEL he!!

  Like

 12. Cynisch mens zegt:

  Bij de vorige hongersnood in Etiopie met dat Bob Geldofgedoe woonden er 50 miljoen mensen in Ethiopie. Nu wonen er 100 miljoen. Is geboortebeperking niet een goed idee ? De landbouw is er overigens net zo achterlijk als 1500 jaar geleden. Je ziet daar nog steeds vooral de vrouwen met zo’n hakding in de grond hakken. Het lijkt wel de middeleeuwen. Och ja Afrikaanse negerculturen hebben niet echt dat verlangen om uitvindingen te gaan doen om het leven makkelijker te maken. Zoals hier in Nederland en Europa met name. Uitvindingen als paarden temmen, tractoren, goede wegen, conserveringsmethoden voor gewassen, zuivelindustrie, landbouwscholing, veevoederindustrie, kunstmest, betere gewassen, drainage enzovoorts. Deze constatering zal door linkse brulboeien wel af gedaan worden als racisme omdat ik vind dat men daar in Ethiopie achterlijk is en blijft. Ontwikkelingshulp is al 50 of 60 jaar bezig is de mensen daar verbeteringen “voor te kauwen”. Voor die ontwikkelingswerkers natuurlijk een leuk baantje en staat leuk op je linkse CV en goed voor je ego. De ontwikkelingshulpindustrie houdt zich zo zelf in stand. De volgende grachtengordel Anne Fleurs en Jesse’s kunnen vast over 25 jaar ook nog wel lekker de hulpverlener uit gaan hangen en sinterklaas spelen. Waarschijnlijk staan de vrouwen nog steeds met de hak in de grond te hakken, zitten de mannen onder de boom trik trak te spelen en is alles nog steeds even achterlijk echter met een nog grotere bevolking.

  Geliked door 1 persoon

 13. hotchkisssaiga zegt:

  Ook daar zit voldoende water onder de grond je zou zeggen dat er na al die eeuwen toch iemand zou opstaan om bronnen te slaan of desnoods een put te graven maar wachten op geld uit europa kost minder moeite zeker

  Geliked door 1 persoon

 14. boorzalf zegt:

  Een aantal jaren geleden zijn er Hollandse boeren naar de hoorn van Afrika gegaan om te helpen. Wat uit liep op een drama. Hier is ook een documentaire van gemaakt, helaas kan ik deze niet meer vinden. Waarschijnlijk vernietigd. Een van de boeren zei , als je dit gebied goed bewerkt, dan heeft heel de hoorn van Afrika te eten. Dat waren wel de vruchtbare gebieden, alleen de wil ontbrak bij de lokale bevolking. Triest, erg triest.

  Geliked door 2 people

 15. Henk zegt:

  Los van de wereld geen idee hebben van het weer het eene moment worden ze weggespoeld
  4 maande laater hebben ze geen water .
  Ja ze weten het verhaal van de vette en magere jaaren maar ja je hand ophouden is niet zo
  vermoeiend als zelf iets doen .
  Een troost voor ze de regen tijd is weer begonnen maar ja daar hebben de NGO niets aan .

  Like

 16. er een paar containers met condooms naar toesturen lijkt mij beter……………….wel van Durex natuurlijk………………….

  Like

  • mahoog zegt:

   Daar heb je weer geimporteerde schaartjes voor nodig,om de punt er van af te knippen Rini.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hoe naïef gedacht.
   In de allereerste plaats zijn er geen condooms die over die geweldige neger-penissen getrokken kunnen worden.
   In de tweede plaats begrijpen ze niet waarvoor ’n condoom moet worden gebruikt.
   Ze hebben niet voor niets van die platte neuzen.
   Ze lopen daar de hele dag met ’n condoom over hun kop.

   Like

 17. kruisridder zegt:

  Afrika is nou eenmaal een continent dat vele malen met uitsterving te maken heeft gehad tot op de dag van vandaag. Daar moet de mens niet ingrijpen, op één punt na. Verplichte sterilisatie om hongersnoden en ellende te voorkomen.

  Like

 18. Pietersen zegt:

  3 Miljoen pleuri houdt ze echt niet tegen naar hier te komen.
  Waarom altijd geld gooien in die bodemloze put, ze moeten gewoon minder fokken en kindjes krijgen daar. Dat is prioriteit 1.

  Like

 19. Harry zegt:

  Somalië ligt aan zee .
  De zon schijnt daar iedere dag .
  Ze zouden met behulp van zonne-energie zeewater kunnen destilleren , het zout winnen en verkopen en het drinkwater op eveneens zonne-energie het binnenland in kunnen pompen .
  Van ons kunnen ze mestkorrels kopen omdat we toch een mestoverschot hebben , is dat ook meteen opgelost .
  Alles groeit en bloeit dan tegen de klippen op !

  Helaas werkt dat niet in Afrika .
  Alles wat niet vastgelast zit wordt gejat .
  De mensen zijn te lui om uit hun ogen te kijken .
  Daarom is het een bodemloze put , die de pvda tracht te vullen .
  Misschien een idee om een bodempje in die put te leggen van overtollige pvda-ers ?
  Daarna die stront-pellets er overheen en gras zaaien , geiten blij , zijn die rooien tenminste nog érgens goed voor .

  Heb zelf voor ontwikkelingshulp in Afrika gewerkt .
  In Sudan is zó veel landbouwgrond , dat ze voor HEEL Afrika graan zouden kunnen verbouwen !
  Wij hebben de mogelijkheden daarvoor geschapen , ze verdommen het , want van werken word je moe !
  En dat terwijl je het graan per dag zag groeien !
  Hartstikke vruchtbaar land , water van de Nijl gratis ter beschikking , 43 graden celsius , ieder dag weer , wat wil je nog meer ?

  Dat landbouwgebied is trouwens door de Engelsen aangelegd in de “koloniale tijd” .
  Een enorm project , in de tijd van de stoommachines .
  Een gebied zo groot als de provincie Utrecht en de Noordoost polder samen .
  Ze hebben op een gegeven moment de Engelsen er uit geschopt en daarna is alles in elkaar gedonderd , zoals gebruikelijk in Afrika .
  Dus degenen die denken dat de kolonisten alles uit eigenbelang deden : ONZIN !
  Ziekenhuizen gebouwd en ingericht , de enige gebouwen die daar nog overeind staan uit die periode zijn door de Engelsen gebouwd !

  Ze kunnen het zélf wel , denken ze .
  Verhonger dan maar fijn , stelletje lamzakken !
  Nog te beroerd om vreten voor hun eigen kinderen te verbouwen .
  Ze zijn alleen maar tevreden als ze alles gratis krijgen en dan moet het ook nog op tijd afgeleverd worden , anders kun je nog een grote bek op de koop toe krijgen !
  Klotemoslims !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Tsja, en omdat nu zo langzamerhand alles in elkaar gaat donderen dat nog ’n beetje overend stond en nog niet helemaal was doorgeroest, komen ze allemaal hierheen want wat moeten ze anders…? Zo denken die gasten.

   De enige remedie zal zijn om de marine van alle Navo-landen in te zetten om ze te verhinderen hierheen te komen peddelen.
   De haaien zullen ’n gouden tijd hebben. Die zullen zo dik en vet worden dat ze allemaal op de bodem zullen sterven.
   Wat eigenwijs blijft doorstromen moet bij de grenzen worden afgeschoten.
   Als we dat ’n maand volhouden zullen ze het begrepen hebben.
   Verder natuurlijk nooit meer ontwikkelingsgeld aan die zg. negerleiders overmaken.
   Binnen ’n paar jaar zal daardoor het zwarte probleem in heel Afrika op natuurlijke wijze zijn opgelost.

   Like

 20. scherpschutter1943 zegt:

  Wij gaan dus piraten helpen die onze schepen en mensen aanvallen. Gekker moet het niet worden met het geschifte haagse zooitje. Als ze verdrogen hoeven we ze ook niet neer te schieten. Spaart weer munitie. Win,win, mevrouw HENNES. Maar ja, die geschifte rooien kunnen het niet laten om ons zuur verdiende geld aan beroepsmoordenars weg te geven. Stuur ze maar een bommentapijt hebben ze daarna nooit meer dorst. En kom me nou niet aan met zielige kindertjes want da tzijn de terroristen van de toekomst. Volgens de bijbel liet koning herodus ook alle pasgeborenen doden dus zo nieuw is dat idee ook weer niet. Die zielige kindertjes zijn er alleen om op ntv de zieligheidsindustrie te bevorderen. Ze krijgen van mij nog boterham.

  Like

 21. Jan zegt:

  Ploumen (1) kan oplazeren uit Guatemala:

  Guatemala stopt abortusboot: ‘Ga in Nederland kinderen doden’

  De abortusboot van de Nederlandse organisatie Women on Waves wordt geblokkeerd door het leger van Guatemala. Daardoor kunnen vrouwen geen abortus laten plegen aan boord van het schip.

  De boot ligt voor de kust van Guatemala in de buurt van de haven van Quetzal. Aan boord moeten vrouwen onder begeleiding van medisch personeel gratis en veilig hun embryo (tot tien weken zwangerschap) kunnen laten weghalen.
  Abortus verboden

  Abortus mag in Guatemala alleen maar als het leven van de moeder gevaar loopt. Wel gebeurt het volgens de Nederlandse NGO 65.000 keer per jaar illegaal, met alle gevolgen van dien. Vandaar dat de Nederlandse organisatie de vrouwen de mogelijkheid wil geven dit op een veilige manier te doen.

  De boot ligt buiten de territoriale wateren van het Midden-Amerikaanse land, waar de lokale regels dus niet zouden gelden. Vrouwen kunnen bellen met een speciaal nummer waarna ze met een kleinere boot naar het abortusschip worden gebracht.

  Het leger in Guatemala heeft echter de toegang tot het schip geblokkeerd. In een verklaring zegt het leger dat de activiteiten illegaal zijn. Dit is gemeld bij het OM in het land.
  ….
  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/guatemala-stopt-abortusboot-ga-in-nederland-kinderen-doden

  1. http://www.volkskrant.nl/binnenland/minister-ploumen-gaat-met-internationaal-abortusfonds-frontaal-tegen-trumpbesluit-in~a4453249/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s