Telegraaf blaast de aftocht

screenshot_114

(Door: “Weethetwel”)

Afgelopen zaterdag gaf Geert Wilders in Spijkenisse de aftrap voor de verkiezingscampagne van de PVV.  Er was groot enthousiasme bij de mensen en er was overweldigende belangstelling van veel journalisten, vooral natuurlijk uit het buitenland. En wat schrijft de linksmiegel van de Telegraaf?  “Na drie kwartier blies hij de aftocht”. Alsof dat het nieuws was wat de Nederlanders behoren te weten. Fake nieuws is het.

Het echte nieuws is dat Geert Wilders niet lekker tot diep in de nacht een pilsje kan drinken met de Spijkenissenaren, omdat de moslims de openbare ruimte verziekt hebben. Dat als hij langer blijft zitten de kans loopt vermoord te worden. Dat zijn de thema’s van de verkiezingen waar de Nederlanders hun stem over uit kunnen brengen. Kennelijk niet voor zo’n slappe zak van de Telegraaf. Die heeft een eigen agenda. Als ik de directie van de Telegraaf zou zijn stond hij ’s avonds nog op straat. Maar die directie is met hetzelfde sop overgoten. De hele Telegraaf staat te koop. Voor iets meer dan de prijs van het hoofdkantoor. Het resultaat van jarenlang je kop in het zand steken. Wat een afgang. Je moet wat over hebben voor je linkse principes.

Telegraaf: van successtory tot linkse riooljournalistiek

De Telegraaf is nog steeds de grootste krant van Nederland. Dat heeft ze te danken aan het feit dat hun broeders van Volkskrant, AD ,Trouw en noem ze maar op in nog grotere mate geprobeerd hebben hun controversiële gedachtegoed door de strot van de Nederlander te duwen. Totdat ze kokhalzend weer naar buiten kwamen. Tientallen procenten hebben ze allemaal aan oplage verloren en het lag overal aan behalve aan het feit dat ze afgezakt zijn tot het niveau van een parochieblaadje van de linkse kerk.

Telegraaf niet hoor. Die pretendeert de Nederlander te kennen. Zelf zijn ze hoog verheven en schrijven vooral voor het “gewone” volk. Voor de tokkies en de mensen van de onderbuik. Die interesseren zich toch nergens voor en die houd je vooral bezig met dikke tieten, doorschijn-blouses, nipple-gates, heftige gebeurtenissen (waaronder natuurlijk niet de gruwelijke ISIS-slachterijen), ongelukken met veel doden en vooral veel politieke lulkoek.

Opvallend is dat ze de leus “gezond verstand krant” helemaal geschrapt heeft, want als ze dat in de praktijk moesten brengen, zou 80% van het personeel ontslagen moeten worden en vervangen door mensen die wél gezond verstand hebben. Alleen al de voortdurende negatieve houding tegen Donald Trump  spreekt boekdelen, want iemand met iets meer dan het niveau van een kleuter ziet dat zich een historische omwenteling voltrekt.

Ook hier voor de directie geen reden in te grijpen. Hier ingrijpen heeft niets te maken met persvrijheid, maar meer met het  feit dat de linkse journalistieke hap weigert uit zijn veilige cocon te komen. Ze blijven dezelfde riedel maar  herhalen, omdat de anderen dat ook doen. Bij een normaal bedrijf zouden de papkindjes snel naar hun moeders teruggestuurd worden, maar niet bij de media. Die zieken maar door en dat leidt uiteindelijk tot de ondergang.

Telegraaf: het concern van de gemiste kansen

Was de Telegraaf 10 jaar geleden maar zo slim geweest de PVV een platform te bieden waarop de partij zich zoals in een normale democratie had kunnen presenteren. Waar normaal gediscussieerd had kunnen worden zonder roddel en achterklap. Dan was de gespletenheid in de maatschappij een stuk minder geweest. Dan had de PVV waarschijnlijk ook de absolute meerderheid, dan wel hadden de andere partijen hun dwaalspoor tijdig kunnen verlaten. Dan had de Telegraaf een groot aantal overtuigde lezers gehad en waarschijnlijk ook een veel grotere oplage dan de zielige 400.000 van nu, waar dat er ooit  meer dan een miljoen waren. Let wel: een groot aantal van de abonnees leest de Telegraaf niet uit overtuiging, maar enkel omdat het de minst slechte krant is, de rest  van de kranten is nog veel beroerder. Om nog maar niet te spreken van de vele Nederlanders bij wie er gewoon geen krant of televisie meer binnenkomt, omdat ze geen zin hebben dagelijks hun humeur te laten verpesten door zouteloze linkse praatjes.

Het beleid van de directie van de afgelopen tien jaar is echter een zielige opeenstapeling van mislukkingen. Het geeft precies aan hoe ze denken over hun klanten. De grootste investeringen zijn gedaan in radiostations als radio 538 en Sky Radio. Hiervoor alleen al hebben ze meer betaald dan de schamele € 250 miljoen waarvoor het hele concern nu wordt verkocht. Verder hebben ze op het hoogtepunt van de markt de social media site Hyves gekocht voor € 55 miljoen, een bedrag dat in 2 jaar tijd verloren ging. Het zijn allemaal investeringen in de  leegheid van het bestaan, pretentieloos amusement, nep-vrienden en vooral eindeloos gebrek aan enig niveau, aan enige diepgang.

Even leek het erop dat ze door hadden hoe verrot het systeem van de Nederlandse Media was toen ze  in 2008 de Omroep Wakker Nederland lanceerden. Een grotere teleurstelling konden ze de Nederlanders niet bezorgen dan in minder dan geen tijd volkomen kleurloos ten onder te gaan in de rijk gevulde subsidiepot van de Gooise matras. Wat een visie, wat een ruggengraat. Wat een gemiste kans. Het enige onderdeel van de Telegraaf waar hoe dan ook soms nog sprake is van enige hersenactiviteit is de site GeenStijl. Deze wordt binnen het concern gedoogd, maar het liefst waren ze hem kwijt. Veel te populistisch zullen we maar zeggen. Te veel  invloed van het gewone volk, de tokkies.

Na tien jaar  wanbeleid is het nu zo ver: De Telegraaf Media Groep wordt verkocht. Voor een appel en een ei.  Aan dezelfde club waartoe ook de NRC en consorten behoren. Of aan John de Mol, ook al een koning van het pretentieloos vermaak. De droevige anticlimax van wat een sprankelende krant had kunnen zijn.

screenshot_115

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", demoniseren, Geert Wilders, hersenspoeling, Indoctrinatie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Telegraaf blaast de aftocht

 1. Cathja zegt:

  Als ik ‘De Telegraaf’ aanklik, vraag ik me altijd af waarom hun ‘nieuws’ NIEUWS genoemd wordt! Allerlei kul-verhalen, dingen uitvergroten, zoals het ‘nieuws’ over Patricia Paay, anti-Wilders en PVV gezwam en noem maar op.
  Zitten we hierop te wachten, of is er nog iets wat echt belangrijk is?
  De Telegraaf heeft niets geschreven over de ellende in Frankrijk. Half Frankrijk staat in de fik, maar GEEN WOORD daarover.
  Het zal iedereen hier ook wel opgevallen zijn dat er op geen enkel artikel meer gereageerd kan worden.
  Laat die krant maar snel verdwijnen. Het is een leeg vat. Als je alleen maar flutverhaaltjes brengt, ben je geen nieuwsbron, maar ben je nutteloos, misleidend en leugenachtig!

  Geliked door 3 people

  • Robby E. zegt:

   Precies Cathja, ik bracht nogal wat tijd door op WUZ, daar kon je zelf nog een stukje plaatsen en werd er druk gereageerd, Dat hebben ze dus vakkundig om zeep geholpen waarschijnlijk omdat de tendens voornamelijk pro PVV was!
   Steeds meer artikelen zitten achter het ijzeren betaal gordijn, en inderdaad ook daarop is niet meer te reageren, en dat vond ik toch de jus van de Telegraaf.
   Wel krijg ik geregeld nog een berichtje Van Paul Jansen (oppopper) of ik m’n adblocker wil uitzetten want de online Telegraaf is gratis en reclame inkomsten en….snik snik!
   Tegenwoordig ben ik met een minuut of 5 wel klaar met die internet uitgave van ze.
   Dat ze het formaat van de papieren krant gehalveerd hebben om te verdoezelen dat dat zielige krantje steeds dunner werd heeft kennelijk ook niet geholpen als de oplage maar blijft dalen!
   Evenzogoed kost de zaterdagkrant inmiddels al E 3,10, je moet maar durven!

   Like

   • D. G. Neree zegt:

    Inderdaad. Ik klik De Telegraaf overdag als eerste aan om te zien of er niet echt iets schokkends is gebeurd waar ze niet omheen kunnen, maar na het snel scannen van alle bagger ben ik na een minuut daar weer verdwenen en ga ik naar het echte nieuws: online, waaronder EJBron als een van de eerste. (Overigens welkom terug Bert, het Internet is een stuk leger zonder de artikelen hier)

    Like

 2. Mary zegt:

  Laat al dit soort linkse kranten maar fijntjes afsterven.

  Like

 3. hslot4 zegt:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Johan_Olde_Kalter
  Zegt genoeg gewoon nog steeds dezelfde facisten krant .
  1945-1949: Verschijningsverbod[bewerken]
  De Commissie voor de Perszuivering oordeelde dat Holdert het behoud van zijn kranten had bewerkstelligd door uit pure baatzucht en welbewust met de vijand te heulen, financiële steun te verlenen aan diens handlangers en verraderlijke en vijandelijke propaganda te voeren. De Commissie legde De Telegraaf een verschijningsverbod voor dertig jaar op.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  De Telegraaf heeft niets geschreven over de ellende in Frankrijk. Half Frankrijk staat in de fik, maar GEEN WOORD daarover.

  Tot nu toe is dat ook op de Duitse TV angstvallig stilgezwegen.

  Like

 5. Fred zegt:

  Het Brabants Dagblad (BD) is van hetzelfde laken een pak.
  -Geen onpartijdige en kundige journalisten. (lees directie)
  -De linkse moraal voert de boventoon.
  -Hetzes tegen Wilders, Trump, Le pen. Soms op het hysterische af.
  -Zware eenzijdige beïnvloeding van de komende verkiezingen waar de lezers toch niet meer intrappen.
  Net de Telegraaf dus.

  Like

 6. exmarineman zegt:

  De meeste kranten nemen ook kritiekloos het “nieuws” over van die nieuwsbureaus zoals Ass.Press en dat doet men klakkeloos zonder enige toetsing of verdere info te onderzoeken. En zij bepalen ook wat er kan en mag worden gepubliceerd. Als het politiek niet past dan past men gewoon censuur toe want zo noem ik het, het is ook gewoon censuur niets meer en niets minder. Ook al hebben ze op de redacties nog zoveel TV’s aan staan (24 uur per dag) met internationale nieuwsprogramma’s enz je ziet er maar bar weinig tot niets van terug in de kranten. Hoewel er rond de Eiffetoren in Parijs het nodige gebeurt in de kranten zie ik er niets van terug. Zelfs biddende moslims die wegblokkades houden……niets. Afrikanen die in Ceuta over de hekken zijn gekropen noch enige kritiek op FRONTEX dat niet de buitengrenzen bewaakt maar de “vuchtelingen” öphaalt in Libië. Oh ja er zijn wel 894 Syriërs terug gestuurd naar Turkije in geheel 2015…Dat schiet aardig op van de 100.000’n die binnen zijn gekomen.

  Like

 7. rony stokart zegt:

  Het niet meer laten reageren is voor dat soort pulp de ultieme zelfverdediging of beter: het stoort de zelfbevrediging niet. In Vlaanderen zijn alle media, op HLN na, al lang tot deze taktiek overgegaan.

  Like

 8. Doorgestoken Kaart

  Het plasseksfilmpje van Patricia Paay heeft ze volgens mij bewust laten verspreiden. Om zo GeenStijl (De Telegraaf) een poot uit te draaien. Want via de rechtbank kan zij een schadevergoeding opeisen van 100.000 tot 150.000 euro. En Patricia is natuurlijk mediageil. Ze doet alles om in het nieuws te komen. Ze laat zich dus ook in haar bek pissen om maar in de picture te staan. En nou maar zielig doen wegens het vele geld. Ze heeft het wel goed bedacht en wil snel rijk worden. Haast niemand heeft haar door!!!

  Hans van Tamelen alias Jack Terrible

  Like

 9. Joshua zegt:

  Hoera ik hoop dat het opruiende , waarheid verdraaiende sensatie blad helemaal verdwijnt .

  Like

 10. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  “Het enige onderdeel van de Telegraaf waar hoe dan ook soms nog sprake is van enige hersenactiviteit is de site GeenStijl”
  .
  als er iets controlled opposition is, dan is het geenstijl wel…..

  Like

 11. troubadour zegt:

  Zelfde afgang als de NYTimes in de USA,alleen hebben die nu een President die man en paard noemt.Fake news.

  Like

 12. Mij zegt die krant niet zoveel.

  Like

 13. mahoog zegt:

  Linkse Nep Kranten…..Fuck Then All !!

  Like

 14. Rikie zegt:

  Lees al 45 jaar de Telegraaf en met veel plezier. Zo kan het ook!!!!!

  Like

 15. Pingback: Telegraaf blaast de aftocht – Rechtsaf doorzee

 16. Doorgestoken Kaart

  Het plasseksfilmpje van Patricia Paay heeft ze volgens mij bewust laten verspreiden. Om zo GeenStijl (De Telegraaf) een poot uit te draaien. Want via de rechtbank kan zij een schadevergoeding opeisen van 100.000 tot 150.000 euro. En Patricia is natuurlijk mediageil. Ze doet alles om in het nieuws te komen. Ze laat zich dus ook in haar gezicht urineren om maar in de picture te staan. En nou maar zielig doen wegens het vele geld. Ze heeft het wel goed bedacht en wil snel rijk worden. Haast niemand heeft haar door!!!

  Hans van Tamelen alias Jack Terrible

  Like

 17. Wilma Grunn. zegt:

  Ja Cathja, U heeft helemaal gelijk! Voorheen kon men reageren op artikelen, maar nu niet meer.
  Wat mij de laatste tijd opviel is dat vele reacties PRO Wilders waren en dat lijkt mij de reden dat er niet meer gereageerd kan worden zo voor de verkiezingen.

  Like

 18. Theresa Geissler zegt:

  Weethetwel, U vergeet nog één in het oog springend kenmerk van de Telegraaf, dat ze van meet af aan gehad hebben en dat is, dat ze door dik en dun pro-Monarchie zijn èn blijven.
  Zoals zij over de nep-oranjes schrijven, jubelend over de grootste onbenulligheden, zolang het maar die familie goudfazant betreft, daar list de rechtgeaarde realist echt geen bróód van! Voor mij was het zo’n 12 jaar geleden al de aanleiding om dat vod voorgoed de deur uit te doen.
  Maar ja, ook hier zullen ze denken: Geef het klootjesvolk brood en spelen. En wat dát betreft, kun je ze, helaas, nog steeds geen ongelijk geven.

  Like

 19. koddebeier zegt:

  De rest van de zogenaamde “kwaliteitspers” is niet veel ‘beter’ ofwel net zo rot !!

  Like

 20. D. G. Neree zegt:

  Laat iemand als Erik de Vlieger die krant kopen en er een rechtse, nieuw-realistische krant van maken.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Als hij daar het geld voor zou hebben en het ook er voor over had. Maar zoals het eruit ziet gaan de Belgen het winnen. Je weet wel, dat ultra linkse zooitje.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s