Bevolkingsuitwisseling: 23,8% van de Oostenrijkse scholieren spreekt geen Duits

screenshot_131

(Vertaling: E.J. Bron)

De sluipende bevolkingsuitwisseling in de landen van Europa is vooral goed te zien op scholen. Daar is – alleen al op grond van het verschillende reproductiegedrag van autochtonen en allochtonen – de demografische ontwikkeling bijzonder goed zichtbaar.

duits-zuerst

In Oostenrijk gaf volgens het “Media servicepunt nieuwe Oostenrijkers” het afgelopen schooljaar (2015/2016) 23,85 van de scholieren aan een andere omgangstaal dan Duits te spreken. Tien jaar eerder was dit nog 15,6%. De talen die door de niet-Duitstalige leerlingen het meest worden gebruikt zijn Arabisch en Servo-Kroatisch. In de afgelopen drie jaar werd nog een trend zichtbaar – de grootste toename lieten in deze periode Arabisch-talige leerlingen zien.

In cijfers: In heel Oostenrijk spreken van de 1.124.633 scholieren exact 262.777 scholieren een andere omgangstaal dan Duits. In vergelijking met het schooljaar 2014/2015 spreken 10.469 scholieren minder Duits, maar ongeveer 2.397 meer Arabisch (een gevolg van de “vluchtelingen”golf van 2015), 1.655 meer Roemeens, 1.241 meer Hongaars en 502 meer Farsi.

Van de deelstaten bezit de hoofdstad Wenen met 49,7% (112.815 scholieren) het grootste aandeel van kinderen met een niet-Duitse omgangstaal, gevolgd door Vorarlberg (24,7%), Salzburg (20,5%), Opper-Oostenrijk (19,4%), Tirol (16,2%), Burgenland en Neder-Oostenrijk (elk 15,3%). De deelstaat Karinthië heeft de minste scholieren met een niet-Duitse omgangstaal, namelijk 13,3%.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, christendemocraten, cultuurrelativisme, Demografie, establishment, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Bevolkingsuitwisseling: 23,8% van de Oostenrijkse scholieren spreekt geen Duits

 1. Rapunzel zegt:

  Zal hier niet veel anders zijn.
  Daar hebben de linkse gluiperds het volgende op bedacht: ELK Nederlands kind vanaf 2 jaar naar de hersenspoelinstituten, knettergek natuurlijk, onze peuters moeten worden ingezet als mini voorbeeld voor de moslimkids waar thuis geen Nederlands gesproken wordt.
  Die komen nu al op de kleuterschool aan met een achterstand.

  Aangezien het onderwijs zo ingericht is dat het leren in het tempo van de sloomste gaat belooft dat nog wat voor de toekomst, allemaal wat voor jezelf doen tot inteelt Mohammed met zijn IQ van 70 het ook begrijpt.
  Ouders van jonge kinderen zouden er goed aan doen om eens te kijken of ze niet een particuliere school op kunnen zetten, heb je kans dat je kind nog iets anders leert dan dat mocrotaaltje te imiteren.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Eerlijk gezegd ben ik heel blij dat wij geen kleine (schoolgaande) kinderen meer hebben. De proefballonnetjes die destijds zijn opgelaten om kinderen zo jong mogelijk ‘naar school’ te sturen (leren ze omgaan met diversiteit -lees moslims- en zou goed zijn voor hun sociale vaardigheden!) hebben mij niet gerustgesteld. Het doet me denken aan DDR-achtige (communistische) tijden, waar kinderen in feite de staat toebehoorden.

   Ouders dienen nu en altijd primair verantwoordelijk te zijn en te blijven voor de opvoeding van hun kinderen. Daar moet de overheid vanaf blijven. Pas als er mishandeling en/of verwaarlozing opgemerkt wordt heeft de overheid het recht om kinderen te beschermen.
   Maar wat valt daaronder? Voor de overheid kan dit een rekbaar begrip zijn.

   Een gevaarlijk terrein.

   Verder moeten kinderen van buitenlandse afkomst na schooltijd verplicht extra Nederlandse les krijgen. Extra aandacht voor een groeiende groep vreemde kinderen tijdens de normale lesuren zou de leerprestaties van onze kinderen op grote achterstand kunnen zetten. Dat moeten wij niet willen.

   Like

 2. Pietersen zegt:

  Nou ja, dat Oostenrijks is toch ook niet om aan te horen. Je kan dat moeilijk ‘Duits’ noemen.

  Geliked door 2 people

  • anna zegt:

   ten noorden van Oostenrijk wordt Bayrisch gesproken, dat is ook niet te verstaan …. voor de meeste dan ….. Limburgs en Fries is ook niet hetzelfde …

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Vinden de Oostenrijkers en niet alleen die, ook van onze taal 😀

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Pietersen.
   Typisch de onnozele uit de klei getrokken reactie van iemand die hier ’n beetje de lolbroek denkt uit te kunnen hangen…
   Weet je eigenlijk wel wat die Duitsers, waarvan jij kennelijk de taal erg waardeert,
   over het Nederlands durven te zeggen…
   Nee, natuurlijk niet. Knoop dit dan maar eens in je oren.
   Duitsers zoals jij vinden het Nederlands geen taal… ze noemen het
   “PlatDuits”…!

   Zo, hoe klinkt dat? Lullig hè…

   Like

 3. Bernardus zegt:

  Vooral te danken aan het decennia lang links tolerant gedachtengoed najagen en vooral niet rationeel nadenken en doen. Hoe langer deze destructieve koers wordt gevolgd des te sneller we afstevenen op de ondergang. De gekte dat mensen de taal uit land van herkomst als hoofdtaal blijven gebruiken is eigenlijk een belediging aan ons adres. Helaas groeit de jeugd op met deze idioterie en word het stoer gevonden om half Nederlands half buitenlands te praten. Maar ik hoop in ieder geval dat u even lekker heeft kunnen genieten van de rustige dagen meneer Bron.

  Like

 4. Ik deel dit met Rapunzel, helemaal gelijk. Offeren dat kunnen ze goed in ons land.

  Like

 5. BertG. zegt:

  En dat zijn ze niet van plan ook, om goed Duits te leren, schrijven of spreken.
  Ze zijn hier om de boel over te nemen, zo is ze verteld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s