Die klote populisten!

screenshot_119

(Door: “BeWiseman”)

Grappig om te zien hoe politici worstelen met opkomend “populisme” en ontevreden kiezers. De bevolking stemden tegen de Europese grondwet en dat was een “wake up call” zeiden de politici. De Brexit was een “wake up call”, en Trump was een “wake up call”. Politici buitelden over elkaar heen om te zeggen dat ze de boodschap begrepen hadden en ze zagen in dat er grote groepen kiezers ontevreden waren. En ook die kiezers moesten weer het gevoel krijgen erbij te horen en mee te tellen. Maar nu met de verkiezingen in zicht blijkt dat de politici na de diverse “wake up calls” alweer in slaap zijn gedoezeld. Want met het negeren van een referendum en het bij voorbaat uitsluiten van de populistische partijen gaan ze gewoon op de oude voet verder. Sommige kiezers schijnen er nog steeds niet bij te horen! Alleen hebben ze jammer genoeg wel stemrecht!

Bron:
www.bewiseman.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Die klote populisten!

 1. koddebeier zegt:

  Een “wake up call” ??????? Ze slapen nog steeds verder !!! Zijn deze landverraders ooit wakker geweest ????

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Exact, en daarom stemmen z i j PVV!
  (Tenzij ze zich op hún beurt in slaap laten sussen, en misschien is het dan ook wel strategie van die politici om te dóen alsof ze zèlf weer in slaap gevallen zijn. -Werkt aanstekelijk, denken ze misschien wel.

  Like

 3. Fred zegt:

  Hoog tijd voor een wake up call bij de kiezers.
  Laat je niet in slaap sussen en stem PVV op 15 maart.
  Niet dat de “politici” dan opeens wakker schrikken hoor.
  Die slapen nog wel even door.
  Ook na 15 maart.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gewoon stemmen op Geert PVV, dat heeft hij verdient.

  Like

 5. Jan zegt:

  Kiezers buiten de Randstad: Haagse politici negeren ons

  Nederlanders die buiten de Randstad wonen, voelen zich genegeerd door de landelijke politiek. 60 procent van de kiezers in de ‘provincie’ meent dat Haagse politici niet begrijpen wat er in hun regio leeft.

  http://www.ad.nl/nieuws/kiezers-buiten-de-randstad-haagse-politici-negeren-ons~afa117ce/

  Like

 6. Jan zegt:

  VVD een marxistische en ruggengraatloze sekte: Clash op links: Rutte wil CDA en D66

  Verkiezingsdebat. Politieke partijen zijn al lang en breed aan het flyeren, maar vanmiddag barstte de verkiezingscampagne pas echt los tijdens het eerste grote politieke debat op Radio 1. Het eerste debat leverde direct felle discussies op over onder meer de AOW-leeftijd en investering voor de krijgsmacht. Wat zijn de belangrijkste uitkomsten van het debat?

  http://www.ad.nl/binnenland/clash-op-links-rutte-wil-cda-en-d66~a053950e/

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Als je ziet hoe de politici zich in allerlei bochten wringen met hun eeuwige beloftes, haantjesgedrag en het ontkennen van leugens, dan zit je toch achterover naar ze te kijken en denkt dat het voor iedereen die een beetje verstand heeft toch duidelijk zou moeten zijn dat dit de grootste oplichtersbende ooit is. Klaverblad die ‘out of the Asche(r)s’ bijna verplicht zijn hand te schudden, zodat ze samen de grootste linkse partij ooit gaan vormen om links tegen te gaan. Het ene na het andere schandaal van grote orde, komt aan de oppervlakte of wordt ter plaatse gemaakt.
  En ze blijven maar bezig met hun ellenlange dialogen van ‘verbinden’ en ‘samenleven’. Klaver gaf zelfs in een interview, als reactie op het feit dat het Nederlandse legermateriaal ver verouderd en onvoldoende is om ons te beschermen als het nodig is en dat het kabinet teveel heeft bezuinigd op defensie, aan dat dit niet erg is, omdat hij vindt dat de werkelijke oplossing daarin bestaat uit het ‘verbinden’ met de andere landen in Europa. We zouden met elkaar de strijd tegen de ‘vijand’ makkelijk aankunnen door ‘verbondenheid’ onderling. Dan die gekke Kuzu, die de ene flater na de andere produceert, volledig overtuigd van zijn eigen gelijk en deze dan ook nog wereldkundig maakt.

  De corruptie in de uitvoerende macht, de politie, die totaal de fout in gaat en waarvan Rutte dan weer zegt dat het allemaal niet zo erg is. Pechtold die een fixatie heeft met de dood en eerst de donorwet, dan de vrijwillige euthanasiewet voor ouderen door de kamer(s) probeert te krijgen. De Christelijke partij die zich nu feitelijk achter de mening van Geert schaart, wat betreft haar visie op de islam. Sylvana Simons die eerst Denk hoog in het vaandel had staan en volledig meeging in hun gedachtegang en daarna als een blad aan de boom van partij en mening veranderde en het normaal vindt dat er veroordeelde criminelen in haar partij zitten die, naar zij hoopt, ook een zetel mogen krijgen in de kamer, om dan op de voor hun gewende manier de burgers nog meer de nek om kunnen draaien met hun visie van de wet. Mijnheer Knol die van woede uit elkaar springt in een gesprek met Ascher en niet op de hoogte is van de juiste feite, maar wel weer aangeklaagd wordt door de fiscus van bedrog. Rutte die miljarden in de gezondheidszorg wil stoppen, als zijn partij gekozen wordt. Hij acht jaar de tijd voor gehad om dat te doen en niet gedaan en nu zou het wel kunnen? Allemaal mensen met eindeloze kul verhalen die deze gebakken lucht constant ventileren in de dagelijkse praatprogramma’s. Mensen, mensen…
  En waar is Geert? Geert houdt zich met die gekken niet op en gaat gewoon zijn gang. Hij vertikt het om in hetzelfde straatje te lopen als de rest van het getikte volk in de Tweede Kamer. Hij doet wat hij wil en praat wanneer hij wil en niet op commando van de publieke omroep. Hij zal wel debatteren als hij vindt dat dat ook constructief is en niet alleen voor het publieke bestel en om verketterd te worden. En eigenlijk is het ook wel logisch. Geerts bedoelingen met Nederland en de dingen die hij gezegd heeft te willen doen voor de burgers van ons land, zijn overduidelijk en daarom is het helemaal niet raar dat hij dit op één A-viertje, en zelfs op een postzegel, kan plaatsen, zoals hij zei. Hij hoeft niet een encyclopedie te schrijven, om te vertellen wat hij gaat doen. Dat is duidelijk voor iedereen. Hij belooft niets, hij zegt het.
  En als je alles ziet wat voor een boekwerken de andere partijen aan beloftes schreven, dan is het begrijpelijk dat ze zich nu de longen uit hun lijf moeten praten, om dit allemaal uit te leggen. En het domme, waar ze zich niet van bewust zijn, is, dat de ook nog geloven dat alle mensen daar weer in zullen trappen. Oh, er zullen er heus wel bij zijn die dit doen, maar geloof maar wat ik nu zeg, het grootste gedeelte heeft al het licht gezien en die laten het niet meer doven. En die zullen een kaarsje opsteken voor Geert en met hun stem het licht op 15 maart voor Nederland laten schijnen. Wat de peilingen ook mogen zeggen.

  Een kabinet van gekken, dat is het huidige kabinet. Das Cabinet des Dr. Caligari. In onze regering bevinden zich net zoveel griezelfiguren als in deze Duitse horror film uit 1920. Al betekent het woord iets totaal anders in het Duits dan in het Nederlands, maar het vergelijk in waanzin is hetzelfde. En dit willen normale mensen niet meer. Er moet frisse lucht door het muffe Nederland waaien. GO GEERT!

  Like

 8. Mirjam zegt:

  * om links tegen te gaan, moet natuurlijk rechts tegen te gaan zijn,

  Like

 9. Mirjam zegt:

  Nog een paar correcties: feite moet feiten zijn, van bedrog moet voor bedrog zijn, Hij acht jaar moet zijn Hij heeft er acht jaar etc., dat de ook nog geloven moet zijn dat ze ook nog geloven. Sorry voor de typo’s, mensen. Het komt door EJ, ik ben al een week niet meer gewend om commentaar te typen en te redigeren. Dat komt ervan als je host rijk is en eindeloos op vakantie kan gaan 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s