‘Rectorencollege van Nederlandse universiteiten dient op te stappen’

screenshot_117

(Door: Jaap Plaisier)

‘Hele generaties studenten zijn er de dupe van’

Dat veel Nederlandse universiteiten eenzijdig politiek gekleurd zijn, is genoegzaam bekend, maar dat het zogenaamde ‘rectorencollege, waarin alle Nederlandse universiteiten vertegenwoordigd zijn’, ons met een duidelijke politieke voorkeur toespreekt, is schokkend te noemen. In een brief van het rectorencollege die vorige week in NRC Handelsblad gepubliceerd werd, is op minimaal vier plekken een duidelijke politieke kleur te ontwaren: anti-populistisch, anti-Trump, en voor een ruimhartige opvang van vluchtelingen.

Het eerste teken aan de wand is de opmerking dat “de versterking van populistische partijen” (sic) in Europa de vrije wetenschap raakt. Een merkwaardige opvatting aangezien geen enkele ‘populistische partij’ zich tegen de vrijheid der wetenschap heeft uitgesproken. Het begrip ‘populisme’ is wetenschappelijk gezien overigens problematisch, telkens als men er meer dan alleen een ‘beroepen op het volk’ van wil maken. En het wordt, zoals iedereen weet, meestal in negatieve zin gehanteerd. Zo ook in de brief van de rectoren.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Populisme", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op ‘Rectorencollege van Nederlandse universiteiten dient op te stappen’

 1. koddebeier zegt:

  Volkomen mee eens, al meer dan 50 jaar worden studenten en ook leerlingen uit het hoger onderwijs door de linkse rectoren en leraren geïndoctrineerd, dit moet stoppen !!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Wat fijn, dat je er weer bent, Bert!

  Like

 3. scheermes zegt:

  Ik hoop dat je fijne dagen gehad hebt, en goed bent uitgerust .Aangezien ik kinderen en kleinkinderen heb,weet ik dat het veel van je vergt ,zowel geestelijk als lichamelijk!!Maar als we ons gezond verstand gebruiken ,werpt het zijn vruchten af terzijne tijd,de waarheid zal hoe dan ook overwinnen uiteindelijk!! Ben kok was ook ingenomen met deze site ,omdat op deze site de islam, het grootste gevaar hier duidelijk in woord en beeld gebracht word!! Ik heb derhalve zijn brief op dit blog met plezier gelezen !! Ben kok verweet AL de linkse kerken en kringen TERECHT dat zij het grote gevaar de islam wat ons bedreigd niet benoemen !!Wat wel DEGELIJK hun taak is !! Als de angst voor de islam blijft bij de E.U leiders en de mensen ,zal dat onze ondergang uiteindelijk betekenen!!Alleen door op de ENIGE partij te stemmen die het grootste gevaar de ISLAM ,WEL benoemd de PVV ,dan alleen kan het tij nog gekeerd worden!!De mensen LATEN zich bedriegen door de huidige partijleiders, die de mensen massaal misleiden met ongeveer dezelfde taal als WILDERS, en dat het zo als het nu gaat de verkeerde kant opgaat met ons land !!En de mensen TRAPPEN er weer in zo als ALTIJD!! ZIJ zeggen wel hetzelfde als wilders ongeveer,om maar zoveel mogelijk stemmen binnen te halen,maar als ze eenmaal aan de macht zijn ,gaan ze op dezelfde voet weer verder en laten ONZE grootste vijand de islam weer MASSAAL binnen !!Ook het cordon sanitaire, deze judas streek,dit hebben AL de judassen bewust gedaan om de kiezer er toe te bewegen vooral niet op de PVV te stemmen, omdat hun stem dan verloren zou gaan ,aangezien de PVV toch niet mee mag doen !!En dat noemt zich DEMOCRAAT??Het lijkt NOORDKOREA wel !!Altijd de mond vol van LOZE woorden, de kiezer BEPAALD!!KLOPT !! Maar ALLEEN in een DEMOCRATIE !! GEZIEN het cordon sanitaire,ZEKER NIET in ons land !!Het gaat goed in ons land aldus rutte! KLOPT !! Maar NIET voor ONS!!Wel voor de moslims !!Stem daarom GEERT WILDERS EN STA NIET TOE dat ONS land nog verder ISLAMISEERT!!De PVV ,de ENIGE patij die ONZE stem ECHT VERDIENT!!

  Like

 4. Drs.P. zegt:

  Stelletje smerige tering nsb-ers, geleerd of niet, het blijft vullis!!!!

  Like

 5. Assyriër. zegt:

  Ik neem aan dat jullie ook weten dat Turkije en S.Arabië miljoenen pompen in westerse universiteiten en de reden is niet omdat ze de wereld willen verlichten,maar terroriseren en veroveren .

  Like

 6. Het stinkt, je hoeft alleen maar op de lucht af te gaan dan kom je vanzelf bij de islam terecht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s