EU-bonzen: “We hebben een nieuw restaurant nodig!” Brussel gunt zichzelf nieuwe extraatjes.

screenshot_146

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl het euroscepticisme bloeit en er na de Brexit een enorm zwart financieel gat dreigt, is Brussel er op dit moment mee bezig zichzelf een decadente braspartij te gunnen. EU-officials zijn van plan om met het geld om zich heen te strooien en ze willen gratis elektrische auto´s aanschaffen, de kinderverzorging voor de medewerkers uitbreiden en zelfs een schitterend nieuw restaurant voor 400 gasten bouwen, opdat de bureaucraten hun maaltijden in een gepaste luxueuze ambiance tot zich kunnen nemen.

inselpresse

Er wordt een enorme verhoging van de begroting van het Europees Parlement gepland, waarmee dit tot bijna € 2 miljard zou stijgen, en dat in een tijd waarin veel lidstaten nog altijd lijden onder het strenge dictaat dat zij hun kosten moeten drukken.

Een deel van het geld dient besteed te worden aan public relations om de populariteit van de EU in het zich in de crisis bevindende blok te verhogen, en om bekendheid te geven aan de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019, nadat de verkiezingsdeelname tot nu toe steeds verder afnam.

De door de secretaris van het Europees Parlement, Klaus Welle, opgestelde plannen zullen echter bij eurosceptici absoluut niet goed aankomen en bovendien ook gematigde eurofielen irriteren, die in de verkwisting door Brussel een groot probleem zien voor de naam van het EU-project.

De EU heeft herhaaldelijk gezorgd voor controverses vanwege de overdreven betaling en de voordelen die zij haar medewerkers gunt, wat in krasse tegenstelling staat tot de situatie van veel arbeiders overal op het continent, die al jarenlang geen loonsverhoging meer kregen.

En de nieuwste voorstellen zouden wel eens op een absoluut ongeschikt moment voor het blok kunnen komen, omdat bij de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland “populistische” opstanden dreigen.

Vooraanstaande vertegenwoordigers benadrukten in de afgelopen weken herhaaldelijk de noodzaak van een “nieuw contact” met normale mensen, waarbij EU-chef Jean-Claude Juncker niet genoeg kon benadrukken hoe Brussel zijn ongewenste inmenging afbouwt.

Dat alles wordt echter volledig ondergraven door de nieuwe voorstellen, die door de internetsite “Politico” in een aan het publiek onthouden document van meneer Welle werden ontdekt.

Onder de voorstellen bevindt zich de bouw van een restaurant met 400 plaatsen in het Wilfried Martens-gebouw van het Europees Parlement, waarin zich tot nu toe kantoren bevinden, en dat dit jaar klaar moet zijn.

Bovendien wil meneer Welle de capaciteiten voor de kinderverzorging van het parlement verdubbelen, waar EU-medewerkers hun kinderen gratis naartoe kunnen sturen, en waarbij het om iets gaat waarvoor de normale arbeiders een steeds groter deel van hun inkomen moeten gebruiken.

Voor de medewerkers zelf is er nog meer. Er worden 76 nieuwe banen gepland en ook de bovengrens van de vergoeding voor zakenreizen dient te vervallen, wat uiteindelijk met 18,9% hogere kosten voor de belastingbetalers gepaard zal gaan.

Bovendien moet het florerende EU-wagenpark van elektrische auto´s met een derde worden uitgebreid van tot nu toe 60 voertuigen naar 90. Ook de invoering van het Iers als officiële taal in Brussel zal ongeveer € 3 miljoen gaan kosten.

De begroting van 2018 moet volgens het voorstel ook een € 100 miljoen kostend programma voor “Informatie en Communicatie” bevatten, waaronder ruim € 30 miljoen om reclame te maken voor de volgende EU-verkiezing.

Gezien de angst dat de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani, het doelwit van terreuraanslagen zou kunnen worden, wordt er speciaal voor hem een uit 34 man bestaand beveiligingsteam gecreëerd.

In totaal zouden de plannen het de complete begroting van het Europees Parlement met 3,26% verhogen, en dat in een tijd waarin zelfs meneer Welle toegeeft dat de uitgaven op grond van de Brexit waar mogelijk gereduceerd moeten worden.

Het Britse besluit om de EU te verlaten, zal een enorm zwart gat in het budget van Brussel slaan, omdat het land op dit moment een van de weinige nettobetalers van het blok is en jaarlijks ruim € 10 miljard bijstuurt.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Door: Nick Gutteridge

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, establishment, Eurofielen, Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op EU-bonzen: “We hebben een nieuw restaurant nodig!” Brussel gunt zichzelf nieuwe extraatjes.

 1. rony stokart zegt:

  Om moedeloos van te worden… Die EU top (en niet de medewerkers) leeft werkelijk in de wolken.

  Like

 2. cefas zegt:

  En de belastingbetaler maar bloeden!

  Like

 3. ja, natuurlijk………ze hadden toch zo’n duur servies van een paar honderd delen , wat ook zo duur was……..dus ja, je kunt ze daar niet van weggooi servies laten eten,
  stel je voor zeg al die ONGEKOZENEN van papier laten eten………………

  Like

 4. Cynisch mens zegt:

  Wie staat er dan in de keuken Marina Abramovic als satanistische kokkin ?

  Like

 5. Jade zegt:

  Hoe krijgen we die lui in de cel???
  Want dat is de plaats waar ze thuishoren.

  Like

 6. Harry zegt:

  Is het Romeinse rijk zo ook niet ten onder gegaan ?
  Al vretend , zuipend en hoerend ?

  Like

 7. Ik neem aan dat dit weer allemaal op ons verhaald gaat worden. Zij hebben daar een leven als God in Frankrijk. Wordt het is niet tijd dat die koppen van hun eraf gaan?

  Like

 8. BertG. zegt:

  Wat is er mis met thuis even je bammetjes smeren voordat je naar je “werk” gaat.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De smerige EU graaiers !!

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ze moeten zo,n deugdelijk/degelijk servies natuurlijk wel in gebruik nemen bv. met een:
  Een verrukkelijke tournedos met exquisite garnering van Carotae gonflemals..
  En als entree, foies de poulet rôti à la sauce
  En dan ook een uitgelezen fles Bordeaux, Grand Cru, b.v. “La Pauline Merlot
  Glorieuse, fluweel-romig zacht met een goede afdronk, die
  wordt uitgekozen door kener de hr “Claude Juncker”.
  Heeft een salaris van Euro 25.555 per maand, dus met een gebraden kippeboutje kun je bij zo,n man niet aankomen…………….

  Like

  • nou, wat je hierboven opnoemt, kan ook wel op twee papieren c.q.plastic bordjes…….., gewoon op schoot…………..en die wijn kan ook uit een plastic glas, wel wegwerplas……waarom moeilijk doen als het makkelijk kan………………..maar ja, EU……….

   Like

   • delamontagne zegt:

    Zulk een “exquisite” wijn drink je toch niet uit een plastic bekertje ?
    Komt natuurlijk bij dat dit soort mensen zich ver, ver nog verder van het gewöne Klootjesvolk voelt.
    De glazen zullen ook wel van het meest “verfijnde”kristal zijn.

    Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Regelrechte SCHOFFERING.
  Wat gaat Den Haag daar aan doen?
  En ‘de anderen’?

  Like

 12. topsporter zegt:

  Bij de ingang een automatiek zodat er binnen gedanst kan worden tijdens de ondergang van Europa.Juncker in directoire.

  Like

 13. Golden Girl zegt:

  zo makkelijk als ze het zelf niet hoeven te betalen, Jan met de pet moet naar de voedselbank of boodschappen halen die afgeprijsd zijn omdat de houdbaarheid datum bijna is verstreken, die lui hebben een riant inkomen en maar hebben en graaien

  Like

 14. Dit is mogelijk het Galgenmaalsyndroom waar ze allemaal aan lijden, de lieverds. Dat doen mensen die moeten gaan lijnen ook altijd. Voor de laatste keer jezelf helemaal klem vreten want morgen gaan we beginnen. Kan ook zijn dat het gaat om de Koppiesangst die mensen hebben die op korte termijn moeten vrezen dat ze door het gepeupel het schavot op worden gesleept en zich dus eerst nog maar een keertje vol laten lopen.

  Like

 15. Ivan Chapka zegt:

  En dan mis ik in dit verhaal nog de exorbitante tekorten bij de exorbitant hoge pensioenvoorzieningen. Dit loopt in de miljarden.
  Ik word schijtziek van die walgelijke ongekozen zakkenvullers, waarvan ik tot op heden werkelijk nog niets goeds uit hun graaiklauwen heb zien komen.
  Gisteravond had ik het weer toen Timmermans op de TV was, acute diarree , heeft me weer handenvol Norits gekost.

  Geliked door 1 persoon

 16. Mirjam zegt:

  Stuur het artikel door naar de Tweede Kamer en vraag opheldering hierover.

  Like

 17. Jean zegt:

  Op NPO2 loopt momenteel een programma “Uit Europa”, in één woord “PRACHTIG”
  Deel 2 volgende week donderdag, ik zit met enorme interesse te wachten op de uitzending.
  Als het effe kan liefst nog deze maand dat gedrocht opdoeken en de misdadigers incl. de gepensioneerden, opsluiten voor minimaal 20 jaar.

  Like

 18. Jules Vismale zegt:

  De akelige EU-elite daar in Brussel doen me precies denken aan de zondige steden in de Bijbel zoals Sodom, Gomorra en Babylon! De Here strafte de twee eerstgenoemde steden door er een regen van vuur en zwavel uit de hemel over te doen neerdalen daar er geen enkele rechtvaardigen in die steden woonden, iets wat Abraham aan Jahweh had gevraagd. Zijn neef Lot ontsnapte aan deze ramp hoewel zijn hebzuchtige vrouw in een zoutpilaar veranderde en hun twee dochters later incest bedreven met Lot nadat ze hem dronken hadden gevoerd!
  In Babylon (waar men ook alleen maar dacht aan eten, drinken, feestvieren en lusteloze seksdriften te bedrijven) gaf de profeet Daniël echter aan de zondige koning Belshazzar, de zoon van de wrede koning Nebukadnezar II (hij was vroeger ook heel zondig en hoogmoedig geweest maar kwam door een dierlijke kwelling en geheugenverlies alsnog tot inkeer) terwijl deze wijn dronk uit gouden bekers die afkomstig waren uit de tempel van Jeruzalem, een wijze uitleg over vreemde tekens aan de wand die daar door een onzichtbare hand op waren geschreven.
  De tekst werd door de profeet als zodanig beschreven: ‘Mene Mene Tekel Ufarsin’ en de betekenis daarvan was ‘Geteld, geteld, gewogen en verdeeld’. Dat hield voor Belshazzar als volgt in:

  Mene: God heeft de dagen van uw koningschap geteld en er een einde aan gemaakt.
  Tekel: U bent gewogen en te licht bevonden.
  Peres (Ufarsin): Uw koninkrijk is verdeeld en aan de Meden en de Perzen gegeven.

  En dezelfde nacht werd de koning door de Meden en de Perzen gedood en stortte zijn rijk alsnog in elkaar! Iets dergelijks staat de zondige EU-elite eveneens te wachten daar ze van Brussel al een enorme puinhoop hebben geschapen, alles daar hebben verwaarloosd, zich bij iedereen in Europa gehaat hebben gemaakt wat hen echter onverschillig (?) laat terwijl hun rijk eveneens bedreigd wordt door de Meden en Perzen die dan symbolisch staan voor de populistische leiders en talloze gefrutselde Europeanen! Want ook de EU komt en gaat terwijl het volk in Europa alsnog blijft bestaan daar de EU-bonzen met hun extraatjes al veel te lang gewogen en te licht zijn gevonden!

  Geliked door 1 persoon

  • Leuk verhaal maar al heel oud dus die God moet zo ongeveer wel gepensioneerd zijn en ligt lekker met die 72 maagden in de koffer. Tegenwoordig moeten we het zelf doen. Maar ondanks dat we al die knakkers hebben gewogen en te licht bevonden blijven ze gewoon aan de macht, zuigen ons verder uit zoals ze al eeuwen voor hun Elite doen en blijven zichzelf ook nog steeds als Elite zien terwijl het slechts gehuurde slavendrijvers met het zweepje van een religie of andere ideologie zijn. En wij maar stemmen en naar #rtldebatten kijken. Misschien komt dat ervan omdat de meesten van ons wel geleerd hebben om met de bek open een mis of andere partijvergadering mee te moeten maken.

   Like

 19. Rick hoek zegt:

  G raaiende
  E litaire
  E urocraten,
  R oerige
  T ijden.

  W eg
  I slam,
  L aat
  D e
  E chte
  R idders
  S trijden!

  Like

 20. Wim zegt:

  Opblazen dat hele gebeuren, vuile graaiers

  Like

 21. vkdevries zegt:

  Op zo’n manier zeg ik NEXIT.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s