Europese socialisten – haatpredikers tegen Israël

screenshot_160

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Tientallen jaren lang hebben veel Europese sociaaldemocratische mainstream partijen de verbreiding van extreme anti-Israëlische haat bedreven. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken is, beginnend ongeveer een half jaar geleden, eindelijk niet meer bereid de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström te ontvangen. Deze sociaaldemocraat heeft een onderzoek geëist naar datgene wat zij bij haar aanvallen Israël´s “illegale doding” van terroristen noemde. Het Simon Wiesenthal Center plaatste haar in 2016 op de lijst van belangrijkste voorstanders van antisemitische en anti-Israëlische voorvallen, omdat zij geen enkele interesse getoond had in onderzoeken over het Palestijnse terrorisme.

Deze extreem anti-Israëlische hetze van Europese vooraanstaande sociaaldemocraten gaat al vele jaren terug. Drie van hen hebben Israël´s handelen met dat van de nazi´s op hetzelfde niveau geplaatst – de Zweedse minister-president Olof Palme, de Franse president François Mitterand en de Griekse minister-president Andreas Papandreou.

In 2004 noemde de voormalige Franse minister-president Michel Rocard tijdens een voordracht in Alexandrië de Balfour-verklaring een “historische fout”. Benoît Hamon, de socialistische kandidaat voor de komende Franse presidentsverkiezingen, heeft de erkenning van de niet bestaande staat Palestina in het Franse parlement geïnitieerd. Dit heeft hij ermee gerechtvaardigd dat dit een goede manier zou zijn om Frans-islamitische kiezers voor de socialistische partij terug te winnen, die bij haar wegliepen tijdens het presidentschap van Hollande.

In de Britse Labour Party heeft een uitbraak van antisemitisme en anti-Israëlische haat plaatsgevonden, sinds Jeremy Corbyn in 2015 haar partijchef werd. De commissie Binnenlandse Zaken van het Lagerhuis stond uiterst kritisch tegenover het antisemitisme bij Labour en zei dat Corbyn niet genoeg gedaan had om dit te bestrijden.

Tijdens Israël´s “Operation Protective Edge” in 2014 schreef John Prescott, een voormalige Britse vicepremier van de Labour Party, een column waarin hij Israël verdoemde. Zijn woorden: “Vergelijkt u dat eens met de bloed-tol in de Gazastrook. Van de meer dan duizend doden waren meer dan 80% burgers, meest vrouwen en kinderen. Maar wie kan zeggen of niet enkelen van de resterende 20% ook niet onschuldig waren? Israël bestempelt hen als terroristen, maar het handelt als rechter, jury en beul in het concentratiekamp dat de Gazastrook is.” Hij voegde er aan toe: “Wat het joodse volk door de nazi´n overkwam, is verschrikkelijk. Maar je zou toch denken dat deze gruweldaden de Israëli´s een uniek gevoel voor perspectief en empathie met de slachtoffers van een getto zouden geven.”

Na de volgende parlementsverkiezingen in Noorwegen in september van dit jaar zou Jonas Gahr Støre, de leider van de Noorse Arbeiderspartij, minister-president van Noorwegen kunnen worden. Twee Noorse Hamas-aanhangers, Mads Gilbert en Erik Fosse, schreven een boek, waarin ze een moderne versie van de beschuldiging van de rituele moord ontwikkelden; ze beweerden dat tijdens de Israëlische veldtocht Israël de Gazastrook binnentrok om vrouwen en kinderen te doden. Støre schreef een commentaar voor de achterkant van dit boek, waarin hij de schrijvers prees voor hun werk tijdens hun verblijf in de Gazastrook.

Vele jaren lang was de socialist Erkki Toumioja minister van Buitenlandse Zaken van Finland. In het begin van deze eeuw vergeleek hij Israël´s defensiemaatregelen met de vervolging van de Europese joden door de nazi´s. In 2002 verwees de parlementaire woordvoerder van de Griekse socialisten, Apostolos Kaklamanis, op de Israëlische “volkerenmoord” op de Palestijnen, waarop regeringswoordvoerder Christos Protopapas zei dat hij de gevoelens van het parlement en het Griekse volk tot uitdrukking gebracht zou hebben.

In 2001 werd de Israëlische minister van toerisme, Rehavam Ze´evi, door Palestijnse terroristen vermoord. De Deense minister van Buitenlandse Zaken, Mogens Lykketoft, die later partijchef van de Deense Socialistische Partij zou worden, zei op tv dat er geen verschil tussen deze moord en dat Israël op burgers schiet, zou bestaan.

De Nederlandse Partij van de Arbeid kon in 2016 het succes boeken dat er in het parlement een voorstel werd aangenomen waarmee sancties tegen Israël worden opgelegd als het land geen serieuze vredesonderhandelingen met de Palestijnen begint. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders (PvdA), beweert dat zijn regering tegen de BDS-beweging zou zijn. In werkelijkheid subsidieert de Nederlandse regering NGO´s die de BDS-beweging ondersteunen. De Belgische socialistische Europarlementariër Veronique De Keyser heeft gezegd dat ze de Israëlische ambassadeur zou “wurgen” als hij zou komen om te praten over Israëls veiligheid. Na “Operation Protective Edge” viel Willy Claes, de socialistische voormalige secretaris-generaal van de NAVO, Israël aan. Hij zei: “Israël moet erkennen dat het enorme historische krediet, dat het Jodendom na de Tweede Wereldoorlog heeft opgebouwd, nu is opgebruikt.”

In 2002 zei Franco Cavalin, destijds fractievoorzitter van de Zwitserse sociaaldemocraten, dat Israël “heel doelbewust een compleet volk afslacht” en “de systematische uitroeiing van de Palestijnen” bedrijft.

Enkele van de meest extreme anti-Israëlische sociaaldemocraten zijn Joden. De belangrijkste ophitser tegen Israël in de Nederlandse Partij van de Arbeid is de parlementariër Micheil Servaes. De overleden Oostenrijkse bondskanselier Bruno Ktreisky van de sociaaldemocraten zei over de Joden: “Als zij een volk zijn, dan is het een ellendig volk.” Deze zelf-hater was een pionier van de belastering van Israël als “semi-fascistische” en “Apartheidsstaat”. Hij noemde Israël bovendien “ondemocratisch” en “militaristisch”.

Hetgeen hierboven is beschreven, is slechts een kleine selectie van het aanwakkeren van antisemitische haat, die optreedt in elf West-Europese sociaaldemocratische partijen. In meerdere landen is deze trend van de aanvallen op Israël een middel van de socialisten om islamitische kiezers te winnen, zonder hen iets concreets te bieden. Bovendien doen de socialisten alsof ze aan de kant van de underdog staan, waartoe velen van hen ook de terroristen rekenen. Deze houding kan alleen maar via extreme intellectuele oneerlijkheid gehandhaafd worden: door het bewust sluiten van de ogen voor het aanzetten tot volkerenmoord op Joden door de grootste Palestijnse partij, Hamas, evenals door het verheerlijken van geweld door de andere belangrijke partij, Fatah.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Europa, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

26 reacties op Europese socialisten – haatpredikers tegen Israël

 1. Cynisch mens zegt:

  Israel is een goed land.

  Israel heeft nogal wat buurlanden waar het een zootje is

  Syrie, Irak en dergelijke

  Israel is een land van VRIJHEID in een zee van nogal wat buurlanden waar de levensomstandigheden van mensen echt beroerd zijn

  Geliked door 1 persoon

 2. Tom zegt:

  Als iedere rechtgeaarde atheïst nu eens goed na gaat denken dan moet er toch ergens een lichtje gaan branden? Langzaam maar zeker is het Israël tegen de rest van de wereld. 2000 jaar progroms tegen de Joden… Valt het muntje dan echt niet?

  https://likud.nl/2017/02/vertrekkend-secretaris-generaal-van-de-vn-erkent-sterke-anti-israelische-vooroordeel/

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Begrijp niet zo erg wat het geloof hier nou weer aan toevoegt , Tom .
   Ik ben een rechtgeaarde atheïst en ik probeer echt goed na te denken , maar ergens houdt die capaciteit voor een ieder op .
   Voor de een wat eerder helaas dan voor een ander .
   Einsteins zijn helaas schaars .
   Ik zou al blij zijn met 10% van zijn capaciteiten .
   Maak me wat dat betreft geen illusies .

   Toch sta ik als niet gelovige voor MEER DAN DE VOLLE 100 % achter Israël !
   Ik vind dat we ze alle mogelijke medewerking en support moeten geven .
   Vind ook dat we zo veel mogelijk producten uit Israël moeten importeren , helaas vind ik niet veel anders dan wat fruit – soms !
   Als ik wél iets zie en het kan gebruiken koop ik het .
   Helaas .

   Ben dan ook niet tegen religie in Israël , als dat de eenheid daar kan helpen , is het mij bést !
   Maar er zijn hier een groot aantal mensen die het kennelijk niet uit kunnen staan als je niet in god gelooft .
   En ik heb geen enkele behoefte om me daar steeds mee te laten treiteren .

   Laat het geloof achter de voordeur blijven en van het toetsenbord .

   Af en toe duikt er hier wel weer eens een reactie op van luckybee , dan slaat de angst om mijn hart dat ie weer digitaal gereïncarneerd is .
   Tot mijn grote geruststelling blijken dat dan steeds verhalen van járen geleden te zijn , achteraf .
   Inmiddels is er dan alwéér een hartspier afgestorven .

   Laat nou niemand proberen daar een opvolger van te worden .

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    In uw computer en mobiel zitten onderdelen vanuit Israël en wellicht hebt u ook medicatie uit Israël in huis 🙂

    Like

 3. Erik zegt:

  Besef van de geschiedenis duurt slechts kort en het feit dat sinds De Balfour verklaring, werken de zichzelf noemende Palestijnen niet mee om een oplossing te vinden wat betreft de verdeling van het land dat wij Palestina noemen. Wie door de bril van de islam kijkt ziet overal het kwaad.

  Geliked door 1 persoon

 4. Flo zegt:

  Zweden wordt overspoeld door de Islam,dat ze er maar blij mee mogen zijn ,verstand komt met de jaren ,en ze komen er nog wel achter,wat voor plaag ze hebben omarmd.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Goed gezegd. Ooit komen ze erachter wat ze met de Joden hebben gehad en wat ze met de moslims binnen de deur hebben gehaald. De Europese samenlevingen zullen nog maar een schim zijn van wat ze ooit waren voor de opname van miljoenen moslims. De sociaal democratie is slechts een maskerade voor onversneden socialisme dat tot doel heeft de Joods-Christelijke traditie te ondermijnen (middels verdeling middelen) en uiteindelijk te vernietigen met influx van vijandige culturen.

   Like

 5. Jan zegt:

  Moslims op jodenjacht in Parijs en weer met goedkeuring van socialisten

  Muslim Attacks Two Jewish Men with Hacksaw in Paris – Screaming “Allahu Akbar!” and “Dirty Jews!”

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/02/two-jewish-men-attacked-muslim-hacksaw-paris-screaming-allahu-akbar/

  Like

 6. Jan zegt:

  Moslim rijdt met auto op man in

  Voetganger omgekomen na aanslag met auto in Heidelberg

  Een 73-jarige voetganger is vandaag overleden nadat een man met zijn auto op een groep mensen in het Duitse Heidelberg inreed. Dat meldt de politie van Heidelberg vanavond. Twee mensen raakten gewond bij het voorval. De vermoedelijke dader ging er te voet vandoor. Hij zou een mes in zijn hand hebben gehad.

  http://www.ad.nl/buitenland/voetganger-omgekomen-na-aanslag-met-auto-in-heidelberg~aad4cdb6/

  Like

 7. Jan zegt:

  Linkse Aussis laten zien dat ook zij antisemieten zijn:

  http://sheikyermami.com/2017/02/last-week-downunder/

  Like

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Alleen daarom al stem ik nooit op een socialistische partij. Leve Israel

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  sociaaldemocratische partijen ??? Het is triest dat ze zich zo durven te noemen, ze zijn niet sociaal en ook niet democratisch, ze zijn eerder fascistisch dan democratisch.
  Het is een min volkje die van de oorlog en de geschiedenis niets geleerd hebben !

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Mee eens en het word zo langzamerhand wel duidelijk dat deze partijen niets beter zijn dan de nationaal socialisten (afgekort: Nazi). Het gevaar komt niet van de nationalisten maar van de socialisten.

   Like

 10. Ja, hoe zou dat nou komen dat het in de meest islamitische landen zo beroerd is. Ze zijn alleen maar met hun ingerotte haat bezig en strijdt, tijd om te leven gunnen ze zich niet. Zij zijn de slachtoffers in de boze wereld.

  Geliked door 1 persoon

 11. ReaGluurder zegt:

  Haha, die gefrustreerde Israelhaters staan daar een beetje te bashen op de puinhopen van ‘Het Land van hun Voorouders’! Reken maar dat de gemiddelde Israelier gelukkiger is dan een inwoner van een “verrijkt” multi-culti EU-land.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik kijk even naar de afbeelding en zie gelijk in plaats van de roos het woord Palestina staan en bij de wortels het woord nazi staan. Want dat is wat Palestina is………….

  Like

 13. Jan zegt:

  Mads Gilbert is een beroepsantisemiet, want hij beschuldigde het Israëlische leger van koppensnellen in de Gazastrook zoals ISIS-terroristen:


  Mads Gilbert, antisemitic Norwegian doctor, and the guy that Norwegians recently voted ‘person of the year’. was interviewed by al-Jazeera about his experiences in Gaza:

  MG: I have children myself, I have grandchildren, and you don’t want to see this in the world today. Now everybody is talking about Boko Haram and ISIL beheading people. I saw beheaded children in Gaza, I have pictures.

  I don’t show them because they are simply too inhumane, but nobody is accusing Israel of a massacre of children. It is always directed to somebody else who is called under the general term of terrorists.

  http://antisemitism-europe.blogspot.nl/2014/12/norway-mads-gilbert-accuses-israel-of.html

  Dan de andere Noorse antisemiet (Hitler heeft zijn werk goed gedaan in Noorwegen, dat is duidelijk):

  Erik Fosse werkt samen met Hamas en krijgt hiervoor de Koninklijke Noorse Orde van St. Olav: Norway Awards Hamas’ Collaborationist Doctor

  The Royal Norwegian Order of St. Olav is bestowed to individuals as a reward for “remarkable accomplishments on behalf of the country and humanity”. This year the recipient of this prestigious award is the anti-Semitic cardiologist and pro-Hamas doctor Erik Fosse

  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/13232

  Vervolgens ging Jonas Gahr Store een potje grienen en zei dat zijn land niet eerlijk behandeld wordt door Israël
  http://www.worldjewishcongress.org/en/news/norwegian-foreign-minister-israeli-accusations-of-anti-semitism-unfair?printable=true

  Jonas Gahr Store kennen wij nog van Utøya: Jodenhaat vandaag in Noorwegen op Utøya, het Eiland van de Massamoord


  ……
  https://ejbron.wordpress.com/2013/08/19/jodenhaat-vandaag-in-noorwegen-op-utoya-het-eiland-van-de-massamoord/

  Muis Véronique de Keyser wil Netanyahu wurgen:

  versus

  MicHeil Servaes (rake verschrijving, het is Michiel (de Schele):
  https://www.nrc.nl/nieuws/2014/12/22/argumenten-tegen-palestina-zijn-op-1450966-a1367239
  http://www.katipiri.nl/tag/erkenning/

  Like

 14. scheermes zegt:

  Het trieste is dat de joden in amsterdam door de judas joden job cohen, asscher, van der laan enz verraden worden !!Job cohen maakte er helemaal een potje van !!Die ging als burgermeester van amsterdam gezellig een kopje thee drinken met de daders,in plaats van deze (MOSLIM) criminelen de stad uit te kieperen!!DE slachtoffers zijn hun eigen huis uitgevlucht,omdat de terreur DOOR bleef gaan !!En de mensen pikken dit allemaal !!Schande!!

  Like

  • Mario Schettini zegt:

   Joden zijn en blijven een raar volk. Ik heb bij geen enkel geloof? ras? ik weet niet hoe ik Joden moet beschrijven, zo’n grote zelfhaat gezien. Tijdens Obama kuste men – bij wijs van spreken – de kloten van deze anti judaïst; nu verkettert men Trump terwijl mijn verwachtingen t.a.v diens Israël politiek juist hooggespannen zijn.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    Er zijn Joden en er is het Jodendom. Een volk en een religie. Een Jood kan ook christen zijn of atheïst i.p.v. het Jodendom aan te hangen. Daarnaast zijn er zionisten en dat zijn de Joden die achter Israël staan maar er zijn ook Joden die er niet achter staan. Vooral Orthodoxe Joden staan niet achter Israël. U weet wel diegenen met pijpenkrullen. Volgens de Thora mogen de Joden geen eigen staat oprichten.

    Helaas zijn er ook vele Joden die meestal gedwongen moslim zijn. Ook in Gaza.

    Dat er Joden achter Obama staan heeft met hun politieke kleur van doen en wat ze bijvoorbeeld willen met de Golan hoogten nadat Obama een proxy oorlog is gestart in Syrië.

    Like

 15. J. C. Th. Köhler zegt:

  “In 2002 zei Franco Cavalin, … dat Israël “heel doelbewust een compleet volk afslacht” en “de systematische uitroeiing van de Palestijnen” bedrijft.”

  Als Israel doelbewust het Palestijnse volk zou willen afslachten, hadden de Palestijnen al niet meer bestaan.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Mario Schettini zegt:

   Ik ben van mening dat de slachting der Joden door de eeuwen heen, soms minder en soms meer, geen punt van overweging in Europa was. Men vond het wel makkelijk om een zondebok bij de hand te hebben. In deze houding, ondanks alle gelul, is geen verandering gekomen. Alle tranen door niet Joden voor Joden zijn voor 95% krokodillentranen.

   Like

 16. Pingback: Europese socialisten – haatpredikers tegen Israël – ludotausch

 17. Pingback: Socialist attack. – Mother of the Mount Carmel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s