Hoofd versus Hart

(Geen geluid? Klik hier!)

 (Door: Ezra Bergman)

Gisteren zag ik op YouTube het programma van Wilfried de Jong ’24 uur met Fleur Agema’ van de PVV, een uitzending van begin 2011 (zie de video hierboven). Ik zal hieronder eerst op de uitzending ingaan en daarna uitwaaieren naar de actualiteit en proberen de verschillen aan het licht te brengen in hoe rechtse en linkse mensen kijken naar de islam.

Uitzending

De uitzending heeft weinig aan actualiteit verloren, het conflict tussen PVV´ers en politiek-correcten is ongewijzigd.

Wilfried de Jong is een overbewuste interviewer, die zichzelf goed kent, en een gepokt en gemazeld manipulator. Hij kronkelt als een giftige zwarte mamba om Agema heen, terwijl hij zich voordoet als een terloopse huis-, tuin- en keukenslang. Hoe vriendelijk en neutraal hij zich ook presenteert, zijn passieve agressie kiert overal doorheen; hij zuigt zolang als nodig is om Agema in de val te lokken. Dit ‘in de val lokken’ helpt het algemeen belang om de samenleving te beschermen tegen PVV´ers, die volgens De Jong ongelijk hebben.

Zijn doel lijkt te zijn: Het doorprikken van een PVV-standpunt. Doorvragen op een punt waarvan De Jong hoopt dat Agema er geen werkelijke onderbouwing voor heeft. Voeding geven aan de opvatting en het frame dat PVV´ers impulsieve schreeuwers en ophitsers zijn zonder een afgewogen mening.

Agema blijkt een communicatieve Amsterdamse te zijn, met sprekende ogen en geen enkel talent om zich anders voor te doen dan zij is. Ze is gewend aan aanvallen, dat zie je aan de snelheid waarmee ze haar antwoorden formuleert, maar als er een aanval komt, is haar gezicht een open boek. Dit onvermogen om te liegen werkt in haar voordeel, want hierdoor komt ze eerlijk en integer over. Ze heeft niks gehaaids of doortrapts. Haar eerlijkheid en ook haar aanstekelijke en ontspannen lach die vele malen klinkt, maken dat het niet moeilijk is om haar sympathiek te vinden.

De angel van de uitzending zit op het moment dat De Jong vraagt ‘waar maak je je druk over?’ ‘Welke bedreiging van de islam? ik zie wel wat meer moslims in de stad, maar ik begrijp niet waarom je je bedreigd voelt. Overdrijf je niet met je angst?’ Reactie van Agema: ’We zijn de grip op de grote steden al helemaal kwijt.’

De tegenstelling wordt vervolgens niet verder op de spits gedreven, maar het wordt duidelijk dat het hier gaat om een totaal verschillende perceptie van de werkelijkheid. Hoe zou het verschil in perceptie te verklaren zijn?

Diamantbuurt

Zou De Jong als hij door de Diamantbuurt fietst en door Marokkaanse jongetjes wordt uitgescholden voor ‘kale TV-eikel’ denken ‘dat doet iedereen, het heeft niks met islam te maken, het is gewoon couleur locale en van alle tijden’? De Jong zal waarschijnlijk de grimmigheid van de buurt downplayen. Ook hindert het hem niet dat er geen voorman van de islam is opgestaan om onaangepast gedrag te veroordelen en te laten zien dat er ook moslims in Nederland zijn die wel weten hoe het hoort. Hij accepteert dat er buurten zijn waar hij beter niet doorheen kan fietsen. Hij accepteert dat hij soms niet meer de baas in eigen land is.

En zou Agema niet denken, gesteld dat ze door dezelfde buurt fietst en wordt na gesist:

‘Ik word hier bedreigd en vernederd in mijn eigen land. Als ik naar de politie ga, is die niet in staat iets te doen. Waarom hangen er geen camera’s? Ik voel me onbeschermd door de autoriteiten. Aan deze immigranten zijn geen eisen gesteld om zich aan te passen. En nu zijn ze heer en meester in de buurt en eisen ze dat Nederlanders zich aan hen aanpassen. De wereld op zijn kop. Dit is ons land. Als ik naar een Arabisch land ga en er wordt geëist dat ik een hoofddoek draag, dan doe ik dat, want als gast pas je je aan de lokale mores aan. De immigranten in het Westen gedragen zich dus 2 keer als gastheer. Zowel in hun thuisland zijn zij de baas, en als ze in Nederland komen, zijn ze nog steeds de baas. Dat kan niet kloppen. En het is onze eigen schuld, want eerdere regeringen hebben de immigranten die ruimte gegeven.’

‘De Nederlandse overheid handhaaft niet en dat is ontoelaatbaar. De overheid moet in wijken die worden gedomineerd door immigranten die zich gedragen alsof ze in Marokko zijn (en waarschijnlijk slechter, want de Marokkaanse politie maakt korte metten met overlast) gaan handhaven op bescherming van homo’s, vrouwen, het verbod op gezicht bedekkende kleding en samenscholen, klieren, bedreigen en treiteren. Met als doel te bereiken dat de straat weer van iedereen wordt, naar Nederlands model’, zou Agema verder waarschijnlijk zeggen.

En wat de PVV´er extra steekt zijn 2 dingen.

Superioriteitsgedrag

Het eerste is het superioriteitsgedrag van de moslimjochies/mannen in de wijken, terwijl in het Midden-Oosten ISIS het gruwelijke gezicht van de islam laat zien en deze mannen zich dus gedeisd zouden moeten houden als zij gewetensvol waren.

Maar het lijkt wel of het omgekeerde aan de hand is en men zich steeds dominanter gedraagt bij elke terreurdaad die plaatsvindt. Er wordt gejuicht door de mannen bij grote aanslagen in westerse steden in plaats van gehuild. De haat druipt langs de muren. Hoe kun je zulke mannen niet gaan haten?

Dit treiteren en klieren is niet vergelijkbaar met hetzelfde gedrag dat soms voorkomt door autochtonen in bepaalde volkswijken. Autochtoon wangedrag heeft nooit tot doel om de Nederlandse manier van leven in twijfel te trekken. (Verder gaat de vergelijking mank bij specifieke moslimhobby’s als groepsverkrachten en na sissen van niet-moslima’s en potenrammen.) Zo geïsoleerd en onbeduidend als dit gedrag is, zo betekenisvol is het gedrag van immigranten, omdat het niet los te zien is (en dat willen zij zelf nota bene ook niet!) van hun moslimbroeders elders in de wereld. Dat mensen als De Jong dit niet zien of willen zien, getuigt van een stuitende koppigheid, die gepresenteerd wordt als tolerantie.

Geen voorman

Het tweede punt is het volstrekt afwezige geluid van een voorman van de islam in Nederland die bij aanslagen waar ook ter wereld zegt dat hij het verschrikkelijk vindt en daar ook naar handelt en die overtuigend en hartelijk is. Iemand die elke twijfel wegneemt dat hij aan Taqiyya doet, d.w.z. dat hij niet qualitate qua liegt om de belangen van de islam te dienen, maar dat hij meent wat hij zegt.

Iemand die prominent bij Nationale herdenkingen aanwezig is en regelmatig het woord voert en zijn nek uitsteekt om de liefdevolle kant van de islam (of wat daarvoor doorgaat) een gezicht te geven. Iemand die ziet dat er veel Nederlanders zorgen hebben over de islam en die initiatieven neemt om die zorgen weg te nemen, zoals bijvoorbeeld een liefdadigheidsactie waardoor de islam zich profileert als liefdevol, of op zijn minst iets positiefs.

Medeplichtig zwijgen

Door de afwezigheid van zo iemand is er een gevoel bij de autochtonen ‘geen vat’ te hebben op wat de moslims denken. Het zwijgen na de aanslagen is niet te interpreteren als betekenisloos, omdat dit plaatsvindt naast het juichen in de straat. Hiermee wordt het een medeplichtig zwijgen, omdat mensen van goede wil, die zien dat er in hun buurt gejuicht wordt na een aanslag, direct de neiging zouden hebben zich publiekelijk te distantiëren van dergelijk harteloos gedrag. Het is niet uit te sluiten dat er moslims zijn die dat zouden willen in die buurten, maar zich niet durven uitspreken vanwege groepsdwang en angst voor represailles.

Des te meer is de noodzaak van een voorman hiermee aangetoond.

Conclusie

Het verschil dat naar boven komt tussen De Jong en Agema (lees de linkse do-gooder en de PVV´er) is dat De Jong redeneert en Agema voelt.

Mensen als De Jong zijn geconditioneerd om, ondanks eventuele onrust in het middenrif, te redeneren dat zelfs intolerantie tolerantie verdient, omdat ‘je het anders alleen maar laat escaleren’. (Hij ziet niet dat islam helemaal geen intolerantie nodig heeft om agressief te worden. De islam is in zijn wezen agressief en kent daarin geen gradaties.) Verder lijken ze de problematische wijken als geïsoleerd probleempje te zien, zonder het verband te leggen met aanslagen in andere landen. Ondanks de evidente steun in de wijken voor de aanslagen neigen de De Jong-achtigen naar fragmenteren en bagatelliseren van de problemen.

Ik durf hier de bewering aan dat zelfs na een majeure aanslag opgeëist door ISIS in Nederland, ze nog steeds geen relatie zouden leggen met de ‘gewone moslims’ in de wijken en halsstarrig door zouden gaan met downplayen. De neiging tot zelfkastijding is zo groot dat mensen als De Jong tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen, omdat zij zelf niet stoppen met de do-gooder uit te hangen tot hun hoofd er afgesneden wordt als Nederland onder islamitisch bewind en shariarecht zich bevrijdt van useful idiots.

Agema beschouwt de islam in zijn geheel. Ze ziet de problemen in de wijken in verband staan met aanslagen elders in Europa. Er zijn mannen uit onze steden die zich aansluiten bij ISIS en terugkeren. De duisternis van ISIS werpt zijn schaduw vooruit in de Diamantbuurt. Alles hangt met elkaar samen. Agema heeft een broertje dood aan redeneren.  Bij haar rinkelen alle alarmbellen. Zij voelt de bedreiging in haar hart en in haar buik en gebruikt haar intelligentie om ervoor te zorgen dat de bedreiging stopt.

Door:
Ezra Bergman
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, Islamisering, islamofascisme, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, political correctness, PVV, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hoofd versus Hart

 1. Harry zegt:

  Ik ben een fan van Fleur .
  Vind haar geweldig .
  Wat mij betreft de belangrijkste vrouw van Nederland !!!

  Een blom van een meid !
  Trouwens , de naam zegt het al .

  Geliked door 2 people

 2. Pieter zegt:

  Sorry Geert, maar mijn stem gaat naar Fleur!!!

  Like

 3. hslot4 zegt:

  Vooringenomen lulletje die gozer kots van dat soort mensen .
  Ben jij niet van de generatie die zegt het is nu wel genoeg met het herdenken van de holocaust 70 jaar geleden he .
  Maar ondertussen lopen ze op scholen de hele Oranje shit tot in de treuren en eeuwen terug te onderwijzen en vergeet vooral de slavernij niet uit het jaar nul daar moet je als blanke schuldig over voelen en wordt elk jaar op tv herhaalt …………………welterusten linkse lul.

  Like

 4. D. G. Neree zegt:

  Hij begint al fout door te zeggen: “Nou, je jas mag uit.” Een echte heer pakt haar jas aan en hangt hem weg.

  Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Zo probeert hij haar om te beginnen al onzeker te maken. Er is geen kapstok!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Scherpzinnig opgemerkt, D. G.: De Jong heeft een pooier-mentaliteit. Een journalistieke pooier-mentaliteit.
    Weet jij, hoe een pooier (Loverboy) het aanpakt om een meisje – natuurlijk bij voorkeur met een laag zelfbeeld- te imponeren?
    Hij drukt haar in de discotheek achteloos een tientje in haar handen en verordonneert achteloos: “Ga maar een drankje kopen voor jezelf.”
    En dáár smelten zulke stomme meiden van, tragisch, maar waar!
    Niet helemaal hetzelfde, maar tóch de eerste associatie, die me inviel, ik hoop, dat het duidelijk is, waaróm.

    Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Mijn stem gaat op 15 maart naar Fleur Agema.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dáárom? Daar moet je een man voor zijn. De mijne toch niet. Het spijt me, maar nee…..
   Ik probeer mijn zoon een volmachtstem te ontfutselen en dan gaat de eerste naar Geert en de tweede maar Martin.
   Fleur krijgt er zonder mij toch nog wel genoeg.

   Like

 6. Cynisch mens zegt:

  Blijf je boodschappen contant betalen!
  Waarom ?

  Dat weet u wel ….

  Like

 7. Dit is een hele goede keuze van Geert ooit geweest.

  Like

 8. Driek zegt:

  Wat is die Wilfried de Jong een zeldzaam vervelende man, en zijn opmerking dat je de koran wel honderdduizend manieren kunt interpreteren is wel heel erg dom. Die man heeft nog niet één bladzijde van dat haatboek gelezen. En steeds dat eten er tussen door, en dat hangen op die banken, neen, een oeverloos saai gesprek. Maar ik stem wel op Fleur, want die straalde mijn scherm af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s