“Kan ik de kraamhulp vragen haar hoofddoek af te doen?”

screenshot_143

(Door: Beatrijs Ritsema)

Beste Beatrijs (foto), gisteren is mijn vrouw bevallen van onze dochter. Alles gaat goed en we zijn in de wolken. Vanmorgen kwam de kraamhulp. Ik schrok even toen ik zag dat zij een hoofddoek droeg.

Wat mij betreft is de islamitische hoofddoek geen neutraal onderdeel van de garderobe, maar een symbool van sekseongelijkheid. Ik wil mijn dochter opvoeden met een vrije geest, in het besef dat man en vrouw volstrekt gelijkwaardig zijn en dat vrouwen zich in hun uiterlijk niet hoeven aan te passen aan mannen.

Lees verder>>>
(h/t “Lis”)
dagblad-trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, mainstream-media, meningsdictatuur, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

44 reacties op “Kan ik de kraamhulp vragen haar hoofddoek af te doen?”

 1. BertG. zegt:

  Je kan toch gewoon aangeven dat je niet gediend bent van godsdienstige symbolen in jouw huis, en dat je daarom ook dat meisje achter de kassa nooit zal uitnodigen maar ook nooit een pastoor of wie dan ook.

  Like

 2. Jan zegt:

  Weigeren dat wijf want jij bepaald wie je woning betreedt en dat is geen islamonazi.

  Geliked door 1 persoon

 3. Latraviata zegt:

  Ik zou om een andere kraamhulp vragen. Niet voor mijn dochter, maar voor mijzelf. Ik wens niet geconfronteerd te worden met de de religieuze gekte van een ander. Laat staan in mijn eigen huis. Dat geldt trouwens ook voor nonnen in habijt. Een kruisje om de nek vind ik tot daaraan toe, of een gouden handje van Fatima, een klein dingetje met een koranische spreuk aan een kettinkje, prima, dat is onopvallend en niet zo prominent. Ik mijd cassières, verpleegkundigen, verkoopsters etc met een hoofddoek als de pest!

  Geliked door 2 people

 4. leefbarbaar zegt:

  Nee, je belt het kraambureau en eist een Nederlandse vrouw. Dat recht is aan moslims gegund, dus volgens de grondwet hebt u dat recht ook.

  Geliked door 4 people

  • Claudia M. zegt:

   Juist, draai het eens om… Ik denk niet dat een Joodse kraamhulp welkom is bij moslims. Het is al erg genoeg dat ik met allerlei gedoekte dames aan het werk moet, laat staan dat ik dat, ze hebben ook altijd wat te zeuren, dan ook nog eens in mijn privéleven om me heen moet tolereren. Tijdens mijn werk ontkom ik er niet aan, maar daarbuiten ga ik er met een zo’n groot mogelijke boog omheen en dat is mijn goed recht!

   Like

 5. topsporter zegt:

  God non de ju!!!

  Like

 6. Steven zegt:

  Hoe zou men reageren als een moslim net is bevallen en deze een BLANKE Nederlandse kraamhulp krijgt. Waarschijnlijk gaat die hoofddoekmuts dan ook klagen dat ze een religieuze Fatima als kraamhulp wilt hebben. Want die varkensvretende blanke wil Fatima vast niet in huis hebben die haar spullen ook nog eens aanraakt.
  Maar die EIS voor vervanging van personeel zal hiermee dan wel weer gerechtvaardigd zijn en worden ingewilligd. Maar andersom moet je oppassen niet voor racist uitgemaakt te worden, sterker nog, er worden allerlei excuses aangedragen het gewoon zo te laten zoals het is, en je moet er maar vast aan gaan WENNEN.
  ALVAST AAN GAAN WENNEN….tja…lijkt erop dat er min of meer al aangegeven wordt dat je straks zelf ook met zo’n tafelkleed op je hoofd moet gaan rondlopen, of dat straks de hele bevolking moslim is.
  De meeste westerlingen zijn in mijn ogen het enige volk dat er in gelooft dat je met iedereen vriendjes kan worden, en dat de ander dat uiteindelijk ook wel zou willen.
  Totaal BLIND voor het feit dat de meeste negers en moslims alleen maar met zichzelf en het eigen ras bezig is, en de blanke alleen maar nodig heeft om alles GRATIS te bemachtigen.
  Helaas liggen de meeste westerlingen nog DIEP te pitten!

  Like

 7. 25 jaar geleden was er een buurvrouwtje wat, na het overlijden van haar man, thuiszorg nodig had. Er stond iemand met een hoofddoek ( toen al!) voor haar deur. Die weigerde ze binnen te laten en zei: dit is mijn huis en in mijn huis worden geen hoofddoeken gedragen. De hulp ging weg, zonder hulp te geven omdat ze weigerde haar hoofdoek af te doen. Vervolgens werd de client thuis opgebeld door de zorgverlenende instantie die haar doodleuk meedeelde dat ze op een zwarte lijst gezet werd omdat ze te kritisch was naar wat voor een hulp ze wilde hebben. Ze noemde haar zelfs rascistisch. Een oud vrouwtje van over de 80 toen. Vervolgens moest dat oude vrouwtje wachten op hulp omdat de organisatie op dat moment niet iemand had zonder hoofdoek die haar kon helpen………………………….

  Bij een non ( wat als voorbeeld genoemd wordt in vergelijk met een hoofdoek) zeg ik: weet je je veilig, bij een hoofddoek niet..zo simpel is het.
  Als je in je eigen huis al niet meer mag bepalen wie er binnen komt, dan wordt lektterlijk islam je strot ingeduwd, net zoals dat al gebeurd aan de kassa, gemeentehuizen, tv etc. Zum kotzen

  Like

  • Harry zegt:

   Het valt me ook zo vaak op dat bij programma’s als ” opsporing verzocht ” , het haast altijd die lorrenkoppen zijn , die proberen je bankrekening te plunderen , met een gestolen bankpasje .
   En als er iets over moslims gezegd wordt , dan schreeuwen zij het hardst : racisme , discriminatie !
   Kijk maar in actualiteitenprogramma’s waar ze veel te vaak in zitten .

   Misschien zien ze het ook wel zo .
   Het is vaak al lastig genoeg voor een niet-ingeteelde om iets objectief te beoordelen .

   Like

 8. hier komt in ieder geval GEEN persoon met een kopvod binnen………………gewoon weigeren, en dat mag je ook………………

  Like

 9. elisah zegt:

  Moslims hebben vaak allerlei dwingende eisen en regels voor mensen die niet islamitisch zijn, zoals de schoenen uit doen in hun huis, alle vrouwen moeten hun hoofd bedekken zoals in de moskee, hun vrouwen mogen niet alleen in een ruimte zijn met een man, het onbeschoft geen hand willen geven, alcohol drinken verbieden op het openbare plein voor de moskee (bijv bij feest en braderie) en ga zo nog maar een tijdje door….
  Dan mag je toch op zijn minst verwachten dat je een moderne en aangepaste kraamhulp, zonder opdringerige of aanstootgevende religieuze kleding of uitingen, in huis krijgt.
  Anders voel je je alleen maar ongemakkelijk of geïrriteerd en niet meer thuis in je eigen huis.

  Like

 10. Net zo goed als er dingen zijn die ze van ons niet tolereren, hoeven wij dat van hun ook niet.

  Like

 11. rony stokart zegt:

  Dit zijn door de Trouw redaktie aan henzelf gestelde vragen die ze dan naar hun zin kunnen beantwoorden. Volksverlakkerij dus. Fake. Nep.

  Like

 12. scheermes zegt:

  De hoofddoek NIET af doen aub !! Nu zijn ze nog erkenbaar!! Gelukkig maar!!,Als ze er uit zien zoals wij en ook handelen zo als wij (TAKKIYA) hoe moeten wij hun dan bestrijden ??Aangezien de moslims uit twee monden spreken evenals ONZE?? regering,zal het voor ons moeilijk worden om hun dan te ontmaskeren !! Dan zullen wij horen dat ze goed ingeburgerd zijn ,wijzend op hun handel en wandel !! Maar het is zo als erdogan zei ,en die is hierin wel eerlijk !! De democratie is net een trein !!Als je het DOEL bereikt hebt, stap je uit !! Hun ENIGE doel is !! De ISLAM !! Te bereiken door de weg te volgen,die de koran voorschrijft !! Zij zullen ALLEEN maar luisteren naar allah,en zullen NOOIT inburgeren !! Dit VERBIED de KORAN!! Hoeveel waarschuwingen moet u nog hebben ,om op de PVV te stemmen !!De partij voor de VRIJHEID!! HOEVEEL??

  Like

 13. Ruud.Beijer zegt:

  Groot gelijk hoor de hoofddoek staat voor onderdrukking. Verbieden die doek of lekker terug naar het land waar alla de baas van is.

  Like

 14. win zegt:

  beatrijs heeft afgedaan. wat n idioot!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wie is beatrijs nou weer…?

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat vrouwtje heeft op iedere vraag die jij kan bedenken een antwoord over hoe je iets aan moet pakken of juist wel of niet moet doen.
    Vragen waar ieder normaal mens binnen een paar sec. een antwoord op heeft.
    Werkelijk de meest stompzinnige vragen komen daar soms voorbij.
    Zo als, alle mannen kijken naar me tieten, hoe moet ik hier op reageren, me schoonmoeder is boos op mee, hoe hier mee om te gaan, enz………
    Wat ook altijd 10tallen reacties oplevert van voor en tegenstanders.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou.
    Maar toch moeten we zo’n vrouw als Beatrijs niet gelijk terug naar de keuken sturen.
    Lijkt me toch wel handig om zo’n vrouw bijvoorbeeld open te laten doen als er gebeld wordt en je zit als man nèt naar ’n spannen de film te kijken.
    Met ’n beetje geluk kan je er dan ook gelijk van af zijn als het ’n boze asieleiser is die ze net aan de deur heeft verteld dat ze niet wil dat hij naar haar tieten kijkt.

    Zo kan je als man nog wel meer dingen verzinnen die ze daarna mag doen.
    Ik denk nu bijvoorbeeld aan de schoonmoeder…

    Like

 15. Theresa Geissler zegt:

  GVD, daar heb je het weer!
  Met veel opinies van Ritsema ben ik het, als ik ze ergens tegenkom, aardig eens, met name, omdat ze beschikt over een goede feeling aan wiens kant bij een conflict de prioriteiten horen te liggen (Man kan van vrouw, degene die zwangerschap en baring op zich moet nemen, geen kinderloosheid eisen; vrouw kan andersom van de man, als dat idee hem tegenstaat, geen sterilisatie eisen enzovoort.) Maar dit advies lijkt wel weer ingegeven door het multikul-ideaal, dat de Islam boven elke discussie verheven is!
  Ik haal het nog maar eens aan: Zelf kreeg ik ooit bij een instantie voor sociale hulpverlening een moslima in een niqaab door de neus geboord. Nou nee, merci dus: Ik heb meteen van alle hulpverlening afgezien.
  Dat moet doodgewoon van tevoren worden gepolst; het is je reinste aanmatiging om mensen zoiets in de maag te splitsen zonder overleg vooraf!
  Juist omdat men wenst, dat dat gewóón gevonden gaat worden, moeten we dat juist blijven weigeren, punt uit.

  Like

 16. D.DAY zegt:

  Weiger als Nederlander en niet-moslim een hoofddoekvrouw in ALLE omstandigheden. Zij zien ons niet als gelijkwaardig en het kopvod is een symbool daarvan.

  Like

 17. Mary zegt:

  Ha ha, mensen met een hoofddoek kunnen geweigerd worden op werkplekken daar waar men aangegeven heeft geen uitingen van religie te wensen, tatoeages en piercings worden al jaren verboden om te tonen op werkplekken enz.enz. maar mevr. Ritsema lult alles recht wat krom is, direct weigeren dit uiterlijk vertoon van onderdrukking!!

  Like

 18. wegpiraat zegt:

  Wat een goed einde is de reactie van Beatrijs Ritsema in de volkskrant.
  “wen er maar aan”.
  Zou ze dit ook antwoorden als ik haar mijn voorbeeld voorleg wat ik meemaakte tijdens mijn werk vorig jaar.
  Ik werk als specialistisch verpleegkundige ( ben mannelijk), in de thuiszorg.
  Ik was ingepland om bij een islamtische cliente zorg te verlenen.
  Toen deze dame van mijn collega hoorde dat ik ingepland stond , heeft zij kantoor gebeld en wilde geen zorg van een man.
  Zij heeft toen geen zorg gekregen want er was geen plek in het rooster.
  Maar een maand of 2 ervoor is er een man van een SEH gestuurd omdat hij weigerde door een arts met hoofddoek behandeld te worden en werd discriminerend gevonden.
  Ik voelde me ook gediscrimineerd en heb de vraag/ situatie aan heel veel 2 de kamerleden gemaild maar geen antwoord terug alleen van een SP kamerlid en dat antwoord kunnen jullie wel raden.

  Like

 19. guusvelraeds zegt:

  Stem PVV. Hoofddoeken zullen hiermee niet verdwijnen. Wel wordt de kans groter dat we de islamitische invasie kunnen afremmen en laten we hopen uiteindelijk kunnen stoppen.

  Like

 20. Thom zegt:

  Het is gewoon fake-news. Kopvodden komen niet als kraamhulp bij westerse gezinnen.Dit artikel heeft de redactie van trouw van A tot Z zelf verzonnen inclusief de vraag. Het voor de kopvodden buigende Trouw wil alleen duidelijk maken dat het niet is “Oranje boven” maar “Islam boven alles”.

  Like

  • scheermes zegt:

   Thom zegt; Goed gezien thom !! Ik begrijp niet dat de mensen kopvoddentaks ,de uitspraak van WILDERS zo erg vinden ! Gezien hun geloof en intenties ,om ons met hun geloof en met de koran als hun leidraad te willen vermoorden ,vind ik de uitspraak kopvoddentaks nog ZEER mild van GEERT WILDERS!! Laat de mensen daar maar eens goed over nadenken !!Mijn oordeel over hun hoofdvodje zal vele malen erger zijn !!Dat ze uberhaupt nog als moslim door het leven durven te gaan,is voor mij een compleet raadsel ,gezien wat de islam allemaal aanricht in de wereld!! Hun god allah keurt moord en doodslag enz ,kortom ALLES goed wat de GOD van israel verboden heeft !! Wat nog GEKKER is !! De mensen pikken dit allemaal !!Daarom kunnen zij zich alles praktisch veroorloven !! Knettergek zou WILDERS zeggen !!

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik denk eerder dat jij ’t niet helemaal snapt.
    Als je ergens belasting voor betaald (kopvodden taks), dan heb je ook het recht om er gebruik van te maken, je betaald namelijk.
    Net zo als wegenbelasting, dat is dan jouw recht om gebruik te maken van de wegen.
    Denk daar maar eens goed over na.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Zo, die zit Bert!
    Daar zie je weer aan dat je die Wilders ook niet helemaal kan vertrouwen.
    Hij is nog niet eens verkozen, maar meneer breidt al zorgvuldig niewe belastingen voor.
    Ik heb het allemaal wel door.

    Like

 21. jackvanderveen zegt:

  Overigens is hoofddoek niet eens terzake.
  1. Gemeenschap in huis geeft geen aanstoot aan ongehoofddoekt
  2. Ieder zijn godsdienstige expansies in eigen huis
  3. Geen uniformonderdeel, want dat is echt anders met kapjes.
  4. Je hoeft jezelf niet in eigen huis gediscrimineerd te worden, want jij doet er niet toe bij velen.
  5. De invloeden van andere relaties wil je niet bemerken in jou huis tijdens deze dagen al zeker niet.

  Like

  • BertG. zegt:

   Natuurlijk vind jij de hoofddoek niet ter zake doende.
   Daar ben jij dan ook een mossel-light voor, zo als jij jezelf noemt.
   Mij neem je niet in de zeik, Jack.
   Ik vergeet niks, jij haalt je info uit hetzelfde boek.

   Of moet ik het bewijs hiervoor weer tevoorschijn halen, is te vinden bij Fubar.
   Hij zal het nooit over allah hebben, maar ondertussen…………..

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Zeg maar dat het niet waar is wat ik hierboven beweer, kom maar op.
   Ik heb een geheugen als een olifant.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Jackvanderveen

   Dat is voor mij blackjack spelen op de woningmarkt.
   Je moet natuurlijk wel over ’n eigen huis beschikken om je vrouw niet door die expansieve gemeenschap van jou met met ’n relatie buiten de deur, te laten beïnvloedden.

   Like

 22. wegpiraat zegt:

  Best Thom mijn bericht is echt geen fake news, mag je ook op reageren

  Like

 23. wegpiraat zegt:

  Dit is echt gebeurd maar geen reactie, ik vind het diep triest , dat hier geen aandacht aan besteed wordt.
  Er werken namelijk veel mannelijke verpleegkundigen in de ( thuis) zorg gaan we de islamitische vrouwen/mannen allemaal tevreden stellen?
  met hun eisen.

  Like

 24. Rapunzel zegt:

  Die vragen aan Ritsema zijn uit de dikke duim van de Trouw redactie gezogen en meestal van een hoog tokkie-gehalte. Ik mis ook al jaren vragen als “mijn mocro buurman slaat zijn vrouw wat nu?” Mocros vallen mijn dochter lastig, mag ik daar wat van zeggen?” enz. enz.
  De zogenaamde relatie- en familieperikelen spelen zich altijd af in roomblanke liefst Christelijke gezinnen, nooit eens een qat kauwende neger of een kwaadaardige allahfan die voor problemen zorgt terwijl je in het dagelijks leven haast niet anders ziet.
  “Mijn zoontje Mees (5) is uitgenodigd op de verjaardag van Badr (5), hoe duur mag het cadeautje zijn?” dat soort prietpraat.

  Wen er maar aan. En als je eraan gewend bent gaan ze weer een stapje verder met hun creeping sharia.
  Geen recht op thuiszorg als je een hond hebt of alcoholische dranken in huis, als mevrouw kopvod er is mag er geen mannelijk bezoek komen, al het varkensvlees de deur uit en nee ze smeert geen broodje ham.
  Het is het zeker stellen van de baantjes. Moslims vinden dit allemaal prima en nette tolerante Nederlanders wordt aangepraat dat ze racisten zijn als ze er wat van zeggen.

  Pleur op. Geen millimeter toegeven is het devies. Dit land is ons land.
  Als je kraamzorg aanvraagt meteen informeren of je het risico loopt een kopvod op je dak gestuurd te krijgen. En zo ja op zoek naar een ander bureau net zolang tot je er één hebt die alleen met normale mensen werkt.

  En als je daar moeite mee hebt denk je maar even terug aan die moslimse nanny die het aan haar toevertrouwde kindje onthoofdde en met dat hoofdje op straat ging lopen darren.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Rapunzel.
   Ongelofelijk. Zo zit het! Eenvoudiger en beter kun je het niet zeggen.
   Trouw wordt uitgebroed in ’n stinkend links hypocriet christelijk rattennest waar iedereen verplicht met ’n zwarte sok over zijn gezicht rond moet lopen. Iets dergelijks dus.
   Vooral je laatste alinea sloeg in als een alles vernietigende waarheid.

   Like

 25. Rapunzel zegt:

  Even googlen op islamitische kraamzorg en ja hoor voor de allahfans kan alles geregeld worden.
  Die hoeven nergens aan te wennen!

  “Dat kunnen hele kleine dingen zijn: moeten bijvoorbeeld de schoenen uit bij jou thuis? Heb je huisdieren waar we mee om moeten kunnen gaan? Moeten we rekening houden met jouw religieuze wensen of jouw eigen culturele normen en waarden?”

  Allemaal geen probleem. Dan kun je als Nederlandse ook wel eisen dat je een kopvodvrije hulp krijgt toebedeeld, niks wen er maar aan.

  Geliked door 1 persoon

 26. Cor zegt:

  Ach het volk, eens matroos op het galjoen, knecht op het land, dienaar van de heer, lijfeigene. Sterven van honger en ziekte, het noodlot a la clerus. Altijd de lijken op het slagveld, in de loopgraven, op heuvel van een ver land. Een voetnoot, meer niet. De meesten arbeider. Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, de verhevenen, zochten een hoger doel. Miljoenen offers. Er zijn er toch genoeg. Thans wordt beweerd, het doel is bereikt. Nu is het Walhalla ….. en het wordt nog beter. Allah komt er aan. WAAROM geloven ze dit toch niet. De onnozelen. DAAROM, beschimp, demoniseer, vernietig ze desnoods. De geschiedenis bewijst het toch ! WIJ weten exact wat goed is, voor dat verdomde ‘populus’.

  Like

 27. jantjeuitnl zegt:

  Hang een paar kruisbeelden in je huis.

  Like

 28. exmarineman zegt:

  Natuurlijk kan dat. Of ze het doet is weer wat anders en zo niet bepaal jij wat er gebeurt. Het is tenslotte jouw huis!

  Like

 29. Direckt reageren,weigert die haar doek af te doen ,haar de deur wijzen en een andere vragen, anders naar de concurentie bellen!

  Like

 30. Net gelijk die schepenen die het huwelijk niet wilde uitvoeren omdat de vrouw geen hand wilde geven , iedere islamiet moet het vlaamse respecteren of anders OPHOEPELEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s