Grenscontroles: Recordbudget onder de “heilige Obama”

screenshot_11

De Amerikaanse grens met Mexico.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Donald Trump wordt scherp aangevallen vanwege zijn eisen om de landsgrenzen beter te beveiligen. Terwijl er onder Obama al gigantische bedragen aan de grensbewaking werden uitgegeven, wordt dat niet bekritiseerd.

contra-magazine

In de mainstream media wordt steeds opnieuw dusdanig geargumenteerd alsof ex-president Barack Obama een heilige zou zijn en zijn opvolger Donald Trump satan in eigen persoon. Behalve het ontelbare aantal doden dat voor rekening van Obama komt door zijn oorlogen en drone-aanvallen in het Nabije Oosten en Noord-Afrika, worden ook diens inspanningen om de illegale immigratie in de VS in te dammen, verzwegen.

Zoals al in een eerder artikel werd opgemerkt, heeft Obama meer mensen uit de VS laten uitzetten dan zijn beide voorgangers Bush jr. en Clinton samen. In zijn ambtsperiode waren dit meer dan drie miljoen uitgewezen illegalen. Een aantal dat vermoedelijk ook onder zijn opvolger nogmaals zal toenemen. Dat kun je aan de hand van zijn retoriek ook verwachten.

Data laten echter zien dat dit niet alleen de uitwijzing zelf betreft, maar ook de maatregelen tot grensbewaking (“Border Patrol”). In de onderstaande grafiek wordt duidelijk hoe het budget voor de Amerikaanse Border Patrol onder zijn regering naar record hoogten steeg en daar op een hoog niveau stagneerden. Gaf de Amerikaanse regering hiervoor in 1990 nog $ 260 miljoen uit, de afgelopen jaren was dit bedrag al opgelopen tot $ 3,65 miljard.

screenshot_12

In zoverre komt dit “goede Obama, slechte Trump”-spel toch wel zeer vooropgezet over. Vooral echter laat het zien dat een zakelijke omgang met dit thema vooral in de mainstream media helemaal niet gewenst wordt. Per slot van rekening hoeft men voor zulke cijfers geen wekenlang onderzoek te verrichten – als men maar wil. Maar aan de icoon Obama mag gewoon niet getornd worden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Obama, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Grenscontroles: Recordbudget onder de “heilige Obama”

 1. Motorman zegt:

  Men vergelijkt Trump met Hitler. Maar als je de streken van Obama ziet… Met wie kunnen we Obama dan best vergelijken? Idi Amin Dada?

  Like

 2. Pingback: Grenscontroles: Recordbudget onder de “heilige Obama” – Rechtsaf doorzee

 3. Goede vergelijking, gekleurd is hij al.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Trump is rechts; Obama is links. Nuff said.
  Rechts moet zich vooral niet verbeelden dat ze hetzelfde kunnen doen als links. Wie denken ze wel dat ze zijn?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s