“Ministerie greep in bij onderzoek naar omkoopschandaal Ballast Nedam”

screenshot_5

Frans Timmermans is tegenwoordig vicevoorzitter van de Europese Commissie.

(Door: Martijn Vervest)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich actief bemoeid met het omkoopschandaal van Ballast Nedam in Saoedi-Arabië in 2011. In 2014 verzekerde de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) de Tweede Kamer nog dat dit niet het geval was.

Dat bericht omroep Human op basis van documenten van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Daarin staat dat een aantal kopstukken van de Saoedisch Koninklijke familie tussen 1996 en 2003 vermoedelijk steekpenningen ontvingen van Ballast Nedam. Die werden betaald in ruil voor toewijzing van grote bouwprojecten in het Arabische land.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
rtl-nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, corruptie, Desinformatie, Frans Timmermans, Graaien, Hypocrisie, Nederland, Overheid, PvdA, Rotzakken, Saoedi-Arabië, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Ministerie greep in bij onderzoek naar omkoopschandaal Ballast Nedam”

 1. oeps48 zegt:

  Wat een beerput !!!
  Als ik het goed heb begrepen, heeft Ivo Opstelten ook in deze zaak een hele vreemde deal gesloten met Ballast Nedam. Ballast Nedam betaalt 5 miljoen en de belastingdienst laat een vordering van 12,5 miljoen vallen. Dus Ivo Opstelten heeft per saldo 7,5 miljoen aan Ballast Nedam geschonken. Volgens mij is dit corruptie. Wie kan mij uitleggen, waarom dit niet zo zou zijn?
  Die mooie Ivo Opstelten heeft ook al eens zijn goedkeuring gegeven aan een miljoenen deal, die aan een boef werd uitbetaald, waarvan wij niet mogen weten, waarvoor het was. Maar het zou een goede deal zijn geweest. En dat moesten we maar geloven. Maar over die deal zijn inmiddels al wel drie ministers gestruikeld. Wat een goede deal !!!
  Ik begin zo langzamerhand wel een hele vieze smaak in mijn mond te krijgen, als ik aan die Ivo Opstelten denk. Ik voel aan mijn water, dat er iets niet koosjer is met die deals van Ivo Opstelten. Ik heb zo’n flauw vermoeden, dat er iets meer achter de deals steekt. Een paar kleine vraagjes. Waarom mogen we de ins en outs niet weten? Kunnen die deals het daglicht niet verdragen? Moest er soms nog een deel van het geld naar de een of de ander worden doorgeschoven? Zo ja, wie is er dan achter de schermen beter van geworden? Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd, dat we opheldering krijgen? Is Ivo Opstelten wellicht zelf een grote boef ???

  Like

 2. N.E. Derlander zegt:

  Dit speelde dus onder Rutte I (VVD en CDA) en Rutte II (VVD en PvdA)? Dat geeft te denken.

  Het lijkt wel of de context hier meteen duidelijk was voor het OM, dat geeft te denken.

  Like

 3. Pingback: “Ministerie greep in bij onderzoek naar omkoopschandaal Ballast Nedam” – Rechtsaf doorzee

 4. Wat hebben wij toch een schoften regering.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s