Peiling: Amerikanen vertrouwen Trump meer dan de mainstream media

screenshot_18

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Uit een peiling komt een desastreus beeld over de Amerikaanse mainstream media naar buiten. Want de Amerikanen vertrouwen Trump meer dan hen.

contra-magazine

De resultaten van een peiling in opdracht van “The Wall Street Journal” en NBC schetsen een desastreus beeld van de toestand van de Amerikaanse mainstream media. De aanhoudende mediale oorlogsvoering van de mainstream tegen de nieuwe Amerikaanse president wordt door het merendeel van de geënquêteerden bekritiseerd. Zo zegt 53% van hen dat de nieuwsmedia overdreven problemen met de regering-Trump zouden hebben, terwijl 45% dit ontkent.

Interessant hierbij is dat 79% van de geënquêteerden, die overwegend kijken naar de conservatieve zender Fox News, zeggen dat de massamedia te hard zouden zijn tegen Trump. Terwijl zelfs de veeleer links-liberale MSNBC-kijkers voor 40% zegt dat de media bij de problemen zouden overdrijven. Zo zie je, dat de mediale oorlogskoers tegen Trump zelfs door diegenen wordt bekritiseerd die niet tot zijn aanhangers behoren.

Veel Amerikaanse burgers vertrouwen dus meer op de woorden en daden van Donald Trump en diens regeringsteam dan op de aanhoudende mediale hetze. Voor de mainstream media betekent dit echter ook dat ze met hun koers tot nu toe bijna alleen nog maar kunnen verliezen. Op een gegeven moment zullen steeds grotere scharen Amerikaanse burgers zich van deze media afkeren, omdat hen de vorm van berichtgeving niet (meer) bevalt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Peiling: Amerikanen vertrouwen Trump meer dan de mainstream media

 1. Mary zegt:

  Het achterlijke en ultiem arrogante van die mainstream media vind ik toch echt dat ze denken dat het volk er in trapt, dat het volk te stom voor woorden is. Ze hebben kunnen zien bij de verkiezingen dat dat zeker niet het geval was dus de achterlijke zijn de mainstream media om met dezelfde leugenfabriek en hetze door te gaan. Hetzelfde is er gaande in Nederland, de feiten zijn overduidelijk voor iedereen en toch maar denken dat ze alles wat krom is recht kunnen lullen of verdraaien, uiteindelijk zullen ze er zelf het slachtoffer van worden

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De “oorspronkelijke” functie van een verslaggever is het zo objectief en neutraal mogelijk verslag geven van gebeurtenissen en/of huidige situatie, en/of de aanleiding daartoe.
   Deze functie is in de afgelopen decennia langzaam maar zeker zo goed als ondergesneeuwd onder het gebruik emoties als uitgangspunt te nemen in de berichtgeving. Dit t.b.v. commerciële doeleinden.
   Momenteel is het zelfs zo dat de pers meent de plicht te hebben propaganda te moeten voeren voor bepaalde politieke doeleinden.
   Deze media zijn daardoor van objectief verslaggevende media verworden tot louter propagandistische instrumenten in dienst van politieke partijen.

   Natuurlijk mag een krant een eigen politieke overtuiging huldigen.
   Het is normaal dat een krant daar ook blijk van geeft en tevens voorlichting over biedt.
   Het is echter niet toegelaten dat de krant zijn berichtgeving zodanig “kleurt” dat e.e.a. de berichtgeving over de oorspronkelijke feiten schaadt en/of de waarheid geweld aan doet.

   Ik ben er van overtuigd dat Trump de zogenaamde “Maistreammedia” voor hun rol in de j.l. propagandastrijd tijdens de l.l. verkiezingen, met succes voor de rechter kàn en ook zàl slepen…

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Hier in Nederland niet anders. Voor 1 Euro per week kun je een verkieizingen abbonement krijgen van de gezamenlijke dagbladen. M.a.w. voor 1 Euro per week mag de lezer spitsroeden lopen tussen de openlijke indoctrinatie artikelen en de verborgen indoctrinatie artikelen. Alles wordt uit de kast gehaald om bij te sturen op 15 maart. Dat ze steeds lachwekkender worden hebben ze nauwelijks in de gaten policor verblind als ze zijn.

  Like

 3. Witte raaf zegt:

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/02/wilders-zegt-ook-nieuwsuur-af-hij-vindt-het-niet-leuk-459868/

  Als Geert Wilders zo doorgaat voorzie ik dat Rutte gelijk gaat krijgen met zijn voorspelling!

  Like

  • R.Kroonenberg zegt:

   ’n vreemde glazen bol…!

   Like

   • Witte raaf zegt:

    Ik weet natuurlijk ook niet welke glazen bol Rutte gebruikt heeft maar vind het jammer dat Wilders kansen laat liggen om te zwevende kiezer over de streep te trekken,ik begrijp dat zijn leven op dit moment een rollercoaster is met alle bewakings ellende van de afgelopen week en het Wilders bashen in de media maar de kiezers zitten met spanning op hem te wachten wat hij te zeggen heeft en dan met name de zwevende kiezers,als je iedere keer je snor drukt ben je snel stemmen kwijt zo werkt het nou eenmaal bij een groot deel van de mensen en dat zou eeuwig zonde zijn,in die zin schreef ik dat Rutte dan nog wel eens gelijk zou kunnen krijgen.

    http://m.telegraaf.nl/article/27697405/rutte-voorspelt-15-zetels-voor-pvv

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Witte Raaf.

    Ik denk niet dat het zo werkt.
    Je mag niet vergeten dat ELKE stem op Wilders een proteststem is.
    Als je op Wilders stemt omdat hij bijvoorbeeld opkomt voor de ouderen dan is dat mooi meegenomen, maar de uiteindelijke reden is en zal altijd blijven, de overtuiging dat het totaal anders zal moeten in Nederland.

    Als Wilders wegblijft bij louter commerciële bijeenkomsten in dienst van de bestaande rechts- en politieke orde, is dat voor elke Wilders-sympathisant, maar ook voor elke ‘zwevende’ kiezer een teken, een signaal en een symbool van verzet.
    Zo ziet de kiezer het.
    Ik ben er dan ook van overtuigd dat men juist Wilders zal kiezen, doordat hij er voor kiest weg te blijven bij die bijeenkomsten van georkestreerde 100% misleidende leugenpartijen.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “…de kiezers zitten met spanning op hem te wachten wat hij te zeggen heeft…”

   Ik zit nergens met spanning op te wachten. Ik weet wat Geert te zeggen heeft en het is goed zo.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Er zijn ook mensen die pas kiezen als ze iemand horen spreken.
    Geert zwijgt vooral tegen iedereen die nog twijfelt, dus die twijfelende stemmen ben je dan kwijt.
    Nee, ik hoef niet meer overtuigd te worden, maar zo werkt het niet bij iedereen.
    En na afloop weer klagen met ze alle, waarom er toch zo weinig mensen op de PVV gestemd hebben.
    Hij doet er in ieder geval wel ze best voor door maar te blijven zwijgen overal waar andere een geluid laten horen.
    Dan gaan mensen zich afvragen of hij wel zo graag mee wil doen, en soms twijfel ik hier ook aan.

    Like

   • Harry zegt:

    Weet wel dat we de peilingen met een emmer zout moeten nemen , maar ze gaan allemaal wel de verkeerde kant op en dat is jammer .
    Nou zal ik niet twijfelen over de wijsheid van de besluiten van Wilders , hij weet het zelf het beste hoe gevaarlijk zijn situatie is .
    Hopelijk kan ie in een volgend debat wel dusdanig schitteren , dat het tij nog snel even keert .
    Maar de klok tikt door ………………

    Like

 4. Claudia M. zegt:

  Nu hier nog! Weg blijven van die manipulerende media; die klanten denken zeker dat ze echt met zwakzinnigen te maken hebben…

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  “Op een gegeven moment zullen steeds grotere scharen Amerikaanse burgers zich van deze media afkeren, omdat hen de vorm van berichtgeving niet (meer) bevalt.”
  Hopelijk is dat in NL ook aan het gebeuren, maar het wordt kantje boord.

  Like

 6. joga zegt:

  Geert Wilders heeft bij Nieuwsuur niets te zoeken. Krijgt nooit de kans daar om het echte verhaal te brengen en de kijkers naar Nieuwzuur zijn standaard toch al zuur links. Verspilde energie dus.

  Like

 7. kruisridder zegt:

  De dagbladen kunnen met het demoniseren van Wilders, zoals De Telegraaf, dat zijn oplage al met meer dan de helft heeft zien dalen als gevolg van het bovenstaande, rechtstreeks op een faillisement afstevenen.

  Like

 8. Pingback: Peiling: Amerikanen vertrouwen Trump meer dan de mainstream media – Rechtsaf doorzee

 9. Nieuwsuur bij Twan, zeker niet. Die schoft laat je niet eens uitpraten en geeft antwoordt wat jouw antwoordt niet is. Hij probeerde Henk Krol ook de grond in te trappen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Kinderachtig linksvolk mateloos onbeschoft, blijft reet zitten als Trump binnen komt

  Like

 11. Jan zegt:

  Over 200 Companies Express Interest in Construction of Great Trump Border Wall


  http://thehill.com/regulation/321644-construction-of-trumps-wall-attracts-bids-from-225-companies

  Like

 12. Jan zegt:

  Traditie van links: oorlogen willen verliezen, ook nu weer

  MSNBC’s Morning Joe Deeply Concerned That Trump Wants To WIN Wars
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/02/msnbcs-morning-joe-deeply-concerned-trump-wants-win-wars/

  Like

 13. Jan zegt:

  Hoe de slechtste regering van Amerika, die onder de moslim Hussein Obama, met oorlogsinvaliden omgaat

  Elderly Veteran Lays on Floor in Pain While Waiting at VA Hospital

  ….
  http://freebeacon.com/issues/elderly-veteran-lays-on-floor-while-waiting-at-va-facility/

  Like

 14. Jan zegt:

  NYT is niet geïnteresseerd in de waarheid

  Like

 15. Jan zegt:

  Verknipt linksvolk, te herkennen aan hun uiterlijk, begrijpt niet waarom iemand voor zijn land opkomt, voor vrijheid van meningsuiting is en niet gedwongen wordt de linksmening te accepteren op straffe van maatschappelijke goelag

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s