Voorzitter van het Europees Parlement: Griekenland moet onder alle omstandigheden in de EU blijven

screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

“Een uittreding van Griekenland uit de EU zou grote schade aanrichten aan de totale economie van Europa”, aldus de voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani (foto). Hij wil Griekenland onder alle omstandigheden in de EU houden.

epoch-times

“Een EU-uittreding van Griekenland zou op de middellange en lange termijn negatieve effecten kunnen hebben, omdat dit als een nederlaag van Europa zou overkomen. Er is sprake van een groter, algemeen belang: We moeten de EU bij elkaar houden”, zei Tajani.

Weliswaar zou Griekenland er alles aan moeten doen om aan de richtlijnen van de schuldeisers te voldoen, “maar we moeten de Grieken nog een kans geven”, eiste Tajani.

De euro-partners hadden Griekenland in 2015 met een hulpprogramma van tot € 86 miljard opnieuw van een staatsbankroet gered. Uitbetalingen zijn echter al maandenlang geblokkeerd, omdat de hervormingen in Griekenland maar heel langzaam opschoten en de eurolanden, het Internationaal Monetair fonds (IMF) en Athene er over ruziën hoe de langdurige draagkracht van de schuldenlast gegarandeerd kan worden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", establishment, Eurofielen, Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Griekenland, Krankzinnigheid, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Voorzitter van het Europees Parlement: Griekenland moet onder alle omstandigheden in de EU blijven

 1. BertG. zegt:

  Politici willen 60e verjaardag Unie op 17 maart aangrijpen om nationale democratie en soevereiniteit definitief te vernietigen –Het gevreesde woord wordt voor het eerst genoemd: de Verenigde Staten van Europa (‘degenen die nu niet meteen willen meedoen, kunnen later aansluiten’) – Alleen PVV, VNL en Forum voor democratie willen Nederland echt behouden.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/02/Parlementsleiders-Frankrijk-Itali-Duitsland-roepen-op-tot-onmiddellijke-Federale-Europese-Unie

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Einde van de nationale soevereiniteit…?
   Het onverbiddelijke gevolg hiervan zal zijn dat er op termijn een gruwelijke burgeroorlog in alle landen van de Unie zal uitbreken.

   Verkiezingscampagnes zullen geen enkele zin meer hebben, want gekozen politici zullen geen enkele rechtsgeldigheid meer bezitten.
   Als eigen politici geen bevoegdheden meer zullen hebben, maar zullen verwijzen naar Brussel, zal dat alléén al tot de ondergang van de EU leiden.

   De EU zal zichzelf vernietigen en inderdaad, na 60 jaar zijn ze al héél erg vergevorderd.
   Bovendien zal het bezit van macht via militaire macht bezegeld moeten worden, en de oprichting van een federaal EU-leger zal blijken tot de onmogelijkheden te behoren…

   Maar waar hebben we het over?
   Aan het einde van dit jaar zal die hele vervloekte EU in elkaar storten als de banken van Italië failliet gaan…

   Like

 2. Mirjam zegt:

  We moeten niks bij elkaar houden en vooral de EU. Wij een nexit en uit de EU. Griekenland kost Europa alleen maar geld. Laat iedereen maar zijn broek leren ophouden en werken voor hun geld. En vooral niet werken voor de salarissen van EU ambtenaren die onze landen naar de knoppen helpen en het alleen belangrijk vinden dat zij een luxueus leventje kunnen blijven leiden van de burgers hun geld. Dagggg.

  Like

 3. Kanaloa01 zegt:

  En de belastingbetaler maar betalen voor de banken, want bij het Griekse volk komt niets terecht Eerdaags de banken in Italië redden op onze kosten en dan is heel Noord Europa aan de bedelstaf geraakt.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  * en vooral de EU niet. Wij willen een nexit. Sorry voor de typo’s.

  Like

 5. Steven zegt:

  Ik zou nog een pakketje van 100 Miljard sturen…dat hebben ze wél verdiend.
  Ook zou ik Italië 50 Miljard…nou, doe voor de zekerheid ook maar 100 Miljard om die bank overeind te houden.
  De EU kliek zal daarna ONZE belastingen wel weer flink gaan verhogen, of nog meer controle agentjes de weg opsturen…..komt allemaal goed hoor!!

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Smerige leugenaar…!
  Ze zullen het dit jaar nog meemaken. Die hele EU zal in elkaar storten tezamen met al hun profiterende landverraders!…

  Like

 7. Jan zegt:

  “Een uittreding van Griekenland uit de EU zou grote schade aanrichten aan de totale economie van Europa”

  Dus, als je geen geld meer geeft aan een bedelaar is dat heel slecht voor je eigen portemonnee en je eigen huishouding.

  Griekenland treedt zelf niet uit de EU want het krijgt gratis geld en de Griekse ‘parlementariërs’ in Brussel zijn niet zo gek om op te stappen als je je in Brussel vol kunt vreten en geld bij elkaar kunt harken. Die communistenkliek zal er dus uitgetrapt moeten worden en dat gebeurt niet want dan moeten de roden toegeven dat zij een stel leugenaars, imbecielen en idioten zijn, volksverlakkers met de mentaliteit van Stalin, Hitler en welke andere socialistische gek en bovendien is het doel van het socialisme het communisme.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Iedereen met een greintje denkvermogen weet dat die EU t.z.t. aan zichzelf ten gronde zal gaan.
   Als Italië klapt lijkt me dat ’n mooie aanleiding.

   Like

 8. Jean zegt:

  Dat “eindelijk” die misdadige EU op ontploffen staat is een vaststaand gegeven, we mogen vooral niet nalaten “de misdadigers” dadelijk op te pakken en op te sluiten voor minimaal 20 jaar, liefst voor de rest van hun leven inclusief de reeds gepensioneerde ordinaire zakkenvullers.
  Water en brood en een isoleercel is prima voor dat EU gespuis.

  Like

 9. Kees zegt:

  Gewoon protest is niet meer voldoende, we moeten aktie gaan ondernemen en snel!

  Like

 10. Harry zegt:

  Had vandaag een Griek over de vloer .
  Hij klaagde over de zware lasten in Griekenland .
  Hij leeft in Holland , maar heeft nog een huisje in Griekenland .
  Daar moet ie tegenwoordig extra belasting betalen omdat ie een balkon aan z’n huis heeft .
  Hij moet ook extra betalen omdat ie een appelboom in z’n tuin heeft , daar heeft ie financieel voordeel van volgens de staat , want hij eet gratis appels en kan ze ook nog verkopen of ruilen met de buren !
  Omdat ie haast nooit daar is ( 3 weken per jaar ) , worden de appels voortdurend gejat !
  Maakt niet uit volgens de overheid ; het balkon en de appels kosten hem haast 1300 euro per jaar !

  De burgers zijn niet te benijden .

  Maar de reders die tientallen zeeschepen hebben varen , betalen haast niks !

  Moeten wij daar nou weer voor opdraaien ?

  Like

  • Harry je hebt helemaal gelijk, je wordt er gewoon beroerd van. We moeten echt af van dat tweede koningshuis in Brussel.

   Like

  • Edjan zegt:

   Harrie, zo is het precies. De burgers hebben niks gezien van al die miljarden steun die wij gegeven hebben. Die hebben wij nl. aan onze eigen banken betaald die Griekenland hadden volgestopt met goedkope leningen. Toen die niet terug betaald konden worden, mochten we van een Europese wet die banken niet steunen. Maar ja, Europese wetten zijn altijd vóór de banken en tegen de burgers. Dus we moesten dokken. En we hebben gedokt: aan onze eigen banken!

   En de gewone Grieken hebben ook gedokt. Zij leven nu in diepe armoede onder de knoet van Das Deutsche Reich. Behalve al die graaiers (zoals reders) die de aanvankelijke goedkope leningen ook al in hun zak hebben gestoken. Die hebben hun geld nu mooi in het buitenland gestald. En geven elkaar medailles, net als hier.

   En de MSM? Die geven de gewone Grieken de schuld en wij geloven dat.

   Geliked door 1 persoon

 11. Mary zegt:

  Haha en dan gaat Rutte en Co ons weer vertellen dat al dat geld natuurlijk weer terug komt zoals de sprookjes van weleer. Ik zou zeggen Griekenland blijft er in en Nederland er direct uit, wel even Wilders stemmen dan anders wordt het gewoon blijven storten in de bodemloze put van die smerige EU club.

  Like

 12. Feniks zegt:

  Daar spreekt een on-renadabele.

  Deze onrendabele….een van de profiteurs van de europese belastingbetaler…zou beter de waarheid spreken.
  Onrendabelen heten niet voor niets onrendabelen..je zou ze zomaar parasieten kunnen noemen.

  Natuurlijk had Griekenland vanaf dag 1 uit de EU moeten stappen, dan hadden ze nu in de lift gezeten met een eigen munt.
  Tsipras heeft zijn volk verraden, en niet alleen Tsipras, in de gehele EU hebben we te maken met verraad aan de eigen bevolking.

  Net als iedereen die bij de tijd is, begrijpen we verdomd goed hoe deze EU ( op fascistisch model geschoeid) in elkaar steekt.
  Waar het nu op aan komt is DE race tegen de klok om iedereen wakker te schudden.

  Like

 13. exmarineman zegt:

  Griekenland had helemaal nooit in de Eurogroep gemogen,.maar dankzij deze voorzitters grote Italiaanse vriend Draghi – ja die nu van de ECB is – is Griekenland de euro in gemanipuleerd. En dat gemanipuleerde onderzoek vond plaats door Goldman Sachs waar Draghi toendertijdals directeur werkte en dus mede-verantwoordeijk is voor dit valse onderzoek/rapport!

  Like

 14. Pingback: Voorzitter van het Europees Parlement: Griekenland moet onder alle omstandigheden in de EU blijven – Rechtsaf doorzee

 15. Bob Fleumer zegt:

  Dus het lek in het zinkende schip mag niet gedicht worden? Wat voor idioot bedenkt dat? En die is voorzitter van het EU parlement? Geen wonder dat de boel naar de knoppen gaat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s