De onzin van mastodont Jan Pronk over Afrikaanse vluchtelingen

screenshot_31

(Door: Philip van Tijn)

Een paar dagen geleden zette ik de autoradio aan, op BNR. Ik moest even bedenken wiens stem dat ook weer was, maar door wat hij zei, wist ik het: Jan Pronk (foto).

Zoals bij alle mastodonten was zijn boodschap dat er natuurlijk niets van deugt, hoe zijn partij zich opstelt en gedraagt. Los van de vraag of oud-minister Pronk (PvdA) gelijk heeft, past het iemand die tal van belangrijke functies heeft bekleed – niet primair als Jan Pronk, maar als oud-lid van de PvdA – niet om het oude nest (dat hij een paar jaar geleden verliet) zo te bevuilen.

Lees verder>>>
(h/t “delamontagne”)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, Desinformatie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Ontwikkelingshulp, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op De onzin van mastodont Jan Pronk over Afrikaanse vluchtelingen

 1. koddebeier zegt:

  Die linkse muppet heeft altijd uit z’n nek geluld, dus waarom zou het nu anders zijn ??

  Geliked door 1 persoon

 2. leefbarbaar zegt:

  Pronk, een prominente PvdA-er. Een foutlinxe, die bezopen zijn dienstauto in de prak reed en de baten van de Groningse gasbel weg gaf aan corrupte leiders in Zandbakkie. Een socialist, die nog steeds bewijst dat de PvdA zichzelf nimmer saneert omdat ze de media bezitten.
  Maar dat dacht die muts van een Clinton ook………..

  Geliked door 1 persoon

 3. Golden Girl zegt:

  Mastodonten zijn uitgestorven slurf dieren , ik heb het even opgezocht, scheelt weer opzoeken voor diegenen die het woord ook niet kennen

  Geliked door 1 persoon

 4. Petra DeBoer zegt:

  Jan Pronk heeft heel veel bloed aan zijn handen door met ontwikkelingshulp vooral dictators te steunen die daarmee wapens en macht kregen.

  In Zuid-Afrika heeft hij ook een vieze rol gespeeld met Pia Dijkstra (de vrouw die de overheid wil laten beslissen over de organen van burgers, die ouderen graag een pilletje geeft), Freek de Jonge e.a.

  (http://joostniemoller.nl/2015/05/het-feest-van-martin-bosma/

  Geliked door 1 persoon

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het commentaar op Pronk is in drie woorden samen te vatten: Pronk is gek!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. Robby E. zegt:

  Bij die miljarden wil ik toch even een groot vraagteken plaatsen.
  Zo’n 25 jaar geleden las ik een artikel in misschien wel diezelfde Elsevier, waarin uit de doeken werd gedaan dat maar 15% van al dat ontwikkelingsgeld ook daadwerkelijk ten goede komt aan de mensen waarvoor het in eerste instantie bedoeld is!
  60% is al verdwenen voordat het überhaupt in Afrika is aangekomen en 25% verdwijnt in de zakken van de alom tegenwoordige dictators op dat verloren continent!
  En dan wordt die resterende 15% vaak ook nog gebruikt voor ondoordachte projecten door goedwillende geitenharen sokken!
  Een mooi voorbeeld daarvan is de elektrische waterput, accu’s gevoed door zonnepanelen drijven een motor aan die het water naar boven haalt of de emmer naar boven takelt, precies weet ik ’t niet meer. Een slecht idee, waar de zeg maar ‘middenstandneger’ in een auto rijdt die door plakband en ijzerdraad bij elkaar wordt gehouden kun je geen accu’s onbewaakt neerzetten, die waren dus ook in no time gestolen! Wilders is al lange tijd een tegenstander van ontwikkelingshulp op deze manier, de grootste weerstand ondervond hij van het CDA! Logisch, politici met lucratieve bijbanen in de ontwikkelingsbranche waren voornamelijk CDA’ers oa Kathleen Ferrier!
  Vorig jaar las ik trouwens dat de ‘overhead’ zoals ik het maar even noem, was gestegen naar 93%!

  Geliked door 3 people

 7. Harry zegt:

  Waarom verdwijnen die mislukte ex-politici niet geruisloos uit de samenleving ?
  Haast allemaal gaan ze heel rancuneus hun opvolgers te lijf .
  Wat hebben ze nog te bieden ?
  Nog minder dan vroeger : totaal niks !

  De enige positieve uitzondering vind ik nog Wiegel .

  En wie naar Pronk z’n kop kijkt ziet een vervormde smoel vanwege de drank .
  En z’n tuitmondje suggereert dat hij van zeven jaar borstvoeding meteen op alcohol overgeschakeld is .

  Donder toch op zuiplap !

  Geliked door 2 people

 8. Leo zegt:

  De sinterklaas van Afrika……. sjesus…….. , dat DIE nog niet in zn kuil ligt, zeg.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Sommige van die Afrikanen kochten er dan ook nog eens de vreemdste dingen van dat ontwikkelings-geld.
  B.v. “stroopwafels” ter versiering………….!

  Geliked door 2 people

 10. exmarineman zegt:

  Niks aan toe te voegen. Ondanks dat er de afgelopen 70 jaar 100’n miljarden $ in Afrika zijn “gestoken” ïs er geen ene moer ten goede veranderd. Nog steeds is er bijv onvoldoende water terwij de Israëiers de Negev-woestijn tot een groot landbouw gebied hebben weten te maken door irrigatie. Waarom lukt dat niet door al die honderden “ontwikkellingswerkers”?Maar het is wel een heel grote werkvoorziening en alleen al in Nederland zijn er zo’n 200 clubjes mee bezig dus wat te zeggen over al die overhead!? En dat dus alleen al in Nederland! Ik ben dan ook van mening dat we er mee moeten stoppen, want het heeft die mensen alleen maar lui gemaakt.Ja er zullen wellicht veel mensen gaan sterven, maar dat is dan hún eigen probleem en dat van hún regeringen.Ik heb voor hun géén zorgplicht en bovendien is deze hulp ook géén overheidstaak en moeten er geen belastinggelden aan worden besteed! Alsmensen vinden dat ze we geld daar naar toe willen laten gaan dan betalen ze dat zelf aan die clubjes uit eigen zak echter géén belastingaftrek als zgn gift! En dan kunnen ze zelf bepalen hoeveel men wil bijdragen en heeft men ook zeggenschap over het bestuur en dus de overhead. NB: ook géén ontwikkelingshulp met belastinggeld door de lokale overheden (gemeenten+provincies)!

  Geliked door 1 persoon

 11. De stiekeme gluiperd van de PvdA.

  Like

 12. Nemesis zegt:

  Ach, die goeie, ouwe drankneus Pronk heeft ook weer iets te sabbelen. In ieder geval is hij er zelf niet armer, maar wel behoorlijk rijker van geworden. Hij moet z’n mond maar houden, daar boven op die berg in zijn luxe chalet in Zwitserland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s