“Identiteit onder druk”

screenshot_50

Twee derde van de autochtone Nederlanders (65%) vindt dat de Nederlandse identiteit onder druk staat. Als oorzaak hiervoor noemen de deelnemers met name de aanwezigheid van immigranten, de islam en de verminderende tolerantie van autochtone Nederlanders.

Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder leden van het Opiniepanel en het GfK online panel. Het percentage ligt een stuk lager bij Nederlanders met een migratieachtergrond; van hen vindt (36%) dat de Nederlandse identiteit onder druk staat.

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met De Stelling van Nederland.  Vanavond (NPO 1, 20.30 uur) debatteren in dit nieuwe AVROTROS-programma onder leiding van Jort Kelder mensen uit alle lagen van de samenleving over de vraag: is dit mijn Nederland nog wel?

Lees verder>>>
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op “Identiteit onder druk”

 1. Flo zegt:

  Op naar de 95% !!!!!!!
  Weg met die ratten bende!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hoe kan die NL-identiteit nou naar de knoppen gaan…?
   Als nou toch de eigen “Koningin der Nederlanden Maxima de eerste” heeft verklaard dat Nederlanders geen identiteit bezitten…?

   Ondoorgrondelijk geheim waarschijnlijk…

   Like

 2. Jean zegt:

  Maar 65%????
  Ik had 95% verwacht.

  Like

 3. Onschuldige Bijstander zegt:

  Je hebt echte Hollanders en (ver)Nederlanders, die laatste categorie vol met laffe, volgzame, gebrainwashte, politiek correcte usefull idiots is verreweg het grootst, in dat licht bezien klopt de stelling dus wel

  Like

 4. Golden Girl zegt:

  Ik lees net dat een jochie van 13 de boel bij Voice kids heeft belazerd, is zgn vluchteling terwijl ze zonder gevaar in Libanon woonden ze wilden naar Europa voor gratis geld, zo worden we dus in de maling genomen, ze zijn nog stom ook om op TV te komen als vluchteling die liegt, zijn vader zo zgn dood zijn wat ook niet waar is , de oplossing retour Libanon sturen, deze leugenaars hebben we al genoeg van in Europa en in ons land

  Like

  • Leo zegt:

   In dit land van melk en honing zijn WIJ de LUL en de allochtonen koning.

   Like

  • Onschuldige Bijstander zegt:

   Maar maar…Asielzoekers betalen wel 300.000 euro mee aan opvangkosten hoor, dat is 3x zoveel als in 2015 en nog veel meer dan de jaren daarvoor, schrijft het AD groots, moehaha hoe nobel van ze, ze werken er zelfs voor terwijl ze in een azc wonen……..

   Like

  • ReaGluurder zegt:

   Die zgn. VERRIJKING heeft ons al zo’n 500 miljard gekost!! En ‘Het Land van Onze Voorouders’ naar de Kloten!!

   Like

  • hendrikush zegt:

   In Zweden eisen de “minderjarige” alleenstaande vluchtelingen nu dat ze hun vrouw en kinderen mogen laten overkomen.

   Like

   • bedonderde burger zegt:

    D66’er waarschuwt voor burgeroorlog

    Ik ben het helemaal eens met Van Wageningen, alleen een kleine nuance, als hij en zijn islamiseringclub D66 nu eens en klein beetje rekening houdt met het feit dat een groot deel van het Nederlandse volk niet geïslamiseerd wenst te worden, zodat Van Wageningen met D66 en politieke vrienden eens gaan zorg dragen dat hun islam vrienden zich hier aanpassen, of op z’n minst de autochtone bevolking niet nog langer lastig vallen met hun Allah, misschien komen we er dan nog zonder burgeroorlog uit.

    Bovendien wie is de oorzaak van een toekomstige burgeroorlog, een invasiemacht die een land binnendringt of de autochtone bevolking die het recht heeft zich te verdedigen tegen een invasiemacht.

    Helaas zie ik niet gebeuren dat politieke minkukels eens de zaken van de andere kant wensen te zien, in plaats daarvan krijgen islamieten van D66 en politieke vrienden overal hun zin in en moeten autochtonen hun bekken houden.

    Tja, raar nietwaar dat jammeraars zoals deze Van Wageningen voor geen millimeter tegemoet willen komen aan wat anderen vinden, en om hun egocentrische, kortzichtige mening en wens tot islamisering door te drukken en goed te praten stellen zij, dat anderen, als die niet voor de D66 mening willen zwichten, de schuld hebben aan een toekomstige burgeroorlog.

    Dit soort onmogelijke types die hoe dan ook, koste wat het kost, hun zin wensen door te drijven zonder rekening te houden dat anderen een andere mening hebben, en dan ook nog doen alsof zij onschuldige pas geboren lammetjes van democraten zijn, maken mij heel kwaad. Je pleegt chantage Van Wageningen en jouw manier van optreden heet dictatuur.

    Like

  • Anna zegt:

   Ja, zijn vader leeft nog maar zijn moeder had ruzie met de familie van de vader….. de vader is naar “zijn clan” teruggegaan en moeder werd zoals gebruikelijk verstoten… maar het is en blijft een gelogen verhaal…. retour Libanon…… helaas ben ik geen rechter….

   Like

 5. Pietersen zegt:

  ‘Nederlandse identiteit onder druk’. Wat een holle kreet.
  We gaan gewoon naar de knoppen, daar is men echter niet bang voor, dat zien gewoon heel veel Nederlanders gebeuren als feit.
  Onze media zwakt dit nieuws gewoon wat af, dan lijkt het zo erg nog niet vlak voor de verkiezingen.

  Like

 6. Thoth zegt:

  Komt vrijwel aardig overeen met het referendum wat de PVV heeft laten uitvoeren in 2014 :

  Like

 7. Volgens mij was het 75 %.

  Like

 8. jackholland zegt:

  Waar moet het naar toe met dit land ?
  Wat heb ju nu aan import van domme barbaren die niets willen niets kunnen en alleen maar voor het gratis geld hier naar toe komen.
  De immigranten komen niet voor het klimaat.
  De immigranten komen niet voor de vrijheid want die willen ze niet
  De immigranten komen niet om hier iets van hun leven te maken want dat kunnen ze niet .
  De immigranten komen niet om de westerse leefwijze aan te nemen want mogen en willen ze niet
  De immigranten komen niet omdat er 90 % moslims wonen ((nog niet)
  De immigranten komen niet voor de gezelligheid want ze vinden het alleen onder elkaar gezellig

  Kortom alleen gratis geld,onderdak,voedsel,opleiding geneeskundige zorg zijn de enige drijfveren van immigranten om naar het volgens hun verderfelijke westen te komen.

  Ze zijn niet als de nl emigranten die naar canada,australie amerika vertrokken om met hard werken en handelsgeest een zeer comfortabel bestaan op te gaan bouwen .

  De turk,afghaan marokkaan is hier met die gratis uitkering al zoveel meer beter af als met werken in het land waar hij vandaan komt .
  Waarom zou hij nog werken? zijn welvaartsniveau is al met 500 % gestegen tov van zijn armoedige bestaan in zijn herkomstland en waar hij ook nog eens moest werken.
  Ze lachen toch hun lullen uit hun broek hier?
  Altijd is er opvang : medisch , juridisch , schuldsanering subsidie zelfs in de bak worden ze nog begeleid.
  Het westen is voor hen het walhalla, alleen nog even doordrukken dat de islam nog meer macht en aanzien hier krijgt, dan hebben ze het straks helemaal voor elkaar zodanig dat de ongelovige westerling werkt voor de gelovige moslim die een hele dag lekker op zijn reet zit .want je moet als ongelovige immers respect hebben voor de gelovigen want dat is een herenvolk die zoveel beter zijn dan ongelovigen .
  Precies zoals mohammed het heeft bedoeld

  alleen 1 ding wordt vergeten door de moslims .
  wanneer het hier zo n land is geworden zoals ik zojuist heb beschreven (ps we zijn al een heel eind op weg) Dan stort dit land vanzelf weer volledig in elkaar door corruptie, onderlinge strijd ,werkschuwheid ,hele dag met je reet omhoog tot allah bidden en zijn er geen centjes meer en is het weer hetzelfde geworden als de landen waar ze vandaan komen NL 1 GROTE ARMOEDIGE TERINGBENDE, WAAR Ze TE LUI ZIJN OM TE WERKEN,,EN HET LIEFST EEN HELE DAG IN DE MOSKEE ZITTEN .
  En helaas daar bouw je niets mee op.

  En nogmaals moslims zijn geen hardwerkende chinezen of koreanen of vietnamezen.
  Moslims zijn een jankend ruggengraatloos zitvolk dat louter en alleen uit profiteurs bestaat.en die altijd anderen de schuld geven van hun problemen.

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s