Staat Oekraïne op het punt om in chaos te vervallen?

(Klik voor Engelse ondertiteling op het linker logo onderin de balk)

(Door: “D.G. Neree”)

In Oekraïne dreigt Porosjenko de controle over het land te verliezen. Kiev heeft zichzelf in de voet geschoten door een economische blokkade op te werpen aan de grens met Oost-Oekraïne (Donbass, de zelf uitgeroepen republieken Luhansk en Donetsk). Het westen is voor de staalindustrie afhankelijk van kolen (antraciet) uit het oosten en de Oekraïense minister van energie verklaarde dat Oekraïne nog voor 15 tot 45 dagen kolen heeft. Porosjenko veroordeelde daarom de blokkade verleden week, erop wijzend, dat het Oekraïne zeker 2 miljard dollar aan inkomsten zou schelen.

Maar de ultra-nationale (neonazi) facties in de regering negeren en verzetten zich tegen Porosjenko, en onafhankelijke legereenheden als het Azov-bataljon (die voortdurend op eigen houtje het Minsk-akkoord schenden door met zware artillerie burgerdoelen te beschieten), houden de grens gesloten. Reden om te denken dat Porosjenko het land niet meer onder controle heeft.

Ondertussen glijdt de bevolking verder weg in armoede en lijdt hevig onder de energiecrisis. De kritiek op Porosjenko neemt snel toe. Hij wordt er steeds meer van beschuldigd met zijn maatregelen een toenadering tot het oosten op deze manier onmogelijk te maken. De verwijdering wordt verder bevorderd doordat andersom de Donbass (naast andere producten) verstoken is van staal uit het westen en Rusland heeft verklaard staal voor kolen te willen leveren. Zo wordt Oost-Oekraïne steeds meer in de invloedssfeer van Rusland getrokken.

De mensen zijn verder ziek van de oorlog die hun zonen oproept om tegen hun eigen broeders te vechten. De verslechterende kwaliteit van leven zorgt er al voor dat veel mensen naar de DPR en LPR overlopen en er is veel desertie bij de reguliere troepen.

In ieder geval ziet het er niet naar uit dat de situatie op korte termijn verbetert en de vraag kan gesteld worden of Oekraïne afglijdt naar een ‘failed state’ of dat de neonazi’s Porosjenko af zullen zetten en er daar een neonazi-staat ontstaat, die voortdurend tegen zijn eigen bevolking oorlog voert.

En onze Mark Rutte is daar de grootste vriendjes mee en is zelfs bereid de democratie in Nederland een nekschot te geven om de man te beschermen die illegaal aan de macht is en die zijn eigen bevolking bombardeert, uithongert en van de kou laat sterven. Proost, Mark! Je zult in de geschiedenisboeken staan, maar als ik zeg hoe, dan word ik vast en zeker gearresteerd.

Door:
“D.G. Neree”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in nazisme, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Staat Oekraïne op het punt om in chaos te vervallen?

  • paulzwueste zegt:

   Als ik het zo lees gaat het de goede kant op met Oekraïne.
   Binnenkort wordt het daar totale chaos.
   Rusland zal het land binnenvallen, wat toegelaten zal worden door Trump.
   Einde probleem.

   Slag voor de EU en Trump en Poetin maar lachen…!!!

   Geliked door 2 people

 1. carthago zegt:

  Perfecte update, chapeau!

  Like

 2. Thom zegt:

  Rusland kon De Krim niet opgeven, want daar hebben ze hun marine haven aan de Zwarte Zee in Sevastopol. Die kunnen ze nooit aan de NAVO geven. Het Westen moet dat kunnen begrijpen.
  De streek rond Donbass is een ander verhaal. Het is bevolking is straatarm, maar het is een belangrijk mijnbouwgebied en een groot industriegebied. Hier heeft Poetin dus een economische reden. Hij heeft ook wel een sort legitieme reden, want het is een Russisch-talig gebied en het overgrote deel van de bewoners hebben een Russische achtergrond. Wat Het westen volgens mij zou moeten doen is: De Krim bij Rusland laten en dat accepteren. De Donbass regio een soort autonomie geven met banden met Rusland en afspraken met Rusland maken en de sancties opheffen.

  Geliked door 2 people

  • D. G. Neree zegt:

   Ik vond het wel wat vreemd dat Donald Trump ergens meldde, dat Rusland de Krim moet teruggeven, maar ik geloof de laatste tijd helemaal niets meer op voorhand. Zelfs de alternatieve media worden hier en daar vergiftigd door de enorme stroom van valse nieuwsberichten overal.

   Like

 3. Mary zegt:

  Nederland/Rutte en Co liep voorop om daar voor de Obama regering rotzooi te trappen (het oorlog ontketenen met Rusland) dit is allemaal in scene gezet, daarvoor had de bevolking zoals ze zelf zeggen het goed. Die smerige EU schreeuwer Verhofstadt en die vette Hans van Baalen stonden daar in 2014 als een stel idioten in Kiev de boel op te ruien. Nederland heeft er volgens insiders aldaar nog steeds een grote vinger in de pap. Oh ja en die van Baalen wist daar nog te schreeuwen dat het volk het altijd van de dictators zou winnen alleen waren en zijn ze zelf in dit geval de EU/ Verhofstadt en van Baalen de dictators het volk (hele grote delen Russen zelfs) aldaar hebben dit nooit gewenst. Smerig duister clubje die EU en Rutte en Co.

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @Mary, inderdaad en oh wat ben ik blij dat Hillary geen president is geworden want dan zaten we nu al in een oorlog met Rusland en konden onze militairen voor de NAVO op komen draven om als kanonnenvoer het zieke spel van Obama, Hillary & co te dienen.

   Voor Rutte, Pechthold, Guy Verhofstadt, van Baalen en de rest van de kliek in de Europese Unie heb ik geen goed woord over. Het gaat ze niet om de burgers in de Oekraïne maar om o.a. schaliegas. Dat is voor hun belangrijker dan mensenlevens. Hoe walgelijk kun je zijn!!!

   Like

 4. louis portugal zegt:

  De Ukraine glijdt niet af naar een failed state maar is al een failed state.
  Porochenko en zijn naziclub hadden gedacht dat varkentje Donbass even te wassen, vooral met de beloften van Clinton, Obamna en de EU.
  De EU heeft zijn handen vol aan zichzelf en zijn eigen failliete staten en in de V.S zit nu een president.die al helemaal geen zin heeft om de Ukraine tegen Rusland uit te spelen.
  Dus Porochenko moet het zelf uyitzoeken en dat gaat niet lukken.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Louis portugal, helemaal mee eens maar ik ben wel benieuwd wat Trump gaat doen met alle oorlogsmateriaal wat al in Europa is.

   Ook ben ik benieuwd hoe het nu verder gaat in Syrië. Het misbaksel van een mccain is vorige week even illegaal in Syrië geweest en heeft daarnaast een bezoekje gebracht aan Erdogan en aan de koning van Saoedi Arabi.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Maak je geen zorgen.
    Dat oorlogsmateriaal zal gewoon in Europa blijven
    Trump voert een 2-fronten beleid ten opzichte van Rusland.
    A: Bewapen je tot de tanden zodat je een tegenstander van formaat bent.
    B: Wees bereid om te onderhandelen over alles. Blijf voorkomend.
    Dreig nooit, want je tegenstander weet beter dan jij hoe sterk je bent.
    Door dat dreigen ondergraaf je bovendien je eigen kansen op succes omdat de tegenstander dit als een wapen tegen jou kan gebruiken.
    Blijf op zoek naar winst voor beide kanten, zodat je de sterkste troeven hebt.

    Dit zijn altijd de twee allerbeste voorwaarden om succesvol te zijn.
    Trump is een zakenman die een zakelijk beleid voert gericht op winst.
    Zo eenvoudig is het…

    Like

 5. Erik zegt:

  Keihard de situatie omschreven D.G. Neree, een vette mispeer van de EUSSR en Prutte, associeer je hier maar eens mee. Het is niet meer de USSR die gevreesd moet worden daar heerst orde en men heeft zich geschikt in het verlies van veel landen aan de EUSSR, dat de Krim graag terug wilde vinden de slinkse ratten een schande toch vinden de mensen op de Krim dat niet. De facisten krijgen nu natuurlijk weer een hoop geld om het land nog te redden, wat wij hard werkende Europeanen weer moeten gaan betalen, tsjonge jonge dit gaat echt fout lopen. De rek is er uit de EUSSR is kompleet de weg kwijt want geen Obama en geen Clinton.
  Uit de EU NU!

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Erik, graag en liever gisteren dan vandaag uit de EU met hun vreselijke gestoorde ideologie. Daarnaast ook de muntunie opheffen. Dan kunnen we onze eigen munt weer devalueren indien nodig, hebben niks te maken met Draghi die allemaal schuldpapier opkoopt en daardoor niemand meer rente ontvangt zoals de pensioenfondsen en de spaarder maar ook de ondernemer.

   Like

 6. tippelaar zegt:

  Oekraine, chaos, hoe eerder hoe beter. Laten ze de Krim en de Donbas vrij, dan kiezen de mensen voor rusland, dan kan er weer vrede zijn. Met zo doorgaan wordt het nooit wat.

  Like

 7. Juan Pan Blanco zegt:

  HEHE lekker misleid door valse beloftes van de EU met de grote bek, Ze kunnen n iet zonder steun van Rusland, en daar is ook niks verkeerd mee.

  Like

 8. Lekker naar Rusland terug gaan.

  Like

 9. Jan zegt:

  ‘Nazi collaborator fan represents Ukraine at Holocaust symposium

  Supporter of Nazi collaborator whose troops murdered thousands of Jews to represent Ukraine at International Holocaust symposium in Paris.

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/226229

  Meulenbelt zou er wel oren naar hebben

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s