Geen interesse in scherpere wapenwetgeving: Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken houdt vast aan bewapening van het volk

screenshot_69

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in de Tsjechische Republiek wil men niet dat Brussel zich bemoeit met binnenlandse aangelegenheden. De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec (sociaaldemocraat!), wil er daarom aan vasthouden de eigen burgers te bewapenen en bovendien het recht op wapenbezit in de grondwet verankeren.

duits-zuerst

Chovanec stond nu in een video op internet demonstratief met een Winchester voor de borst (foto) en verklaarde: “De reden is dat de veiligheidssituatie in Europa steeds slechter wordt.” Daarbij komt dat de EU als reactie op de jongste terreuraanslagen de wapenwetgeving in de lidstaten duidelijk wil aanscherpen – critici zeggen daarover dat dit terroristen er niet aan zal hinderen hun acties uit te voeren.

Ook de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken is boos op de EU en zegt in de video: “De Europese commissie wil een deel van de wapenbezitters ontwapenen – dat is gewoon onzin.” De sociaaldemocraat heeft een heel ander plan: hij wil van de op dit moment meer dan 290.000 Tsjechische bezitters van een wapenvergunning officieel “mensen die de veiligheid van het land garanderen” maken.

Chovanec gebruikt als argument: “Paradoxaal genoeg zal de maatregel van de Europese Commissie het terrorisme meer helpen dan schaden.” En: “Kunt u zich voorstellen hoeveel daarvan bij een verbod op de zwarte markt zullen terechtkomen?”, vraagt hij met een blik naar een semiautomatisch pistool dat in de video te zien is.

Daarvoor al had de Tsjechische president Zeman geworven voor de volksbewapening en verklaard: “Ik ben echt van mening dat de burgers zich tegen terroristen zouden moeten bewapenen.”

De stemming over het aanscherpen van de wapenwetgeving vindt vermoedelijk midden maart in het Europees Parlement plaats.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Islam, Rotzakken, Terrorisme, Tsjechië, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op Geen interesse in scherpere wapenwetgeving: Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken houdt vast aan bewapening van het volk

 1. Sabeltant zegt:

  De landen waar je als Europeaan naar toe kan als oorlog tegen de islam losbarst beginnen zich af te tekenen.
  Dit jaar maar eens daar op vakantie om rond te kijken waar de mooiste plekken zijn.

  Like

 2. Mary zegt:

  Heel goed, kunnen ze ze tenminste van hun grond af schieten die Islamitische barbaren.

  Like

 3. Cynisch mensch zegt:

  Sja machtwellustelingen houden vaak niet van een weerbare bevolking.. Trump deed niks aan dat USA-wapenbezit. Misschien is Trump dan wat minder een machtswellusteling. Dictators houden niet van een weerbare bevolking.

  Denk daar maar eens over na.

  Like

 4. deadeyez zegt:

  wake up mensen,iedere keer dat terroristen te keer gaan,dan worden de regels voor sport schutters aangescherpt,terwijl het geen sport schutter is die een terroristische aanslag heeft gepleegd,maar een moslim,het is iedere keer hetzelfde liedje en worden netjes gedragende mensen aangepakt ipv het het terror verspreidende moslim gespuis,de jarenlange zich netjes gedragende burger mag niks meer hebben waar men zich in geval van uiterste nood zich mee kan verweren,om eigen huid en haard te redden,overheid en terroristen zijn de enigen die wel het zogenaamde recht hebben op geweld,de overheid verpist zich met hun regeltjes en terorristen mogen dat omdat ze schijt hebben aan de regeltjes van des betreffende landen en als lieve nette burger,die aan alle regels voldoet,wordt je gewoon alweer harder aangepakt.alweer omgekeerde wereld,het zijn mensen met illegale wapens die aanslagen plegen,geen sportschutters,onze overheid en vooral die idioten in brussel zijn compleet de weg kwijt

  Liked by 2 people

  • Rinus zegt:

   Helemaal mee eens net als met tristan van der V de politie maakt fouten en de sportschutters worden er voor teruggepakt

   Liked by 2 people

  • Cynisch mensch zegt:

   Het achterliggende sluwe doel is dat de autochtone brave burger weerloos is en dat de criminele migranten en allochtonen vrij spel hebben om de autochtone burgers te terroriseren. Die criminele migranten en allochtonen weten vaak goed hoe ze illegaal aan vuurwapens moeten komen. Het is echt ambtenarendenken “maakt het probleem groter zodat de oplossing en dat is minder vrijheden ook draconischer wordt”. Dat inperken der vrijheden geldt dan voor de autochtone bevolking niet voor de criminele autochtonen. De allochtonen krijgen theevisite van een sociotype die met ze meeleeft en daar een declaratie voor schrijft (voor een uurtje theedrinken en babbelen). Ook regelt de socio een kickboxclubje met lokatie zodat de criminele Marokkaantjes en andere allochtonen nog beter leren vechten en hoe je met veel geweld makkelijker mensen kunt beroven en terroriseren. Na gedane “arbeid” trekt de socio genaamd Josse, Jesse, of Wijnand zich terug in de blanke bubbel van Amsterdam Zuid of Den Haag Benoordenhout en laat de achterstandsbuurt over aan het gajes. In die blanke bubbel woont er wel een Nigeriaanse arts van 54 jaar bijvoorbeeld. Zo is het toch mensen ?!

   Liked by 1 persoon

 5. Duchesne zegt:

  …zou fijn zijn als ze ruimte lieten voor blanke EU onderdanen die door de eigen regering machteloos en weerloos worden gehouden. eerst mogen we stemmen in referenda en vervolgens worden we in onze nek gescheten, keihard word eraan gewerkt ons alle relevante informatie te onthouden en ons vol te plempen met leugens, nu word zelfs het recht om mens te zijn en zelf over lijf en leden te beschikken ons ontnomen…..word wakker ! Iedere burger het recht op zelfverdediging, en de middelen daartoe. Een oer recht van een mens.

  Liked by 1 persoon

 6. Ron zegt:

  ******De sociaaldemocraat heeft een heel ander plan: hij wil van de op dit moment meer dan 290.000 Tsjechische bezitters van een wapenvergunning officieel “mensen die de veiligheid van het land garanderen” maken.****

  Gek he, dit is dan een sociaaldemocraat die dit voorstelt. Als dit in Nederland voorgesteld zou worden zou het alleen uit de hoek van de PVV kunnen komen. Het commentaar zou dan zijn dat de bruinhemden weer zouden zijn opgestaan.
  Nu is het een Tsjechische sociaaldemocraat die dit zegt. Het hoeft dus niet perse aan sociaaldemocraten in het algemeen te liggen, tenminste niet in Tsjechië, maar aan het enorme verradersgilde dat in de politiek van west-europa van links tot voorheen rechts actief is.
  Mocht ik ooit eens gedwongen zijn om te vertrekken uit west-europa dan zal ik mij in Tsjechië zeer veilig voelen tussen die bevolking die zich om hun eigen identiteit bekommeren en bereid zijn zich te verdedigen.

  Liked by 2 people

 7. Saeftinghe zegt:

  Hoe zinvol is bewapening van de burger?

  Een onverlaat gaat op pad met zijn (al dan niet legale) wapen gebruiksklaar in de hand.
  Een normaal mens heeft z’n wapen zeker niet gebruiksklaar, hij is aan het werk, verwacht geen aanval.
  Hij is dus altijd te laat met reageren.

  Wanneer je een wapen hebt moet je ook bereidt zijn als eerste te schieten, welke normale burger is dat?

  Liked by 1 persoon

  • Als de straten hier vol lopen met gespuis lul je wel anders.

   Liked by 2 people

   • Pietersen zegt:

    Kom op koopavond donderdag een kijkje nemen in het centrum van Den Haag.
    Het gespuis is al lang daar. Hele groepen intimiderende islamieten zowel uit eigen stad als uit Syrie en verder.

    Liked by 2 people

   • Wordt inderdaad steeds meer en steeds bedreigender. Duurt niet lang meer tot er iemand komt controleren of we wel zo’n bidmatje hebben in de vereiste afmetingen, en een jurk.

    Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Ik zie ons, mijn man en ik, als heel normale burgers. Juist omdat we normale burgers zijn, zijn we bij gevaar, bijvoorbeeld een overval met kapmessen door dobberaars, ook bereid als eerste te schiten. Je denkt toch zeker niet dat we ons zonder slag of stoot laten afmaken door gespuis. Als je niet bereid bent jezelf te verdedigen door als eerste te schieten, kun je je net zo goed als vrijwilliger melden om je keel te laten doorsnijden. Als het daadwerkelijk hard op hard komt, helpt verstoppen ook niet meer.

   Misschien lijkt het voor ons wat makkelijker, omdat we allebei al heel vroeg hebben geleerd om met wapens om te gaan en daar bedoel ik geen luchtbuksen mee waarmee je de lastige, gillende katersen katten uit de tuin verjaagd door ze een pluimpje onder hun gat te schieten.

   Liked by 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Nemesis.
    Zie mijn suggestie op 16.40 u.
    Overigens denk ik dat het verstandig is om een selekte groep familieleden en vrienden een kogel-scherf-mes-werend vest te sturen, als ze laten weten dat ze op bezoek willen komen.
    Het wordt anders zo’n troep voor de deur.

    Like

   • Nemesis zegt:

    De meeste (zogenaamde) vrienden en een 1,5 familielid dat nog leeft, die komen niet meer aan de deur. Waar dus een simpele opmerking zoals, dan moet je maar PVV stemmen en een soort van PVV sticker, gemaakt van die 100 Wilders gulden al niet nuttig voor kan zijn. LOL!!!

    Like

  • glockie17c zegt:

   Hoe zinvol een heleboel mensen het ook zouden vinden ben ik bang dat het in Nederland nooit toegestaan zal worden.
   De mentaliteit in Nederland is er niet naar om dit te verwezenlijken.
   Sportschutters met een verlof tot het voor handen hebben van een vuurwapen zijn naar jaren ervaring met het gebruik van vuurwapens, echt een goede “aanvulling” voor de overheid.
   Maar men ziet dit binnen onze samenleving niet als aanvulling maar als een bedreiging.
   In Nederland is het een “gunst” en geen recht om een wapenverlof te mogen hebben.
   Maar als men de sportschutters als “extra ogen en veiligheid” voor de overheid en burger zou bekijken, zou dit alleen maar voordelen hebben.
   Mensen zijn tegen vuurwapens, dat is hier in Nederland een feit, maar als het “fout” gaat zijn de eersten die ze bellen …… mensen met wapens (politie) !!!
   Hoe tegenstrijdig kan het zijn !!!
   Terwijl de sportschutters en leden van de KNSA met zo’n 250.000 stuks je niet over het hoofd kan zien.
   Er zijn dus meer sportschutters dan politie agenten, hoe groot is dan de kans dat men beschermt zou kunnen worden in een noodsituatie door een sportschutter !!!
   De politie heeft zo’n (laten we zeggen) 5 minuten nodig om tot tot bij de persoon te komen die hulp nodig heeft.
   In die 5 minuten kan er heel wat gebeurt zijn en nog steeds geen hulp.
   Maar wat als er nu een gewapende sportschutter zou zijn die je kan beschermen !?
   Zou men dan zeggen van wacht maar effe dat de politie er is, denk het niet !!!
   In alle lagen van de Nederlandse bevolking zitten, zonder dat de meeste Nederlandse mensen het zich realiseren, sportschutters die doorgelicht en gecontroleerd en kundig zijn in de omgang met vuurwapens.
   Maar de meeste sportschutters geven hier geen ruchtbaarheid aan omdat er zo’n negatief beeld hangt over wapens.
   Maar men moet zich eens gaan realiseren dat het gevaar niet schuild in de wapens maar in de mensen die ze illegaal gebruiken.
   Iedere terrorist komt illegaal aan zijn wapens en NOOIT via de legale manier.
   En hier zit hem het grote verschil !!!
   Ik kan hier een heel pleidooi gaan houden over het bezit van legale wapens door sportschutters.
   Maar dat heeft totaal geen zin hier in Nederland.
   Men kijkt wat veel nieuws en films uit Amerika en daar vergelijken ze het mee, en daar laat men zich ook door beïnvloeden.
   Maar goed dit is gewoon roepen in de woestijn …….
   Het is in iedergeval fijn en goed voor de Tsjechische burger dat er in Tsjechië mensen in de regering zitten die geen plaat voor de kop hebben en het grotere plaatje bekijken.
   Maar een verandering in denken bij de Nederlandse regering en de Nederlandse burger zie ik zo snel (helaas!) niet gebeuren.

   Liked by 1 persoon

   • deadeyez zegt:

    En die sportschutters zijn in het algemeen gezien ook veel bekwamer in de omgang met vuurwapens dan de politie<men moet namelijk ook meer schiet uren hebben dan de overheid,want die paar uurtjes wat die minimaal maar nodig hebben is echt een lachertje,sportschutter hebben om 1 wapen te mogen hebben minimaal 18 uur nodig,ik geloof als ik me niet vergis is dat bij de overheid iets van 6 uur per jaar wat betreft de trainingen en als dan het pang pang roepen ook mee telt,zoals in ons leger ivm te kort aan munitie ,nou dan houd je hart maar vast als die beginnen te schieten,ze raken van alles,inclusief als ze niet oppassen hunzelf,maar het doelwit grotendeels niet,verder sprak ik enige tijd geleden iemand en die kon weer een hogere politie ambtenaar waar die mee had gesproken en die man zei,dat de politie helemaal niet toereikend was getraind en uitgerust om ingeval van een terroristische aanslag ,met een volautomatisch vuurwapen ,maar ook iets te kunnen betekenen,dwz men moet dan het arrestatie team erbij halen,hetgeen nog wel ff kan duren ook voordat die er zijn,een beetje goed ge oefende sportschutter hoeft maar ff 1 goeie kans te krijgen om zo een terrorist met 1 wel geplaatst schot uit te schakelen,HS,en ook de maatschappij een hoop geld te besparen ook nog,ivm met opsluiting en bewaking en het te eten geven etc,dus kortom ook nog kostenbesparend……

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    deadeyez.
    Nou valt dat in de praktijk wel mee met die 18 uur schieten.
    Over het algemeen vraagt het aan de bar hangen ook wel enige tijd…

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Saeftinghe. De situatie goed in beeld gebracht.
   Rest ons dus thuis blijven en het eten laten bezorgen door: “Tafeltje Dek Je…”
   Maar ook bij deze vriendelijke mensen kunnen teruggekeerde IS-strijders zitten die
   de Kalashnikov plots onder het dekzeiltje te voorschijn kunnen trekken.
   Vandaar dat ik geen enkel risico meer neem.
   De straat hier ligt al vol met Tafeltje Dek Je-personeel, maar ook met
   Bol.Com-pakketjes met en zonder postbode.

   De burgemeester heeft me al gebeld met de mededeling dat hij morgen op bezoek wil komen om over de toestand te praten.

   Ha! Hij zal niet ver komen…!

   Like

   • glockie17c zegt:

    Men moet als sportschutter minimaal 18 schietbeurten per jaar maken.
    Die 18 schietbeurten MOET ieder sportschutter maken en het maakt dan niet uit of je 1 wapen of de maximale 5 wapens bezit.
    Verder moet men als sportschutter deelnemen aan de interne clubcompetitie van je vereniging en daar minstens 5 wedstrijden per (competitie) jaar schieten.
    Het staat de sportschutter natuurlijk vrij om overal in het land georganiseerde nationale wedstrijden mee te schieten.
    Internationale wedstrijden mag men ook schieten maar dan moet je buiten het hebben van een wapenverlof ook een internationale vuurwapenpas bezitten en een uitnodiging van de buitenlandse vereniging die de wedstrijd organiseerd.
    Als men een beetje een serieus sportschutter is zal men alles bij elkaar genomen op jaar basis, veel meer schieten dan 18 uur.
    Maar hoeveel je schiet hangt ook voornamelijk af van je eigen financiële situatie, schieten is namelijk niet echt goedkoop als men bijv. alleen maar groot kaliber schiet.
    Vandaar dat veel sportschutters ook vaak een .22 wapen op hun verlof hebben staan.
    Dit (.22 munitie) is zowat de goedkoopste munitie die men krijgen en je kan er evenveel plezier mee hebben als het schieten met groot kaliber munitie.
    En dat bar hangen en de gezelligheid die het in verenigingsverband beoefenen van de Schietsport met zich mee brengt maakt het er alleen maar leuker op.
    Maar wel ZONDER alcohol ………. alcohol en de schietsport gaan niet samen !!!
    Mocht men meer interesse hebben in de schietsport dan verwijs ik jullie graag naar de site van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie.
    Hier vindt men alles wat men weten wil over de schietsport in Nederland en de Nederlandse regel en wet geving die hier mee te maken heeft.

    https://www.knsa.nl

    Met vriendelijke groet,

    Glockie17C

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Glockie17c.
    Dank voor je informatie.
    Ik woon in België, je weet wel dat land waar bier geen alcohol is en .22 geen scherpe munitie. Lachen.
    Zelf zweer ik bij .22 (Long Rifle natuurlijk, want anders krijg je zo’n lamme hand van het repeteren.)

    Liked by 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    @paulzwueste. Het zijn minimaal 18 schietbeurten, dus niet 18 uur aan de bar hangen.

    Like

 8. koddebeier zegt:

  Linkse landverraders willen de bevolking juist ontwapenen zodat hun Gestapo vrij spel heeft !

  Liked by 1 persoon

 9. Hij houdt tenminste van zijn volk.

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Deze maatregel werkt als preventiemiddel tegen het komen van asielzoekers. Zoiets spreekt zich rond en asielzoekers zullen zich twintigmaal bedenken voordat ze een stap in Tsjechië zullen zetten. Een simpele slimme zet van de regering, want asielzoeker voelen zich zo vrij wild. En ook al gebruiken ze die wapens niet, of geven ze die wapens niet, wat misschien ook niet de bedoeling is, het is toch effectief.

  Ik ben geen voorstander voor het zomaar bewapenen van burgers, want je weet nooit wie je een wapen in de handen geeft. Het kan net zo goed een totaal doorgedraaide gek zijn en dan zijn de rapen gaar en dan wordt het eigen volk vrij wild. Maar als spreuk en afschrikmiddel werkt het wel.

  Liked by 1 persoon

  • Die totaal doorgedraaide gek wordt in een wapenrijke buurt als eerste afgeknald als ie ook maar een beetje raar met z’n ogen rolt. Daar heeft de buurt geen afgestudeerde fiepsoloog voor nodig.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Er draaien wel meer ‘normale’ mensen raar met hun ogen, dat is niet meteen een aanduiding van waanzinnigheid. Het heeft daarom alles met tijd te maken: het kan net zo goed zijn dat die ‘totaal doorgedraaide gek’ begint te schieten, voordat iemand het ook maar in de gaten heeft of de analyse heeft gemaakt of het een ‘echte’ gek betreft of niet. En dan zijn er talloze het onschuldige slachtoffer. Dat willen we ook niet. Het is een dubbele tweestrijd.

    Like

   • Je zou iedereen die een wapen wil een soort rijbewijs moeten laten halen met een gelijktijdig onderzoek naar de rollerigheid van de ogen. Mocht besloten worden dat ie heel raar tikt dan ter plaatse een nekschot om te voorkomen dat ie zonder rijbewijs gaat schieten is misschien een redelijke oplossing voor dit probleem 🙂
    Je moet niet van de uitzondering de standaard maken, denk ik, als zo’n ogenroller verkeerd wil zijn er zat mensen in zijn buurt die geen uitgestudeerde zorgopdringer zijn om dat vast te stellen maar bijvoorbeeld kleine kinderen hebben. En dan ligt het vroegtijdig en preventief ruimen op de loer, zeker als er een zware joekel op je nachtkastje ligt en de kleine aan je bed staat te janken dat ze bang is van die man verderop met die rollende ogen. Een en ander moet wél uit het strafrecht gehaald worden.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Laatst stond er bij ons ’n zwarte neger voor de deur.
    Je begrijpt dat ik ‘m gelijk hij gelijk heb afgeschoten.
    In de eerste plaats rolde hij verschrikkelijk met zijn ogen maar wat mij het meeste stoorde was wel dat hij mij direct tutoyeerde.

    Dat doe je maar bij je eige familie, enge zwarte!”

    Liked by 1 persoon

 11. Begrijp ik nu goed dat er mensen zijn die echt een wapenvergunning aan gaan vragen bij een overheid die het als haar handelsmerk ziet om de reet af te vegen met haar eerste en eigenlijk enige plicht, namelijk het beschermen van de burger?

  Liked by 2 people

  • deadeyez zegt:

   In die landen ,vegen ze geen reet af aan het eigen volk,daar doen ze wat voor hun eigen volk,tegenovergestelde hier,waar men zich opdoet alsof men wat voor het volk doet,en dan het volk gewoon verraad om op het EU pluche te geraken,meer geld en baan gegarandeerd,voor eeuwigheid,dat is waar het tegenwoordig om gaat,mooi lullen en lkkr de zakken vullen

   Liked by 2 people

 12. tippelaar zegt:

  In nederland gaat het anders. De politiebaas in Amsterdam wil dat 50% van de agenten uit allochtonen gaat bestaan. Dat betekent dat er straks geuniformeerde en gewapende turken en Marokkanen op de autochtone bevolking worden losgelaten. Geren wonder dat de overheud geen wapens onder de bevolking wil. Ze zouden zich eens willen verdedigen tegen de gewapende overheidsterroristen.

  Like

 13. deadeyez zegt:

  de eu heeft nog meer nieuwe regels tegen wapenbezit aangekondigd??alweer?het lijkt el alsof die niks anders meer te doen hebben,iedereen etteren waar het maar kan en achteraf janken wir haben nichts falsches gemacht,bah weg met het leugen drek,ga maar ergens soliciteren

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s