Ga niet “strategisch” stemmen

screenshot_84

(Door: H. Numan)

In mijn laatste stukje schreef ik dat ik niet ging stemmen. Inmiddels heb ik dat toch gedaan! Hoe komt dat? De Kiesraad bestaat uit ambtenar(r)en waar enkel de bureaus van werken. Als die van hout zijn, tenminste. Anders werkt dat ook niet. Na veel vergeefse moeite om contact te zoeken, schreef ik mijn stukje. Dat plaatste E.J. Bron. Tien minuten later komt mijn echtgenoot met een dikke envelop uit Nederland aan lopen. “Ik denk dat je hier op zit te wachten.” Fijn. De volgende dag gelijk naar de ambassade om mijn stem in te leveren. Dat probleem is voor mij dus opgelost. Voor heel veel andere Nederlanders helaas niet.

Maar daar wil ik niet over schrijven. Ik zie dat er nogal wat interesse bestaat voor twee zetelrovers met een clown (VNL) en het conservatieve equivalent van Yasser Feras (FvD). Nou heb ik persoonlijk nogal grote problemen met zowel de VNL als FvD. De heren Bontes en Van Klaveren zitten niet in de Kamer voor u, maar omdat het riant betaalt en zo komen ze lekker in het zonnetje. Nergens anders voor. Ze huurden eerst Mr. Moskowicz in. Toen hun opportunisme hem iets te gortig werd, stapte hij op. Hij vond het niet erg dat ze meer beloven dan ze kunnen waarmaken, maar onmogelijke beloftes doen (invoering van de doodstraf), zodat ze in de Kamer kunnen blijven en het grote geld incasseren, dat ging hem te ver. Daarna wisten ze een prima clown te arrangeren, die doet het goed. Verstandige investering. Mr. Theo Hiddema kwam even neuzen omdat ze beter betaalden dan de PVV, maar toen Thierry Baudet nog meer bood, ging hij daar naar toe. Op zulke partijen stem ik niet.

Min of meer hetzelfde geldt voor Thierry Baudet van FvD. Aardige man, ziet er prima uit. Doet het goed bij de kiezers. Weet het correct te zeggen. Vandaar dat hij de GeenPeil campagne zeer succesvol gezicht wist te geven. Ook die ruikt het grote geld, dus begon hij voor zichzelf. Om zichzelf wat meer cachet te geven, bood hij net iets meer dan Wilders en Bontes en wist Mr. Hiddema in te huren. FvD doet het redelijk in de peilingen. Maar ik vind het niet netjes om de PVV en Geert Wilders 12 jaar het vuile werk te laten doen en vlak voor de eindstreep proberen de race te winnen. Dat is voor mij meer dan genoeg reden om liever niet dan op twee zetelrovers met een clown of twee opportunisten te stemmen.

Ik heb nog een bezwaar tegen beide partijen. Iets waar beide partijen liever niet over praten. Lees het programma maar eens goed door. Zowel VNL als de FvD zijn zeer extreem liberale partijen. Ze staan voor een absurd kleine overheid, en alles wat sociaal is willen ze schrappen. Maakt niet uit wat. De vrije markt moet regeren. Het ultieme ideaal van beide partijtjes is een regering als scheidsrechter(tje) die zo min mogelijk ingrijpt in de economie. U moet het voortaan zelf regelen. Al die nutteloze overbodige regelgeving, dat is slecht voor de economie. Klinkt leuk, maar wat echte liberalen u niet vertellen is dat ze alles willen privatiseren. WW? Verzeker u zelf maar. AOW? Had u zelf moeten regelen, jammer. Bescherming tegen ontslag? Dat is slecht voor de economie. Sociale woning? Dat regelt u zelf maar op onze vrije markt. En anders zijn kartonnen dozen heel betaalbaar. Het ideaal voor dit soort partijen is werken op stukloon, voor de laagste bieder. Zolang als nodig is. Dat is heel leuk als u eigenaar van een bedrijf bent, maar een stuk minder leuk als u werknemer bent. Stem op VNL of FdV, en iedereen wordt ZZP!

We leefden in zo’n samenleving tot rond 1940. Het woord ‘armoede’ kent u niet. Geen probleem, stem vooral op VNL of FvD. Dan kunt u het leren. Wees blij als er een gaarkeuken komt. Voor 1919 was er geen werkweek van 40 uur. U werkte zes dagen per week, of zolang als uw baas u nodig had. Ontslagbescherming hebben we aan de Duitsers te danken, en onze sociale wetgeving ook. Voor WOII was Nederland een bijna 100% liberaal land. Als u stemt op VNL of FvD kunt u de goede oude tijden weer laten herleven. Voor mij meer dan genoeg reden om daar niet op te stemmen.

Daar willen aanhangers van de zetelrovers en de opportunisten niets over horen. Valt wel mee, dat gebeurt toch niet, je weet niet waarover je praat. Dat soort kul argumenten. Sorry mensen. Dat is toch echt liberalisme. Ik kan er helaas niets aan doen. Geschiedenis is nu eenmaal een hobby van me, en ik kan me de verhalen van mijn inmiddels lang overleden ouders en mijn ooms en tantes die rond 1900-1930 opgroeiden goed herinneren. Zo leuk was het toen niet. Gezellig? Ja, dat wel. Maar het was keihard werken. Voor een habbekrats. Als u op VNL of FvD gaat stemmen, mag u dat ook gaan doen. Liberalisme is perfect voor de gegoede middenklasse, en nergens anders voor. En dan moet u niet klagen dat u niet gewaarschuwd was.

Maar ik heb een hele andere reden om u te adviseren vooral niet op die twee extreem liberale splinters te stemmen. Op dit moment gaan de peilingen op en neer als ware het een achtbaan. Elke idioot peilt er op los en voorspelt maar raak. Zo de wind waait, waait mijn peiling. De grootste idioot, de man in het torentje, brabbelt dat de VVD 41 en de PVV 15 zetels gaat halen. Ik kan het de man nauwelijks kwalijk nemen. Hij staat onder enorme stress en dan gooi je zaken door elkaar. Kan de beste gebeuren: Wilders versprak zich ook.

Niemand weet wat de uitslag gaat worden. Persoonlijk denk ik dat de PVV ver boven de 40 zetels gaat scoren. Daar zijn goede redenen voor. Ten eerste doet de PVV-campagne het fantastisch. Wat Wilders zegt, spreekt kiezers aan. Op de tweede plaats is er verdomd weinig keuze. U heeft een binaire keuze: of Wilders of niet. Wie die niet-Wilders is, maakt verdomd weinig uit. Het verschil tussen Rutte, Pechtold, Buma of Yasser Feras is minimaal. Stem op een van hen, en u krijgt er veel meer multiculturele samenleving, de EU-provincie Nederland en tenminste 100.000 getrainde terroristen per jaar bij. Diezelfde sujetten krijgt u gegarandeerd ook als u stemt op VNL of FvD.

Ik verwacht dat de twee zetelrovers met clown en de Thierry met zijn huurling elk 1-3 zetels kunnen halen. Hopelijk minder, maar meer verwachten is niet realistisch. Wat kunnen ze met, laat ik royaal wezen: de een 2 zetels en de ander 4? Geen ruk. Alleen incasseren. Partijtjes met 1-5 zetels tellen nauwelijks mee als het op formeren aankomt. Als ze elk 3 zetels halen, moeten die zetels natuurlijk ergens vandaan komen. En dat is vrijwel zeker van de PVV.

Dat kan de formatie van het kabinet Wilders 1 voorkomen, en daarom zijn de regenten ontzettend blij met die twee splintertjes. Ze doen geen vlieg kwaad, zijn waarschijnlijk binnenkort toch verdwenen en ze houden de PVV lekker buiten de deur. Dat is voor mij de allerbelangrijkste reden om u te adviseren niet op de zetelrovers met hun clown te stemmen en ook niet op de opportunist met zijn huurling.

Veel mensen vinden dat Wilders ‘te ver’ gaat. Hij moet zich wat matigen. Die zeer beleefde mensen geloven serieus wanneer ze op een van de twee splinters stemmen dat die heel netjes het land overeind zetten. Zonder moeite, zonder harde woorden. Gewoon door redelijk te argumenteren. Mensen, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Die stinkende wonden hebben we vele jaren. Etter en pus beheersen en overheersen onze samenleving. De multiculturele samenleving is volledig mislukt. Gelooft u maar van mij dat links allang gemobiliseerd is om de tweedeling permanent te maken. Met grof geweld. Kijk maar naar Amerika nadat Trump gekozen is en wat er in Frankrijk en Zweden op dit moment gebeurt. Jan Roos kan heel aardig praten, en Thierry Baudet nog beter. Alleen gaat dat niet werken. Beleefd vragen aan links of ze alstublieft zich wat netter willen gedragen werkt niet. Beleefd vragen aan mohammedanen wanneer ze nu eindelijk gaan integreren ook niet.

Een stem op een van die twee splinters is een stem voor een monoculturele samenleving. Eerst die van Brussel, en heel snel daarna die van Mekka. Waarom? Omdat u, beleefde Nederlander, Geert Wilders ‘te hard’ vind klinken. U prefereert een rederijker. Zo diep zijn we gezonken.

Denk daar eens over na voor u gaat stemmen.

pvv-nieuw

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

22 reacties op Ga niet “strategisch” stemmen

 1. Wachteres zegt:

  http://www.knack.be/nieuws/wereld/paul-wilders-over-zijn-broer-geert-mijn-broer-was-een-rotjoch/article-longread-821185.html?utm_source=Newsletter-03/03/2017&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=4938955795353

  Paul Wilders over zijn broer Geert: ‘Mijn broer was een rotjoch’

  28/02/17 om 14:35 – Bijgewerkt op 03/03/17 om 11:31 – Uit Knack van 01/03/17

  Paul Wilders, 62, is negen jaar ouder dan zijn broer Geert, de Nederlandse populist die met een fel anti-islamdiscours de parlementsverkiezingen van 15 maart wil winnen. ‘Geert duldt geen tegenspraak.’

  En ondertussen wordt vlak voor de verkiezingen de broer van Geert weer van stal gehaald om hem zwart te maken.

  Je zou maar zo’n broer hebben.

  Geliked door 2 people

 2. Edjan zegt:

  Uitstekend artikel Numan! Het liberalisme beschreven zoals het is, de splinters die in de vijver van de PVV vissen: het klopt allemaal.
  Alleen hoop ik dat uw voorspelling van 40 zetels voor de PVV uit gaat komen. Ik vrees dat het er hooguit 30 worden. Maar aan mij zal het niet liggen.

  Geliked door 2 people

 3. Mirjam zegt:

  Ik stem PVV. Geert is ‘the true Monty’ en dat doe ik met overtuiging, omdat hij dat wat hij verkondigd als jaren doet en daar nooit, sinds die tijd, van afgeweken is. Hij houdt zich ook ver van de ‘peilingen/debatten over niets/beloftes over niets – retoriek en eerlijk gezegd, is het zelfs juist dat hij dit uit volle overtuiging doet. Hij gaat zijn eigen gang en laat de linkse idioterie én de ‘rechtse’ waanzin aan henzelf over.

  Hij kiest zelf, zoals hij altijd doet en deed, voor waar hij zijn stem wil laten horen. No-nonsens en zo moet het. Dat éne A-viertje is juist beregoed. De anderen hebben 160-pagina’s van hersenspinsels, vaak ook nog opgezet door marketingexperts, met leugens en vage beloftes, welke de kiezers toch niet lezen (of geloven), maar dat doet Geert niet.
  Fleur Agema vielen ze bij Jinek en Pauw aan, om dat feit, want ze wilden ook graag weten wat de PVV aan de armoede zouden doen en dat stond er niet in. Fleur Agema gaf zeer duidelijk aan dat dat er ook niet in hóéft te staan, omdat de PVV daar al jaren ideeën in de kamer voor geopperd had en die waren verworpen, maar welke wel een tijd later door de andere partijen wederom gekopieerd werden en naar voren gebracht en aangenomen. De PVV is met alles onderwerpen bezig, maar dat ging niet allemaal op het A-viertje.

  De Nederlandse burgers willen geen ellelange verklaringen die alleen uit gebakken lucht bestaan. Ze willen eerlijkheid, duidelijkheid én dat wat hen het meeste aan het hart ligt. Nederland weer van ons, van de burgers. Nederland weer Nederland. En dat wil geen enkele partij al jaren zo oprecht consistent als de PVV. Mijn stem en die van hen, de burgers die ook zo denken, gaat naar Geert en de PVV. Hij verdiend het. Hij is eerste die vocht voor onze vrijheid van de Islam en de EU-waanzin en de grenzen weer dicht en hij is ook de enige in die mate. Hij krijgt onze stem. Het is zelfs een eer! GO GEERT!

  Like

 4. Anneke zegt:

  Yasser Feras FvD????? volgens mij is Yasser Feras van Groen Links…..en Baudet van FvD…..

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   U leest die zin niet goed!!

   Webmaster

   Like

   • Anneke zegt:

    Maar daar wil ik niet over schrijven. Ik zie dat er nogal wat interesse bestaat voor twee zetelrovers met een clown (VNL) en het conservatieve equivalent van Yasser Feras (FvD).

    Deze zin bedoel ik, maar ik ben benieuwd wat ik verkeerd lees……Maar maakt niet uit hoor, ik stem zo wie zo PVV…….

    Like

 5. Wachteres zegt:

  Ik stem strategisch op de PVV, omdat die partij zoveel mogelijk zetels moet krijgen.

  Like

 6. BertG. zegt:

  D66 kandidaat-Kamerlid Eelco Keij spant een kort geding aan tegen de Staat vanwege de chaos rond de stempassen in het buitenland.
  Hij eist dat alle stempassen met een stempel van 15 maart worden meegenomen in de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.
  https://www.powned.tv/artikel/kort-geding-tegen-staat-om-buitenlandse-stemp

  Like

 7. Gert Jan Reitsma zegt:

  Goed artikel meneer Numan. Geen stem te verliezen, Geen splinterstemmer worden svp!!!

  Like

 8. N.E. Derlander zegt:

  Beste (meneer of mevrouw) Numan,

  U verwoordt precies wat ik graag zou willen verwoorden, maar niet kan omdat ik niet beschik over de taalkundige capaciteit daartoe. Dank, dat u het wel kunt en ook gedaan heeft.

  Ik hoop dat veel stemmers deze zin uit uw bericht tot zich zullen nemen:
  “Op de tweede plaats is er verdomd weinig keuze. U heeft een binaire keuze: of Wilders of niet. Wie die niet-Wilders is, maakt verdomd weinig uit. Het verschil tussen Rutte, Pechtold, Buma of Yasser Feras is minimaal. ”

  Ik noem de niet-Wilders partijen altijd de eenheidsworst, met precies dezelfde uitkomst als u. Het maakt niet uit op welke partij je van de eenheidsworst stemt, je krijgt hoe dan ook: meer EU, meer immigratie en minder Nederland.

  Ik stem (al vanaf het eerste uur) PVV

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Maak U geen zorgen, Mijnheer Numan, tenminste niet wat m i j betreft.
  Strategisch op splinters stemmen moet je nooit overwegen; daar ben ik me wel van bewust.
  In het verleden heeft Martien (Pennings) zich daartoe laten verleiden, maakte er hier uitgebreid gewag van, rekende duidelijk op wat begrip en waardering, maar kreeg tot zijn verbijstering de hele goegemeente hier over zich heen -mij incluis, moet ik bekennen- en achteraf terecht, want luttele weken later blies de splinter zichzelf op en daarmee zijn stem! Nou, dan kóóp je nog eens wat voor zulke integriteit! (Nee dus.)
  Strategisch stemmen betekent hier: Allemaal PVV stemmen en niets anders.

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Er is bovendien iets goeds aan de hand. Als Geert de meeste stemmen krijgt, dan werkt dit alleen al afschrikwekkend op een ieder van de asielzoekers die Nederland in visie hebben om naar toe te gaan. Ze weten dan gewoon dat het niet meer luilekkerland is waar ze voor kiezen en zullen gauw een ander land kiezen.

  En daarbij hoop ik dan ook dat hetzelfde gebeurt met Frankrijk én Duitsland. Dat Marine Le Pen wint en de AFD. Ik hoop het van harte.

  Like

 11. Bezorgde burger zegt:

  Sorry meneer Numan maar ik geef toch echt even een tegenreactie. Het sociale stelsel is een socialistisch stelsel. Het is DE reden waarom Nederland een migrantenmagneet is geworden. Het grootste gros van de illegale immigranten trekt regelrecht naar Noord Europa vanwege de hoge uitkeringen en de gratis huisvesting en alle andere extraatjes. Het sociale vangnet is een veilige haven voor werkweigeraars en links tuig. En wat denkt u wat er van hun kinderen terechtkomt? De overheid kan mensen op deze manier sturen door ze afhankelijk te maken via subsidies en toeslagen. In een vrij land bepaald je je eigen lot. In Canada bijvoorbeeld is geen WW, riante bijstand etc. etc, maar daar staat tegenover dat de mensen weinig belasting betalen en er werk in overvloed is. Je bepaald daar je eigen lot. Wil je jezelf helemaal kapot werken om het vervolgens vanaf je 40e kalm aan te doen? Geen probleem. Er is daar geen overheid die je zwaar aanslaat als je iets verdiend en je laat stikken als je met pensioen wilt, je bepaald daar je eigen leven en zo hoort het. Het sociale stelsel is het gezwel wat Nederland ziek en overheidsafhankelijk heeft gemaakt en als mensen blijven geloven dat ze hun leven niet zonder overheidshulp kunnen managen dan voorzie ik heel weinig hoop voor Nederland. Als iedere Nederlanders middels een echte baan had bijgedragen aan de economie was het lang niet zo ver gekomen, want er is niks makkelijker dan een ander zijn geld uit te geven!

  Like

 12. D. G. Neree zegt:

  Zoals ik op Twitter schreef: “Het is geen goede tijd voor politieke experimenten. De situatie is té gevaarlijk en acuut.”

  Bovendien vind ik het bijzonder opportunistisch om Geert Wilders 12 jaar lang de kastanjes uit het vuur te laten halen en dan vlak voor de verkiezingen te proberen stemmen van die kant weg te trekken. Als die partijen serieus waren, dan waren ze of al eerder aan de weg gaan timmeren, maar niet vlak voor de verkiezingen. Het ruikt naar een vals opportunisme. En die Jan Roos is veranderd in een regenteske moraalridder die opeens mensen gaat vertellen hoe het moet. Volkomen naast zijn schoenen gaan lopen. Hij steekt tegenwoordig zelfs zijn pink omhoog als hij een slok neemt. Ik zie hem alleen maar met een hautaine houding open deuren intrappen. Wat rechtvaardigt zijn morele superioriteit opeens? Niets. Helemaal niets.

  Om over Geenpeil nog maar niet te spreken. Wat hebben die de mensen besodemieterd. Het enthousiasme van het referendum misbruiken door eerst te verkondigen dat ze een anti-establishmentcampagne gaan voeren, daar geld voor vragen en dan datr geld geberuiken om een “politieke partij” op te richten. Schandalig! Ook Geenstijl heeft hierdoor zijn laatste restje integriteit op de vuilnisbelt gegooid.

  Wat mij betreft: Ik stem PVV op de 15e en daarna wil ik wel eens gaan nadenken over wat het FvD of de libertariërs de komende 4 jaar van plan zijn om te gaan doen.

  Like

 13. Cynisch mensch zegt:

  Jaaaaaaaaaa het is wel heel flauw om te roeptoeteren in de linkse media dat stemmen op de PVV geen zin heeft omdat geen van de andere partijen met de PVV in een coalitie wil. Hoe meer dat soort psycholgische vieze oorlogsvoering hoe meer mensen er op de PVV gaan stemmen. Men is dat achterbakse vieze spelletje meer dan zat.

  Like

 14. jantjeuitnl zegt:

  De enigen die roepen dat je strategisch moet gaan stemmen zijn degenen die er baat bij hebben dat je strategisch stemt.

  Like

 15. BigLJohn zegt:

  Volgens mijn visie zijn al die rechtse splinter partijtjes volgens mij niet zo maar tevoorschijn gekomen. Omdat links Nederland donders goed weet dat de PVV met de verkiezingen mogelijk een hele grote partij gaat worden, bedachten zij een plan. Zodoende hebben de linksen het snode plan bedacht om vele rechtse splinterpartijtjes in het leven te roepen. Die zullen allemaal na de verkiezingen allemaal gaan verdwijnen, ten koste van een behoorlijk aantal zetels van de PVV. Na de verkiezingen gaat het bashen van de PVV als van ouds gewoon verder, en zitten we met een coalitie die zo rood is als de neten. Zo eentje met D66, SP, Groen Links, CDA en mogelijk de VVD. Immers, waarom wist Rutte al zo lang dat er een Rutte 3 kabinet gaat komen ? Aan ons zal het niet liggen, wij blijven op de PVV stemmen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s