Natuurlijk gaat het prima met Nederland!

screenshot_114

(Door: “D.G. Neree”)

De verkiezingen komen eraan, dus worden er schaamteloze leugens gepresenteerd. Plotseling spreken partijen hun waardering uit voor Pim Fortuyn en zelfs Wouter Bos komt zogenaamd zoete broodjes bakken en debiteert huichelachtig, dat Geert Wilders “de onvrede van mensen goed verwoordt”. Verder groeit natuurlijk de economie (waarom dat nodig is, weet niemand behalve de aandeelhouders van bedrijven), de werkloosheid daalt, het misdaadcijfer gaat omlaag en de mensen voelen zich veiliger. Ja… nee… Natuuuurlijk!!

De grote kracht van de kranten in hun misleiding is dat individuen moeilijk het geheel kunnen overzien, terwijl onderzoeksbureaus en kranten pretenderen dat wel te kunnen. Zo kunnen ze straffeloos “feiten” presenteren die een gewoon mens niet kan checken.

Zojuist reed ik langs een tabakswinkel in de Jan Pieter Heijestraat en omdat het al na zessen was, kocht ik er een pak shag en vroeg de eigenaar tot hoe laat hij open was. Hij antwoordde: “Half zeven, maar ik denk er hard over om eerder te sluiten.” Toen ik vroeg waarom vertelde hij me dat hij de avond daarvoor was overvallen door een Marokkaan met een mes. Gelukkig had hij de overvaller kunnen ompraten, waarna die zonder buit of schade aan te richten de winkel had verlaten. Hoe dit gebeurde, daar kom ik zo nog op terug. Hij vertelde dat hij alleen was in de winkel en dat hij de schrik behoorlijk te pakken had en ik antwoordde dat je bij verschillende tabakswinkels in de steden al moet aanbellen om binnengelaten te worden. Toen vroeg hij of ik wist dat de eigenaar van de tabakswinkel aan het eind van de Kinkerstraat tien dagen daarvoor was overvallen en neergeschoten, waarna hij 9 dagen later in het ziekenhuis was overleden. Aangezien ik geen kranten lees, wist ik dat niet en ook niet dat een winkel in de J. P. Heije, zo’n honderd meter verderop, enkele dagen terug ’s ochtends om zeven uur was overvallen door twee mannen met vuurwapens, die na het afgaan van het alarm zonder buit waren gevlucht.

Daarna liet de winkelier me een krantenartikel zien. In Zeist heeft een tabaksverkoper een boete van € 10.000,- gekregen, omdat hij aan een minderjarige tabak had verkocht. Wat was er gebeurd? De minderjarige jongen had eerst een pak sigarettenhulzen gekocht en aangezien sigarettenhulzen geen tabak zijn, had de winkelier niet om legitimatie gevraagd. Later was de jongeman echter teruggekomen voor sigaretten en toen de winkelier om legitimatie vroeg, had de jongen een identiteitskaart laten zien waarop stond dat hij 19 jaar oud was. Vreemd genoeg werd hij bij het naar buiten gaan aangehouden door de politie en uit controle bleek dat hij 17 jaar oud was en een vervalst identificatiebewijs gebruikte. De motivatie van de rechter kon ik niet in het krantenbericht terugvinden, maar in ieder geval had hij € 10.000,- boete uitgedeeld aan de winkelier, die volkomen te goeder trouw had gehandeld.  Maar hoe kan een niet-deskundige beoordelen of een identiteitsbewijs vervalst is?

Als laatste wil ik u nog vertellen hoe de tabaksverkoper in de J. P. Heijestraat (ik meen dat hij Pakistaan is, maar zeker weten doe ik het niet) erin slaagde zijn overvaller van gedachten te doen veranderen. Hij zei: “Ik zal het u eerlijk vertellen meneer. Toen de overvaller zijn mes trok en geld eiste, ben ik woedend geworden. Ik heb geschreeuwd dat ik moslim was en geen ongelovige Hollander, waarna hij weg is gegaan.”

De ontwikkelingen in Nederland zijn bijzonder zorgwekkend, en politici die dingen die ze zelf hebben veroorzaakt goedpraten en met leugens ontkennen, of zich plotseling beroepen op “voortschrijdend inzicht”, zijn niets meer dan misdadigers die bloed aan hun handen en gif in de mond hebben. Trap er niet in. Geloof niets van wat de kranten u voorschotelen en laat u niet van de wijs brengen door manipulatieve nep-peilingen. U heeft geen voorgekookte stemwijzer nodig. Stem verstandig op 15 maart. Voor uw eigen bestwil en die van de generaties die na u komen. Het is misschien de laatste kans die u krijgt om het schip op democratische wijze van koers te doen veranderen.

pvv-nieuw

Door:
“D.G. Neree”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op Natuurlijk gaat het prima met Nederland!

 1. tippelaar zegt:

  Als straks die Turkse minister in nederland is geweest om stemmen te winnen voor dictator Erdogan, wordt het nog veel erger. Niemand houdt hem tegen, ook de lafaard Rutte niet en de landverraders van de pvda. WE ZIJN TE LAAT. NEDERLAND IS VERLOREN. U ziet het, ik schreeuw het vanaf de pagina

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Van al die Halelulja-verhalen geloof ik geen fuk! Minstens een half miljoen werkelozen, half miljoen in de bijstand, nog een half miljoen in andere regelingen etc etc. 15 jaar terug hoorde ik al van iemand bij een uitkeringsinstantie dat heel veel namen op de uitdraaien niet 1 2 3 waren uit te spreken! Vroeg of laat komt er weer een crisis, en dan???? Als Gratis geld opraakt, breekt hier de pleuris uit!!

  Geliked door 3 people

  • D. G. Neree zegt:

   Bij de sociale diensten kunnen de nieuwe “cliënten” vrijwel nooit een geboortedatum geven, dus vullen ze maar 1 januari van een willekeurig jaar in.

   Geliked door 1 persoon

 3. D. G. Neree zegt:

  aanvulling: De derde winkel, waar ze om 7 uur ’s ochtends kwamen is Ekoplaza in de “Jan Piet”

  Geliked door 1 persoon

 4. Thom zegt:

  In het artikel staat: “Hij zei: “Ik zal het u eerlijk vertellen meneer. Toen de overvaller zijn mes trok en geld eiste, ben ik woedend geworden. Ik heb geschreeuwd dat ik moslim was en geen ongelovige Hollander, waarna hij weg is gegaan.”

  Misschien was de overvaller ook te stoppen geweest, als de winkelier geroepen had dat de overvaller een varken was, dan was hij zich doodgeschrokken en had de winkelier alleen de lijkwagen hoeven te bellen

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Vanmiddag het boek “Kwaad” van Joost Niemöller eindelijk met de Post hier ontvangen.
  1e Hoofdstuk waarin die studente over Pim Fortuijn verhaalt, hoe de mensen toen reageerden.
  Ik werd eigenlijk bij de eerste bladzijde al depressief.
  Willen de mensen eigenlijk wel onder ogen zien wat er gaande is. Bij de volgende bladzijden kwamen visioenen van Orwell’s “1984” bij mij op.
  Ik heb nog een aantal bladzijden gelezen en begin nu te begrijpen wat mensen die anders denken dan degenen die hier op blog reageren, voor wereldvreemde ideeën erop nahouden.
  Het moet allemaal wel veel erger zijn geworden sinds de tijd wij niet meer in NL leven.
  En zolang is dat nog niet geleden.
  Ik kan me dat soort reacties een jaar of 15 terug niet herinneren gehoord te hebben.
  Ik las een tijdje terug ergens een reactie van iemand die zei:”Het is onbegrijpelijk dat er geen 100% stemgerechtigden op Wilders stemmen”.
  Komt er eigenlijk OOIT wel een keerpunt in de politiek in NL.
  Wij hebben ons PLICHT gedaan en op de Heer Wilders gestemd vorige week.
  Veel zal hij voor ons NL-ers in buitenland niet kunnen doen en dat hoeft voor mij ook niet.
  Wat ik wel hoop is dat hij het land weer aan de Nederlanders terug kan geven, maar ik ben zoals ouderen wel meer zijn ERG PESSIMISTISCH……………..

  Geliked door 3 people

  • Edjan zegt:

   Delamontagne. Ik snap het helemaal. De allermeeste Nederlanders gaan toch weer op de oude PC partijen stemmen. En die hebben niet eens van alles hoeven te beloven. De makke schapen alhier doen het helemaal uit eigener beweging. Nu is daar ook wel dagelijkse propaganda aan vooraf gegaan en ook het journaal is een propagandakanaal geworden. De mens is een kuddedier en de Nederlander helemaal. Als de baas zegt dat mohammedanen geen probleem zijn, en als de pastoor wat mummelt over medemenselijkheid, dan blaten de schapen dat na.

   Ik dacht een paar weken geleden nog dat Wilders 32 – 34 zetels zou halen, nu denk ik dat het bij 25 – 30 zal blijven. Alles zal gewoon doorgaan. Er komt een rommel-kabinet wat misschien niet zo heel lang regeert en daarna is de PVV weer gegroeid, maar pas op, DENK heeft over 10 jaar 16 zetels en de PC partijen zullen daar mee gaan samenwerken.

   Ik ben er ook heel kwaad over maar als een heel volk nu achter de rattenvanger van Hamelen aanloopt de afgrond in? En van Buma moeten ze daar dan het Wilhelmus bij zingen.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Edjan.
    Je ziet het weer helemaal perfect.
    Vooral die laatste regels zijn mij uit het hart gegrepen.
    Als nou een heel volk besloten heeft om naar de verdommenis te gaan… wat wil je daar dan als enige tegen doen…?
    Dat is de allesoverheersende gedachte die men krijgt als je de steeds verder voortschrijdende teloorgang van Nederland van dichtbij meemaakt.

    Like

  • Taljaard zegt:

   15 jaar geleden wist ik van toeten noch blazen en was ik lid van de CU en een typisch politiek correcte christelijke academicus. Wist als theoloog wel iets meer van de islam af dan de meeste mensen. Op de universiteit was het onderwijs over de islam begin jaren `80 nog redelijk objectief, omdat moslims destijds nog geen knuffeltjes van links waren.
   Dat betekende echter ook dat ik er het gevaar helemaal niet van inzag.
   Natuurlijk een dwaling van heb ik jou daar, maar destijds volgens mij niet erger dan bijv. de de leer van de RKK.
   Zo vreselijk naief!

   De gebeurtenissen rondom Pim Fortuyn gingen grotendeels langs mij heen, omdat ik toen andere dingen aan mijn hoofd had. Maar leerde in die tijd wel de ware aard van links kennen en hun rabiate haat tegen de Kerk van Christus, de gereformeerde leer en Israel.
   Omdat ik daar, op een toch vrij bescheiden en beschaafde, maar wel onderbouwde, wijze, tegenin ging werd ik in academische theologische kringen en binnen de top van de toen pas opgerichte PKN opeens, en tot mijn verbijstering, als een gevaarlijke dissident beschouwd, die dus met alle middelen moest worden uitgeschakeld en op een zijspoor diende te worden gezet.
   En dat is ze uiteindelijk gelukt.

   De ogen zijn mij toen open gegaan en heb het kwaad waar Niemoller het over heeft langs deze weg leren kennen. Alsmede de satanische verbintenis tussen links en de islam.

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Zo zie je maar , Taljaard , dat iemand met een goed verstand toch kan verdwalen in een rare ideologie , oftewel geloof .
    Door datzelfde rare geloof onnozel gemaakt en gehouden .

    Hoewel ik geen idee heb hoe iemand in een linkse christelijke partij als de CU kan gaan geloven , is me dat echt een raadsel . Wat een achterlijke combinatie .
    Echter , als je in een god gelooft , kun je ook in andere dingen makkelijk verdwalen .
    Je zit dan immers al op een ingevette glijbaan .
    Kan me niet onttrekken aan de invloed of de doctrine van de schimmige Xander en Niburu spookverhalen in deze .

    Zie op zondag wel eens van die echte televisie-dominees , de list en bedrog doctrine druipt er af !
    Iedere week weer hebben ze een lulverhaal , dat zó geraffineerd in elkaar geflanst is , dat er tienduizenden onnozelaars weer in trappen .
    Hoe kan iemand hier in tuinen ?
    Nogal infantiel allemaal , niet ?

    Vind je nou ook niet , dat een bestaan met twee voeten op de grond een veel beter alternatief is voor dat idiote verhaal van een god in de hemel die alles regelt ?
    Kennelijk is het dan net zo’n minkukel als Asscher , want er komt nergens ook maar één donder van terecht .

    We zullen het zélf moeten doen !

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ja Harry.
    Ik dacht ik zal je maar liken want ’n ander doet het niet.
    Zonde, want je legt het bijzonder goed uit…

    Like

 6. D. G. Neree zegt:

  Ik ben erachter gekomen dat de winkelier geen Pakistaan maar Indiër is.

  Like

 7. Martha N zegt:

  D.G.Neree, een beetje late reactie van mij, maar compliment.
  Groeten van Martha N.

  Like

 8. Annette/Gerald zegt:

  Mijn bloed gaat koken als ik dit weer lees. Dit is Amsterdam, de stad waar ik bijna 68 jaar geleden geboren ben. Wat is er nog van over? Te triest voor woorden. Wat betreft de opmerking dat we vooral al die peilingen niet moeten geloven…. natuurlijk doe ik dat niet. Ik ben van mening dat ieder mens, man of vrouw, genoeg verstand zou moeten hebben om te weten waar hij/zij op gaat stemmen. Als je dat nog niet weet dan ben je in mijn ogen pas echt DOM. En als er dan straks toch, ondanks de stemmers met echt verstand van zaken, weer een kabinet van slapjanussen komt die ons land verkopen… dan krijgen ZIJ precies wat ze verdienen. Alleen heel jammer voor de mensen die het graag anders zouden zien. Maar de grote massa heeft dan toch weer een gigantische plaat voor de kop en kan over niets anders praten dan voetbal, verbouwingen van huizen, heel Holland bakt en al die andere flauwekul die zij aanschouwen. Ik zou zeggen: slaap zacht en net als de avond van 9 mei 1940 zegt de minister president: u hoeft zich geen zorgen te maken, slaap zacht. Iedereen die bekend is met de geschiedenis weet dat dat heel anders heeft uitgepakt. Alleen zeg ik heel eerlijk dat ik de huidige situatie nog gevaarlijker en meer beklemmend vind dan de Tweede Wereldoorlog. Ik zie het heel donker in.

  Geliked door 1 persoon

 9. Drs.P. zegt:

  Lees hier het weerzinwekkende verhaal van twee links draaiende lullen met vingers:
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27732479/__Een_van_de_beste_kabinetten_ooit___.html

  Like

 10. Onno zegt:

  Juwelier wil je ook niet meer zijn. Maar stemmen in de naoorlogse USA/GB vazalstaat Prins Bernhard BV (geheel in de bonen denkend, dat dat GRATIS door onze “vrinden vanouds”, de Britten en hun Amerikaanse kindertjes, bevrijd Nederland is) heeft geen zin, aangezien de zgn. “vrije” (zou dan zijn: door goed opgevoede, voorgelichte, geïnformeerde verstandige mensen met een juist historisch besef) verkiezingen, slechts zijn bedoeld om de ‘gullible fools’ (zo zien psychopaten het stemvee) in deze psychopathocratie (medeplichtig aan, ja ijskoud gebouwd op talloze walgelijke USA/GB oorlogsmisdrijven) een rad voor de ogen te draaien…..door werkelijk ‘pure evil’.

  We moeten eerst een algemene psychopatentest invoeren, anders heb je ook geen benul op wie/waarop je stemt.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Inderdaad, (westerse) juwelier wil je tegenwoordig ook niet meer zijn, of je moet je winkel barricaderen, een pistool dragen en in een kogelvrij vest rondlopen

   Geliked door 1 persoon

   • Annette/Gerald zegt:

    Ik heb nog een idee voor een juwelier. Zoals bij ons in het winkelcentrum, deze juwelier heeft twee forse herdershonden achter de toonbank. Nou dat maakt wel indruk hoor, ook als je niks kwaads in de zin hebt. Maar ik heb zeer veel begrip voor deze aardige man die inderdaad collega-juweliers heeft die al beroofd zijn.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Wel eens gedacht aan ’n losse Punt 30?
    A la Rambo.
    Je hele pui ligt er wel uit, maar de daders worden alleen nog maar door hun capuchon met bontkraagje bij elkaar gehouden…

    Like

 11. Cynisch mensch zegt:

  Dus heel cynisch gezegd. Als je winkelier bent in de grote stad dan als “vermomming” een djellaba aantrekken, baard laten groeien, een koran op de toonbank leggen, gebedskraaltjes, de vrouw een hoofddoek laten dragen en zo. Zo wordt je gegarandeerd niet overvallen.
  Het zou haast grappig klinken wanneer het niet zielig is. Die berovingen zijn ook een onderdeel van de agressieve islam en dat is onderwerping door terreur, afpakken van bezit van niet-moslims en angstzaaien.

  Geliked door 2 people

  • D. G. Neree zegt:

   Cynisch maar blijkbaar met een grond van waarheid. Maar dan ben je nog niet veilig natuurlijk want niet iedere overvaller trekt zich daar iets van aan. Je zou wel het risico idd verkleinen. Misschien als je alleen al een plaatje van de Kaäba ophangt of zo. Absurde toestand dus.

   Like

 12. oeps48 zegt:

  Het zou weer goed gaan met Nederland. Geloof jij het ??? Ik niet, ik weet wel beter. Het is een ruttige leugen, gebakken lucht om het klootjesvolk te misleiden. Het gaat helemaal niet goed met Nederland. Door het ruttige gedoe zit heel het land in het slob. Met mijn economie gaat het allerbelabberdst. Ik hou steeds meer maand over aan het eind van mijn pensioen. Herkennen jullie dat ook ???
  Rutte het is de hoogste tijd, om op te pleuren !!!

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Ondanks alle goed bedoelde kritische schrijverij, zijn wij overgeleverd aan de politiek/pers en zoals ik van geboorte en jeugd heb meegemaakt in De Baarsjes, jaren 50. Van mijn ouders al lang geleden afscheid genomen, waarna de buurt volgde.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Mercatorplein, De Clerqstraat, Jan Evertsenstraat en omgeving: meerderheid buitenlands waarvan meerendeel moslims. Nederlandse winkels verdwijnen gestaag en er komen islamitische winkels voor in de plaats. Mijn vaste sigarenboer(in) stopt er 1 mei mee. Nederlandse slagerijen en bakkerijen zijn er nog wel, maar moet je met een vergrootglas zoeken. de rest is eettenten, islamitische slager/bakker/groentewinkelcombinaties, belwinkels (veelal Pakistaanse witwasondernemingen), islamitische kleermakers, kappers, kledingwinkels met Arabische kleding en schoenen, leerwinkels (Nooit iets kopen. Slechte kwaliteit!), Arabische en Turkse juweliers en snuisterijenzaken, winkels met glitterapparaten met lichtjes en knopjes (zijn ze gek op) en verder een paar Aziatische winkels met goedkope huishoudspullen, veelal minderwaardige troep. Ook de drogisterijen en apotheken worden door islamieten bemand. En verder de tientallen Marokkaanse duistere koffieshopjes en de zurige lucht die altijd in en om de Dirk vd Broek op het Mercatorplein hangt en de vele rondhangende vage figuren. Ik weet niet hoe lang je al weg bent, Aegolius, maar ik denk dat je in shock raakt als je komt kijken.

   Geliked door 1 persoon

 14. aadzandvlietaadzandvliet zegt:

  Ik werd als ondernemer in Groningen openlijk bedreigt (schietbewegingen en zo), omdat ik zo’n beetje als enigste mijn bek opentrok in vergaderingen (gemeente/politie/ondernemers/bewoners) tegen de criminele drugshandel in de straat. Het is altijd weer hetzelfde publiek (allochtoon) die er een rotzooi van heeft gemaakt en de autochtone ondernemer verjaagd. De rode (pvda) gemeente Groningen had meer oog en liefde voor dit tuig, dan voor de hardwerkende boerenlul, zoals ik. De linkse kerk heeft zo ontzettend veel kapot gemaakt in Nederland en gaat er gewoon mee door. Ik ben met mijn juwelierszaak gestopt, had er geen zin meer in. Zij mogen jou bedreigen en vernielen, maar als jij maar 1 klein foutje maakt, staat de politie met een grote hond voor je deur. Ik kan u vele voorbeelden geven hoe oikofobisch de overheid is geworden, die wij nota bene betalen, die voor ons zou moeten werken! De omgedraaide wereld is het geworden, Nederland is van Den Haag geworden en wij zijn nu even belangrijk voor ze, want verkiezingen. Daarna schijten ze met hun schijnheilige smoelen gewoon in je gezicht. God heb meelij met de armen van geest in Den Haag, want zij weten niet wat ze doen.

  Like

 15. RENSKE zegt:

  Ik word misselijk. Misselijk door het idee dat het grootste gedeelte van de bevolking een plaat voor de kop heeft. Met dezelfde naiviteit, die ik zelf jarenlang heb gehad..
  Heb zelf een onvrij en zeer zwaar met geweld en manipulatie huwelijk gehad. Mezelf er helemaal weer bovenop gewerkt en zie nu hetzelfde gebeuren op macro niveau.Met gebruik van dezelfde middelen, die mijn ex ook gebruikte. Daarom doorzie ik de manier waarop de extreme islam hier voet aan de grond kan krijgen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s