Onvriendelijk gebaar: Europees Parlement wil visumvrijheid voor Amerikanen opschorten

screenshot_103

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU blijft in de betrekkingen met de VS onder president Donald Trump inzetten op confrontatie. Nu heeft het Europees Parlement op zijn jongste plenaire vergadering in Brussel een tijdelijke visumplicht voor Amerikaanse burgers geëist. De maatregel dient als “koekje van eigen deeg” te worden beschouwd dat de VS van hun kant zulke documenten van burgers uit de EU-landen Polen, Roemenië, Bulgarije, Kroatië en Cyprus verlangen – en dat al sinds jaren.

duits-zuerst

EU-politici hebben zich nooit gestoord aan deze regeling. Nu pas, zo lijkt het, is Donald Trump ook hier schuldig aan, zodat het Europees Parlement zich genoodzaakt ziet om te handelen. In een resolutie eiste een meerderheid van de Europarlementariërs nu van de Europese Commissie om er binnen twee maanden voor te zorgen dat óf de visumbeperkingen voor de Europese burgers worden opgeheven óf aan Amerikaanse burgers ook een visumplicht op te leggen. De commissie zou er juridisch toe verplicht zijn stappen te nemen voor de tijdelijke schorsing van de visumvrijheid wanneer een derde land deze van zijn kant niet aan alle EU-landen zou toestaan, motiveren de Europarlementariërs hun initiatief.

Waarnemers geven het als onvriendelijk gebaar tegenover Washington bedoelde initiatief niet veel kans. Want alle EU-lidstaten zouden het eens moeten zijn met een schorsing van de visumvrijheid voor Amerikaanse burgers, wat niet echt waarschijnlijk is. Vorig jaar al werd er gesproken over een eenjarige visumplicht voor Amerikaanse burgers. Deze kwam echter eveneens niet tot stand.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Donald Trump, Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Onvriendelijk gebaar: Europees Parlement wil visumvrijheid voor Amerikanen opschorten

 1. Marlies zegt:

  Het Europees Parlement: een goudverdienende groep héél kleine mensjes, zowel moreel als intellectueel. En dát moet ons vertegenwoordigen? Schandelijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gillis zegt:

  Het laffe Europese parlement ten top.
  Het kan voor míj niet gauw genoeg ten val worden gebracht!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Eduard uit Breda zegt:

  Lees ik dat goed! Er bestaat al een visum plicht voor sommige Europese landen ingesteld door Mohamed Obama maar die was van links weet je wel
  Het Europese parlement heeft dus zitten slapen of waren ze te veel afwezig
  Dit is dus typisch links tegen rechts heeft niets te maken met visum plicht
  De zelfde houding zie ik bij het niet terug sturen van afgewezen gelukszoekers
  Werken voor hun veel te duur betaalde baan ho maar
  Nexit op 16 maart 2017 opstarten
  Weg uit de veel te duren slangenkuil

  Geliked door 1 persoon

 4. Flo zegt:

  Het om zeep helpen van de inkomsten in Europa gaat dat stelletje kleuters in Brussel goed af ,

  Geliked door 1 persoon

 5. paulzwueste zegt:

  Ze weten dus dat het nooit door zal gaan. Maar het gaat ze om het gebaar.

  Gaat het om het gebaar ? Welnu.
  Ik denk dat Trump de middelvinger van zijn rechterhand op zou steken…

  ALS hij die EU al van enig belang zou achten…!

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabeltant zegt:

  Europa is ten dode opgeschreven als Amerika de EU laat vallen.
  Erdogan staat te trappelen om de EU binnen te vallen en anders Rusland wel.
  Denken die megalomanen in de EU nou werkelijk dat Europa zich kan meten met de rest van de wereld? Dat ze grootmachten met échte leiders de maat kunnen nemen?
  Ze worden binnen dagen door de Turken of de Russen onder de voet gelopen.
  Wat denken ze nou?

  Dat de rest van de wereld zal buigen omdat ze iedereen die zich zielig voor doet binnen laten?
  Het beste heffen we deze nep- democratie meteen op.
  Wij kunnen onze landen toch niet laten besturen door een stel realiteitsloze christenen en socialisten die ver over de houdbaarheidsdatum zijn?

  Europa heeft haar langste tijd gehad, dit klinkt gewoon niet meer geloofwaardig.
  De EU is niet eens meer aan tandeloze tijger, het beest is ook nog eens dood en doodziek!

  Like

 7. De Europese Unie is tegen Israël, Amerika, Rusland en tegen hun eigen rechtsdenkenden. Ze zijn wel 200% voor die enge pedofiel uit de zevende eeuw die iedereen die het niet met hem eens was liet afslachten en voor zijn geflipte aanhangers??? Hoe lang duurt het nog voordat het schip strandt?

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Amerikanen geen visum vrijheid, Okraïners en Turken wel visum vrijheid en de visum vrijheid voor het hele Midden Oosten en Afrika is in de maak. Logisch toch!.

  Geliked door 2 people

 9. Petra DeBoer zegt:

  Het is een advies en niet bindend voor de lidstaten.

  Like

 10. Yvonne zegt:

  Ik moest als Nederlandse ook een visum aanvragen toen ik familie wilde bezoeken in NY. Dus het bovenstaande verhaal klopt niet

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Ja dat klopt is altijd het geval geweest. We hadden vroeger kennissen die naar de states geëmigreerd waren. Bij bezoek kreeg je dan een visum voor een half jaar. Ook moest de kennis borg voor je staan en moest je opgeven hoeveel financieën je had te verteren. Ook moest je opgeven of je bij de kennis deed overnachten of in een hotel. Waar ik over spreek zijn de jaren vijftig/zestig van de vorige eeuw.

   Like

  • mahoog zegt:

   Visum voor USA altijd al nodig geweest…en terecht.Als aflossend Merchant marine engineer meerdere malen naar de States gevlogen.En eenmaal via Miami naar Aruba.Moest in Miami wachten tot de volgende ochtend ,en werd voor de zekerheid opgesloten in een gebouw bij de airport bewaakt door vriendelijke cubanen,dat weer wel.Wat daar allemaal gevangen zat geloof je nietToen nog veelal mannen en vrouwen met vervalste paspoorten uit Honduras,El Salvador e.a midden amerikaanse landen.sMorgens terug naar de vertrekhal en daar onder bewaking van een lieve agente de plane naar Caracas afgewacht(overstappen op kleintje naar Aruba)Deze dame vertelde me wat voor toestanden ze meemaakte van desperate personen die letterlijk in het vliegtuig gesleept moesten worden.Dit was rond1986.En nu veel ernstiger vanwege moslims.

   Like

 11. rony stokart zegt:

  Als de USA een visum van ons verlangt is het logisch dat het omgekeerde ook gebeurt. Alleen had dit al veel langer moeten gebeuren. Vergeet niet dat de tijd dat de USA een bondgenoot was al lang achter ons ligt.

  Like

 12. IkBenHet zegt:

  Kan het hier best wel mee eens zijn.
  Ben altijd al van mening geweest, dat wij aan Amerikanen dezelfde eisen zouden moeten stellen alsdat zij aan ons menen te mogen stellen.
  Laat zij hun geplande reizen naar de EUSSR ook maar tijdig aanmelden en met creditcard betalen. Pas als alles in orde wordt bevonden mogen zij hierheen komen.
  Los van welke president daar de boel bestiert; Wie denken de Yankee Doodles nu eigenlijk dat zij zijn!!? Hoog tijd om hun te dominante wereld rol een beetje te down graden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s