Oostenrijk: Slechts 25% van de immigranten heeft recht op asiel

screenshot_104

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens mediaberichten zijn er op dit moment ongeveer 80.000 immigranten via de Balkan-route op weg richting Oostenrijk. Je kunt je afvragen waarom niemand hen ertoe beweegt om te keren. Als je Syriërs niet meerekent in de statistiek, heeft 75% van de “asielzoekers” geen recht op asiel. Desondanks veroorzaken zijn hoge kosten in het sociale stelsel. In het jaar 2016 werden er 45.357 asielprocedures rechtsgeldig in eerste en tweede instantie afgesloten.

Asiel voor Syriërs

Voor 21.628 gevallen was er uiteindelijk een positieve asielbeslissing – dat komt overeen met 48% van de behandelde aanvragen. Het resultaat verandert dramatisch wanneer geen rekening wordt gehouden met de aanvragen van Syriërs.

Volgens een door het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken gepubliceerde asielstatistiek heeft het ministerie in 2016 namelijk ongeveer 16.000 asielaanvragen van Syriërs verwerkt en afgesloten. Op grond van de actuele situatie in Syrië werd in 95% van de aanvragen positief beslist en kregen mensen met een Syrisch paspoort asiel in Oostenrijk.

Geen Syriërs onder de huidige “vluchtelingen”?

Volgens berichten in de media zijn er op dit moment weer 80.000 mensen via de Balkan-route op weg richting Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Wat echter blijkt, zullen deze mensen slechts in heel weinig gevallen recht hebben op asiel.

Want de situatie in hun thuisland is voor de Syriërs de afgelopen maanden sterk verbeterd. Sinds het begin van de militaire operatie van Turkije in Syrië zijn er volgens informatie van de Turkse regering bijna 50.000 Syrische vluchtelingen vanuit Turkije naar hun land teruggekeerd. Tegelijkertijd wil de Turkse regering veel Syriërs als arbeidskrachten in Turkije integreren en bouwde steden voor Syrische vluchtelingen. Bovendien heeft de EU een vluchtelingenakkoord met Turkije gesloten, dat de immigratie naar West-Europa moet indammen.

Slechts een fractie heeft recht op asiel

Behalve vluchtelingen uit Syrië hebben ook immigranten uit Afghanistan, Iran en Irak asielaanvragen in Oostenrijk ingediend. Deze landen bevinden zich in de top-15 van landen wier staatsburgers hun geluk in Oostenrijk proberen. Hoewel de situatie in dit land ook niet rooskleurig is, werd bijna een derde deel van de aanvragen ingewilligd. Over aanvragen uit Kosovo, Gambia en Nigeria wordt überhaupt maar meer in ongeveer 2% van de gevallen positief beslist.

Als je asielaanvragen van de Syriërs waarover positief beslist werd uit de statistiek haalt, dan ontstaat er een interessant beeld van de vluchtelingenstatistiek: dan heeft niet meer 48% van de immigranten recht op asiel, maar slechts nog ongeveer 25%. Deze statistiek geeft de nodige informatie. Hoewel er in de landen van herkomst, gemeten naar de levensstandaard in West-Europa, nog het nodige is in te halen, vormt dat noch een asielreden noch internationaal recht.

Enorme kosten bij aankomst

De vraag dringt zich dus op uit welke landen de huidige “vluchtelingen” afkomstig zijn, wat zij verwachten van hun reis naar West-Europa en waarom niemand hen van deze reis afhoudt. In ieder geval worden asielzoekers vanaf het moment van toelating van hun asielaanvraag in de basisverzorging van een Oostenrijkse deelstaat opgenomen. Deze basisverzorging eindigt in de regel pas wanneer de procedure in Oostenrijk rechtsgeldig is afgesloten. Dat betekent enorme kosten voor de belastingbetalers voor mensen die geen recht hebben op asiel.

Bron:
http://info-direkt.eu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Oostenrijk, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oostenrijk: Slechts 25% van de immigranten heeft recht op asiel

 1. Sabeltant zegt:

  Nou, ik kan de Oostenrijkers een ding beloven.
  Die 75% gaat gewoon never nooit meer weg.
  Die gaat net als de Roemeense zwervers en bedelaars voor winkels zitten of verdwijnen in de illegaliteit waarna ze hun armetierige leventje vullen met het beroven van toeristen en Oostenrijkers.

  Degenen die weg gaan vragen in een ander land weer asiel aan.

  Er is maar een oplossing voor illegalen.

  Opsluiten en met het handje hekken laten plaatsen om de rest van deze opvreters tegen te houden,

  Illegalen… we lossen het samen op!

  Like

 2. Pietersen zegt:

  Dat is al een leugen. Bijna 100% heeft geen recht op asiel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is gewoon een spelletje geworden, om ons lekker bezig te houden. Maar wat ons alleen maar een hoop geld kost, wat beter gebruikt kan worden voor dingen die noodzakelijker zijn zoals de armoede in ons land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s