Syrië: Rusland wijst nieuwe sancties tegen Assad af

screenshot_98

De Syrische president Assad en de Russische president Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin heeft zich korte tijd voor de stemming in de VN-veiligheidsraad tegen nog meer strafmaatregelen tegen Syrië uitgesproken. Deze zouden er veelmeer aan bijdragen “vertrouwen de beschadigen of te ondermijnen”, zei Poetin in Bisjkek, de hoofdstad van de Kirgizische Republiek.

duits-zuerst

Poetin maakte met zijn standpunt duidelijk dat en waarom zijn land het door de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië ingebrachte resolutieontwerp in de VN-veiligheidsraad afwijst. Dit voorziet in strafmaatregelen tegen elf Syriërs en tien Syrische instellingen vanwege de vermeende inzet van gifgas. Rusland beschikt over een vetorecht in de VN-veiligheidsraad en zodoende over de mogelijkheid de sancties te stoppen.

In Bisjkek betreurde Poetin dat de huidige VN-Syrië-onderhandelingen in Genève tussen de regering van president Bashar al-Assad en diens gewapende vijanden “niet zo vlekkeloos opschieten als verwacht”. De Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, Gennadi Gatilov, zei in Genève bovendien dat, behalve de drie thema´s regeringsleiding, grondwet en verkiezingen, ook per se het thema “terrorisme” op de agenda zou horen.

Onder waarnemers is het een openbaar geheim dat een groot deel van de bewapende “oppositie” in Syrië in ieder geval tot enkele maanden geleden vooral door Arabische landen, maar ook uit de VS en Groot-Brittannië ondersteund en gefinancierd werd. In hoeverre daar iets aan verandert door de regeringswisseling in de VS, moet worden afgewacht.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Poetin, Rusland, Syrië, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

5 reacties op Syrië: Rusland wijst nieuwe sancties tegen Assad af

 1. r en s zegt:

  vreemd die 2 foto’s , beetje hersenloos gedaan, net of Assad met kop en schouders boven Puttin uitsteekt.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Poetin is de kleine broer van Assad. Niemand geloofde dat.
   Dat wordt nu eindelijk duidelijk bewezen met deze foto.

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Volgens mij is die foto in een trappenhuis genomen. Poetin staat dan twee treetjes lager dan Assad. Net een huwelijks foto. Poetin is in zekere zin dan ook met Assad getrouwd. Mijn zegen krijgen ze.

    Like

 2. Poetin is vrij klein, maar wel een echte man en sportbeoefenaar. Ik denk dat het beter is om geen sancties meer op te leggen aan Syrië.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Rusland: toestellen van VS doelwit na aanval op Syrisch vliegtuig

  Rusland beschouwt met ingang van vandaag alle vliegtuigen van de Amerikanen en hun bondgenoten die vliegen boven Syrisch grondgebied dat in handen is van de regering, als doelwit. Het Russische ministerie van Defensie heeft dit verklaard nadat Amerikaanse piloten gisteren een Syrisch gevechtsvliegtuig uit de lucht hadden geschoten.

  http://nos.nl/artikel/2178966-rusland-toestellen-van-vs-doelwit-na-aanval-op-syrisch-vliegtuig.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s