Griekenland wil opnieuw met geldgevers onderhandelen

screenshot_133

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In de ruzie om bezuinigingen en schulden eist Athene het tegemoetkomen van de schuldeisers. De eisen zijn voor het land niet draagbaar.

contra-magazine

De eisen van de geldgevers aan Griekenland zijn gewoon niet draagbaar. Dat is vermoedelijk wel bekend in Berlijn, Frankfurt en Brussel, maar om binnenlandse politieke redenen zet men tactisch in op een harde hand tegenover Athene. Per slot van rekening kun je zo scoren bij de kiezers, ook als je daardoor alles op de langere termijn alleen maar erger maakt. Nu eiste de chef van de Griekse Centrale Bank, Yannis Stournaras, een herformulering van de begrotingsdoelen.

Zoals Stournaras zei tijdens een economische conferentie in Delphi zou vanaf 2021 niet meer een begrotingsoverschot zonder rentebetalingen van 3,5% van het bnp moeten gelden, maar eentje van 2%. Terwijl in de EU vermoedelijk geen enkel ander land ondanks betere economische omstandigheden duurzaam lukt. Per slot van rekening worden op die manier enorme bedragen uit de economische kringloop gehaald, die daarna wegstromen in plaats van opnieuw in de economie terug te stromen.

Yannis Dragasakis, de viceminister-president van Griekenland, hoopt bovendien dat men dit jaar al een eerste stap terug naar de kapitaalmarkt zou kunnen nemen. “We streven eerst naar een voorlopige terugkeer op de kapitaalmarkt. Die zou dit jaar nog kunnen plaatsvinden, wanneer de tweede controle snel afgesloten is en Griekenland weer is opgenomen in het programma van de koop van leningen van de ECB”, zei hij tegen “Spiegel Online”. Wat betreft een deelname van het IMF aan het lopende reddingspakket, zou dit eerder voor extra problemen zorgen. “Of het IMF erbij blijft of niet is van ondergeschikt belang”, zei hij verder.

Maar op de kapitaalmarkten zou Griekenland duidelijk hogere rentes moeten betalen dan op dit moment bij de institutionele schuldeisers het geval is. De Grieken zouden dan opnieuw met buitensporige rentepercentages geconfronteerd worden, wat de financiële situatie van het land alleen nog verder verslechtert. Maar zo ver denkt men in Griekse regeringskringen blijkbaar niet.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Griekenland, Hypocrisie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Griekenland wil opnieuw met geldgevers onderhandelen

 1. Eva110 zegt:

  De uiteindelijke slachtoffers van dit hele gebeuren zijn de normale hardwerkende Grieken die hun hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.
  Daarnaast worden zij verblijd met een invasie van moslim gelukszoekers die zo ongeveer alles afbreken wat ze tegenkomen.
  Ik heb medelijden met deze mensen die nergens om gevraagd hebben maar wel met de lasten opgezadeld worden.
  Met dank aan de EU.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Niet alleen de grieken maar heel Europa Eva.
   Als het ponzisysteem in elkaar stort, en dat gaat gebeuren, dan is buiten de landenschulden,
   de schuld van de ECB grofweg 3000 miljard en de schuld van Target 2 ongeveer 1000 miljard die nooit meer gaan binnenkomen.
   Voor de 3000 miljard van de ECB is Nederland nu nog maar voor 5.7 % ( dus ongeveer 170 miljard) verantwoordelijk.
   Als echter andere landen in gebreke blijven wordt de verantwoordelijkheid van Nederland proportioneel groter.
   Dat het lijkt alsof de economie aantrekt is vooral te danken aan de 90 mikjard die de ECB maandlijks in de EU stopt.
   Gedrukt geld zonder enige tegenwaarde.
   We zullen gaan zien waar het schip strandt.

   Like

 2. Mary zegt:

  De eeuwige bodemloze put, en de Nederlandse bevolking maar bezuinigen op alles wat we ooit eens opgebouwd hadden, wat een rampenclub die EU nog nooit heeft het iets toegevoegd aan Nederland alleen leeggemolken met goedkeuring van Rutte en Co en zonder enige keuze of goedkeuring van de Nederlandse betaler, wel overgoten door bakken leugens (het wordt allemaal terugbetaald) Pinokkio en zijn EU maatjes.

  Like

 3. Loebas zegt:

  Griekenland.. Een mooi land wat uitgeperst is door het EU gajes in Brussel,samen met hun zakenvrindjes uit het bedrijfsleven.

  Like

 4. Jean zegt:

  Dat ze in Griekenland er maar snel werk maken dat IEDREEN maar dan ook IEDEREEN zijn belastingen betaald a rato inkomen dan zijn de Griekse problemen snel verleden tijd.
  Nu die EU bende oppakken en opsluiten en ieder land wordt in Europa terug een onafhankelijke “republiek” wat wil zeggen “ook die monarchiën opdoeken” want de toegevoegde waarde van die middeleeuwse folklore is nul komma nul maar kosten de bevolking bakken geld.
  Democratie w.z. dat de macht bij de bevolking ligt en de politiekers uitvoeren wat hun opgdragen wordt door de bevolking en niet andersom. In een Democratie is een monarchie misplaatst.

  Like

 5. Claudia M. zegt:

  De puinhopen waar de EU ons in gemanoeuvreerd heeft zijn waarlijk ongekend.

  Like

 6. Harry zegt:

  Schreef het al eens eerder , onderhandelen met de Grieken , is net zoiets als onderhandelen met een junk .
  Iedere keer komen ze weer , : “geef me nog wat geld , nog één keer en dan ga ik stoppen met drugs” .
  Dat gebeurt dus nooit .
  En wij ( nou ja, die imbecielen in Brussel ) trappen er steeds weer in .
  Voor de bühne wordt er dan nog wat gesteggeld en stoere taal uitgekraamd , maar uiteindelijk krijgen ze toch altijd hun zin .

  Laat Griekenland verrekken !
  Ze lossen hun eigen shit maar op , honderden jaren van corruptie en vriendjespolitiek kun je zo maar niet weg wassen .
  Maar waarom zouden wij daarvoor moeten betalen ???

  Waarom houdt die corrupte EU er vrienden op na die nog corrupter zijn als zij zelf ?
  Stoppen met die handel !

  Als wij de boel zouden flessen , dan heb je de recherche , de fiod , de aivd en het hele linkse koor aan politici op je stoep .
  Waarom moeten wij , als we netjes en eerlijk zaken doen dan bloeden voor een enorme zwerm oplichters ?
  Om die verdomde EU te pleasen ? Of die onhebbelijke Grieken ?
  Laat al die oplichters verrekken !!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Juncker, Merkel en Verhofstadt vliegen over België in een privé jet.
  Juncker wendt zich tot Merkel en zegt:
  “Weet je dat ik een biljet van 500 euro door het venster zou kunnen werpen en iemand gelukkig maken”.
  Merkel repliceert: ” Das goed, maar ik zou 10 biljetten van 50 euro door het venster werpen en 10 personen gelukkig maken”.
  Om niet onder te doen zei Verhofstadt : “Ik zou 100 biljetten van 5 euro door het venster werpen en 100 mensen gelukkig” maken.
  De piloot zucht en zegt tegen zijn copiloot:
  “Maar hoor die arrogante bende eens bezig.
  Zij realiseren zich niet dat wij die drie klootzakken uit het vliegtuig kunnen gooien en miljoenen mensen gelukkig maken!

  Like

 8. Erik zegt:

  De geld junkies van de EUSSR zuigen elk land leeg tot alles hen is, gaan we nog vechten voor de belangen van elk land als soevereine staat die trots hun hoofd ten hemel hefen en zegen wij zijn.
  Deze diversiteit maak mij en alle Europeanen gellukig, ieder zijn deel en ieder zijn land trots als een paauw geven we elkaar de hand zonder te stelen van elkaar is het echte Europa klaar.
  Geef de Heleners hun land terug zonder EUSSR, het is het mooiste land van Europa.
  Het geld dat ons toch al is afgepakt laat het maar, we beginnen overnieuw zonder dictatuur van de EUSSR gaan we samen een gouden tijd tegemoet.

  Like

 9. Ze moeten daar met hulp van de Grieken een kunstmatig nieuw Eiland uit de zee blazen en daar al die zogenaamde asielzoekers heen brengen geef ze matriaal en hulp om daar een nieuw leven op te bouwen of annexeer een stuk van het herovert gebied en zet daar wat op poten. Dan snijd het mes aan 2 kanten. Nu is het aan al die gasten en ook aan Griekenland een bodemloze put

  Like

 10. Taljaard zegt:

  Heren (en dames).
  Laten wij het glas heffen op de spoedige val van de euro en de EU.

  Like

 11. De tijd gaat dringen, de meeste Nederlanders zijn hier tegen. Griekenland is niet meer te redden, dit worst nooit meer terug betaald. Wij hebben hier mensen in armoede en dat vind ik veel belangrijker dan die Griekse banken spekken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s