Oostenrijk: Geloofsgemeenschap geeft opdracht aan vrouwelijke moslims om hoofddoek te dragen

screenshot_132

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Beslissing van de raad van advies – geldt ook voor meisjes – minister Kurz verontwaardigd, eist verklaring van de IGGiÖ.

Als het tegen het geplande hoofddoekverbod voor politieagentes en vrouwelijke rechters gaat, argumenteert de Oostenrijkse islamitische geloofsgemeenschap (IGGiÖ) met het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen. Maar in dezelfde ademtocht geeft de IGGiÖ zelfs opdracht aan islamitische vrouwen om een hoofddoek te dragen.

politikstube

Moefti Mustafa Mullaoglu in een “besluit” van de raad van advies van midden februari: “Voor moslims van beide sekses bestaan er religieuze kledingvoorschriften. Voor vrouwelijke moslims vanaf de puberteit is in het openbaar de bedekking van het lichaam, met uitzondering van het gezicht, de handen en volgens veel rechtsgeleerden de voeten, een religieus gebod (“fard”) en daarmee deel van de geloofspraktijk.” Zelfs voor meisjes vanaf de eerste menstruatie is de hoofddoek dus plicht. “Het zit in de pedagogische verantwoordelijkheid van de opvoeders om hun kinderen al voor hun religieuze verantwoordelijkheid (“taklif”), die begint met de puberteit, al dichterbij de islamitische geloofspraktijk te brengen”, wordt er gezegd.

Weliswaar “bepleit en onderstreept de raad van advies de persoonlijke vrijheid van de individuele vrouw om in haar religiepraktijk ook hiervan afwijkende opvattingen te kiezen”. Dat geldt echter ook voor het geval dat vrouwen zich volledig willen versluieren, dus nikab of boerka willen dragen. Precies dat dient immers vanaf 1 juli verboden te worden. Het voormalige bondsraadslid van de Groenen, Efgani Dönmez, ziet “de politieke islam in de IGGiÖ in opmars”: “Deze opvattingen worden door niets theologisch bewezen. Het gaat er alleen maar om de vrouwen uit het openbaar te laten verdwijnen.”

Minister van Integratie, Sebastin Kurz, is gealarmeerd: “Ik meng me weliswaar niet in de interne aangelegenheden van een religiegemeenschap, maar als minister van Integratie moet ik duidelijk zeggen wat wij als juist beschouwen en wat als fout: een verplichting om een hoofddoek te dragen wijzen wij in ieder geval duidelijk af!” En verder: “Ik roep de IGGiÖ ertoe op om openlijk te zeggen hoe zij tegenover de aanbeveling op haar website staat en of ze daarbij blijft.”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oostenrijk: Geloofsgemeenschap geeft opdracht aan vrouwelijke moslims om hoofddoek te dragen

 1. N.E. Derlander zegt:

  Jesse Klaver alias Yasser Feras (Marokkaanse roots) vindt dat iedereen zich maar een beetje moet aanpassen. Dat zijn deze Oostenrijkse islamieten echt niet van plan.

  Like

 2. Golden Girl zegt:

  wat volgt? verplichte hoofddoeken voor Oostenrijkse vrouwen?
  dat komt onze landen binnen en zij gaan hun regels bepalen, ik zie het in de toekomst echt gebeuren dat wij er ook zo bij lopen

  Like

  • Dacht je dat nu werkelijk Golden Girl, vergeet het maar, Ik ga nog liever dood dan dat ik mij aan een moslim aanpas mooi niet dus.

   Like

   • Golden Girl zegt:

    mevrouw van Cranenbroek dat riepen ze heel lang geleden ook wat nu Iran is en die idioot Khomeini aan de macht kwam, de vrouwen gingen de straat op om er tegen te protesteren, nou dat heeft geholpen hoor, dus niet.
    Ik zou het ook niet doen maar er worden van buiten af ons elke keer meer regels opgedrongen.

    Like

 3. Mary zegt:

  Haha wie gelooft er de leugens van de Islam “het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen”, lees de koran en je weet dat vrouwen geen enkel recht hebben, achterlijke barbaren.

  Liked by 1 persoon

 4. Jean zegt:

  Gewoon die vodden van het hoofd trekken en ze duidelijk maken dat hier in onze landen “onze seculiere wetten en regels aan de orde zijn en nooit of te nimmer islamitische barbaarse regels”.
  Stem enkel voor de PVV en alles komt goed op zijn pootjes, terug welvaart, veiligheid en leefbaarheid.

  Liked by 1 persoon

 5. Pietersen zegt:

  Gaan steeds een stapje verder om hun fascistoide islam standpunten naar buiten te brengen. Niet alleen in Oostenrijk maar over de hele wereld.

  Zolang regeringen hen niet stoppen gaan ze door, totdat men die landen murw heeft gechicaneerd en die uiteindelijk toegeven.
  Meestal door hen goed-gezinde partijen die door de jaren heen naar boven komen (GroenLinks, D66, PvdA). Als zulke linkse nieuwe partijen alleen in de regering komen, krijgt de islam zijn zin, en dat weten degenen die met de islamisering bezig zijn.

  Wat dat betreft heeft de islam een engelengeduld. Men blijft jaren lang masseren, uitdagen, proefballonnetjes oplaten etc. etc. Daar zit dus een organisatie achter die duidelijk als doel heeft : De islamisering van de hele wereld.

  Like

 6. Hendrik zegt:

  Als je islamitisch gekleed wil gaan dan verhuis je maar naar de zandbak in arabie.

  Like

 7. Erik zegt:

  Is hier een feminist die in opstand komt of…………

  Like

 8. Cynisch mensch zegt:

  Ik vind hoofddoekjes niet mooi. Vrouwen met hoofddoekjes zijn voor mij vreemde wezens. Het geeft toch een afstand. Blijkbaar is dat de bedoeling die afstand.

  Like

 9. Sandjay zegt:

  De moslim is erop uit om de wereld te domineren desnoods door geweld. In hun boek staat zij de absolute waarheid in pacht hebben, de rest is haram…..en je weet dan wat je te wachten staat. Er bestaat geen gematigdheid in de islam.
  De dingen gebeuren subtiel. Er is ook financiele injectie door rijke sultans.
  Ze zullen en mogen liegen om hun bestwill….dat mag van hun god.
  De regeringen moeten kun gebedshuizen fors reduceren, boerka’s verbieden, imams eruit zetten, eigen imama opleiden en controleren.
  Moslims mogen hun heilige boek gaan herschrijven naar de geest vd tijd.

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Staat en religie zijn twee gescheiden dingen. Als je in een land woont geldt de wet van dat land voor iedereen die er woont en verblijft. Religie staat niet boven de wetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s