VIDEO: RT-verslaggeefster Lizzie Phelan zendt wereldwijd eerste reportage uit bevrijde Palmyra uit

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat het Syrische leger de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) uit de Syrische oasestad Palmyra had verdreven, mocht een camerateam van de Russische zender RT in de wereldberoemde citadel filmen. In de video is voor de eerste keer te zien hoe de UNESCO-werelderfgoed stad er na de aftocht van de terroristen uitziet.

nieuws-spoetnik

“We bevinden ons op de top van een heuvel. Je kunt goed zien waar nu de meest heftige gevechten om de stad gevoerd worden. Aan de linkerkant staat een hotel dat 15 minuten geleden werd ingenomen door de Syrische regeringstroepen”, zegt Lizzie Phelan, een journaliste van RT.

Het zou het team journalisten dankzij de overwinning van het Syrische leger zijn gelukt om de voorste linie te bereiken. “We hebben exclusief toegang tot de beroemde citadel van Palmyra”, zegt de journaliste.

Ook herinnert ze er aan dat de terroristen Palmyra tweemaal onder hun controle hadden gebracht.

De ISIS-terreurmilitie had Palmyra voor het eerst in mei 2015 ingenomen, was echter in maart 2016 door het Syrische leger en de Russische luchtmacht uit de historische stad verdreven. In december lukte het de terroristen echter de Antieke stad te heroveren. Na heftige gevechten moesten de Syrische regeringstroepen zich destijds terugtrekken. Daarvoor waren de inwoners van de stad geëvacueerd.

 

Afgelopen donderdag hadden de Syrische regeringstroepen de terreurmilitie met Russische hulp opnieuw uit Palmyra verdreven.

Bron:
https://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Syrië. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO: RT-verslaggeefster Lizzie Phelan zendt wereldwijd eerste reportage uit bevrijde Palmyra uit

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  In Palmyra worden de islamisten verdreven en in Nederland nemen na 15 maart de islamisten zitting in het parlement. Cynischer kan nauwelijks, Met dank aan de P.v.d.A. die het nodig en belangrijk vond moslims deel te laten zijn van de Nederlandse politiek. Hierbij niet willen weten dat islam de oudste politieke organisatie in de menselijke geschiedenis is. Had allemaal te maken met verbinding en verschilligheid. Maar niet alleen de P.v.d.A. Ook in zogenaamd liberale en christelijke partijen zitten zij die met een tijdmachine uit de 7de eeuw kwamen. Welliswaar in mindere mate, maar toch, ze komen erin en gaan voorlopig niet meer weg.

  Like

 3. Ayaan Hirsi Ali, heeft al gezegd dat partij DENK erg gevaarlijk kan worden voor ons. Bedankt PvdA voor die fijne erfenis van jullie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s