D66 wil meer Super-Jolanda’s

screenshot_159

Jolanda (midden) met directrice Carola Peters (linksvoor), partner Vick (linksachter), moeder Betty, D66-onderwijs-Kamerlid Paul van Meenen en Alexander Pechtold.

D66 trekt in haar plannen € 280 miljoen uit om elke basisschool een conciërge te geven.

Waarom dat belangrijk is, vertelt Jolanda Lengkeek, conciërge op basisschool het Mozaïek in Arnhem. Tijdens het D66-congres werd ze in het zonnetje gezet en vertelde ze hoe belangrijk een conciërge is voor leerlingen én leraren. Jolanda Lengkeek is conciërge op basisschool het Mozaïek in Arnhem. Tijdens het D66-congres werd ze in het zonnetje gezet en vertelde ze hoe belangrijk een conciërge is voor leerlingen én leraren.

de-telegraaf

Jolanda (50) is opgeleid aan de hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ze schildert nog steeds, maar is nu al negen jaar conciërge op de school waar ze ooit freelance kunstdocent was. Onlangs werd Jolanda uitgeroepen tot Conciërge van het Jaar door D66 in Arnhem. Wat maakt haar zo’n superconciërge? „Je moet natuurlijk van kinderen houden, maar handig zijn is net zo belangrijk. Ik doe alle reparaties op school zelf, behalve elektra. Wellicht dat je daarom niet zoveel vrouwelijke conciërges ziet.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", D66, Hypocrisie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op D66 wil meer Super-Jolanda’s

 1. guusvelraeds zegt:

  Ja en, wat is de strekking van het artikel. Ik zie het belang wel in van een conciërge en vooral als het een man is. Er werken nauwelijks nog mannen in het basis onderwijs. Maar wat is de meerwaarde (behoudens reclame voor D66) van dit artikel in een krant die vroeger het rechtse deel van de samenleving van informatie voorzag. Maar dat was vroeger. Dus nog meer vrouwen in het basis onderwijs zie ik niet zitten. Ook niet als conciërge. Jolanda is opgeleid aan de hoge school voor de kunsten in Arnhem. Nou dan heb je wel een opleiding om U tegen te zeggen.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   De kinderen hadden een heel lieve conciërge op de basisschool, hij hielp hen oa ook als er iets kapot was aan hun fiets. Ze hebben nog afscheid van hem genomen toen hij met pensioen ging, maar lang heeft er niet van kunnen genieten want hij overleed helaas niet veel later.

   Like

 2. “moslimjongeren houden niet van vrouwelijke concëirges. Die luisteren alleen naar mannelijke congiërges en die moeten natuurlijk ook moslim zijn.” Hoezo tweedeling in Nederland, wij tegen zij? Dat is vast de ‘schuld’ van Israël en Geert Wilders?

  Geliked door 1 persoon

 3. OphEUffen zegt:

  Meer EU, meer asieleisers en meer ambtenaren. En wie het daarmee oneens is noemen we racist.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fred zegt:

  De hypocrieten van D666 waren er toch zèlf bij toen de banen van die conciërges moesten verdwijnen?
  En dan nu opeens weer die verdwenen baantjes scheppen.
  Voor niets wetende en niets kunnende allochtonen zeker.
  De linkse “goedmensch” is tot alles in staat.

  Like

 5. Mary zegt:

  Eh D66 wil meer super Jolanda’s??? nu niet bepaald het onderwerp wat de kiezer bezig houd ach ja als je het over niks meer kan hebben zonder jezelf in de vingers te snijden dan maar zoiets, weet de kiezer ook wat hij aan Pechtold heeft, niks dus.

  Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   Alexander Pechtold, ik lach me kriek. Een conciërge op de lagere school, is dat werkelijk een van de grote problemen van ons land? Heb jij je prioriteiten wel op orde? Ik dacht, dat de burgers van Nederland wel met andere problemen hebben te kampen. Wat laat je toch weer zien, dat je ver van de maatschappij af staat. En dat nog wel voor iemand, die zichzelf een “democraat” noemt. Foei, foei, foei !!!

   Like

 6. oeps48 zegt:

  Wil die Alexander Pechtold bijbaantjes creëren voor vrouw Pechtold en haar familie?
  Wie gaat dat allemaal betalen ?????
  Hé Alexander, ik heb nog wat achterstand in mijn A.O.W.
  Ik zat vroeger met 42 kinderen in de klas en dat ging heel goed zonder conciërge.

  Like

 7. oeps48 zegt:

  Alexander Pechtold, ik lach me kriek. Een conciërge op de lagere school, is dat werkelijk een van de grote problemen van ons land? Heb jij je prioriteiten wel op orde? Ik dacht, dat de burgers van Nederland wel met andere problemen hebben te kampen. Wat laat je toch weer zien, dat je ver van de maatschappij af staat. En dat nog wel voor iemand, die zichzelf een “democraat” noemt. Foei, foei, foei !!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, natú’rlijk heeft-ie z’n prioriteiten níet op orde: Dat weet je nu eenmaal van D66’ers: Dichten zichzelf ruimdenkendheid en wereldsheid toe en kijken in hun verbeelding over de reële problematiek heen. Daarom zijn ze ook zo voor de EU, de immigratie en de open grenzen.
   Met dat stel snobistische leeghoofden, aangevuld met hun blowende, snuivende maatjes van GroenLinks gaat dit land gegarandeerd nog eens de afgrond tegemoet! Gelooft U me, die twee zijn de ergste!

   Geliked door 1 persoon

 8. ruud zegt:

  wat is dat voor onozele reactie pechteltje wil jij wat zeggen de met je partijtje eens is het afgelopen met je partij d66 wat je fout doet met je die pil inbrengen dat je niet over je eigen lichaam kunt beslisen heb jij die pil hier in gebracht foei foei en dan zo praten over conciërge. gewoon over heen praten hoop echt dat jij geen stem krijg dan is het ook voor jou afgelopen met je dome godeloze partij van je ik mag en moet jou niet dus krijg jij mij stem niet

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Wat een gel*l, dit soort banen gaan naar allochtonen en steeds vaker naar vrijwilligers. Dankzij NSB66. Iedere euro die NSB66 eist voor het onderwijs, wordt niet gebruikt voor beter onderwijs, maar gebruikt voor graaiende managers en statistieken. Verkiezingstijd.
  Pechtold heeft zich weer verkocht voor een Rutte III en dit geld is de beloning voor hem en voor zijn medeplichtigen.

  Like

 10. Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten verzinnen,

  Like

 11. BertG. zegt:

  En toch is het 1 van mijn leukste baantjes geweest, een half jaar conciërge op een land en tuinbouw school.
  Ik zou het zo weer doen.
  Maar je moet wel overal een beetje verstand van hebben, ook van elektra.
  Soms moet je een halve overhead projectors uit elkaar halen tijdens een les, maar die zullen tegenwoordig niet meer gebruikt worden.
  Ik heb wel eens iets opgelost waar zelfs elektro leraren niet meer uitkwamen, maar nou ben ik toevallig ook elektricien.

  Like

 12. Onze zorg ook voor oudere is nog niet eens goed helemaal geregeld. Of Pechtold denkt erover om de leeftijd nog meer te verlagen voor euthenasie. Ik zou zeggen regel het ene eerst goed voor je aan het tweede begint.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s