EU-landen niet verplicht om humanitair visum af te geven aan vluchtelingen

Screenshot_179

Europese landen zijn niet verplicht een humanitair visum af te geven aan mensen die in hun land een ernstig risico lopen om onmenselijk te worden behandeld of te worden gemarteld. Dat heeft het Europees Hof van Justitie dinsdag bepaald.

De zaak draait om een Syrisch christelijk gezin met drie kinderen dat in oktober vorig jaar om een humanitair visum vroeg bij de Belgische ambassade in Libanon, uit vrees voor vervolging en marteling. Zij wilden vervolgens in België asiel aanvragen. Een gezinslid verklaarde te zijn ontvoerd en gemarteld.

De Belgische Dienst Vreemdelingenzaken weigerde het visum af te geven, met als belangrijk argument dat er geen verplichting is om iedereen die in een rampzalige situatie verkeert toe te laten. Het gezin ging in beroep, waarop de zaak aan het hof in Luxemburg werd voorgelegd.

Lees verder>>>
(h/t Mirjam)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Europa, EUSSR, gezond realisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU-landen niet verplicht om humanitair visum af te geven aan vluchtelingen

 1. IkBenHet zegt:

  Ja hallo zeg… Had je maar booslim moeten zijn!!

  Like

 2. Marlies zegt:

  Och, het zijn maar christenen hè. Ze hebben TE netjes gehandeld. Volgers van andere sprookjesfiguren kunnen zonder papieren wereldwijd terecht.

  Like

  • erik crombez bogaereweg 66 2240 Zandhoven belgië zegt:

   Links en de Vlaamse media zijn al volop aan een tegenoffensief begonnen . links zal nooit aanvaarden dat hun visie op migratie wordt tegengesproken …..zij krijgt hier volop de steun van de media die Francken steeds in een slecht of verdacht daglicht wil stellen

   Liked by 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Ik vond het ook een nadeel dat Christenen hiervan de dupe zijn in het verhaal, maar we mogen van geluk spreken dat het gerechtshof überhaupt tot deze beslissing is gekomen, want nu kan niemand meer zomaar misbruik maken van deze maas in de wet. Deze beslissing is nu jurisprudentie geworden waar geen ander gerechtshof omheen kan. Dit voorkomt nog meer ongewenste volksverhuizing door gelukzoekers die niet voor hulp, maar voor de money komen.

   Like

 3. Karen zegt:

  Ik heb artikel twee keer moeten lezen…….Wat zou er besloten zijn als deze Christenen mohammedanen waren geweest en ze hadden asiel aangevraagd in (voormalig?) Christelijk België? Maar het wordt steeds duidelijker en duidelijker alle mohammedanen van harte welkom, maar Christenen, die kunnen het vergeten die hebben niets te zoeken in Europa.
  En ik denk Christelijke vluchtelingen van harte welkom en mohammedanen, die zoeken als het aan mij ligt maar een veilige plek bij hun broeders in de omringende landen! In Europa niet eentje meer toelaten. Wat zou het hier weer fijn en aangenaam worden als we die mohammedanen, het liefst allemaal, kwijt zouden zijn.

  Liked by 1 persoon

 4. paulzwueste zegt:

  Ja die Francken is uit een geheel ander hout gesneden als onze politici hier…
  Alwéér ’n overwinning voor rechts die de EU op zijn grondvesten zal doen daveren…!

  Liked by 1 persoon

 5. rony stokart zegt:

  Weinig dossierkennis bij de reaguurders…

  Like

  • Ron zegt:

   Onderbouw uw mening eens?
   Ik kan ook zomaar wat roepen. Of het dan ook hout snijdt?

   Liked by 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Het is een Pyrrhus overwinning in mijn ogen. Men kan geen humanitair visum aanvragen bij de ambassades, maar dat zal de Middellandse Zee-armada niet tegenhouden, integendeel. – zij gooien immers hun papieren overboord en nemen het recht in eigen handen – althans onze politici staan dat toe. De christenen zijn de dupe.

   Like

 6. Doornroosje zegt:

  Volgens mij een probeersel van , hoever kunnen we gaan met Europa. Goed dat het niet gelukt is. Het was een vrijbrief voor anderen geweest.

  Like

 7. Jan zegt:

  Laatste redmiddel: per auto 7279 vluchtelingen ophalen

  De 7279 vluchtelingen uit Griekse en Italiaanse opvangkampen, die Nederland volgens Europese afspraken moet opnemen, komen er. Stichting We Gaan Ze Halen is ervan overtuigd dat ze morgen het kort geding gaan winnen dat ze tegen de Nederlandse Staat hebben aangespannen. Drie- tot vierhonderd auto’s staan al klaar om de asielzoekers op te halen.
  ….
  http://www.ad.nl/buitenland/laatste-redmiddel-per-auto-7279-vluchtelingen-ophalen~a2afc31d/

  Like

 8. tippelaar zegt:

  Ik kan mij voorstellen dat Syrische christenen via de ambassade asiel aanvragen. Gaan ze, net als de grote massa, met een vluchtelingenboot, dan worden ze tijdens de overtocht door mede-inzittende moslims overboord gezet, niet alleen mannen maar ook vrouwen kinderen. Hierin zie ik het ware gezicht vabn de islam. Straks zijn wij aan de beurt om (figuurlijk) overboord gezet te worden. Onze roerganger heeft dat nog steeds niet in de gaten. De enige die dat ziet is onze bootsman Geert Wilders, die met een roeptoeter aan zijn mond al jaren schreeuwt “Man over boord”. Helaas is de roerganger doof en blind vandaar dat we doelloos rondjes varen en niet verder komen. Als de boot zo verder vaart dan wordt ook onze bootsman overboord met roeptoeter en al.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s