“Geen geld voor #Fakenews”: Identitairen klimmen op het dak van de ORF

Screenshot_181

(Vertaling: E.J. Bron)

De Identitairen wilden hiermee protesteren tegen “de eenzijdige berichtgeving van de ORF”. De aanleiding zou een juridisch succes tegen de ORF geweest zijn, verklaarden ze op hun Facebook-pagina.

In de late namiddag van maandag klommen meerdere activisten van de Identitaire Beweging Oostenrijk op het dak van de ORP-studio in de deelstaat Stiermarken in Graz. Ze rolden een spandoek uit met de tekst “Geen geld voor #Fakenews”. De Identitairen wilden hiermee protesteren tegen de eenzijdige berichtgeving van de ORF, staat er op hun homepage.

Propagandaplatform voor open grenzen

De eenzijdigheid van de ORF zou juist heel duidelijk bij het thema massa-immigratie tevoorschijn komen, verklaren de Identitairen in hun persuitzending. In plaats van kritische vragen te stellen bij de regeringspolitiek zou de ORF een propagandaplatform voor open grenzen zijn, staat er verder in. Volgens de Identitairen zou het doel van deze propaganda “een bewuste misleiding van de Oostenrijkers over de effecten van de massa-immigratie” geweest zijn.

“Het zijn juist die massamedia zoals de ORF die het hardst tekeergaan tegen Fakenews, maar zelf het meeste Fakenews voortbrengen”, verklaart Luca  Kerbl, de leider van de Identitaire Beweging afdeling Stiermarken. Daarom zou het voor de meeste Oostenrijkers een farce zijn dat ze daarvoor ook nog verplicht moeten betalen, aldus Kerbl afsluitend.

Juridische zege op de ORF

De aanleiding van de actie zou een zege van de Identitairen tegen de ORF geweest zijn. Volgens informatie van de Identitairen stelde de Communicatieautoriteit Austria (KommAustria) onlangs vast dat de ORF in zijn berichtgeving over de demonstratie van de Identitairen in juni afgelopen jaar in Wenen zijn journalistieke zorgvuldigheid- en objectiviteitsplicht geschonden zou hebben. De beslissing van KommAustria zou echter nog niet rechtsgeldig zijn.

Protest tegen andere naam voor Heldenplatz

Gisteravond nog demonstreerden ongeveer 20 activisten van de Identitaire Beweging Wenen op de Heldenplatz tegen de geplande herbenoeming van het plein. De activisten toonden een spandoek met het opschrift “Heldenplatz bleibt” en staken meerdere rookfakkels aan.

Screenshot_182

Bron:
http://info-direkt.eu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, burgermoed, cultuurrelativisme, demoniseren, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, Oostenrijk, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s