‘Stuitend hoe Mark Rutte over mensen met een uitkering praat’

Screenshot_6

Lezer Jos de Haan uit Helmond keek maandag naar Pauw en Jinek. Hij stoorde zich aan premier Rutte, die mensen met een uitkering als probleemgevallen wegzette.

Bij Pauw en Jinek werd premier Rutte maandag gevraagd waarom uitkeringsgerechtigden er bij de VVD de komende jaren op achteruit gaan. Wat mij opviel was het verschil tussen de manier waarop Marike Stellinga en Mark Rutte praten over deze groep mensen. Stellinga benadrukt vooral de moeilijke situatie van werknemers in het klimaat van flexwerk en van uitkeringsgerechtigden die weinig hebben om op terug te vallen. Rutte zegt verbaasd te zijn dat de bijstandsuitkering ‘ook nog’ een vakantietoeslag bevat. Hij noemt hen die nu nog ‘in een uitkering zitten’, mensen die ‘allemaal problemen’ hebben.

algemeen-dagblad

Ik wil daarnaast nog twee dingen opmerken. Ten eerste dat alle hulp bij het zoeken naar werk de afgelopen jaren om zeep is geholpen. Het UWV is door bezuinigingen vooral een uitkeringsinstantie geworden. Arbeidsbemiddeling is voor de meeste mensen wegbezuinigd. Ten tweede vind ik het gemak waarmee Rutte ervan uitgaat dat iedereen nu zo langzamerhand wel weer eens aan het werk moet zijn, aanstootgevend. De mensen voor wie het perspectief op werk nihil is geworden, mede dankzij de snoeiharde bezuinigingen, worden door hem als probleemgevallen gezien, op één hoop gegooid en opgegeven.

Uitzichtloos

De uitzichtloosheid waar veel mensen in terecht zijn gekomen, is mede een gevolg van zijn beleid, waarover hij eens zei, ‘er de vingers bij af te likken’.

Jos de Haan, Helmond.

Bron:
www.ad.nl
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rutte, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

127 reacties op ‘Stuitend hoe Mark Rutte over mensen met een uitkering praat’

 1. leefbarbaar zegt:

  Rutte minderwaardig over bijstandtrekkers?? Terwijl hij moslims per 100.000 importeert, die hier geen dag willen werken. Meten met twee maten.
  De overheid maakt ons land kapot en dat heeft tot gevolg dat veel mensen afhankelijk zijn van een uitkering. Niettemin beloont de overheid ze zichzelf geweldig.
  Ik wil mijn land weer terug en dan kan iedereen, die het echt nodig heeft en verdient, aanspraak maken op zorg, veiligheid en een onderkomen.
  Stem voor verbetering.

  Geliked door 7 people

  • N.E. Derlander zegt:

   @leefbarbaar

   “De overheid maakt ons land kapot en dat heeft tot gevolg dat veel mensen afhankelijk zijn van een uitkering”.

   De overheid, die u hier noemt, zijn de partijen die het de afgelopen 40 jaar voor het zeggen gehad hebben, te weten:

   D66, PvdA, VVD, GL, CDA, DENK, CU, SGP, PvdD en SP

   Ze waren niet allemaal lid van de achtereenvolgende kabinetten, maar hebben deze toch gedoogd en anderzijds gezamenlijk de partijen, die iets wilden veranderen (zoals LPF en PVV) ondemocratisch proberen te slopen, demoniseren en er een cordon sanitaire er om heen gelegd.

   Op 15 maart 2017 is er in het stemhokje voor de echte verandering maar 1 keuze:

   PVV of

   een van de andere (gevestigde orde) partijen in de Tweede Kamer (die allemaal hetzelfde te bieden hebben: meer EU, meer instroom en minder Nederland)

   Geliked door 1 persoon

   • Ludovica zegt:

    De SP heeft het nooit voor het zeggen gehad. De PVV heeft juist wel als gedoogpartner aan ene regering deelgenomen. Kent u de feiten niet of jokt u doelbewust?

    Geliked door 1 persoon

   • leefbarbaar zegt:

    Beste,
    curieus dat dit oude artikel weer in de belangstelling komt.
    Terecht staat de SP in het rijtje foute partijen. Het is evenzeer een partij van de massa-immigratie, motie Halsema, islam. Ze maakten geen deel uit van een regering, maar steunen de NSB al vele jaren. (en doen ook nog wat met Jodenhaat).
    Lokaal bestuurt de SP wel mee, maar dat heeft nergens geleid tot het kunnen sluiten van de voedselbanken. Geen partij voor mij dus.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Rutte is een psychopaat zonder enig gevoel. Zijn totale gedrag bewijst dit.
   We moeten wennen aan het feit dat we Nederland nu al 8 jaar lang door een psychopaat hebben laten regeren.
   De domme burger is steeds weer gezwicht voor zijn uiterlijke charme en zijn gladde praatjes. Zijn talloze leugens… waar hij geen seconde spijt van heeft.
   Bij hem heiligt het doel de middelen, meer principes kent hij niet.

   De waanzinnige manier van grijnzen en lachen… de hele dag door, en zijn psychopathische woede-uitbarstingen als hij weet dat er geen camera’s en microfoons aanwezig zijn, wijzen daar tevens op.

   Geliked door 4 people

   • oeps48 zegt:

    Als Rutte gaat lachen is dat zijn lichaamstaal voor “ik,bedonder jullie”.

    Geliked door 1 persoon

   • Carolien Bongers zegt:

    Rutte, een slang in vermomming
    Een duivel die zijn weerga niet kent
    Een die zijn charme misbruikt
    En iedereen weer modder in de ogen gooit
    Wanneer ziet iedereen de slang die Rutte werkelijk is

    Mijn gedichtje over Rutte bij 1e maal aantreden

    Like

  • Ria zegt:

   Vergeet niet meneer Rutte dat ook mensen met een uitkering elke mnd een x bedrag reserveren voor vakantiegeld. Ook zij betalen hier netjes belasting over. En als jij nou eens niet iedereen voor zou trekken met een kleurtje dan waren er mis meer mensen die weer aan de slag konden want niet iedereen kiest voor de bijstand.. .zomaar !!!

   Geliked door 1 persoon

  • Mia zegt:

   Geef je groot gelijk zij krijgen alles gratis over onze ruggen en onze mensen die ongewild werkloos worden en afhankelijk zijn van een uitkering daar wordt op neer gekeken Rutte kijk beter om je heen en besef waar je mee bezig bent en dat is ons land naar de verdoemenis helpen

   Like

 2. r en s zegt:

  Mijn vriendin van 30 jaar zat in de kledingbranche als manager , maar door alle faillisementen en consumenten die steeds meer op internet komen totaal geen kans op werk. Heden zelfs in de bijstand tot grote schaamte van haarzelf !! Doet nu cursus makelaardij en hoopt over 13 maanden gediplomeerd te zijn om opnieuw de arbeidsmarkt te betreden. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je soms door oorzaken van buitenaf helemaal aan de zijlijn komt te staan.

  Geliked door 5 people

  • abouneenee zegt:

   Waarom zou jouw vriendin zich schamen terwijl ze alleen gebruik maakt van wettelijke regelingen? Alles wat wettelijk geregeld wordt is het meest minimale mogelijk en jouw vriendin verdient méér. Maar krijgt het niet. Dat is het probleem (meestal) in Nederland: mensen die het niet verdienen krijgen de wereld, terwijl mensen die het wel verdienen droog brood mogen eten. Politici die aan de knoppen zitten in Nederland hebben bedacht dat zij socialer zijn als zij de minderbedeelden wat extra’s toeschuiven. Leuk en aardig, maar vooral vreemdelingen worden als minderbedeeld gezien, ook al telden zij duizenden euro’s neer om in Nederland te geraken. Om de boel een beetje bij elkaar te houden wordt dan geld afgesnoept van de eigen bevolking, de boel moet immers wel betaald worden en van Rutte’s salaris blijft men natuurlijk met z’n poten af. Laat jouw vriendin zich dus vooral geen zorgen maken over de uitkering die zij dubbel en dwars uit eigen zak betaald heeft.

   Geliked door 2 people

  • Leonie Renniers - Berits zegt:

   Mijn man kwam zonder werk. Hij is hoog opgeleid Drs. Economie vele jaren als directeur gewerkt bij groot Duits bedrijf en door een fusie werkeloos geworden.
   Als 59 jarige vindt je nooit meer werk. Hy is nu 79 en behoorlijk gefrustreerd want hij had zo graag nog een baan gehad. Niet iedereen die zonder werk zit denk oh wat fijn nu krijg lekker een uitkering vele willen zo graag een baan. Rutte kan zich regelmatig behoorlijk onaangenaam gedragen.

   Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Eva Jinek is toch de vrouw die dacht dat het “modale inkomen” van de Nederlander Euro 150.000 is/was ?
  Zij is dus de presentratrice daar………….

  Geliked door 4 people

 4. Stuitend hoe premier Rutte die mensen met een uitkering als probleemgevallen wegzette, ja en dan te bedenken dat deze homo erectus er zelf bijna persoonlijk er voor heeft gezorgd dat er 60.000 van deze probleemgevallen sinds september 2015 er bij zijn gekomen, door de uitvoering van het walgelijke asiel en immigratiebeleid uit Brussel.

  Geliked door 4 people

  • oeps48 zegt:

   Die Markje Rutte moet zijn waffel houden. Hij is een slappeling, die zich destijds aan zijn militaire dienstplicht heeft onttrokken !!! Honderduizenden Nederlandse mannen zijn wel voor hun nummer in militaire dienst geweest. Zij hebben anderhalf jaar van hun leven gegeven voor het vaderland. Mark de ruttige leugenaar heeft nog heel wat goed te maken, voor hij een mening over uitkeringstrekkers mag uiten. Veel uitkeringstrekkers hebben heel wat meer gepresteerd, dan die illumineerde duivelse Rutte. Die klojo heeft nooit armoiede of ellende gekend. Hij moet zijn waffel houden en oppleuren !!!

   Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Hou toch op met je, ” Zij hebben anderhalf jaar van hun leven gegeven voor het vaderland. ”

    Mijn leven geef ik enkel voor wie ik wil beschermen/ verdedigen.
    O ja, ik heb er 2 weken door gebracht, en het zakmes gestolen, KL81.
    Ik moest ‘m wel betalen bij inlevering van mijn leger kleding, iets van 5 Gulden.

    Like

   • BertG. zegt:

    En ik heb ‘m nog steeds, dat zakmes.
    Zo’n aluminium kleurige, met het jaartal er in, tegenwoordig zijn ze groen.
    Best wel goed materiaal, nog steeds vlijmscherp

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Gegroet Adriaan, zie mijn reactie op 17.19 u.

   Like

   • Merkel en Rutte ; Vrijmetselaars ontmoeten elkaar

    Dank zij reageerster ‘Pauletta’ hier nog een update op ons eerdere artikel van vanochtend over de kritische noten t.a.v. het uitreiken aan Angela Merkel van de Four Freedoms Award. Overigens kunnen wij u meedelen dat de Duitse MSM geen belangstelling mochten tonen om aan deze prijsuitreiking aandacht van betekenis te geven, waaruit wij zoals eerder al geschreven de conclusie kunnen trekken dat het met de populariteit van Merkel zienderogen bergafwaarts gaat. ( foto Archief Bundesregierung)

    Kijkt u even naar de 2 screenshots die wij maakten van de video bij het bovenstaande artikel en let op zoals ‘Pauletta’dat in haar reactie schreef op het moment bij 0.20 en 0.22 minuten :

    Als Merkel uit de auto stapt, maakt Rutte het ( wat aarzelende oh wee, als niemand het maar ziet) vrijmetselaars gebaar ter begroeting van Merkel, (foto rechts) Merkel begroet daarop Rutte met hetzelfde gebaar (foto links) Merkel stap uit de auto,praat een beetje poep en daarna en ziet u dat zij hetzelfde begroetingsteken van de vrijmetselaars maakt

    Opvallend ? Dat mag u zelf beoordelen, maar u heeft hier het overtuigende bewijs dat beiden behoren tot de Loge van Vrijmetselaars en toch qua imago niet geheel onomstreden geheime club met leden als van Rompuy, Jan Peter Balkende, Ivo Opstelten, de huidige Paus, Obama, enz.enz . Dat brengt ons weer een stapje dichterbij het vermoeden dat alle crisissen die op u en uw familie afkomen, niet zo maar spontaan ontstaan, maar dat er wel degelijk een goed georganiseert plan achter schuilt. ( P. bedankt voor de oplettendheid) >>>> http://www.geennieuws.com/2016/04/merkel-en-rutte-vrijmetselaars-ontmoeten-elkaar/

    Like

   • elisah zegt:

    Ach ik weet het niet, het is vaak moeilijk wat je met je armen en handen moet doen bij poseren, je ziet er gauw slungelig of onhandig uit op een foto en handen in de zakken steken is snel nogal onbeschoft.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja Adriaan.
    Je hebt helemaal gelijk door Rutte en Merkel Vrijmetselaars te noemen.
    Ze zijn het namelijk wel degelijk.
    Natuurlijk hebben al die zogenaamde grootheden hun eigen club waarin ze hun plannen voor de toekomst vastleggen.
    Dat kan ook niet anders.
    Het is zo logisch dat we het vaak niet willen zien.
    We kampen met onze opvoeding die ons heeft voorgehouden dat zulke complot-bijeenkomsten van de bovenonsgestelden als zijnde niet bestaand heeft ingeprent.

    Geliked door 1 persoon

   • Ja beste Paul hetzelfde gold óók voor de PvdA policorist en nazi-Bildeberger Wim Kok die na de politieke moord op P. Fortuyn vóór de camera’s het zelfde vrijmetselarij begroetingsteken maakte, in de trant van het is volbracht.

    Groeten Kanjer

    Geliked door 1 persoon

   • Heb het even opgezocht Paul, en hier was de reactie van nazi-Bilderberger Wim Kok na de politieke moord op Pim…

    Eerste reacties na de politieke moord op P. Fortuyn, minister president W. Kok (50:48) maakt het vrijmetselaarsteken voor de camera’s, het is volbracht aan zijn nazi-Bilderberg vrienden.

    Geliked door 1 persoon

 5. Drs.P. zegt:

  De Nederlander moet kaput gemacht worden, te beginnen met de onderste regionen van de markt. De middengroepen volgen daarna!! Deze VVD-rat is niets anders dan een satanische trekpop en debiele acteur van de NWO-cabal, dus van de Soros club en de grote multinationals. Zelf heeft hij nergens anders verstand van dan van een debiele act opvoeren, neuqnegerts & ander lichtgetint gespuis binnenhalen, eigen bevolking zwaar verneuken en de laatsten wegzetten als tokkies!! Wat een blamage zo’n smerige rat als PM!!

  Geliked door 3 people

 6. hans zegt:

  Elke keer dat die tering-koorbal smirkt die grijns van z`n bek af rammen, TUIG.
  Zo denken die lui over ons joh.

  Geliked door 2 people

 7. koddebeier zegt:

  Ik ga er zondermeer van uit dat er mensen zijn die terecht een uitkering hebben, maar laten we ook niet vergeten dat er vele misbruik van maken, men komt van heide en ver om onze sociale voorzieningen te misbruiken !!
  Het ging mis toen we uitkeringstrekkers, uitkeringsgerechtigden gingen noemen en de controle een wassen neus werd !

  Geliked door 1 persoon

  • Soulvability zegt:

   Totaal gelul. De controle hierop kost meer dan de jaarlijkse uitkeringsfraude die dit beleid opspoort en voorkomt. Dit is een opzettelijk ontmoedigingsbeleid, die vanuit de zgn participatiewetgeving is geinitieerd om een nieuwe onderklasse te creëren. (De naam van de wet is een verbastering van hoe de wet eigenlijk zou moeten worden genoemd namelijk de Parasitatie wet. Slaande op de overheid die helemaal niet meer participeert maar zich verder onttrekt van haar zorgplicht waarop mensen onterecht hun idee van belastingplicht ontlenen, om de vezorginsstaat en algemene middelen te financieren. Terwijl het leeuwendeel gaat naar dubieuze deepstate projecten (en Vaticaan, de City en de zakken van een incrowd aan invloedrijke psychopaten) die net als het austerity beleid binnen o.a. de EU, Bilderberg, de Trilateral Commission e.a. elite clubjes, een Globalistische agenda volgt, die dmv het voeden van een angstcultus binnen de samenleving ons langzaam maar zeker een nieuwe “Wereld Orde” oplegt. https://www.youtube.com/watch?v=y61k9VG6UXQ Hier een van die patjepeejers, die met zijn zwijgen meer vertelt dan duizend woorden. En dit is maar een kleinere vis, maar onmiskenbaar een van die schoften, net als Rutte, Merkel en Soros,, die onderdeel zijn van één Agenda. Is het je al eens opgevallen dat bijna alle leiders binnen de EU die dit beleid uitzetten kinderloos zijn?

   Like

 8. BertG. zegt:

  Makkelijk lullen over werkelozen als je er tegelijk ook miljoenen totaal kanslozen hier naar binnen haalt, en dan maar blijft beweren dat iedereen aan het werk moet of anders te lui is.
  Boven de 40-45 jaar ben je tegenwoordig al zo goed als kansloos.
  Dan blijft er niks anders over dan tot je 67ste in de bijstand te blijven.

  Geliked door 2 people

  • e. onink zegt:

   omdat de Nederlanders wel werken en nooit durven te staken , en die nu naar binnengehaald worden lekker op onze zak leven door Rutte en zijn dievenclub en elite + de royals die royaal leven van onze centen zou zeggen verlaag hun uitkering ook is met een 40 miljoen ofzo iets wonen vrij , betalen geen gas en licht , reizen vrij

   Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Rutte gaat liever op de bres voor een ander soort uitkeringen: Die van de nep-oranjes.
  Zolang díe zich maar als pauwen met uitgespreide veren kunnen presenteren, bij voorkeur aan de Arabische olieboeren, is het goed. Dan denkt-ie ook nog, het land in z’n geheel een enorme dienst te bewijzen!
  EN in dat kader kan er dan ook nog wel wat af voor de zogeheten “vluchtelingen”: Die zijn tenslotte uit dezelfde contreien afkomstig en dienen dezelfde allah. Maar het eigen volk is voor hem niet interessant, alleen maar lastig.
  WAT is er hier dan wel om je vingers bij af te likken? Het imaginaire gebak van Marie-Antoinette zeker?!

  Geliked door 2 people

  • anna zegt:

   het imaginaire gebak van Marie-Antoinette ? leg eens uit ….. svp

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oké:
    Ik neem aan, dat je ervan op de hoogte bent, dat Marie-Antoinette de spilzuchtige echtgenote was van Lodewijk XVI van Frnkrijk, die tijdens de Franse Revolutie, evenals hijzelf, is onthoofd?
    Nu, aan het begin van die revolutie, vóór ze door Robespierre c.s. geordend was en de “terreur” goed en wel op gang werd gebracht, was al wèl de volksopstand losgebarsten: Het volk, razend door de algehele uitbuiting en het chronische voedselgebrek, trok in drommen op naar Versailles en schreeuwde daar voor de gesloten hekken: “Brood, wij willen brood!”
    Op veilige afstand stond Marie-Antoinette voor haar venster en vroeg niet-begrijpend aan een hoveling: “Wat is er aan de hand? Wat willen die mensen?”
    Antwoord: “Majesteit, het volk lijdt honger; zij hebben geen brood.”
    Zij, nog steeds niet-begrijpend: “Als ze dan geen brood hebben…..waarom eten ze dan geen gebak?”
    Begrijp je? Ze had geen idee van wat honger of gebrek überhaupt ínhield.
    Nu schijnt deze anekdote achteraf niet letterlijk op waarheid te berusten, maar zeer zeker weerspiegelt hij wèl de algemene levenshouding van de aristocratie destijds en hun kijk op de omstandigheden, waaronder het volk moest leven, of beter gezegd: Hun gebrek aan die kijk daarop.

    Geliked door 4 people

  • Jules Vismale zegt:

   @Theresa Geissler, ik heb heel wat biografieën en zelfs de memoires over koningin Marie Antoinette (1755-1793), en zelfs van haar dochter Marie Thérèse Charlotte, ‘Madame Royale’ (1778-1851), gelezen en zo weet ik bijvoorbeeld dat de moeder en grootmoeder van beide dames, keizerin Maria Theresia (1717-1780), verslaafd was aan gebak en zoetigheid, net als Adolf Hitler! Ik weet alleen niet of mensen door gebak, taart, chocolade en andere zoetigheden in hun hersenen doorslaan maar er wel flink dik van worden, gelijk naar Gijs Gans, Dikke Deur (Pipo de Clown), Billie Turf en Kees Dijkstra (de Kameleon), en vreselijk lui!
   Gelukkig kreeg Madame Royale, en dat had eigenlijk ook voor Mark Rutte moeten gelden, van haar moeder een lesje over wat er gebeurd als je namelijk te hooghartig bent. Marie Thérèse was als klein meisje een nogal koele, afstandelijke en verwaande jongedame en al was ze een prinses, ze werd ooit verplicht om in het paleis van Versailles kinderen uit arme gezinnen en arbeidersbuurten uit te nodigen met wie ze moest dineren, hen eveneens moest bedienen en haar speelgoed met die kinderen delen. Toen Madame Royale, als enige overlevende van haar familie tijdens de Franse Revolutie, de nodige ellende onderging werd zij zelfs ook door haar tante, Madame Elisabeth (zij was stapeldol op haar nichtje), vernederd toen de vlucht van de koninklijke familie naar Varennes-en-Argonne in 1791 was mislukt. Want tijdens de afschuwelijke terugtocht moest Marie Thérèse namelijk bij Madame Elisabeth op schoot gaan zitten, terwijl ze toen al 12 jaar oud was, al gebeurde hetzelfde bij haar jonge broertje Louis Charles (Lodewijk XVII).
   Nadat zij de revolutie, na 5 jaar gevangenschap, had overleefd moest Madame Royale constant in ballingschap gaan en op de vlucht en haar wachtte, al was ze van koninklijke bloede, beslist GEEN uitkering of pensioen hoewel de zuster van de aartsvijand van haar moeder Marie Antoinette, Maximilien Robespierre (1758-1794), die Charlotte Robespierre (1760-1834) heette, altijd van Napoleon Bonaparte (1769-1821) en zijn opvolgers, een ruim pensioen kreeg uitbetaald!
   En na WO II was het de de weduwe van nazi-rechter Roland Freisler (1893-1945), Marion Freisler – Russegger (1910-1997), die ook royaal van een ruim oorlogspensioen werd voorzien tot aan haar dood toe, terwijl de weduwen van de slachtoffers van Freisler konden barsten! Het is trouwens opvallend dat Mark Rutte bijna hetzelfde uiterlijk heeft als Ulrich Wilhelm Graf Schwerin von Schwanenfeld (1901-1944), die gruwelijk door Freisler werd vernederd om de vele moordpartijen door de nazi’s in Polen en Rusland! Toch is Schwerin von Schwanenfeld veruit boven de eerste te verkiezen omdat Rutte meer lijkt op zijn voorganger, de idiote Jan Peter Balkenende, daar ze beiden een mislukt uilengezicht hebben en even dwaas van karakter zijn!

   Like

   • BertG. zegt:

    Werkelijk overal weet die kerel iets met kleine meisjes in te verwerken als reactie.
    Nou ook weer.
    Gelukkig blijft deze keer dat pak slaag over de knie op ‘r ondeugende strakke spijkerbroekje ons bespaart.
    Waarschijnlijk hadden ze die toen nog niet, anders had het er in gezetten.
    Maar verder valt het helemaal niet op hoor Jules.

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: Já! Ik heb onbedoeld weer eens wat losgemaakt!
    Mea culpa! Maar ’t zal wel onvermijdelijk zijn, met dergelijke types in de buurt.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    BertG., dat klopt want Madame Royale droeg in haar tijd GEEN spijkerbroeken, omdat ze die toen niet hadden, maar wel mooie, seksie- uitziende, jurken met een vrij grote ronde opening bij de borst, gelijk aan haar grootmoeder en moeder en of ze ooit een pak slaag heeft gehad daar heeft ze nooit iets over in haar memoires geschreven!
    En ook Charlotte Robespierre en Marion Freisler droegen, zover ik weet, evenmin een spijkerbroek omdat zij de broek thuis (figuurlijk) zelfs niet eens aan hadden! Ironisch genoeg was de laatstgenoemde trouwens 17 jaar jonger dan haar echtgenoot en was hem na WO II ontrouw geworden maar dat zou kunnen komen omdat Freisler stapelgek was op Liesel Sündermann met wie hij ooit eens romantisch dineerde bij kaarslicht.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou Ok dan, omdat jij het bent.
    Print ‘m uit en hang ‘m boven je bed, welterusten verder, moet lukken.

    Geliked door 1 persoon

 10. Guus van der Vlugt zegt:

  Programma niet gezien, ben niet voor of tegen iemand of een partij maar ….
  “Mensen die problemen hebben” is iets anders dan “probleemgevallen” In het eerste geval komen de problemen van buiten bij de mensen aan (ontslagen, weinig inkomen etc.). In het tweede geval zit het probleem in de mens zelf (verslaving, crimineel gedrag etc.) en daar wordt door instanties (regering, uitkeringsinstanties) in vaktermen over probleemgevallen gesproken. Soms is de scheidslijn moeilijker (mensen met een beperking) En ja, je kunt als observant/analist/belanghebbende de termen in je eigen straatje interpreteren om iemand te bekritiseren.

  Like

 11. Rutte heeft alles naar de donder geholpen, ik walg van deze ent !!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Bezorgde burger zegt:

  Helaas Jos, maar hoe zou je mensen met een uitkering anders willen omschrijven als probleemgevallen?
  Ik heb zelf een hele hoge opleiding genoten maar het zit iedereen wel eens tegen in het leven.
  Ik heb me echter nooit laten verlagen tot handje ophouden.
  In plaats daarvan heb ik wel een flexbaan in de kassen geaccepteerd waar ik hard moest werken voor weinig geld. Maar het gaf mij wel de mogelijkheid om mijn gezin op een eerlijke manier te onderhouden, mijn toekomstplannen opnieuw vorm te geven en weer op de maatschappelijke ladder te klimmen.
  Van ieder beroep leer je iets en bij een sollicitatiegesprek horen ze liever dat je tijdelijk ongeschoold werk doet dan dat je bij de pakken neer bent gaan zitten.
  Zolang er nog honderdduizenden Oost Europeanen naar Nederland komen om ongeschoold werk te doen is hier sprake van een luxe probleem met veel te hoge uitkeringen.
  Wees een vent Jos, pak de draad weer op, laat zien wat je waard bent en toon vechtlust en pas dan kun je je carriere en leven weer opbouwen.
  Je wilt toch niet de rest van je leven aan het infuus van socialistische ambtenaartjes liggen?

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Goed van U, maar…..Wie zegt, dat Jos niet van plan is, die draad op te pakken op zijn eigen specifieke manier?
   Wel eens gehoord van het spreekwoord “Oordeelt niet,opdat ge niet geoordeeld wordt?”

   Geliked door 1 persoon

  • Ivan Chapka zegt:

   Ik ken dit, ook ik werd als hoofd boekhouding bij een middelgroot bedrijf afgevloeid, mooie benaming voor ontslag i.v.m. invoering computers eind 70 begin 80 tiger jaren. Heb me bij een uitzendbureau laten inschrijven en ging aan de slag als catering medewerker, nadat ik het vak onder de knie kreeg werd ik manager. Hierna voor mijzelf begonnen met een restaurant. Heel succesvol. Echter kreeg een hartaanval/operatie, doorgewerkt tot het echt niet meer ging. Zat toen al tegen mijn AOW aan.
   Dus inderdaad , waar een wil is , is een weg. Maar ik ben realist genoeg om te begrijpen dat niet ieder mens geschikt is als zelfstandig ondernemer, en dat noemt die klojo van een Rutte probleemgevallen? Hij moet zich rot schamen, maar ja hoe moet dat zonder enig bezit van medemenselijkheid.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Bezorgde burger.

   U gaat nu bewust totaal aan de andere kant staan.
   Gefeliciteerd met uw aangeboren wilskracht, de mogelijkheid om te hebben kunnen studeren en uw intelligente manier om problemen in uw leven op de helling te zetten.
   Velen hebben nu eenmaal die mogelijkheden en/of die wilskracht helemaal niet (of niet meer). Dat zult u toch óók ècht moeten accepteren.

   Wat is er trouwens mis aan vakantiegeld als je ’n uitkering krijgt?
   Weten we dan niet dat de betrokkene dit uiteindelijk zèlf betaald doordat elke maand een bedrag van zijn uitkering daarvoor wordt gereserveerd.
   Datzelfde gebeurt ook bij de AOW-ers in dit land.

   Geliked door 2 people

  • oeps48 zegt:

   Zo wijsneus, je mag dan wel heel veel gestudeerd hebben, maar van de problematiek van de gewone burger heb je kennelijk nog niet zo veel sjoege. Wat kraam je toch een hoop onzin uit. Maar ja, levenswijsheid komt met de grijsheid, zeggen ze in Zuid-Africa. En dat zit helaas niet in het pretpakket van de universiteit. Jij gaat veel te kort door de bocht. Jij projecteert jouw situatie als referentiekader op de maatschappij. Maar zo werkt dat niet. Hebben ze jou op school ook iets bijgebracht over de psychologie van de armoe? Jij vertelt een sprookje. Maar ik ben de leeftijd, om nog in sprookjes te geloven, al lang te boven.
   Als jij het allemaal zo goed weet, creëer dan even een half miljoen banen voor al die mensen, die door de ruttige bezuinigingen hun baan kwijt zijn geraakt en die zich nu rot solliciteren, maar nergens aan de slag kunnen komen en niet weten hoe ze hun huurverhogingen en het eigen risico op de zorgverzekering moeten betalen.
   Er zijn ook nog eens een kleine honderdduizend mensen, die werden aangeraden om als Z.Z.P.-er aan de slag te gaan, maar nu nergens klussen kunnen krijgen en dus niet weten, hoe ze de leningen van de bank moeten aflossen en uiteraard nergens voor verzekerd zijn, want dat kost onbetaalbaar duur. Weet je wel, dat zij, hun kinderen en hun kleinkinderen na het faillissement nog tot in lengte van dagen voor het debacle mogen opdraaien?
   Maar jij hebt met jouw ambities natuurlijk ook niet meegekregen, dat Rutte wel allerlei mooie verhaaltjes rondstrooit dat de economie weer aantrekt. Het is alleen zo jammer dat de sprookjes niet deugen. Het is een ruttige fopspeen. Heb jij al iets gemerkt in jouw portemonnaie? Nou, de meeste mensen niet. De euroconomie van de gewone mensen is allerbelabberdst en wordt met de dag slechter. De gewone mensen houden steeds meer maand over aan het eind van hun inkomen, pensioen, of uitkering. Heb jij er enig benul van hoeveel mensen het ene gat met het andere moeten vullen en steeds meer zand tekort komen?
   De oost-Europeanen, die hier naar toekomen, zijn een ramp voor onze economie. Omdat zij zwaar worden onderbetaald en vreselijk uitgebuit door tussenpersonen, waardoor de arbeidsmarkt wordt verstoord. Die tussenpersonen hanteren dezelfde praktijken als loverboys en pooiers. Ook heel veel; Z.Z.P.-ers worden slachtoffer van dit soort kwalijke praktijken.
   Oh ja, er zijn ook nog een groot aantal zogenaamde keurige mensen met een salaris van vele malen de balkenendenorm, die menen, dat zij mogen grossieren in goed betaalde bijbanen. Bijbanen, die ze elkaar toeschuiven. Iedere bijhbaan betaalt meer, dan waar een gewoon iemand zijn gezin van moet onderhouden. Meer dan 30 goed betaalde bijbanen is geen uitzondering. Hoe hebben ze nog tijd voor hun eigenlijke baan?
   En wat vind jij van al die “keurige mensen” die recht menen te hebben op grote bonussen? Ik bedoel dus bamkiers, vezekeraars, diecteuren van grote bedrijven, en andere snelle yuppers? Met hun rare fratsen, idiote producten, woekerpolissen en andere corrupte praktijken. hielpen ze de economie om zeep. En ze vonden het de normaalste zaak van de wereld om met het geld van anderen op de beurs te gaan speculeren.
   En daarom heb jij nu een uitzichtloze tijdelijke baan als flexwerker. Proficiat ermee !!! Heb jij al begrepen dat tijdelijk werk net zo tijdelijk is als het tijdelijke kwartje van Kok? Heb jij ook al enig idee, wat die flexbaan straks met jouw pensioen gaat doen? Of met je uitkering, als je onverhoopt weer werkeloos wordt?
   Zo normaal en simpel, als jij dacht, is al dat ruttige gedoe niet. Rutte moet heel snel oppleuren !!!!

   Geliked door 3 people

  • chris zegt:

   Om na ontslag, níét in een uitkeringssituatie terecht te komen, moet je een nieuwe baan hebben en om een nieuw baan te hebben zul je toch éérst ergens aangenomen moeten worden….. Er zijn duizenden mensen die maandenlang zich tien slagen inde rondte solliciteren en óók op banen ver onder het eigenlijke niveau of die minder aantrekkelijk zijn, maar zij worden simpelweg níét aangenomen. dan rest je simpelweg niets anders dan gebruik maken van de wettelijke regelingen zoals een uitkering. Dat is geen kwestie van ‘je handje ophouden’ zoals jij het zo minderwaardig meent te moeten noemen, maar simpelweg iets waar je in ons land in dergelijke situaties récht op hebt en waarvoor je evengoed nog aan allerlei voorwaarden en eisen moet (blijven) voldoen. Ook zijn er talloze mensen die niet meer kúnnen werken doordat zij door diverse oorzaken arbeidsongeschikt geraakt zijn tijdens hun nog werkzame leven…… ook dát is een groep mensen die héél gráág nog gewoon aan het werk geweest zou zijn, maar noodgedwongen op een uitkering zijn aangewezen om nog in hun levensbehoefte te kunnen voorzien. De vele ‘gelukszoekers’ die hier zomaar zonder er ook maar iets voor te hoeven doen een uitkering (plus heel veel andere extra’s) krijgen DAT zijn de probleemgevallen evenals Rutte zélf die door zijn wanvbeleid deze situatie in ons land gecreeerd heeft.

   Geliked door 1 persoon

 13. Cathja zegt:

  Bij Pauw en Jinek aan tafel had de opmerking richting Rutte moeten zijn dat het verbazingwekkend is dat zoveel onterecht binnengekomen vreemdelingen allerlei financiële tegemoetkomingen krijgen, inclusief woonruimte en gratis (of bijna gratis) gezondheidszorg! Dát is iets wat zeer veel mensen als een groot onrecht beschouwen, zéker die mensen die buiten hun schuld zonder werk zitten en daardoor in de financiële problemen zijn gekomen. Uiteraard geldt dit ook voor mensen die al heel lang op zoek zijn naar een baan, maar keer op keer worden afgewezen i.v.m. hun leeftijd bijvoorbeeld.
  Mark Rutte kan beslist ‘zijn vingers niet aflikken’, want ons land mag er misschien beter voor staan dan 4 jaar geleden, maar dat heeft Rutte dan enkel en alleen te danken aan de burgers, van wie de regering onbeschaamd het geld vandaan heeft geplukt! Als je van alles en nog wat wegbezuinigd, totdat de hele samenleving verschraald is, kun je dan werkelijk trots zijn op wat je toch maar mooi hebt gepresteerd?
  De burgers zijn het kind van de rekening geworden! Het past Rutte niet om neerbuigend over mensen met een uitkering te spreken. Omdat hij dit wel deed, heeft hij laten zien dat hij óf totaal geen benul heeft van wat er in de maatschappij aan de hand is, óf hij weet het drommels goed, maar het laat hem koud. Zijn verbazing dat mensen met een uitkering ook vakantiegeld ontvangen, lijkt me gespeeld. Ik kan me niet voorstellen dat hij daar niet van op de hoogte is.

  Laat hij zich trouwens maar eens druk maken over die ‘oorlogsvluchtelingen’, die, eenmaal met een verblijfsvergunning op zak, comfortabel terugvliegen naar hun vaderland om daar vakantie te vieren en op te scheppen over hun status in ons land!

  Dát moet hem verbazen, en dáár moet hij maar eens wat tegen doen. Het is te gek voor woorden dat dit door de vingers wordt gezien.

  Geliked door 2 people

  • Asgard zegt:

   Zolang er geld bestaat zullen er schulden bestaan,…geld kan alleen bestaan door schulden, geld is een gecreeerd bestaan wat alleen op schulden kan leven zo word geld in stand gehouden,…als er een briefje van 10 euro nieuw van de pers af komt heeft de burger al een schuld van 10 euro erbij, zo moet je het eigenlijk zien,…en vandaag de dag met digitaal geld is waarde helemaal nihil geworden,

   Like

  • e. onink zegt:

   en die wel voor de ramadan naar hun land zijn gegaan ondanks vluchteling te zijn , vraagje worden de reiskosten ook door ons betaald ???? misschien weet klojo Rutte dat wel

   Like

 14. Sjaak zegt:

  Minister President Rutte
  Met verbazing en verbijstering hebben mijn man en ik Uw optreden gezien en gehoord bij Pauw en Jinek.
  Waar haalt u het recht vandaan om te zeggen “ik heb nooit begrepen waarom mensen met een uitkering vakantiegeld zouden moeten krijgen”.
  Nou meneer Mark Rutte ik heb een nieuwtje voor U bij deze groep mensen (waaronder ikzelf )wordt maandelijks een vakantiereservering afgehaald( voor een echtpaar 67 euro per maand ) dus met andere woorden we betalen het zelf.
  Dit vakantiegeld was voor ons een extraatje dat een onverwachte uitgave kon opvangen, later is het door de eigenbijdrage van de ziekenfonds verdwenen, en voor twee personen kom je nog dik tekort.
  U roept “in Nederland gaat het beter en de economie trekt aan”.
  Nu heb ik nog een nieuwtje voor U, ondanks dat het beter zou gaan in Nederland, is mijn man een burger initiatief voedselhulp begonnen, voor die groep mensen die nergens meer terecht kunnen, hij kon niet langer aanzien dat een bepaalde groep mensen niet meer werden geholpen.
  Foei meneer Rutte U zegt een premier te zijn voor alle mensen in Nederland, waarom wordt deze groep mensen dan weggezet als onbelangrijk.
  U vergeet dat veel van deze mensen tussen de 50 en 65 jaar zijn, en vele zijn begonnen te werken met 15 of 16 jaar.
  Door ontslag of ander reden niet meer aan het werk kunnen, maar wel altijd hun premies en belasting netjes hebben betaald, en niet te vergeten HARD hebben gewerkt.
  Onze V.U.T. regeling netjes altijd afgedragen die is in rook opgegaan.
  De pensioengerechtigde leeftijd is omhoog gegaan.
  De pensioenen worden almaar gekort.
  De zorgkosten zijn niet meer op te brengen.
  Al met al ziet U Nederland floreren, nou niet dus.
  U heeft alleen Uw best gedaan om het verschil tussen rijk en arm groter te maken.
  U zit alleen maar in het torentje met een grijns van oor tot oor te bedenken welke bevolkingsgroep U nu weer een oor aan kan naaien (sorry voor de benoeming).
  U hoeft zich nergens zorgen over te maken U krijgt jaarlijks 1,5 ton op Uw conto bijgeschreven.
  Mijn complimenten meneer Rutte Dat heeft u goed gedaan en bent ook nog trots op U zelf.
  U roept “het is nog niet af, het is nog niet klaar”
  Nou meneer Rutte wij zijn klaar met U
  DUS OPZOUTEN
  Charlotte Verheijden des Celles

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Rutte is een psychopaat. Hij is zo geboren. Kent geen gevoel voor anderen.
   Hij is dus absoluut niet geschikt voor het ambt als MP.
   Het is de taak van anderen, zoals de programmaleiding, om hem daarop te wijzen.
   En wel op een manier waarop hij met zijn gladde praatjes daar niet onderuit kon.
   Maar ja, wat te verwachten van het gluiperige stel Pauw en heks Jinek…?

   Ik in ieder geval helemaal niets in die richting.

   Geliked door 2 people

 15. Flo zegt:

  Maar wel Eurofiel ,en met zijn vriendjes in Brussel er nog zo veel mogelijk “specialisten ” bijhalen .

  Geliked door 1 persoon

 16. oeps48 zegt:

  Mark Rutte is een illuminati. De illuminaties hebben hun ziel aan de duivel verkocht. De duivel belooft de hemel op aarde, maar wijst de weg naar de hel. De duivelse illuminati hebben een “geheime” agenda. Zij willen de “Nieuwe Wereld Orde” (N.W.O.) invoeren. Dat wil zeggen dat zij de absolute macht over de hele wereld willen hebben. Dit betekent voor ons gewone mensen niets meer dan slavernij. Zij zijn nu bezig een grote chaos te creëren. Zij denken dat zij daarmee de N.W.O. te kunnen rechtvaardigen. De economische crisis, de oorlog in Syrië, de moslim migranten, de terroristen. de EU, de Euro, censuur en noem maar op, zijn allemaal door die illuminati bewust geörganiseerd, om een puinhoop te maken en ons stap voor stap te onderdrukken. en de N.W.O. door de strot te duwen. Mark Rutte is één van de pionnen in het netwerk van de illuminati. Daarom doet hij van alles, wat wij niet willen. Mark Rutte weet verdraaid goed wat hij aanricht. Hij doet het immers heel bewust en expres. Hij heeft absoluut geen respect voor onze problemen. Mark Rutte is een boef, een schurk, een duivel. Op YouTube staat een filmpje, waarin Rutte vol trots het afgodsbeeld van de duivel (de schedel van een bok) op zijn werkkamer toont (Geeft premier Rutte een geheim bloot?). Rutte hoort in het gevang. En hij moet zijn militaire dienstplicht maar eens gaan vervullen. Hij heeft zich aan zijn dienstplicht onttrokken.
  Wil je meer weten, ga dan googelen op illuminati, NWO, Bilderberg, Jezuïeten Vrijmetselarij, satanisme en pedofilie. Dan begin je misschien een beetje te begrijpen, hoe de “grote mensen” wereld in elkaar zit en wie er achter de schermen aan de touwtjes trekken. En daarom moeten we beslist niet op Rutte of zijn kornuiten stemmen.

  Geliked door 1 persoon

 17. reageerbuis zegt:

  Alsof een uitkeringsgerechtigde niet op vakantie zou mogen, “want hij heeft toch het hele jaar al vakantie!” is de gedachte die erachter zit.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Met een uitkering ga je niet op vakantie. Ik ken ze niet.
   Dat wordt gebruikt om iets te vernieuwen, zoals een ijskast, wasmachine of om schulden van te betalen.

   Geliked door 3 people

   • oeps48 zegt:

    Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Maar dat kan die asociale Rutte bedenken. Dat komt in zijn belevingswereld niet voor. Hij kent de armoe niet. Hij komt uit een goed nest en zijn bedje was altijd gespreid.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Reageerbuis. Zie mijn reactie op 17.28 u in dit verband.

   Like

 18. Mary zegt:

  Rutte en Co en de duistere EU club hebben door grote crisis te creëren waar geen einde aan komt, ongelooflijk veel geld van de belastingbetaler gestolen en buiten Nederland weggegooid, kortom vele mensen werden ontslagen, bezuinigen, bezuinigen en nog een bezuinigen, daarnaast is het natuurlijk zo dat alles wat Rutte en die smerige EU club aan uitvreters naar binnen hebben gehaald de grootste groep uitkeringstrekkers zijn (met ongelooflijke maandelijkse uitkeringen) die zes weken vakantie houden in het land van herkomst op onze kosten, flikker die er maar uit dan blijven er niet zo veel uitkeringstrekker meer over want de meeste Nederlanders willen graag werken voor hun geld maar nee Rutte en Co blijven de uitkeringstrekkers/vreters verwelkomen!!!!. Laat me niet lachen Rutte je bent de veroorzaker van die probleemgevallen hier samen met je duistere EU club.

  Geliked door 1 persoon

 19. JooJootje zegt:

  Ach ja maar aan de andere kant uitkeringen uitdelen aan wat er de grens komt overwandelen geen probleem bij Mark.

  Geliked door 1 persoon

 20. ruud zegt:

  hu wat wil die rutte over zeggen door hem schuld is het trouwens ook dat er werklozen zijn en een uitkering hebben waardeloze vent is het en wordt tijd dat hij niet meer wordt wandt hij is de gene die hier alles kapot maakt en de mens en er is geen werk voor de mens die niet kunnen steeds meer bedrijven kaan valiet door die rutte schuld als hij niet zint dan hoepel hij hier maar op eens is het afgelopen met z.n vuile spel de verader zou niet eens stemmen op zon waardeloos vent de verader zijn schuld allemaal

  Geliked door 1 persoon

 21. Roeland zegt:

  Deze Rutte weet , dat er heel schrijnende gevallen zijn. Dat die bijstand “participatiewet” voor nederlandse ouderen 57+ een hel is. Deze man drukte de AOW verhoging in 2012 er mede door. Waardoor er nog meer schrijnende gevallen zijn bijgekomen en nog zullen komen. Nu wil die Rutte met zijn rotpartij ook nog het “vakantiegeld” afschaffen. Als nu de wasmachine kapot gaat ? Terwijl de grenzen wagenwijd openstaan. Seniorenwoningen aan “statushouders” van 30 jaar oud worden toegewezen. Terwijl de oudere achteraan kan sluiten, of als nederlandse buurvrouw, die al in een seniorenwoning woont en 90 jaar is de “ramadan” naast haar mag meemaken. Zo rolt het balletje verder. Weet waar u op gaat stemmen op 15 maart..

  Geliked door 1 persoon

 22. Antivenin zegt:

  Het enige wat op politici als Rutte indruk maakt, is dat ze hun plekje op het pluche kwijtraken. Schop hem en zijn trawanten van het partijkartel van het pluche! Stem allemaal op de PVV, zorg voor een aardbeving zoals in de VS! Als straks de zogenaamde oppositie de macht in handen heeft, verandert er weinig tot niets, de “vluchtelingen” zullen blijven binnenstromen, en ze zullen nog steeds voorgetrokken worden voor de eigen bevolking. Meer islam en meer EUSSR zal ons noodlot zijn. Schop die landverraders en volksverlakkers er allemaal uit, het is één pot nat!

  Like

 23. Cynisch mensch zegt:

  Rutte is een hypocriete valse psychopaat die graag naar beneden trapt en naar boven likt. Er is een enorme werkloosheid en de migranten komen nog meer aanspraak maken op uitkeringen en die hebben nog geen dag gewerkt.

  Geliked door 1 persoon

 24. louis-portugal zegt:

  Enkele weken per jaar heb ik te maken met mensen die alleen kunnen eten drinken en zichzelf wassen enz. maar niet alleen op vakantie kunnen.
  Ze doen dat dan met een organisatie als Dolfijn of Buitenhof.
  Het valt me telkens weer op dat er mensen tussen zitten met speciale gaven.
  Ze zijn echter moeilijk in normale omstandigheden in te passen en zitten hoofdzakelijk in sciale werkplaatsen waar ze erg trots op zijn want ze leveren een prestatie in de maatschappij vinden ze en ik ook.
  Afgelopen jaar las ik dat Rutte die wilde gaan sluiten en de mensen meer begeleiden in het normale beroepsleven waar normale mensen al moeilijkheden hebben met het vinden van een baan zoals in bovenstaande reacties duidelijk wordt.
  Ik heb het dan ook enkele keren gevraagd omdat ik het niet kon geloven.
  Schande vind ik het dat groepen zoals deze, ouderen enz. die zich niet echt verdedigen kunnen zo slecht behandeld worden in Nederland terwijl spul dat nooit iets gepresteerd heeft met zijde handschoentjes wordt aangepakt.

  Geliked door 2 people

 25. Claudia M. zegt:

  “Heer” Rutte is zeker even vergeten dat het mede door zijn toedoen is dat vele in de bijstand terecht zijn gekomen onder zijn kabinetten! Hufter!

  Geliked door 1 persoon

 26. BertG. zegt:

  Wat die lulhannes in 1 maand mee naar huis neemt, dat krijg ik nog geen eens per jaar.

  Geliked door 1 persoon

 27. milaK9 zegt:

  @Mark Rutte : Meneer de President Welterusten!!

  Geliked door 1 persoon

 28. Wat ik vreemd vindt zijn de veranderingen die de kop opsteken, eerst kon het stemmennier meer met de computer, daarna kwam men met het idee dat de grootste partij niet meer perse de MP hoefde te leveren en de peilingen worden zo chaotisch dt niemand het nog snapt.
  Maar wel gebeurde dat daarna Wilders ineens veel zetels verloor en de VVD meer.
  En nu? Is er wel controle op de stembureau,s die toezien of er geen stemfraude wordt gepleegd?
  Niet zo gek zo te denken als je ziet wat ze met veel PVV posters doen.
  Ik heb geen vertrouwen in een eerlijke verkiezing!
  En ik zeg het nu, zodat na de verkiezingen niemand kan zeggen, ja dat is al te makkelijk, achteraf!
  Stem PVV en laten we het beste hopen.

  Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   het is helemaal niet vreemd. En je hoeft het ook niet te snappen. Dit is gewoon het resultaat van de ruttige propagandamachine. Die draait op volle toeren. Niet is te smerig als het maar in de kraam van Rutte past. En Mark lacht. Dat is zijn lichaamstaal, voor “ik sta jullie te bedonderen”.
   Laten we hopen, dat de stemmen netjes geteld kunnen worden. en dat de briefjes met de valse uitslagen niet al klaar liggen. Van die duivelse Rutte kun je alles verwachten.
   Inderdaad, stem PVV en laten we het beste hopen.

   Like

 29. Esther zegt:

  Oh echt he ik moet me zo inhouden.
  Ik hoop echt dat R ooit n keer zal voelen wat mensen met een uitkering voelen en denken.
  Hij scheert iedereen over 1 kam…hoe kortzichtig ben je dan.
  Mensen met een uitkering probleemgevallen??? Er is er maar 1 probleemgeval……
  Zal me verder inhouden…

  Geliked door 1 persoon

 30. Onschuldige Bijstander zegt:

  De ratten nsb landverraders komen zo ongelofelijk stupide over dat Wilders wel dik moet winnen volgende week

  Geliked door 1 persoon

 31. Guardiacivil zegt:

  Dat kan je verwachten van deze klootzak en de grootste narcist die er op Aarde rondloopt.

  Geliked door 1 persoon

 32. Jade zegt:

  Ik mag toch hopen dat Rutte zelf nog eens
  zwaar in de problemen komt, die vuile klootzak.

  Geliked door 1 persoon

 33. Jan zegt:

  Mark Rutte tot 5 jaar cel veroordeeld: ‘Grootste wapenhandelaar van Nederland’, toch slechts 5 jaar cel
  Medewerker wapenhandelaar: jaar voorwaardelijk, taakstrafje

  http://regio.tpo.nl/2017/03/09/grootste-wapenhandelaar-nederland-toch-slechts-5-jaar-cel/

  Nederlandse wapenexport
  Hoewel ruim achter grote exporteurs als de VS en Rusland is Nederland een van de grootste militaire exporteurs ter wereld; volgens onderzoeksinstituut SIPRI nummer 8 over de afgelopen tien jaar. Dat komt niet alleen door de productie van nieuwe militaire goederen, maar ook door de export van tweedehands wapens van de Nederlandse krijgsmacht.

  http://www.stopwapenhandel.org/informatie/Nlwapenexporten08

  Geliked door 1 persoon

 34. Peter Konings zegt:

  Pim fortuin sprak er over , Geert Wilders spreekt erover, heeft nu nog steeds niemand door dat dit land word verkwanseld aan die enge Europese kliek die wel weet hoe ons geld te verdelen onder hun armen . Mensen word wakker .

  Geliked door 1 persoon

 35. A.Banning zegt:

  Rutte weet niet wat er aan de hand is in nederland voor 50+ is bijna geen werk en hij weet niet eens dat mensen met een uitkering zelf sparen voor hun vakantie geld.

  Geliked door 1 persoon

 36. oeps48 zegt:

  Mark Rutte doet zijn sterrebeeld “waterman” alle eer aan.
  Ik heb een mening. Alleen mijn mening geldt. Ik drijf door tot het uiterste en nog een beetje verder. Waarom is iedereen tegen mij?

  Like

 37. Kim zegt:

  Tja, als Mark Rutten aftreed of ontslag indient dan krijgt hij nog een aantal jaren wachtgeld mee en een vette bonus hij lijdt het laatst. Zo gaat dat met ongelijke rechten. De rijken hebben geen enkele schaamte.

  Like

 38. KAC zegt:

  Laffe hypocriete man is het, aan de anderhalf miljoen uitkering voor niets doen die Amalia straks krijgt mag niet getornd worden.

  Like

 39. ennu zegt:

  Nu die verkiezingen achter de rug zijn en de vvd weer de grootste is, vraag ik mij af hoe mensen dit zien aflopen voor de mensen de een uitkering hebben? Ik wil mensen echt niet bang maken.

  Like

 40. Jossie zegt:

  Wat een Narcist is het, jammer dat Nederland wederom gekozen heeft voor deze man die uiteindelijk alles en iedereen mee neemt in zijn chaotische linkse hel.
  Na de verkiezingen te laat voor hen die niet meer te redden waren, te laat voor hen die nog te redden zijn, en te laat voor wie later nog gered willen worden, Nederland staaft linea recta af op verval, en dat omdat Rutte liever heeft dat een werkeloze afgestraft wordt dan werk te creëren, opleidingen te geven.
  Wat een vreselijke man en achterban aan de macht, alle schaapjes naar links en springen maar….beh…behhhhh.behhhhhhhhhhhh..b…

  Geliked door 1 persoon

 41. Jacques Brounen zegt:

  Geweldig toch hoe deze nerd dit allemaal kan blijven verkopen.
  – Het begon onder zijn kabinet dat de studietijden op universiteiten ingekort moesten worden. Geen mens spreekt echter over de extra lange tijd welke RutjeNooitGenoeg zélf heeft besteed aan zijn studietijd.
  – Nederland – de burgers – moesten niet zo zeuren en het belang inzien van de vluchtelingenopvang. Vlak bij huize Markje lag echter een pand leeg, een mogelijke opvang voor vele asielzoekers. Markje wilde echter niet, het lag toch nét iets te dicht in zijn buurt.
  – Verder: Ik heb nog nooit iemand meegemaakt welke op een dusdanige manier de ene leugen weg liegt met ’n volgende leugen?!?
  Maar ach, het stemvee gaat slechts voor kopjes en loze beloften, wat ’n vieze, oneerlijke pluche-zitter! 😠

  Like

 42. Bell zegt:

  Wil wel met hem ruilen kijken of hij alles kan betalen van 832 euro de lijp wat heb ik toch een hekel aan pinokio 😈😈😈

  Like

 43. Sfs zegt:

  Bovendien wordt vakantiegeld geinvesteerd in de economie. Meestal komt dit geld terug in de economie.. het wordt uitgegeven aan vakanties, opknappen woning, voedsel, kleding, speelgoed, uitstapjes.. en de bijkomstigheid is dat men er ook enigzins sociaal van wordt of blijft. Mark Rutte leeft zelf van de staat, de burger betaald hem.. en waarom? Dat is voor mij een groot raadsel.. Maar ga ik klagen dat hij bovenop zo een hoog salaris vakantiegeld krijgt.. eigenlijk moet er een nieuwe wet voor ministers komen.. zodra ze onder de maat presteren moeten ze een gedeelte van hun salaris terug betalen.. zo blijven ze gemotiveerd!

  Like

 44. trudy Kuipet zegt:

  Ten eerste vind ik Rutte een waardeloze premier die voor ons land totaal de verkeerde beslissingen neemt. Er zou eerder gekeken moeten worden naar iemands arbeidsverleden, er is namelijk een groep mensen die altijd hard gewerkt heeft en door omstandigheden in de bijstand terecht gekomen zijn en er is een groep mensen waarvoor het financieel totaal niet aantrekkelijk is om te werken omdat het in Nederland de omgekeerde wereld is en werken niet loont. Er is ook een groep nieuwkomers die gepamperd worden en van alles krijgen terwijl je als werkende alleen maar gekort wordt en een groep die gewoonweg niet wil werken. Maak een selectie van deze groepen mensen en pas daar je maatregelen op aan.

  Like

 45. Schaap zegt:

  Ja die Rutte echt een knaap met tonnen boter op z’n kop iemand laten werken tot 67 en dan als de werkgevers hen te duur vinden en niet eens op gesprek laten komen zeggen dat die luie mensen zijn aso zijn om dat zij een uit kering hebben.
  Dat zegt die brain invalide die zelf op koste van deze mensen de mogelijkheid heeft gekregen om te studeren zonder een schuld er aan over tehouden.
  Jammer dat deze man alleen het gewin voor zelfde slappe lullers in gedachte heeft.
  Ga eens op treden tegen al die geld strooiers in je regering oetlul.😐
  En voor mensen die nu weer de moslims of andere goepen er bij halen, dat jullie niet zelf denken en alleen maar na praten wat andere hersendode zeggen, zegt genoeg.

  Like

 46. Martine zegt:

  Hij moet zijn eigen schamen ik ben 64 jaar vanaf mijn 13 jaar gewerkt moest moeder helpen in huishouding mijn leven lang gewerkt ook in mijn huwelijk Door scheiding zit ik nu bij gemeente voor gedeelde uitkering de helft mogen wij dan niet op vakantie schandalig vind ik het dan zeggen ze nog kun je genieten van je oude dag Rutte schaam je eigen eens heel diep bah pinokkio

  Like

 47. Diny van der Kooi zegt:

  Laat hij er zelf eens in gaan zitten. Al is het maar voor een half jaartje. Maar hij vergeet even die mensen die door ziekte in een bijstandsuitkering zitten en niet afgekeurd worden omdat dat op de een of andere manier niet meer gedaan wordt en daardoor niet in een andere uitkering terechtkomen. Ik denk dat als deze mensen uit die bijstand worden gehaald het aantal ook al daalt. Even voor de goede orde ikzelf heb geen uitkering en ik geef toe dat er best mensen zullen zijn die niet willen werken. Maar om ze allemaal over 1 kam te scheren gaat wel heel erg ver vindt ik. Maar ik denk dat je dit soort mensen er zo tussenuit kan halen.

  Like

 48. A.Knobben zegt:

  Te gek voor woorden hij moest eens een maand de bijstandsnorn krijgen dat redt hij nooit met zijn mooie praatjes er zijn genoeg mensen die graag weer aan get werk willen maar hoe ze ook solliciteren nergens na je 50ste meer aan de bak kunnen komen !!!!!

  Like

 49. Brouwer zegt:

  Heb zelf geen bijstand, maar Rutte u heeft makkelijk praten met geld wat wij op moeten hoesten waatdoor de belastingen etc omhoog gaan. Ik vind dat u zuch moest schamen om zo over ons te denken denk er hard over na om u asn te klagen wegens smaad. Deze mensen kunnen er niks aan doen omdat u teveel geld heeft uitgegeven worden er nu van die stomme wetjes geregeld maar u vergeet dat aan sommige wetjes in de grondwet niet aan getornt mag worden u komt er dit keer niet mee weg. Ben gekwetst omdat u dit van de mede nederlanders zegt.

  Like

 50. Marcel zegt:

  Als je hem een kogel door de kop schieten rauw ik er niet om

  Like

 51. Jannie zegt:

  Rutte weet niet wat er onder de bevolking speeld.de enige manier is .dat hij een volledig jaar op een uitkering gezet word.zolang Rutte in dat torentje blijf zitten Word het alleen maar slechter.waarom moeten de mensen gaan stemmen .ze houden allemaal die stoel in den Haag warm .uit eigen belang .En luisteren niet naar de bevolking .hij speelt met geld (Van de nederlanders) natuurlijk makkelijk betalen uit een uitgeperste beurs van anderen is het makkelijk om op deze manier sinterklaas te spelen .

  Like

 52. Anneke Grim zegt:

  Het is Rutte zelf die het land kapot heeft gemaakt en nu maakt hij de mensen wat een uit kering heeft zwart maar er zijn zeker niet Nederlanders die de grote helft van de bijstand op sloken dus hij moe maar eens goed kijken welke mensen een uitkering genieten

  Like

 53. Derk akkerman zegt:

  De gevestigde politiek is zelf geen knip voor de neus waard kunnen niet eens een kabinet vormen ,laat staan ons land goed regeren ;we leven zogenaamd in een democratie land hebben ze mooi gezegd elders met de stemmen anders was de pvv de grootste partij geweest ,het zijn zakkenvullers voor zichzelf en hun vriendjes daarom moest zalm ook terug komen en ze geven wel commentaar op trump maar zelf zijn ze geen haar beter ?,dus stemmen hoeft ook niet meer het allerbeste is dat geen een Nederlander nog belasting betaald krijgen zij hun loon ook niet

  Like

 54. H.Wijnsema zegt:

  Beste mensen, mogelijk vragen steeds meer Nederlanders zich af of de verkiezingsuitslagen wel zo eerlijk zijn verlopen want iedereen spuugt de VVD en consorten uit. Dit blijkt meer dan duidelijk! Wij zijn een bevolking die met lede ogen blijft accepteren hoe een despoot onze idealisme om zeep blijft helpen en er telkens maar weer met een vuil gemaakt lachje mee wegkomt. De keuzes die worden bepaald zijn nooit in ons voordeel maar in het voordeel van de Zakkenvullers van het parlementaire Haagse circus, ofschoon, de gedoogde Maffia.

  Like

 55. Joepke zegt:

  Die Rutte moesten ze letterlijk en figuurlijk langzaam verzuipen.
  Bah vies goor kut ventje is dat.

  Like

 56. Jolanda zegt:

  Vuile vieze hond 😡 Rot toch op

  Like

 57. Karin zegt:

  Rutte.moest zelf maar een jaar van een uitkering leven..
  ..dan komt die heus wel terug op die woorden.ach kabinet Rutte is voor de rijken..hij denkt niet meer aan de gewone mens.die 42 jaar gewerkt heeft en versleten thuis zit..
  ZAl hem een zorg zijn

  Like

 58. Robbie zegt:

  Ik snap die VVD stemmers niet

  Like

 59. Frederik Jan Roebersen zegt:

  Als die fascistische dwaas aan de kant gaat, dan hebben uitkeringsgerechtigden al weer heel wat problemen minder. Ik zie ernaar uit.

  Like

 60. Dennis Eijs zegt:

  Die ‘vakantietoeslag’ hoort bij die uitkering, die wordt gespaard. Het is dus geen toeslag, domme oelewapper. Tevens is dat geld gewoon nodig voor eigen bijdrage ziektenkosten, en andere rekeningen, dus weinig vakantie. Misschien eens tijd dat iemand dit heerschap wat respect bij gaat brengen, de studentikoze kneus.

  Like

 61. wim zegt:

  die rutte moet eens zijn vieze kop houden.sinds hij vier jaar president was heeft hij heel wat gezinnen gesloopt.en dan nog zeuren hoe het kan dat mensen ziek of een uitkering krijgen.als hij nou eens zal zorgen voor meer banen.en mensen een kas geven willen ze heus wel werken.als er een buitenlander binnen komt doet hij net of alles hier heel goed gaat en dat ze hier een heel goed leven zullen krijgen .dat laaste klopt helemaal.alleen zijn eigen landgenoten laat hij in de kou staan.als die dingen moet hebben.dan kunnen ze er na fluiten.maar als een buitenlander komt wordt er gezegd wat heb je nodig .oohh dat morgen is het er.de vvd en maark rutte zijn nog minder dan hitler. ze vergassen ze nog net niet .maar verstikken wel de mensen door niks te regelen.en zelf daar in dat gebouw veel geld verdienen om ff de pen en papier vast te houden.in die vier jaar dat hij president was.waren er veel meer bezuinigingen dan anders.hoe werken hoe hulp als je het nodig hebt.helemaal niet.en dan maar zeuren dat mensen niet willen werken.als hij mijn ziektes nou eens over neemt wil ik wel werken.ik hoop dat de vvd eens uit het kabinet wordt gezet.lijkt me verstandig.en laat D66 eens aan de macht komen.mensen die op die rutte hebben gestemd hebben zelf de portemonnee vol of zijn gek geworden.waar geld zit is er macht.tot de nederlanders een keer in actie komen en den haag bestormen.ik wacht er op.ga je dan ook in je toren verschuilen egoist

  Like

 62. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  Smerige VVD rat

  Like

 63. FS zegt:

  Ja Rutte, wil je ruilen? Jij mijn reuma ik jouw werk en inkomen. Van mujn vakantiegeld betaal ik de eigen risico van ziektekostenverzekering. Van de reumatoloog.mag ik me slag in de rondte vreten aan paracetamol en ibuprofen die ik ookal zelf moet.betalen. Om niet blind te worden zit ol aan de wietolie die ook zelf betaald moet worden……

  Like

 64. Christa zegt:

  Weg met die minkukel nooit geen VVD meer aan de macht hebben geen greintje menselijkheid​ in hun donder

  Like

 65. Woltets zegt:

  Ik hoop ECHT dat die partij bij de volgende verkiezing zo wordt afgerekend dat de honden er geen brood van lusten .

  Like

 66. Hielkje zegt:

  Rutte is narcist! Die geen greintje inlevingsvermogen heeft.Dus mensen in nederland mogen verekken.en de vluchtelingen mogen leven als god in frankrijk.Lul de behanger maakt alles kapot.En verteld met zijn gekunstelde glimlach grote leugens.!!

  Like

 67. Anti Pinokkio beleid zegt:

  Rutte haha weet je nog niemand had wat te vreten in Nederland en hij zei op tv: Koop die nieuwe auto, koop dat andere huis, doe die verbouwing, wat een domme lul. Ik ben 56 en heb altijd voor mezelf gewerkt en nooit 1 dag wat aan uitkering gehad maar door de nieuwe belastingwet hadden veel opdrachtgevers geen zzper meer nodig en stond ik opeens aan de kant en na een jaar waren mijn reserves op en ben ik ook naar de gemeente gemoeten en heb 4 maanden bijstand gehad dus ben ik ook een probleemgeval, ik heb vanaf gisteren weer een vaste baan gevonden en misschien wel heel veel geluk gehad dat het zo vlot ging en op deze leeftijd, maar ik weet dat ik nooit meer maar dan ook echt nooit meer op dit kabinet of het volgende formatie kabinet kies. Nee Pinokkio met die uitgestreken smoel als ik hem zie dan heb ik al gegeten en gedronken. Ik hoop echt dat hij een keer een poosje in de bijstand komt dan weet ie wat het is. maar hij zal zich wel in het Europese kabinet draaien met zijn leugens dan kan hij ook zon dikke volgevreten nek krijgen als de gene die daar al zitten en ons land opvreten.

  Like

 68. Carolien Bongers zegt:

  Tja waarschijnlijk in de leer geweest, bij huidige president van Amerika. En zolang hij niet 7000 stemmen die vanuit buitenland niet meetelt bij verkiezingen en degene die niet meegeteld worden, is hij toch echt een van de ergst frauderende politici in de huidige eeuw!🤔🤢😡

  Like

 69. ht.panhuis zegt:

  Geweldige mensen hier .Die durven de waarheid te zeggen .Maar geloof maar niet, dat hij dit leest. Daar is hij te bang voor. Hoe durft hij deze mensen zo te beledigen.

  Like

 70. Bea westendorp zegt:

  Nou mark rutte u mag de cf van mijn man wel overnemen tot zijn 49ste jaar gewerkt nu al 7 jaar op een longtransplantatie misschien vind je het wel wat .

  Like

 71. R zegt:

  GOEDE avond allemaal ik vind dit echt absurd en asociaal wat hij híer over ging praten .fan moeten jullie maar niet bezuinigd worden dan moet je maar zelf bezuinigen dus idioot

  Like

 72. C cd ven zegt:

  Ik heb al 47 jaar gewerkt, ben op mijn 62e inslagen door reorganisatie. Ik ben nog steeds boos. Moest op vier maanden na tot mijn 67 werken. Had dan 52 jaar gewerkt. Had ik gedaan als ik niet inslagen was. En dan zegt Rutte iets over de mensen die WW ontvangen., die moeten gekort worden. Schandalig, wat ze de ouderen aan doen. Heb van mijn 15e tot mijn 21e een dubbele baan gehad. Rutte denkt alleen aan de jongere. De oudere moeten alles oplossen.!!!!!🖓🖓🖓🖓🖓🖓🖓

  Like

 73. Rutte 3 zegt:

  Ja mensen, we moeten al die vluchtelingen opvangen en woonruimte geven, iemand moet dat toch betalen, nu zíjn jullie aan de beurt en volgende keer weer die hardwerkende Nederlanders tussendoor verzinnen we wel weer een nieuwe belasting.

  Like

 74. Samm zegt:

  Moeten jullie vooral blijven zitten,
  Zien jullie niet dat ze kijke hoe ver ze kunnen gaan niemand die er wat aan doet en als dat zo blijft gaat het nog veel erger worden,
  Vergeet niet mensen wij zijn de gene die doen wat het kabinet van ons wil als er niemand gaat werken en niemand zijn rekeningen betaald moet je kijke hoe snel het volk zijn recht terug krijgt

  Maar dan moet het volk een zijn en daar zit het probleem,
  Om dat er verdeeldheid wij zijn hier in Nederland meer met buitenlanders en moslims bezig en terroristen,
  En als het niet mee zit gelijk wijzen naar een ander en het kabinet kunnen doen wat ze willen met het volk

  Like

 75. Strijder voor waarheid en gerechtigheid zegt:

  StuItend! Deze achterlijke uitspraak van premier Rutte,walgelijk! Ik nodig hem bij deze uit voor een bakje koffie bij mij,,als hij al de drempel van de voordeur haalt

  En hij doet nog meer achterlijke inhumane uitspraken over de 2 Armeense kinderen,die moesten volgens hem het land uit,ik heb er geen woorden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s