Ziet U Pim Fortuyn nog voor U?

Screenshot_4

(Door: “Weethetwel”)

Terwijl hij met zijn hand het V-teken maakte tegen de meesmuilende journalist? Vanuit het raam van het kleine autootje sprak hij de historische woorden: “Denk erom dat u hier te maken heeft met de toekomstige minister-president van Nederland”.

Een paar dagen later, op 6 mei 2002,  kort na zes uur in de middag, werd het programma op de radio onderbroken. (Dat programma was, hoe kon het ook anders, de zoveelste ophitsende toespraak tegen Pim Fortuyn).

“Dames en heren, we moeten het programma onderbreken, want ons bereikt het bericht dat Pim Fortuyn op het mediapark in Hilversum is neergeschoten”.

Er volgden toen diverse reportages waarvan de belangrijkste boodschap was dat de ziekenwagen helaas niet bij Pim Fortuyn kon komen, omdat het hek van het mediapark niet open kon of open mocht of dat de sleutel kwijt was. Langzaam begon de gruwelijke werkelijkheid door te dringen dat Pim daar in eenzaamheid lag te sterven en zijn vijanden deden gewoon niks.

Onmetelijk was het verdriet van vele Nederlanders. Tot op de dag van vandaag kunnen zij spontaan in huilen uitbarsten als zij denken aan die dagen en die momenten. Hier werd niet alleen een geliefd persoon vermoord, maar tegelijk met hem ging de hoop verloren, het uitzicht, de verwachting.

Maar vooral ook de democratie. Socialisten en communisten en democratie, dat gaat niet samen. Als machtsverlies dreigt, is alles geoorloofd.

3 dagen later werd Pim Fortuyn postuum 26 keer in de Tweede Kamer gekozen. Hij heeft zijn taak nooit kunnen volbrengen.

De lachende D66-rechters gaven de moordenaar een symbolische straf. De moordenaar loopt al lang weer vrij rond en geniet allerlei privileges. Geen V-teken, maar een dikke middelvinger.

De dichter des Vaderlands Gerrit Komrij schreef naar aanleiding van de moord een magistraal gedicht. Doe uw ogen dicht en laat langzaam de kandidaten aan uw oog voorbijgaan. Zie Pechtold, zie Rutte, zie Asscher, zie ze allemaal.

De zittende politicus

Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
Nadat de gek de nar had omgebracht,
Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
En maakte hij onbespied een pirouette.
Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
En ziet nog steeds het echte monster niet.

10 mei 2002, na de moord op Pim Fortuyn.

Laat het even tot u doordringen: 15 (!) jaar later zien deze mensen het echte monster nog steeds niet. Die ene die het wel ziet, geeft de kiezer op 15 (!) maart een nieuwe kans. 

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, gezond realisme, landverraad, Patriottisme, Pim Fortuyn, politici, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

58 reacties op Ziet U Pim Fortuyn nog voor U?

  • scheermes zegt:

   Mooie herinnering aan pim ,met bijpassend lied !!

   Geliked door 1 persoon

  • scheermes zegt:

   Wat mij persoonlijk HEEL ERG raakt ,is de boodschap die achter dit lied zit !!PIM zijn DOEL was dat WIJ in VRIJHEID kunnen leven !!Deze boodschap van pim werd door de zanger eerst luid verkondigt vanaf de trap !!Dat is de reden dat deze zanger de trap opging om dit bevrijdingslied van pim door te geven !! Toen rende hij de BRUG!!!!! over om de mensen de boodschap van pim over te brengen aan de WEINIGE???!!! rotterdammers die er nog zijn,HOUD MOED ,ik ken jullie toestand vanwege het WANBELEID van deze misleiders van het volk ,en hij zong het lied van pim van vrijheid !! waarop de kiezers van pim vol goede moed het juiste vakje ROOD kleurden om de VRIJHEID tegemoed te gaan !!

   Like

   • BertG. zegt:

    Als er nou een klassiek deuntje onder gezet was, dan hadden waarschijnlijk meer mensen de moeite genomen om er naar te luisteren.
    Nu is dit voor vele al veel te modern, en dan ook nog een gitaar er in en een rare kerel in een Elvis pak, poeh hé.
    Veel te heftig allemaal.
    En ze weten niet waar ze Hans de Booij van moeten kennen.

    Like

   • scheermes zegt:

    BertG..zegt;Als er nou een klassiek deuntje enz:Dat is vaak het jammere er van bert ,dat sommige mensen niet luisteren naar de boodschap waar het ECHT om draait !!Er wordt vaak teveel gekeken naar de kleding of het uiterlijk, en de mensen missen vaak daardoor de boodschap !!Wat ik ook een GEWELDIG GOED voorbeeld vond is de twee moslim knapen aan de borsten van merkel die voor enige tijd te zien waren op dit blog !!Die beide knapen waren al zo groot, en groeiden steeds groter door de voeding aan de borsten van mvr merkel !!Het juiste commentaar mijns inzien hierop, is wellicht aan mijn aandacht ontgaan!! De bedoeling wat sommigen wellicht ontgaan is, dat als de knapen volwassen zijn,het met duitsland over en sluiten is !! Dit is het overduidelijke beeld van de aanhoudende asiel instroom van de islam waardoor de E.U ten gronde gaat !!Die schandknapen MOETEN van de borsten af!! Met a/w !!De asielinstroom moet een halt toe worden geroepen ,en deze twee barbaartjes moeten zo snel mogelijk naar verwegistan in het middenoosten ,voordat ze volgroeid zijn !!Als de islam de meerderheid krijgt hebben wij hier in de E.U hetzelfde gedonder als in het midden oosten !!Als u dat niet wilt stem dan op de pvv!! Ik doe mee !! U OOK??

    Like

 1. Lee zegt:

  6 mei 2002, niet 2 mei. Die dag zal ik nooit ofte nimmer vergeten. 15 maart kan er nog een verschil gemaakt worden!

  Geliked door 2 people

 2. delamontagne zegt:

  Ja, die zie ik nog zo voor me. Maar ook de beelden van TV, de dagen er aan vooraf gaande.
  Die debatten, waarbij hij door iedereen werd aangevallen, uitgezonderd Jan Peter Bak-ellende.
  Vooral de manier die Marcel van Dam gebruikte, walgelijk laag.
  Die avond wilden wij nog met de metro naar Beukelsdijk om bloemen te leggen bij huis.
  Dat werd de volgende ochtend. Er was toen nog niet die immense drukte van de dagen erna.
  Wat me ook HEEL GOED BIJ BLIJFT…………., die Marokaanse jongetjes die op het pleintje/parkje bij zijn huis rondslenterden en die “lachjes” op hun gezichten.
  Dat vergeet je nooit. Het waren niet alleen de huichel-politici uit dat gedicht van Komrij die blij waren.
  Er is een filmpje van een Rotterdamse mevrouw op hoek Beukelsdijk, plein waaraan Pim Fortuijn woonde.
  Ze stond haast te huilen en de Marokaanse jeugd om haar heen maar lachen en joelen.
  Pim Fortuijn woonde eerst aan de Randweg in Rotterdam Zuid. Buurten die ik uit m,n jeugd kende.
  Nu schijnt het er te lijken alsof je in buitenland bent. Nauwelijks nog autochtonen.

  En dan nu sinds enkele jaren een “Taqiyya” burgermeester in die stad.

  Rotterdams aan de buitenkant, van binnen Muslim.

  Geliked door 2 people

 3. Sjaak zegt:

  Dat de linkse klootzaak die hem heeft omgebracht, nog leeft,
  is voor mij tot heden nog een raatsel !

  Like

 4. Ik weet het nog als de dag van gisteren. dagen daarvoor hoorde je iedere dag op de radio, hoe hij omhoog schoot met zijn zetels. Het leek net of de spanning hoe langer hoe meer hierdoor werd opgebouwd. Ik denk dat ze dat op een of andere manier willen voorkomen met fake news bv.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Pim werd vermoord omdat de “overheid” er van overtuigd was dat hij Minister President ZOU worden.
   Als het zo ver zal zijn staat Geert Wilders hetzelfde te wachten.
   Waarschijnlijk zal hij door zijn eigen “beveiligers” worden omgebracht…

   Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Allen die Pim Fortuyn een warm hart hebben toegedragen zullen hem nooit meer vergeten! Het verdriet na zijn gruwelijke en gemene dood was niet te beschrijven.
  Laten we hopen dat wat Pim is overkomen nooit meer herhaald zal worden! Als ik denk aan de noodzakelijke zeer strenge beveiliging van Geert Wilders, dan betekent dat dat er ook nu weer lieden rondlopen die hem het liefst zouden willen vermoorden.
  Vreselijk als je zó moet leven zoals Geert dat moet doen!
  Diep respect voor hem dat hij zijn missie, óndanks constante dreiging, nooit wil opgeven.

  Ik wens Geert een topdag toe op 15 maart a.s.!!

  Geliked door 4 people

  • Martha N zegt:

   Ja, geweldig geschreven dit artikel. Wij weten het nog! De moord op Pim leeft voort. Hij werd niet alleen door VvdGraaf vermoord. En de kogel kwam van… Een tweede boorde zich vanaf boven in zijn hoofd. Hoe lang was v.d.Graaf?

   Geliked door 2 people

 6. Ivan Chapka zegt:

  De echte moordenaars lopen nog steeds vrij rond!!

  Geliked door 2 people

  • Thom zegt:

   Zeker weten. Het is niet voor niks, dat Volkert van der Graaf maar een in feite symbolische straf heeft gekregen en nu een loopje neemt met justitie. Het is de “Deep State”, die Fortuin vogelvrij verklaarde en Van der Graaf tot op heden in bescherming neemt.

   Geliked door 1 persoon

  • Robby E. zegt:

   Klopt, een is minister van staat, Wim Kok, een is directeur van ABN-Amro, Gerrit Zalm, en een is senator, Klaas de Vries!
   Deze beesten werden ook genoemd door Theo van Gogh als zijnde schrijftafelmoordenaars, Theo had het voornamelijk gemunt op Klaas de Vies die toen minister van binnenlandse zaken was!
   Theo werd vermoordt door zo’n geitenbeffer die, net als vd Graaf, ook al lang in het vizier was van de aivd! Ze lieten ze eerst de voor hun zo welkome moorden plegen voor er ingegrepen werd!

   Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 2 people

  • scheermes zegt:

   Eindelijk een goeie gast bij de npo! Geert kondigde het nieuws als volgt aan !! Wij gaan nu over naar het linkse journaal van de npo!! leuke sneer !! Hopelijk worden de mensen door de uitspraak van geert een beetje wakker geschudt!!

   Like

 8. Nemesis zegt:

  Mijn reactie is helaas in het oneindige verdwenen. Ligt niet aan de site, maar aan de inlog modus. Opnieuw schrijven? Nee toch maar niet.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Een klein stukje dan toch maar. Ik was met de auto onderweg en hoorde het op de radio. De shellshock was zo heftig, dat ik mijn auto tegen een boom langs de weg parkeerde. Ik heb de verdere uitzending kunnen vervolgen direct van het mediapark.

   Als ik nu weer die huichelachtige tronies van die amoeben, die Pim zo slecht hebben gemaakt waardoor dit kon gebeuren. Hierdoor en/of in opdracht, bekruipt me alweer dat intense gevoel van een afgronddiepe haat.

   Die zelfde gore tronies zie je dan steeds weer plus een paar nieuwe ellendelingen op tv hun gif spuien, brullend van het lachen.

   Ik hoop van harte, dat onze hoop op 15 maart niet de grond in wordt getrapt door een groot deel slapende, stomme idioten.

   Geliked door 2 people

 9. scheermes zegt:

  Waar pim ook meerdere keren voor gewaarschuwd heeft ,het monster de islam ,en om pim zijn woorden maar te gebruiken ,als iemand denkt dat het met de islam allemaal wel mee zal vallen wens ik veel sterkte !! Pim zei zelf ook, dat hij daar zijn stemmen weghaalde, door het probleem de islam te benoemen !!Ik heb postuum op pim gestemd !! Toch is mijn overtuiging dat geert wilders op dit moment, met de verharding in ons land de juiste persoon is, om de belangen van ons land te dienen!! Ik hoop dat de kiezer er niet weer intrapt ,om toch maar weer op de vvd te gaan stemmen ,aangezien de pvv toch niet mee mag doen,en hun angst dat hun stem dan een verloren stem is!!Ergens wel begrijpelijk want als links aan de macht komt ,is het met ons land gedaan !!Daarom is de vvd 10 keer beter dan d666 en groen links en de rooie sp!!Rutte heeft een ronduit smerige streek geleverd door niet wilders uit te sluiten , maar miljoenen kiezers!! Hoezo democratie !! In een echte democratie beslist de bevolking ,met hun stemkaart !!Nee zegt rutte jullie mogen wel mee doen ,dat zegt hij tegen alle pvv stemmers ,maar wilders niet !! Deze uitspraak toont aan, zoals wel meer uitspraken van rutte dat hij denkt dat de kiezers van de pvv achterlijk zijn !!De ppv kiezers stemmen op wilders daar zij het gevaar de islam op hun af zien komen ,en stemmen daarom pvv heer??rutte!!Als dit beleid met de inbreng van links doorgaat ,raken wij ons land kwijt !!U zei dat u hervormd was !!??Aan u eigen beleid is duidelijk te zien dat u misvormd bent !! Wilders wil de boel hervormen ,om nederland weer nederland te maken !!De huidige partij leiders zijn een stelletje landverraders !!ALLEMAAL!!!!!

  Like

 10. Jan Brouwer zegt:

  Nooit geweten dat de Jaguar waarin hij reed een “klein autootje “was..

  Like

 11. Jean zegt:

  Ik ben zeer bang dat zich dat gaat herhalen want blijkbaar worden veel Nederlanders niet bang van het stijgend geweld en onveiligheid, alleen al de cijfers komende van de (gemanipuleerde) peilingen laten dat duidelijk zien.
  Moesten meer Nederlanders kiezen voor “hun” veiligheid en de veiligheid van “hun familie & vrienden” dan was er nu geen sprake van die kotsmisselijke troep d66 en zeker niet van GroenLinks met een marokkaan aan het hoofd van die partij.
  Om koude rillingen van te krijgen.
  Ik heb de 3 afleveringen van “Uit Europa” bekeken en moet eerlijk bekennen dat ik angst heb van het huidige Europa en dat veroorzaakt door die EU bende volksverraders, een drama voor ons Europeanen dat die misdaadinstelling nog steeds decadent kan parasiteren op ons belastinggeld.
  Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat de PVV, FN, FPÖ, VB, AfD, enz. zeer hoog mogen scoren zodat de lijnen van en voor een veilig leefbaar Europa opnieuw getekend kunnen worden ZONDER DIE EU TROEP ZAKKENVULLERS EN ZONDER ISLAMIETEN OP EUROPEES GRONDGEBIED want daar zit de kanker die alles kapot maakt.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Gerrit Komrij kon het niet beter verwoorden!

  De gek, zo subtiel geduid over hen die het wapen aan de moordenaar verschafte.
  Mijn dank aan “Weethetwel”.

  15 Maart een mogelijk laatste kans: stem PVV zolang er geen ander de beveiliging zal kunnen doordringen de komende 4 jaar! Recentelijk was dat twijfelachtig te kunnen noemen.

  Tjonge: Wilders sinds 2004 beveiligd….. en leeft met vrouw in ’n cocon op vele plaatsen. Das nog wat anders dan een cordon-sanitair.

  15 Maart en stem!

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Pim Fortuyn 1948-2002 Demonisering en imago

   Like

   • Hansfree zegt:

    Goh, ik zit hier nu op 6 mei 2017 pas naar te kijken, vandaag 15 jaar na de moord op Pim Fortuyn, en ik val bijna van m’n stoel van wat ik Geert Wilders over Pim hoor zeggen vanaf 3:18 in deze video. Ik sta al jaren volkomen achter Geert, maar dit geeft toch wel even een knauw aan mijn vertrouwen in hem. Het wekt nu bij mij toch wel de indruk van een zeker opportunisme, en dat valt me tegen. Op dat moment lid zijn van de VVD vind ik geen excuus voor zulke woorden.

    Like

 13. Erik zegt:

  Zelf nú moet ik weer huilen, net als op media park waar we verdwaast niks anders konden.
  In een waas daar aangekomen met mijn motor oerend hard hopend dat het toch niet waar was. Nog nooit was het verdriet zo groot, de volgende weken was een lange nacht.
  Het huilen werdt de woede er reste ons niets anders en daar hield ik mij aan vast.
  Nu zoveel jaren later is er soms een lach als ik zie hoe Geert het nieuws is van de dag.
  Die rakker net Pim laat de boel weer sidderen hun eind en ons begin.
  Weer door een waas van tranen schrijf ik dit vanuit mijn hart, dat eens de mag komen het einde van de smart.
  Met Geert als overwinnaar ziet uit mijn fier gemoed die dag dan weer een beetje goed.
  Pim wordt nooit vergeten ons held die tegen beter weten niet zag het geweld.
  Daar in de homo hemel slaapt een engel zacht.

  Geliked door 1 persoon

 14. Claudia M. zegt:

  Als de dag van gister, die foto in Hilversum bij de studio… Ik kwam thuis, zette de TV aan, dit nieuws kwam en toen ben ik eerst gaan zitten… Daarna heb afschuwelijk gevloekt!

  Het stuk nageboorte, die deze moord op naam heeft staan, heeft mij de mooiste verkiezingen ooit door de neus geboord! Dat het vrij rond loopt is complete gotspe en ik blijf hopen dat ie toch nog een keer de verkeerde tegenkomt.

  Like

 15. Witte raaf zegt:

  De gedrevenheid van deze man was ongelofelijk,heb stukjes gezien van hem met zijn team”achter de schermen”tijdens de debatten toendertijd,hoe gefrustreerd hij was,tot huilens toe!
  Heb zelf toen ook een traan moeten wegslikken toen ik dat zag, zat met een brok in mijn keel te kijken,fantastische kerel!!

  Like

 16. Theresa Geissler zegt:

  Tja, Pim…….
  Natúúrlijk was hij een groot politicus, een nieuwe, verfrissende geest. Natúúrlijk kan iedereen met een beetje realiteitszin zijn antipathie tegen de islam onderschrijven en natúúrlijk is het rampzalig, dat hij uit de weg geruimd werd door een linkse milieu-freak, die duidelijk alle gevoel voor wezenlijke democratie ontbeerde en er op de koop toe ook nog met een symbolische straf vanaf kwam! Allemaal even onvoorstelbaar en deprimerend…..
  Maar niettemin, wat ik me nog steeds blijf afvragen:
  Hebben we met z’n allen, niet heel erg de neiging om Pim onevenredig te bejubelen en op een voetstuk te zetten?
  Hij heeft uiteraard nooit werkelijk de kans gekregen om zich te bewijzen en het is logisch, dat dat onwillekeurig meespeelt.
  Maar Pim was wèl een mens, zoals wij allen, en geen mens is onfeilbaar: Elk mens heeft wel een zwakke plek. Ook Pim.
  En, al zal het voor sommigen hier wel vloeken in de kerk zijn, ik verbaas me er tóch telkens weer over, dat die éne zwakke plek, waarvan we allemaal wéten, dat hij hem had, hier totaal nóóit ter sprake komt.
  En dan bedoel ik dus het feit, dat hij er ooit blijk van heeft gegeven, geen mededogen te voelen voor bijstandsmoeders, omdat “niemand, die niet wou, in deze tijd nog kinderen hoefde te krijgen.”
  Welnu, Mensen, ik wou hier tóch nog weer eens kwijt, dat me dàt destijds wèl rauw op mijn dak gevallen is, dat ik het een ongelukkige denkwijze vond -en nog vind, véél te kort door de bocht en getekend door een totaal gebrek aan inlevingsvermogen.
  Ik heb het altijd maar toegeschreven aan Pim’s “nichterigheid-pur-sang,” wat, zoals zich laat denken, geen enkele plaats bood om zich in te leven in alles, wat met het krijgen/hebben van kinderen te maken had. Het zij zo. Maar tóch….tóch heb ik mij daardoor nooit kunnen onttrekken aan het gevoel, dat er aan de persoonlijkheid van Pim tenminste één essentieel stukje ontbrak. Hoe dat uitgepakt zou zijn, als hij metterdaad aan de macht gekomen zou zijn, of het iets hinderlijks gebleken was of niet, zullen we nooit te weten komen.
  Ja, Pim was briljant. En tóch…..
  Kijk, wat ik ermee zeggen wil: Van tijd tot tijd lees je hier van sommigen comments, waarin aan het licht komt, dat de reaguurder in kwestie Pim tóch meer briljantie en/of geschiktheid toedicht dan Geert. Daar wou ik dus dit over kwijt:
  Ik ontkom niet aan de indruk, dat Geert, weliswaar om rationele redenen kinderloos, maar wèl in een gangbare heterogene relatie verbonden aan een vaste partner, als het er op aankomt, beter in staat is om èchte verantwoordelijkheid aan de dag te leggen, dan Pim dat was. Naar zijn vrouw toe, maar óók naar zijn kiezers.
  Zo’n gezegde over bijstandsmoeders heeft h i j nooit gebezigd. En ik denk eerlijk gezegd ook niet, dat hij dat ooit zál doen.
  Over de doden geen kwaad en het gras aan de overkant is altijd groener, maar niettemin….:
  Laat iedereen het zijne ervan denken, maar ik ben blij met wat we hebben: Geert.
  En ik ben er, eerlijk gezegd en alles bij elkaar genomen, blijer mee dan met Pim.
  Maar vanzelfsprekend is dat iets persoonlijks.

  Geliked door 1 persoon

 17. Jackholland zegt:

  waarom stelt men in discussies met moslims nu nooit eens de moslim val door de mand vraag.hij gaat als volgt: geachte moslim wat vind u van de volgende opdracht die Mohammed aan alle moslims heeft gegeven ook aan u
  Wanneer u een niet-moslim ontmoet vraag hem te bekeren tot islam. Weigert hij laat hem aan moslims op een onderdanige manier extra belasting betalen .Weigert hij dit ook bevecht hem hak zijn kop er af.
  De moslim heeft nu een groot probleem hij mag nl geen commentaar leveren op opdrachten van mo ook niet op deze voor ieder weldenkend mens abjecte opdracht.probeer het mr eens je lacht je kapot hoe ze zich in allerlei bochten gaan wringen om maar niet of ontwijkend te moeten antwoorden.
  De eerste moslim die toegeeft dat de bovengenoemde opdracht echt abject is moet ik nog tegenkomen . dus om werkelijk achter de ware aard van de moslim te komen stel bovengenoemde vraag en u weet genoeg!

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Een zorgvuldig geraamde aanslag door landverraders en NSB,ers, dat ze nog eens stuk voor stuk neer gehaald worden door een slimme moedige sniper.

  Like

 19. guusvelraeds zegt:

  Pim Fortuyn vermoord op 6 mei 2002 ‘s-avonds om 20:00 uur mediapark Hilversum. 6 mei ook mijn verjaardag, we kregen die avond visite. Verjaardag werd niet meer gevierd, We zaten gekluisterd aan de T.V. en keken vol ongeloof naar de onwerkelijke beelden. Déislamiseren, van welke partij je ook bent wordt het hot item van de nabije toekomst.

  Pim Fortuyn zoals hij was en waar hij voor stond:

  Geliked door 1 persoon

 20. Wachteres zegt:

  https://www.theguardian.com/world/2017/mar/02/dutch-parliamentary-elections-everything-you-need-to-know-brexit-vote-trump-geert-wilders

  Dutch elections: all you need to know The Guardian

  After Brexit vote and Trump win, presence of anti-Islam, anti-EU Geert Wilders is drawing global attention to 15 March vote by Jon Henley

  Like

 21. Nemesis zegt:

  Hier een artikel van Nausica Marbe. Past wel niet helemaal hierbij, maar wel een beetje. Hoop dat ik geen problemen krijg door dit te plaatsen het is een zogenaamd ‘premium artikel’. Aan de andere kant staat het ook gewoon in de papieren versie van de Televaag.
  http://www.telegraaf.nl/avond/27770335/__Lakeien__.html

  Met de spanning in de verkiezingscampagne wil het niet vlotten. Er is geen tweestrijd tussen Rutte en Wilders, geen nek-aan-nekrace die de kiezer zou kunnen opjagen. Er zijn ook geen fors groeiende volkspartijen met tegenstrijdige ideologische signaturen die elkaar hard de maat nemen. Een scherp duel blijft uit. Van de polarisatie in de samenleving is ook weinig zichtbaar nu Wilders, op een pretoptreden bij WNL na, bij debatten en interviews ontbreekt. En de andere grote partijen lijken te beroerd om die verdeeldheid serieus te behandelen.

  Maar zie, ineens slaat de werkelijkheid terug. De ironie wil dat de verhoopte ’game changer’ in deze campagne in de vorm van een andere campagne komt: die van de Turkse overheid voor het referendum dat Erdogan aan dictatoriale almacht moet helpen. Die campagne, gevoerd op Westerse bodem, moet Duitse en Nederlandse Turken opzwepen de fascistoïde sultan in Ankara nog steviger in het zadel te drukken. Het is een hypocriete en brutale campagne, die de Westerse gastlanden van dit Turkse electoraat van nazipraktijken en ondemocratisch handelen beschuldigt, terwijl in Ankara de laatste restjes Turkse democratie gesmoord worden.

  Van die humanitaire ramp, zonder bombardementen en ontheemden, zijn geen onthutsende beelden. Toch ontwricht Erdogans sloop van alle democratische controlemechanismen tientallen miljoenen levens. Een vernietiging die door veel West-Europese Turken wordt gesteund. Voor hen wordt deze campagne gevoerd, die teert op agressief nationalisme en blinde Erdogan-verering. Een campagne die het ondemocratische ressentiment levend houdt onder allochtonen die hier segregatie prefereren. Een campagne die ook onder Nederturken diepe verdeeldheid zaait, waarbij de seculieren onder hen of degenen die een islamistische dictatuur afwijzen het nakijken hebben. De psychologische terreur, het machtsvertoon, de dwingelandij en de dreigementen van Ankara bereiken Nederlandse straten en vergaderzalen en zorgen voor intimidatie, zwarte lijsten en arrestatiebevelen voor mensen zodra ze Turkije binnenkomen. Het zou de Nederlandse regering sieren als zij daadkrachtig haar democratisch gezinde burgers van Turkse komaf hiervoor zou behoeden.

  Gebeurt dat? Onze regering onderzoekt juridische mogelijkheden om het bezoek van de Turkse minister te verbieden. Juristen menen dat het niet kan, alleen een burgemeester mag dat, met het oog op de openbare veiligheid. Daar heb je weer het beruchte ’kan niet’: dit land bevindt zich in een verlammende impasse met betrekking tot nieuwe maatregelen tegen segregatie, terreur, islamisering en buitenlandse inmenging. Verslaving aan het gemakzuchtige ’kan niet’ leidt tot vrees voor het ongemakkelijke ’kan wel’.
  Thee

  Waarom kan Rutte niet wat Aboutaleb kan, namelijk publieke opruiing verbieden? Waarom ontzegt hij niet de toegang aan Erdogans lakeien, pionnen die op oorlogspad zijn tegen de democratie? In plaats van de Turkse volksmenners tot ongewenste personen te verklaren, hoopt Rutte naar eigen zeggen dat Turkije, na vruchtbare gesprekken, van dit bezoek afziet. Tja, het vertrouwen in het kopje thee als diplomatieke kalmeerpil leeft nog steeds. Verder zijn kabinetsleden, onder wie vicepremier Asscher, boos dat de Turkse minister Nederlandse Turken ’onze burgers’ noemt. In welk beroerd toneelstuk zitten we nu opeens? Waarom zijn deze Erdogan-gedienstige houders van twee paspoorten plotseling geen burgers van Turkije? Erdogan spreekt juist diegenen aan die zich hier als Turkse burgers en blinde aanhangers van zijn regime profileren. Die minister die hier zieltjes komt winnen is niet het grootste probleem: hij is een symptoom van wat al lang gaande is, in de desintegrerende multiculturele samenleving. Hij is het symbool van mislukte integratie bij bepaalde groepen. Hij is de herinnering aan het feit dat de Nederlandse regering de zeggenschap kwijt is over een groot deel van de allochtone bevolking. Een deel dat bereid is actief verraad te plegen aan alle democratische waarden en praktijken die hun in Nederland vrijheid en welvaart hebben gebracht. Niet de retoriek van de Turkse minister is het probleem, maar de slappe houding van zoveel Nederlandse regeringen die ervoor gezorgd hebben dat die retoriek hier in goede aarde valt.

  Word wakker, demissionair kabinet. Verbied de Turkse relminister de toegang. Komt hij toch, pak ’m op en zet hem direct uit. Geert Wilders heeft met dit advies nu eens groot gelijk. De confrontatie kan niet eindeloos worden uitgesteld, we kunnen niet toekijken hoe onbeschaamde tirannen de boel hier komen opschudden en verzieken. Leidt zo’n daad tot diplomatieke rellen? Vast, maar Turks machtsvertoon in Nederlandse steden is erger en ontoelaatbaar. Leidt ons nee tot straatrellen? Misschien, maar die botsing is toch niet te vermijden. Brengt dat de Turkije-deal in gevaar? Zeker, maar die overeenkomst is een gedrocht: machtsoverdracht aan een crimineel bewind door een reddeloze EU. Tijd voor verandering.

  En laat ik niemand horen beweren dat politici campagnegaren spinnen bij dit ’incident’. Het is geen incident, maar een bedreigende constante die de sociale cohesie in Nederland vernietigt. Veelzeggend dat die nauwelijks in de campagnes wordt genoemd. Het is juist goed als politici hiermee eindelijk serieus aan de slag gaan. Het ’kan niet’-tijdperk moet voorbij zijn.

  Like

 22. Ria zegt:

  Nog steeds erg jammer.

  Like

 23. Cynicus zegt:

  Pim Fortuin was iemand die aan de kaak durfde te stellen waar het moslimfundamentalisme voor staat….. De elite heeft daarom besloten om Pim Fortuin te laten doden door Volkert van der G(raaf)…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s