Het eerlijke verhaal: GroenLinks is helemaal niet groen

Screenshot_37

(Door: Wim van Schaik)

Als je met de auto of de trein door landen als Frankrijk en Duitsland reist, zie je uitgestrekte groene gebieden die nauwelijks bebouwd zijn. In Nederland zijn er ook nog stukjes groen en natuur,  maar hoe lang nog?  Wie op een kaart van Nederland rond 1950 kijkt, ziet de steden als rode vlekken in het groen van weilanden en natuurgebieden. Inmiddels zijn die steden zo hard gegroeid dat rood overheerst en groen hooguit een korte onderbreking vormt tussen de grote steden en hun randgemeenten. Maar volgens links-kom-maar-binnen-met-je-familie is Nederland nog lang niet vol. Er staan immers nog niet overal huizen… Maar de vraag is niet of Nederland al vol is, ja of nee. De vraag moet zijn of Nederland wel vol moet.

Komt het aantal inwoners van Nederland in de media al eens ter sprake, dan gaat het nooit over overbevolking, maar altijd over vergrijzing en krimp. In werkelijkheid treft de krimp slechts enkele kleine regio’s, zoals Zuid-Limburg, Noordoost-Groningen en Zeeuws-Vlaanderen. Maar toch wordt gedaan alsof Nederland leeg loopt. Die constante misleiding door de media moet ervoor zorgen dat we immigratie een goed idee gaan vinden. Inmiddels is het al zover gekomen dat de massa zich erbij neergelegd heeft dat Nederland een immigratieland is en (weer!) de media de zeventien miljoenste inwoner met gejuich begroet hebben. Dat Nederland, als het zo doorgaat, steeds minder leefbaar wordt, maakt niet uit. Dat van de schamele restanten natuur slechts her en der wat parken overblijven, doet er ook niet toe.

En wat doen de aanbidders van de heilige drie-eenheid natuur, milieu en klimaat van GroenLinks? Haasje rep je de grenzen sluiten? Nee, want in het verwrongen wereldbeeld van links horen er helemaal geen grenzen te zijn. Wat ze wel willen? Land en water vol plempen met windmolens. De reeds torenhoge milieubelastingen en –heffingen verder verhogen. Een vleestaks invoeren. De automobilist uit zijn auto pesten. Florerende bedrijven kapot maken.

Immers onze ecologische voetafdruk is de oorzaak van alle kwaad. Die wetenschap moet ons persoonlijk en collectief een schuldgevoel bezorgen. Maar met die voetafdruk is wat aan de hand. Alleen kaaskoppen schijnen zo’n afdruk na te laten. Nog nooit heb ik Klaver c.s. horen klagen over de ecologische voetafdruk van al die indringers, hoewel ze graag de thermostaat op 260 hebben. De ene voetafdruk is de andere niet bij Groen Links, waar het heet:  “Het gaat er niet om of Nederland het aankan, maar of Nederland het wil aankunnen”. Wollige onzin.

Geen van de andere politieke partijen heeft het trouwens over de negatieve effecten van de, zeg maar, kunstmatige bevolkingsgroei. Alleen de PVV benoemt het werkelijke probleem:

De PVV vindt vanzelfsprekend dat echte vluchtelingen altijd geholpen moeten worden. En als vaststaat dat opvang in de eigen regio echt niet kan, dan willen we ook nog steeds toegang tot Nederland bieden. Maar dat moeten we dan zelf kunnen bepalen. Het punt is nogmaals dat bewezen is dat problemen (ook milieuproblemen niet; v.S.) niet effectief kunnen worden opgelost zolang we de verplichting hebben om iedereen die dat wil toegang te geven tot de Nederlandse asielprocedure. Dit is de basis van de huidige problemen dus hier moeten we vanaf.”  (Geert Wilders begrotingsbehandeling veiligheid, justitie en asiel)

Niet iedereen toegang geven tot de asielprocedure? Zoiets zeg je toch niet! Zó populistisch! Maar minder mensen in ons toch al overvolle land zorgt toch echt voor minder beslag op de ruimte, vraagt minder infrastructuur, geeft minder uitstoot van fijnstof en CO2. En dat zonder dure kunstgrepen en graaien in de portemonnee. Simpel toch? Als dat niet – volgens de eigen doctrine van Groen Links –  groen is! Niet feitenvrij GroenLinks nepgroen, maar eerlijk PVV groen.

Klaver vertelt – anders dan hij beweert – helemaal geen “eerlijk verhaal”. Niet over zijn afkomst en opleiding. Niet over de economie. Niet over ‘vluchtelingen’. En helemaal niet over natuur en milieu. Het enige waar hij eerlijk over is, is over zijn overspannen ambitie.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groenen, Hypocrisie, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het eerlijke verhaal: GroenLinks is helemaal niet groen

 1. BertG. zegt:

  Ik vind ze dan toch behoorlijk goed bezig met groen, bij de foto wat ze echt doen.

  Like

 2. joga zegt:

  PVV kan alleen de aanvoerder zijn voor een broodnodige vernieuwing. Dat hebben communisten (SP en Groen-Links) gekregen.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  GroensLinks is maffia.
  Ook nu weer: gisteren kwam aan het licht dat deze miep op de kieslijst van GsL: Maya van der Steenhoven ook directeur is van Sky Wing International Commercial Co. ltd. , een brievenbusfirma voor belastingontduiking op de Seychellen.
  Zij werkt al bij de mededingingsautoriteit ACM met een royaal betaalde pretbaan, zonder enig doel en is ook nog directeur van Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland. Pure maffia dus.
  Men gaat dus de linxe politiek in om zo veel mogelijk geld naar binnen te harken en gebruikt daarvoor duurzaamheid als hefboom. En vele GsL-ers werken in de DUURzame sector en verstrengelen iedere dag belangen en misbruiken belastinggeld. Omdat dit kan.
  Tijd voor verbetering mensen, stem verstandig.

  Geliked door 1 persoon

 4. Drs.P. zegt:

  @Wim,
  Goede uitleg, maar wel vraag ik mij dan af waarom niemand van de andere politieke cabalrukkers in den Haag dit onderwerp van overbevolking eens uitdiep??? Ieder jaar een stad als Spijkenisse erbij met alleen al 100.000 asielratten, 100.000-duizende Polen met auto’s, Bulgaren met auto’s, Hongaren met auto’s, Letten met auto’s, teveel om op te noemen en daarnaast de hele oosteuropese maffie die hier schuilt.

  Dat Geil Links is een notoire pest partij zonder een goed programma, want dat zou minder, minder, minder import moeten zijn. Burgertje pesten met als maar hogere belastingen zodat het netto besteedbare inkomen voor grote groepen autochtonen steeds lager wordt en men niet eens meer van het minimum loon kan rondkomen!!

  Men haat bij GL de autochtone zogenaamde “racistische” blanke man net zo erg als het links-groene gespuis in Duitsland dat doet. Maar wij “slapen” rustig verder, dus verdienen we blijkbaar niet anders dat kapot gemaakt te worden door de GL-kanker.

  Like

  • wim zegt:

   Helemaal met u eens. Men is reeds volkomen gehersenspoeld en daarna apathisch geworden wat dit thema betreft. Bovendien totaal geen kijk op het totaalplaatje zeg maar, t.w. de richting van de ontwikkelingen omdat men het (nog) zeer getroffen heeft met de eigen situatie of domweg redeneert ‘het zal mijn tijd wel uitduren’….

   Like

 5. Cynicus zegt:

  Groen links gebruikt het klimaatsprookje alleen maar om een ecocmmunistsiche dictatuur op te willen zetten zonder middenklasse (die is verarmd). Het hel klimaatsprookje is grote onzin maar deze leugenachtige psychopaten weten met name de gehersenpoelde jongeren voor hun karretje te spannen om geld af te gaan pakken bij babyboomers en werkenden en het uit te delen aan allerlei gelukszoekers die in een moeite door de cultuur hier ondermijnen en zo van Nederland een soort Marxistische ecodictatuur te maken met een grote overbevolking.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Ik voorzie dat Groen Links binnenkort z’n naam zal veranderen.
  Ze hebben inderdaad helemaal niets meer met “Groen” te maken en “Links” is voor hun ook ’n loze kreet, aangezien ze niet weten hoe ze dat links zijn moeten invullen…
  Groen links en D66 azen op precies dezelfde doelgroep en beide partijen blinken uit door het ontbreken van een partijprogram.
  Groen links werd geboren uit bezorgde natuur-fanatici.
  D66 werd geboren als antwoord op ontevreden burgers.
  Beide partijen hebben al ’n tijdje geleden hun basisprincipes laten verdampen, maar waar staan ze nu voor…?

  Het antwoord is héél eenvoudig, voor de macht en macht alléén.
  Pechtold zal de grote verliezer zijn, want Pechtold heeft totaal niets meer te bieden.
  Het Wilders-bashen maakt hem niet opmerkelijk meer. Alle partijen doen het…
  Klaver heeft zijn (tijdelijk) elan… waar hij momenteel furore mee maakt.
  Wees gerust. Hij zal zijn succes sneller dan verwacht verliezen…

  Ik voorzie voor beide partijen een snelle afgang…
  De uiteindelijke toekomst zal aan de PVV behoren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s