Oud-premier Van Agt stemt niet op CDA

Screenshot_23

DEN HAAG – Oud-premier Dries van Agt (CDA) stemt bij de Tweede Kamerverkiezingen van komende woensdag niet op zijn eigen partij. Hij kan niet langer leven met de opstelling van het CDA in het conflict tussen Israël en de Palestijnen, schrijft hij in de nieuwsbrief van een stichting die het voor die laatsten opneemt. Het CDA zou een „halfslachtig gedoogbeleid van Israëls bezetting en kolonisatie” voeren.

de-telegraaf

Van Agt vraagt al jaren aandacht voor het lot van de Palestijnen en is een fel criticaster van Israël. De koers van het CDA was hem al lange tijd te slap, maar de maat is nu vol. Zijn partij gaf Israël te verstaan dat de nederzettingen in Palestijns gebied niet verder mochten uitgebreid, maar laat het er volgens de oud-premier toch bij zitten nu het land zich niets van die waarschuwing aantrekt. Het CDA stemde tegen sancties.

Welke partij nu zijn stem krijgt, laat Van Agt in de nieuwsbrief van The Rights Forum in het midden. Alleen partijen „die zich niet alleen in woord, maar ook in daad tegen de Israëlische bezetting en het schrijnende onrecht in Palestina keren” komen in aanmerking.

CDA-leider Sybrand Buma noemt de aankondiging van Van Agt „niet verrassend.” „Hij heeft al lange tijd een ander standpunt dan het CDA. Ik respecteer dat en zal in gesprek blijven met Van Agt.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, CDA, demoniseren, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamofilie, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

69 reacties op Oud-premier Van Agt stemt niet op CDA

 1. BertG. zegt:

  BertG. stemt ook niet op het CDA.
  En nou…………………

  Like

 2. colin de Jong zegt:

  Laat hij daar een een poosje gaan wonen dan praat hij wel anders.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Wie weet krijgt de PVV de stem van Van Agt. 🙂

  Zo’n vrome bast moet toch helemaal pro-Israël zijn?

  Like

 4. A.M. de Pree zegt:

  Van zo’n oude man zou je wijsheid verwachten. De geschiedenis is toch niet zo moeilijk na te kijken, alhoewel hij het meeste ervan zelf heeft meegemaakt, dus………

  Like

 5. Flo zegt:

  En dan te bedenken dat Lubbers en V Agt premier waren ,CDA is tegen Nederlanders en omarmen liever Arabieren ,Buma moet zo reageren omdat het vlak voor de verkiezingen beter uitkomt ,maar het zijn Ratten die het liefst met Denk samen regeren .
  CDA niks vernieuwend en vergelijk het met kiezen voor de Pest ..

  Geliked door 2 people

 6. elisah zegt:

  Hij zal als dementerende bejaarde wel op de club van -neem toch een pilletje oudje- stemmen.

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  Deze man is samen met Gretta Duisenberg zo’n beetje de grootste antisemiet van ons land.

  Het gebied van de Palestijnen bestaat niet, het heeft nooit bestaan en je kunt niet als je honderden jaren rondgetrokken hebt in een gebied ineens het land opeisen.

  Dat ik elk jaar maandenlang in Frankrijk rondtrek geeft mij toch ook geen recht op een eigen stuk grond.

  Bovendien, Palestijnen zijn zelfs in islamitische ogen een real pain in the ass.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Nou ja, de Joden hebben zich ook ’n paar honderd jaar teruggetrokken in Europa.

   Like

   • Tom zegt:

    En de Joden zijn gewoon in Israël blijven wonen hoor. Het is een misverstand dat alle Joden zijn verdreven uit Israël na de vernietiging van Jeruzalem door de Romeinen.
    Overigens hebben Joden zich later ook in de landen rondom Israël gevestigd waar ze bruut uit verdreven zijn ten tijde van de oprichting van de staat Israël in 48. Hier hoor je echter niemand over. De Joden herdenken jaarlijks nog wel deze dag dat hun eigendommen zijn afgepakt en zijn verdreven.

    Like

  • Claudia M. zegt:

   Q; “Bovendien, Palestijnen zijn zelfs in islamitische ogen een real pain in the ass.”

   Logisch, het is het schorriemorrie wat ze toentertijd zelf het land uitgetrapt hebben. Zo van; ga daar de boel maar verpesten, wij zijn er hier klaar mee. Inmiddels is, overigens mede door toedoen van Israël, de bevolking ook daar geëxplodeerd! Dat is iets waar ze wel verschrikkelijk goed in zijn; kindjes krijgen, met als gevolg een overbevolking waar je U tegen zegt.

   Maar ja, op een of andere manier weet zich ook telkens weer een gezwel te vestigen in dat soort contreien; wat het, welk mens dan ook, compleet onmogelijk maakt ook maar enige vorm van bestaan op te bouwen…

   Ik zou willen dat ons kabinet, die ons eigen verantwoordelijk in de schoenen schuift ook eens zo hard ging optreden tegen dit soort regimes! Alwaar ook nog eens heel, erg veel van onze poen in verkeerde zakken terecht is gekomen!

   ‘Er benne grenzen!’ Zei mijn grootmoeder altijd…

   Like

 8. Michael Jacobs zegt:

  Wie zich stelselmatig meer aan Israël ergert dan aan bijv. Iran, Noord-Korea, of Saoedi-Arabië, heeft last van Jodenhaat. Deze formule geeft dan inzicht: “Joden zijn mensen. Wie de Joden haat heeft dus een hekel aan mensen. En wie een hekel aan mensen heeft, zo iemand haat zichzélf.”

  Like

 9. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 6 people

 10. Even wakker worden en provoceren zegt:

  Van Agt gaat liever bomgordels maken bij Hamas. De vuile huichelaar.

  Like

 11. ed zegt:

  Hij denkt dat hij in de hemel komt.verrassing dat sprookjes paradijs bestaat niet,wel zo zou zijn kom je in de hel met dat wat je steunt .

  Like

  • Jean zegt:

   ed, stel u voor dat we die huichelaar tegenkomen in de hel?
   De hel is lekker warm en er vertoeven leuke ‘eerlijke’ mensen en daar hoort die van8 niet bij thuis.

   Like

 12. louis portugal zegt:

  Die smiecht.
  Hij heeft zijn hele leven met zeer waarschijnlijk een dik pensioen te danken aan eerst de KVP en daarna het CDA.
  En dan nog zo verblind zijn door die palestijnen.
  Ga er leven man..

  Like

 13. Gert Jan Reitsma zegt:

  De malloot van Agt. Man heeft rechten gestudeerd. Heeft zich nog nooit in het volkenrechtelijke aspect van Israël. Is Hamasverblind. Triest die Driest.

  Like

 14. ReaGluurder zegt:

  Bah, er gaan elke maand belastingcentjes van mij naar deze Gluiperd!! Mooi dat het leven eindig is!!

  Like

 15. BertG. zegt:

  Tweederde van naar Islamitische Staat afgereisde moslims die weer naar Nederland terugkeerden, wordt niet vervolgd.
  Slechts acht terugkerende IS-slachters zijn tot op heden veroordeeld.
  Maar een terminaal zieke Nederlander met nog drie tot zes maanden te leven, wordt in de cel gegooid voor het rijden zonder rijbewijs.
  De falende rechtsstaat in beeld.
  http://www.dutchfreepress.nl/strijders-vrijuit-terminaal-zieke-cel-gegooid/

  Like

 16. ReaGluurder zegt:

  Onlangs kwamen er nog weer beelden langs van Yerushalayim toen Jordanië er de baas was. De Joodse wijk geheel vernield, synagoges aan gort, tegen de Klaagmuur lag afval opgestapeld!! Nee nee, nooit weer!!!

  Like

 17. Johan zegt:

  van agt is een min mannetje. een leugenaar ten top

  Like

 18. Jean zegt:

  Wordt het niet “hoogtijd” terug de doodstraf in te voeren, liefst via ophanging, die 8 mag als eerste hangen, 3 dagen laten hangen zodat de mensen er van kunnen genieten, om de 3 dagen de volgende, kandidaten zat, te beginnen bij d66, groenlinks enz…..en dat tot alle mesthopen zijn opgeruimd.
  Stel dat Nederland volgende week toch zou stemmen voor d66, groenlinks enz. dan verliest Nederland veel vrienden. Ik hoop dat de Nederlanders niet zo dom zijn.
  In Amerika staan vrouwen openlijk op straat te krijsen om verkracht te worden, vrouwen die niet verkracht willen worden steunen president D Trump, nu hebben ze eens een president die hun wil beschermen en nu gaan die domme wijven krijsen op straat tegen president D Trump??????
  Ik kan niet meer volgen….

  Like

 19. hendrikush zegt:

  Kan de Heer hem nu eindelijk eens opnemen in de hemel?
  Hier op aarde heeft hij niet meer zoveel te zoeken.

  Like

 20. koddebeier zegt:

  Een verraderlijk vies dement mannetje !!

  Like

 21. Willem Aantjes, oud CDA-politicus, die in de Tweede Wereldoorlog voor de Duitse Gestapo of SS werkte zou het wel met Van Agt eens zijn. Willem Aantjes was een fout figuur en Dries van Agt is dat ook. Ik heb met beide heren gesproken, eerst in Zon & Schild in Amersfoort, waar Aantjes in de raad van het bestuur zat en toen in de Bergkerk in Amersfoort waar Van Agt een lezing hield. Beide heren erkenden dat moslimterroristen de boel verziekten maar gaven de volledige schuld daarvan aan Israël… de enige democratie in het Midden-Oosten…

  Like

 22. Theresa Geissler zegt:

  Oh ja? Zou het heus die Palestijnse kwestie zijn?
  Of is van Agt, zoals zo véél Nederlanders van zijn generatie, maar wat blij, dat hij die Palestijnse kwestie hééft?
  Want hij is altijd katholiek geweest en je had voor de oorlog eens moeten hóren, wat de katholieken -zowel priesters als leken- voor grote bek over de Joden hadden! De honden lustten er vaak geen bróód van!
  Maar ja, na de oorlog kón dat even niet meer…..Tót de palestijnse kwestie om de hoek kwam kijken: De opluchting! Kon het gescheld weer met goed fatsoen worden hervat! Beetje andere termen gebruiken, alles voor de bakker!
  Hoef je trouwens niet persé katholiek voor te zijn; gaat voor andere westerse religies net zo goed op.

  Geliked door 1 persoon

 23. mahoog zegt:

  Deze overjarige joden hater en islam knuffelaar blijft ook maar door zaniken,och laat hem maar doen …kan verder weinig kwaad meer doen.

  Like

 24. BertG. zegt:

  Scooterjongens gooiden bijtende vloeistof over vrouw heen.
  Zoutzuuraanval op rolstoeler Breda.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27773828/__Brute_aanval_op_vrouw_in_Breda__.html

  Like

 25. Harry zegt:

  Weet je waar je op moet stemmen , Dries ?
  Voor euthanasie , moslimnazi .
  Gezellig samen met dat Duisenberg-secreet .
  En vraag Van Bommel dan als getuige , misschien doet ie inspiratie op .

  Geliked door 1 persoon

 26. Ivan Chapka zegt:

  Eens een Jezuïet, altijd een Jezuïet.
  Levert dus alweer een jezuïetenstreek. (=gemene, huichelachtige streek).

  Geliked door 1 persoon

 27. Kees zegt:

  Ik denk dat hij in de 2e wereldoorlog iets gemist heeft, in ieder geval zijn roeping. De 3 van Breda zijn hem, postuum, nog steeds dankbaar. Dat soort volk zoekt hij nu in de Gaza strook

  Like

 28. Bezorgde burger zegt:

  Dit toont aan hoe lang de Nederlandse politiek al verziekt wordt door een stelletje malloten.
  Mijnheer van Agt is geboren in 1931 en heeft de oorlog dus bewust meegemaakt.
  In 1971 werd hij minister van Justitie en gaf bij zijn aantreden aan dat hij de meeste moeite zou hebben met het gevangenschap van de drie van Breda omdat hij ook Arier is.
  Een dergelijk persoon wordt namens het CDA vervolgens in 3 achtereenvolgende kabinetten minister president!!!
  Tijdens zijn regeerperiodes werd de naleving van regels omtrend gastarbeiders een puinhoop wat resulteerde gezinshereniging voor Marokkanen en Turken, slechte integratie en de “multiculturele samenleving”.
  Overigens heeft van Agt na zijn regeerperiode zijn zakken gevuld bij de EEG, voorloper van de EU.
  Zijn medestrijdster voor de Palestijnse zaak is niemand minder dan Gretta Duisenberg die o.a. graag 6 miljoen handtekeningen wilde verzamelen voor de Palestijnse zaak.
  Greta Duisenberg was communist en is SP-er maar dook ook graag de koffer in met andere linkse politici zoals D66´-er van Mierlo en later natuurlijk met PvdA-er Wim Duisenberg.
  Al met al wederom heel wat relaties tussen geforceerde integrarie van moslims en anti-Joodse en nazi achtige sympathieen. Overigens is deze informatie allemaal op wikipedia te vinden en uiteraard niet in de Nederlandse geschiedenisboekjes!
  Hoe kan het dat mensen als Pim Fortuijn, Geert Wilders en Jan Maat, die in vergelijking met van Agt en consorten, nog nooit een vlieg kwaad hebben gedaan worden verketterd en weggezet als Nazi’s terwijl figuren van dit kaliber telkens weer het nieuws halen en geen strobreed in de weg wordt gelegd?

  Geliked door 2 people

 29. OphEUffen zegt:

  “Hij kan niet langer leven met de opstelling van het CDA in het conflict tussen Israël en de Palestijnen”

  Israel wegvagen is geen oplossing. Vrede in dat conflict, al wordt u honderd jaar, gaat u niet meemaken.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Geen oplossing??? Onderschat niet hoe diep de haat zit juist bij niet-Joden die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. De nazi-propaganda was effectief. Mensen zijn in die periode gehersenspoeld, net als moslims dat nu nog worden in de moskee. Ik zie niet in waarom iemand een ander zou moeten haten, waarom die ander vernietigt zou moeten worden, maar ik ben ook niet gehersenspoeld door de nazi’s of de islam. Hersenspoeling is het toevoegen van informatie tot voorbij het punt dat je te moe bent geworden om weerstand te bieden. De flower power-generatie kon nergens weerstand aan bieden en gebruikte dat om te schoppen tegen alles wat een beetje autoriteit uitstraalde, toen kwam Den Uyl, Van Agt en de asielinstroom goed op gang. Op die basis heeft Nederland verder gebouwd, maar het fundament is sindsdien altijd verrot geweest. We moeten de complete overheid veranderen van het huidige systeem naar een op Zwitserland gebaseerd systeem.

   Like

 30. Japio zegt:

  Zal wel GroenLinks worden, daar zitten allemaal antisemieten.

  Like

 31. Aegolius cs zegt:

  Het kan toch niemand interesseren waarom een volstrekt uitgerangeerde politicus meent zijn oudbestuurlijke hersenspinsels de gelovige wereld in te sturen!

  Was het als een kaars in je aars…..

  Like

 32. BertG. zegt:

  Ik heb die kerel al mijn hele leven lang, altijd een verschrikkelijk eng mannetje gevonden.
  Zo iets voel je gewoon aan, intuïtie of zo iets.
  En ik heb er dus niet naast gezetten met wat ik vond, dat blijkt wel weer.

  Geliked door 1 persoon

 33. Jan zegt:

  Van Agt DENKT.

  Like

 34. Anna zegt:

  Dan is DENK een goed alternatief voor hem….. deze lieden gaven Nethanjahu toen hij in Nerderland was toch geen hand…dus soort zoekt soort…… .. Leuk van Agt bij Denk……’ t kan verkeren zei Bredero…

  Like

 35. Thomasson zegt:

  Laat hem maar lekker op DENK stemmen. Misschien peutert hij paar losse centen van zijn vriend Erdogan.

  Like

 36. abouneenee zegt:

  Van Agt voelt ergens al lang dat hij tegen beter weten in trapt tegen een land dat eigenlijk ieders waardering verdient, maar denkt: ach, ik ben nu aan het einde van mijn leven… Israel de grond in trappen lukt die laatste jaren ook nog wel, nu een draai maken betekend immers gezichtsverlies en dat maak ik nooit meer goed.
  Gezichtsverlies bestaat niet. Iedereen heeft iedere dag de vrije keuze om het roer radicaal om te gooien, ook Dries van Agt.

  Like

 37. kraftavilqa zegt:

  Die mottige ouwe antisemiet is toch allang niet meer relevant, dat niemand zich nog iets van zijn hersenscheten aantrekke. Dries van agt geboren te Stomklont ca, AD 1931 studeerde weetnietkunde aan de Strontklotige hogeschool voor enge jezuïetenjongetjes werd uit opportunisme lid van de toenmalige KVP wist zich de jezuïet eigen ellebogend en smeichelend omhoog te werken in de partij mocht als dank leiding geven aan een drietal onzalige kabinetten waarna naar zijn zeggen z’n vitaliteit was opgebruikt en nadat de misleidde kiezers op hem gestemd hadden plotseling de griezelige ruud lubbers in zijn plaats naar voren werd geschoven, hiermee luidde van agt het moderne kiezersbedrog in. Nadien nergens meer welkom vestigde hij zich als zelfstandige habbezakker en irrelevant fossiel in de luwte alwaar hij bij tijd en wijle wat raaskalt over het MO teneinde z’n antisemitisme te ventileren.

  Like

 38. Geuz zegt:

  Pas als het kalf verdronken is, dempt men de put?

  Like

 39. Jan zegt:

  Uitzending Buitenhof: Verongelijkte en grenzenloos dom grote-bek wijf Janneke Stegeman (haat Israël, christendom, Baudet, Wilders enz (zie ook website*) in nest met moslims (moslims willen integreren, islam heeft ons eeuwenlang beïnvloed), want is ook enorm ‘geschrokken’ van toespraak van Buma
  https://www.npo.nl/buitenhof/10-09-2017/VPWON_1277248

  * Ze maakt onderdeel uit van de Theologische Werkgroep van Kairos-Sabeel Nederland.
  http://www.jannekestegeman.com/about-janneke/
  en Sabeel is bevriend met antisemiet Van Agt en de gehele kliek van Rights Forum
  https://kairos-sabeel.nl/links/
  https://rightsforum.org/organisatie/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s