De Amerikaanse regering roept tientallen officieren van justitie uit de Obama-periode ertoe op om af te treden

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

Tientallen officieren van justitie, die benoemd werden tijdens de ambtsperiode van Donald Trump´s voorganger Barack Obama, dienen af te treden. Dat wil de nieuwe Amerikaanse regering.

epoch-times

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft tientallen officieren van justitie, die tijdens de ambtsperiode van zijn voorganger Barack Obama werden benoemd, ertoe op geroepen om af te treden.

Alle resterende 46 officieren van justitie zouden de oproep hebben gekregen om hun ontslag in te dienen “om een uniforme overgang mogelijk te maken”, verklaarde een woordvoerster van minister van Justitie Jeff Sessions vrijdag.

De chef van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, was “verontrust” over de stap. Het massaontslag zou niet op “geregelde wijze” hebben plaatsgevonden. Bij de officieren van justitie zou erop aangedrongen worden om af te treden nog voordat hun opvolgers bevestigd of genomineerd zouden zijn. Zodoende zouden lopende rechtszaken en onderzoeksprocedures worden gehinderd, beklaagde hij.

Onder de tot aftreden opgeroepen juristen bevindt zich ook de prominente officier van justitie Preet Bharara uit Manhattan. Deze had naar eigen zeggen voor Trump´s ambtsaanvaarding een ontmoeting met hem gehad en was er door Trump toe opgeroepen om aan te blijven.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Justitie, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Amerikaanse regering roept tientallen officieren van justitie uit de Obama-periode ertoe op om af te treden

  1. john zegt:

    Als Trump zo verder doet wordt hij de eerste president die doet wat hij belooft en in gedachte heeft om Amerika terug uit het slijk te halen. Op 3 weken geeft hij zelfs veel “democraten” weer hoop.

    Like

  2. Marlies zegt:

    Good move! Met een grotendeels vijandig workforce is het moeilijk samenwerken. Dat is ook verontrustend in Nederland: de meeste ambtenaren zijn links. Mocht er een meer conservatieve regering komen (ooit), dan zetten ook die de hakken in het zand.

    Geliked door 1 persoon

  3. Cynicus zegt:

    Goed zo. Stoorzenders en saboteurs eruit gooien. Die zijn als een soort vieze achterbakse mollen alleen maar bezig de regering Trump te ondermijnen.

    Like

  4. Pietersen zegt:

    Mooie foto van Trump.
    Wat weet deze man van aanpakken !
    Pappen en nat houden doet hij niet aan, zoals de meeste politici in Nederland.

    Like

  5. Een grote schoonmaak kan geen kwaad.

    Like

  6. kruisridder zegt:

    Nu hier nog een grote schoonmaak houden in het OM en de rechterlijke macht in het kabinet Wilders.

    Like

  7. troubadour zegt:

    Dat zou in Nederland niet misstaan.He keept his promesses.In Nederland let op mijn woorden maar niet op mijn daden

    Like

Plaats een reactie