De Brexit-catastrofe vindt niet plaats: Britse minister van Financiën presenteert verrassend gunstige cijfers

Screenshot_77

(Vertaling: E.J. Bron)

Het was opnieuw alleen maar bangmakerij. De Britse minister van Financiën Philipp Hammond, die voorzitter is van het regering-onafhankelijke Office for Budget Responsibility (OBR), presenteert nu een onverwacht gunstige begrotingsprognose – en dat ondanks de Brexit.

duits-zuerst

Daaruit blijkt dat de Britse economie verleden jaar verrassend sterk groeide, ondanks de onzekerheid waarvoor het Brexit-referendum in juni zorgde. Daarom verhoogden de economen van het OBR hun schatting voor 2017 duidelijk, van 1,4% naar 2%. De Britse economie zou dus sneller groeien dan de Duitse. Voor de Bondsrepubliek Duitsland voorspelt de Europese Commissie een plus van 1,6%.

Volgens de Britse minister van Financiën levert de onverwacht robuuste conjunctuur meer inkomsten en minde ruitgaven op, bijvoorbeeld voor de hulp aan werkelozen. Het begrotingstekort ion het koninkrijk bedroeg in 2015 nog 3,8% van de economische prestatie; verleden jaar daalde het naar 2,6% – en dus onder de grens van 3% die Brussel vaststelt.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Brexit-catastrofe vindt niet plaats: Britse minister van Financiën presenteert verrassend gunstige cijfers

 1. Mary zegt:

  De Engelse bank had schampend richting de EU club ook a aangegeven dat de EU meer zou verliezen dan het de Engelse zou gaan kosten, en gelijk hebben ze. Voor Nederland geldt natuurlijk hetzelfde, voor die alles verwoestende EU economisch zo sterk dat het een leading role speelde, ging de economie in Nederland omhoog was dat een teken voor de rest van het westen, aldus Engelse economen, daar werd altijd met argusogen naar gekeken. Bij een Nexit duurt het nog geen twee jaar of we zitten weer helemaal op het niveau van voor 2000, niks verdere afbraak, armoede, kommer en kwel, een referendum hoeft er ook niet te komen, Nederland heeft al tot twee maal toe aangegeven uit de EU te willen, hoe eerder hoe beter.

  Liked by 1 persoon

 2. oeps48 zegt:

  Ik verwacht dat Brexit voor Great Britain geen al te grote problemen met zich meebrengt. Na een korte periode van aanpassen en gewenning zal blijken dat de eilandbewoners gewoon doorgaan met hun leven. Ze hebben ginds wel vaker voor hete vuren gestaan. Ze begrijpen als geen ander, hoe daar mee om te gaan. Ze zetter er hun schouders onder en voor je het weet is de zaak weer onder controle, op orde en stabiel. Het zou mij niets verwonderen, dat de Britten als de grote overwinnaar uit de bus komen. Ze hebben groot gelijk, dat ze weer baas willen zijn in eigen huis.

  Like

 3. tippelaar zegt:

  Wij worden aangevoerd door ongekend laffe personen die maar 1 doel hebben. Hoe helpen we nederland volledig naar de kloten. Wat opvalt is dat zij allen uit het kamp van de pvda komen, met Frans timmermans voorop. Maar, zijn naam staat al bijgeschreven in het groot nederlands schoftenboek, dat als een zwaar van damocles boven zijn vette pens hangt. We zullen zien hoe het verder gaat.

  Like

 4. RonenMar zegt:

  Nu Fankrijk er nog uit en daarna de rest ! Hoe eerder hoe beter ! Al die bang makerij wat een poppenkast die hele verotte euro en EU en dat zootje hetdenloze in Brussel.

  Like

 5. Reinier zegt:

  En woensdag 15 maart stemt het laffe luie nl volk weer op dat zelfde liegende schorum als 4 jaar geleden,,, WEDDE.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Logisch. Het is debiel om ieder jaar meer te betalen aan het Vierde Rijk, dan je terug krijgt.
  De overige handelsvoordelen van het Vierde Rijk, zijn er voor de elite, niet voor de belastingbetalers.
  Ja maar je kunt geen handel drijven zonder Brussel?? Schei toch uit, men drijft al duizenden jaren handel zonder Brussel.
  Brexit. Daarna Nexit en dit jaar op vakantie in Engeland.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  De Britten die ik ken of waar ik mee spreek, maken zich geen zorgen pver het gaan uit de EU.

  Ze zijn alleen maar blij dat GB het heft zelf weer in handen heeft.

  Like

 8. En wij krijgen alleen maar te horen hoe slecht het met Engeland gaat, ja hoor!!!. Belazer de kluit maar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s