Geldgebrek bij defensie zo enorm dat nauwelijks iets kan rijden of vliegen wanneer nodig

Screenshot_57

Geen enkele marinehelikopter, helft F16’s, helft pantservoertuigen kan lucht in of rijden

De door chronisch geldgebrek veroorzaakte materieeltekorten bij Defensie hebben veel grotere gevolgen dan tot nu toe bekend was. Uit een rondgang van defensievakbond VBM blijkt dat de marine vrijwel geen helikopter de lucht in kan sturen, ruim de helft van de F-16’s niet vliegt en 50 procent van de zware pantservoertuigen stilstaat. Dat schrijft De Telegraaf.

post-online

Volgens de VBM worden medewerkers volstrekt moedeloos van de huidige situatie. Het pijnlijkste verhaal dat de medewerkers melden gaat over de nog vrijwel nieuwe NH90 helikopters. Nederland heeft er achttien. Ze zijn vooral bedoeld als boordheli voor de marine. Slechts twee kunnen er de lucht in.

Volgens VBM-voorzitter Jean Debie komt het doordat het aan geld ontbreekt om voldoende van de speciale F44 brandstof in te slaan.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Geldgebrek bij defensie zo enorm dat nauwelijks iets kan rijden of vliegen wanneer nodig

 1. Fred zegt:

  Dat wordt dan ook maar alle verpleeghuizen sluiten.
  Want waar moeten we anders die 6 miljard per jaar halen die we moeten uitgeven aan Amerikaans legermateriaal?
  De winsten van het Militair Industrieel Complex hebben al te lang onder druk gestaan.
  Rutte kan dit karwei afmaken.
  Letterlijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. duinsnip zegt:

  Ach, zolang ze de salarissen maar betalen, kun je het personeel nog tevreden houden. En verder vertel je iedereen gewoon het Colijnsyndroom, ga maar lekker slapen, alles is onder controle.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Hieraan kun je zien hoe ‘goed’ onze overheid met de centjes kan omgaan. Als je de staatsschulden probeert op te lossen door onverantwoorde bezuinigingen te doen, dan ben je niet oerstom, maar zeer gevaarlijk bezig! Wat is een land zonder goed functionerend leger? Het is van zeer groot belang dat er direct geld wordt vrijgemaakt om ons materieel weer in goede conditie te brengen, en alles wat rijdt, vaart en vliegt weer inzetbaar te maken.
  Ook is het van groot belang dat er een minister op de post Defensie komt die verstand van zaken heeft. Minister Hennis kan beter iets anders gaan doen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Marlies zegt:

  Er is voldoende geld: Ontwikkelingshulp, EU-veelvraat, Migranten, Pensioenen corrupte politici, salarissen onbekwame 2e Kamerleden, etc. etc. High Treason!

  Geliked door 4 people

 5. Laat Erdogan dat maar niet horen.

  Like

 6. Bezorgde burger zegt:

  Tja jongens het geld is op. Flinke uitkeringen met allerlei extra’s moeten de bevolking en vooral de allochtone rustig houden en dit is ontbetaalbaar geworden. De overheidssteun heeft tot nu toe Franse en Zweedse toestanden voorkomen maar er komt een moment dat het geld echt helemaal op is. En dan is er geen leger meer die de burgers nog kan beschermen zoals in Frankrijk.
  In tegenstelling tot andere landen lopen hier de gevangenissen leeg, politiemacht is er nauwelijks nog en het leger is nu compleet wegbezuinigd. Wat denkt u zelf wat er gaat gebeuren zodra de pleuris uitbreekt?

  Geliked door 1 persoon

 7. Flo zegt:

  En maar ruzie zoeken met Rusland, net kleuters ,en straks een muilpeer op d’r grote bek ,en dan gillen en jammeren bij (plots) grote vriend Trump .

  Geliked door 3 people

 8. Henk.V zegt:

  Voor de oorlog maakte het ”gebroken geweertje” ideaal de krijgsmacht ook bijna totaal vleugellam.
  Ons redelijk grote leger was tijdens de inval in mei ’40 totaal niet opgewassen tegen de kleinere, maar hypermodern uitgeruste Duitse troepen en verloor de strijd binnen vijf dagen, wat -defensief bezien- een vreselijke afgang was.
  De oorzaak voor de huidige verwaarlozing is duidelijk genoeg.Er kon wel onzinnig veel geld naar de EU worden overgeheveld! En daarbij komt ook nog dat deze EU de nationale legers wilde afbouwen, om tot een Europees leger te komen.Alsof er al niet zoiets als een NAVO bestond!
  Andermaal wordt het maar al te duidelijk: DE EU MAAKT MEER KAPOT DAN ONS LIEF IS.. Weg met dat instituut!

  Wij hebben een overheid nodig die VOOR NEDERLAND opkomt , een overheid die ons land in staat stelt zich adequaat te verdedigen….
  Je eigen krijgsmacht verwaarlozen is het toppunt van misdadig falend beleid.

  Een goed leger behoort door militaire deskundigen beheerd en geleid te worden, mensen uit het militaire circuit die precies weten wat een leger nodig heeft en niet vatbaar zijn voor politiek correct gewauwel…

  Geliked door 1 persoon

 9. Duchense zegt:

  iemand enig idee hoeveel generaals we in Nederland hebben? Je lacht je rot!

  Iedere autochtoon een geweer is stukken betere defensie dan F16 of dure k*t helicopters, en vele malen efficienter. Dan spreek je over defensie, een 150 tot 200x groter leger, binnen het uur op post en binnen enkele uren volledig gemobiliseerd
  O ja, en de kosten zijn een fractie van het huidige defensiebudget en het gros van de soldaten hoeft niet meer te leren tanden te poetsen of zichzelf te wassen, dat kunnen de meesten van ons al.
  Nederlandse defensie, het is de grap van de NATO en in iedere Engelse pub goed voor een lachsalvo en een gratis HalfPint uit medelijden.

  Geliked door 1 persoon

 10. Mary zegt:

  Nu als Geert straks de kraan dichtdraait van alles wat naar de bodemloze put van de duistere EU club stroomt, de bodemloze put van hulp aan het buitenland, de AZC’s de uitkeringen voor al die uitvreters etc.etc. is er zat geld om snel onze Defensie te voorzien van alle benodigdheden dat zal wel nodig zijn want als bij een Nexit en dus grenzen dicht moet defensie wel op orde zijn.

  Like

 11. Duchense zegt:

  DEN HAAG – Bij Defensie zijn in totaal 98 topmilitairen in dienst die allen meer dan een ton per jaar verdienen. In totaal is de krijgsmacht daarmee ruim 11 miljoen euro per jaar kwijt. Samen met de 31 topfunctionarissen in burger moet Defensie elk jaar bijna 15 miljoen euro dokken voor de top van het departement.

  Dat blijkt uit een overzicht van de toelagen en beloningen van de top van Defensie, die staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

  De hoogste generaal verdient ruim 139.000 euro per jaar, gevolgd door dertien luitenant-generaals met ieder ruim 130.000 euro gemiddeld.

  Daarna komen 23 generaal-majoors (ruim 121.000) en 61 brigadegeneraals (106.000). Naast de topmilitairen zijn er ook nog 31 topburgerfunctionarissen in dienst van Defensie. Zij verdienen tussen de ruim 116.000 en 139.000 euro.

  Kortom, we hebben per 310 soldaten een generaal in Nederland, volgens de cijfers uit 2010. dat er ondertussen nog een aantal zijn bijgekomen door snellere promoite vanwege gevechtsmissiens, sorry, opbouwmissies met howitzers, laten we even buiten beschouwing…..maar doen we dat niet is er ongeveerr 1 generaal per 273 manschappen volgens de huidige cijfers….

  bij het afschaffen van de dienstplicht en het inkrimpen van het leger zijn ze “vergeten” ook de hogere kaders te snoeien.
  Komt erop neer dat de goedkoopste generaal per jaar evenveel kost als de grootinkoop van 460.869 patronen .223 nato per jaar, mits ingekocht door onderhandeling bij de fabriek en niet door aanlevering van lobbyisten….

  Geliked door 2 people

  • Onno zegt:

   En dan zijn de militairen die het “uitwijken” in oorlogstijd van Wilhelmina (gebrainfuckt door Bernhard uiteraard) en zo het overheidsapparaat/het land met alle onderdanen ijskoud, met huid en haar, in handen spelen van Hitler c.s., na de oorlog nog steeds niet zagen zitten als een bijzonder slimme, Hitler ontwijkende (of zowat de kop kostende) zet, nog wel door Bernhard (wie gelooft hem niet!) vals beschuldigd van Nazi sympathieën en (zonder hun wettige pensioenen, als het erg ongeleide projectielen dreigden te worden) handig zonder uitkering kaltgestellt.

   En geruild voor de “collegiale” collega’s die niet verder denken dan hun neus en eigen traktement lang is.

   De (te goeder trouw, na oproep van HM daartoe uit Londen, aangebleven) burger-amtenaren, die hierdoor tot hun verbijstering (niet hooggeschoold in staatsrecht) ineens “vriendelijk werden verzocht” om op dienstbevel, gebaseerd op DUITSE ambtenarenwetgeving uit 1937…..(aangevuld door -belangrijker geacht- huilend Nederlands hogerhand, omdat de Duitsers dreigden, i.p.v. uitsluitend uitgelote jongelingen die in Duitsland -officieel dan- dezelfde werkzaamheden zouden gaan verrichten als in Nederland, bij massale onttrekking door onderduik e.d. dan ‘rücksichtslos’ het gehele NL ambtenarenapparaat ook voor militaire doeleinden en bij militaire objecten te gaan inzetten) een standplaats in Nazi-Duitsland te gaan innemen, daar soms zwaar gewond raakten bij (krankzinnige onmilitaire) gerichte aanvallen op burgerdoelen door de geallieerden, en die na repatratie voor problemen zorgden of (voor Bernhard c.s.) zouden kunnen gaan zorgen, werden ook zorgvuldig (met voortgaande lak aan de spelregels) afgeserveerd.

   Voordeliger gaat niet…….

   Maar nee, de activiteiten van psychopaten als Bernhard lopen steeds uit op rokende puinhopen. De aanvankelijke hardloper (waarop velen dan een gokje wagen), blijkt een doodloper zogezegd.

   Like

 12. hslot4 zegt:

  nieuw voor het verzet in Nl .

  Like

  • Onno zegt:

   Ach je weet het niet. Mijn grootvader at graag boterhammen met vet spek en die is bijna 100 jaar geworden. Toe hij 87 was heb ik hem nog een sprintje zien trekken om de tram te halen. Nooit ziek ook (ja, griepje nu en dan). Geen Alzheimer. Roken en alcohol daar zou ik mee uitkijken, hoewel hij ook op tijd zijn sigaartje nuttigde en (met mate) zijn Jägermeistertje dronk.

   Like

 13. Jan zegt:

  Koenders: Nog geen besluit over ‘suggestie’ VS over defensiebudget

  Over de Amerikaanse ‘suggestie’ dat de NAVO-landen nog dit jaar een plan moeten indienen over de verhoging van hun defensiebudget is nog geen besluit genomen. Dat wordt volgens minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken nog bekeken. ,,De vraag is of dat gaat gebeuren”, zei hij vanmiddag na overleg met zijn NAVO-collega’s in Brussel.

  ….
  http://www.ad.nl/buitenland/koenders-nog-geen-besluit-over-suggestie-vs-over-defensiebudget~a4c98af8/

  Koenders meent dat beloftes niet nagekomen hoeven te worden. Typisch voor roden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s