Nederland weigert toestemming aan Turkse minister van Buitenlandse Zaken om te landen – Erdoğan: Nederland is “fascistisch”

Screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

In de ruzie om een gepland verkiezingsoptreden heeft Nederland de binnenkomst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, geweigerd. Het vliegtuig van de minister zou geen toestemming hebben gekregen om te landen, deelde de regering in Den Haag vandaag mee. De Turkse president Erdoğan (foto) dreigde Nederland daarop met vergelding. Volgens een bericht van de Britse BBC beschimpte Erdoğan het land als “fascistisch” en “nazi-overblijfsel”, bericht de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

duits-zuerst

Het landingsverbod voor de minister van Buitenlandse Zaken wordt ermee gemotiveerd dat de oproep aan de in Nederland wonende Turken om deel te nemen aan het optreden van Çavuşoğlu in verband met de Turkse verkiezingscampagne de openbare orde en veiligheid bedreigd zou hebben.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in islamofascisme, Nederland, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

50 reacties op Nederland weigert toestemming aan Turkse minister van Buitenlandse Zaken om te landen – Erdoğan: Nederland is “fascistisch”

 1. Japio zegt:

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  Like

 2. Maarten zegt:

  In nederland ‘scheld’ de politiek net zo, maar dan op Meneer Wilders en zijn PVV.
  Ik ben benieuwd hoe ‘geschokt’ ze hier op zullen reageren.
  > “fascistisch” en “nazi-overblijfsel” < ??, bij mij heeft het sujet erdogan het geheel verbruit.
  Net zo als zijn nederlandse vrienden in den haag trouwens. Die vertellen met droge ogen dat PVV stemmers racisten, xenofoben…(verder zelf even in vullen) zijn en dus, mocht de PVV opgeheven worden, wat ik niet hoop, zullen ze mijn stem wel niet meer willen hebben.
  Dictator Erdo: opdonderen graag.

  Like

 3. r en s zegt:

  hehe eindelijk laat Nederland zijn tanden zien en zijn ze eens helder en duidelijk , moesten ze ook bij al die asielzoekers doen met hun “zoekgeraakte” paspoorten !

  Like

 4. hendrikush zegt:

  Weet de sultan wel dat de islam ook alle kenmerken van het fascisme heeft?
  Mag ik mohammedanen ook fascisten vinden?

  Like

 5. Fred zegt:

  De Sultan heeft gesproken.
  En aan dat sujet geeft de EU 6 miljard. (deels geld van Nederlanders)
  En die moslim wil ook nog eens bij de EU.
  Geert had 10 jaar geleden al gelijk.
  Dat land mag nooit of te nimmer bij de EU.
  En dreigementen richt hij maar tot zijn eigen volk.
  De onrechtmatige bezetting van Noord-Cyprus mag hij ook wel eens beëindigen in plaats van een ander land te bedreigen.
  Hij bewijst daardoor zelf dat hij niet deugd.
  Domme Sultan.

  Like

 6. Williaan. zegt:

  Als de “Nederlanders” van Turkse afkomst op komen voor Erdogan en gaan stemmen bewijzen zij hier mee geen echte Nederlanders te zijn, maar gewoon Turken die in Nederland wonen.

  Like

  • A.M. de Pree zegt:

   en zo fideel moeten zijn, dat ze hun Nederlandse paspoort inleveren en teruggaan naar Turkije. Dan krijgt de heer Erdogan zijn staatsburgers terug. De banen hier in Europa worden best wel opgevuld. Er komen mensen genoeg binnen.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Er moet gewoon duidelijkheid zijn en dat biedt Wilders en de PVV als enige. Als er dubbele paspoorten zijn en de drager is crimineel, kan het Nederlandse worden ingenomen, er zijn nu al genoeg woorden aan verspild.

    Like

 7. Nemesis zegt:

  Erdogan beschimpte Nederland al eerder als fascistisch en een nazi-overblijfsel. Voor een deel van onze landgenoten heeft hij niet eens zo ongelijk.

  Maar Markie com suis is zo gruwelijk bang voor de onlusten die konden uitbreken en die Wilders in de kaart zou spelen, dat hij dus werkelijk op het allerallerlaatste moment (beslist met enorm veel pijn in z’n hart LOL) de toestemming voor het toestel van die minister om in Nederland te landen bekend gemaakt heeft.

  Ben toch werkelijk benieuwd wat er nu gebeurt, het is de aan die minister niet verboden in Nederland rond te wandelen. Dus genoeg mogelijkheden om toch te landen dicht bij de grens, Weeze, Düsseldorf, Köln-Wahn etc. Dan pakken ze toch gewoon de auto.

  Like

 8. anna zegt:

  samenspannen van Rutten en Erdogan ….. Rutten krijgt nu meer stemmen en na 15 maart wordt Erdogan weer met de rode loper binnengehaald

  Like

  • Helena zegt:

   Tja Anna, het suffe volk hier zal er wel weer intrappen, maar er zijn er gelukkig genoeg die het dòòr hebben 🙂 Ben benieuwd naar het debat maandag ik hoop echt dat Geert helemaal looooos gaat en lachebekje in zijn hemd zet, dat heeft ie verdiend de volksverrader!

   Like

 9. H J zegt:

  Schengen vlucht met onvoldoende kerosine aan boord om het nog tot Turkije te halen.
  Goed gedaan Nederland, poot stijf houden en doorgaan. Laat je niet voor fascisten uitmaken door minkukels.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Goed gedaan Nederland? Als er niet volgende week gestemd zou mogen worden, kreeg heel Nederland van Rutte een dikke middelvinger… Van enige ruggengraat heeft Rutte nog nooit blijk gegeven.

   Geliked door 1 persoon

 10. Jean zegt:

  PROFICIAT Nederland, nu België, Duitsland, Frankrijk enz. en asap die navelstreng met Turkije doorknippen.
  Is het nu nog niet duidelijk genoeg dat die dubbele nationaliteit enkel maar ellende veroorzaakt? Als die Turken NOOIT de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse enz. nationaliteit hadden gekregen dan zaten wij nu niet met die ellende.
  Of ze hebben de Turkse of een andere of ze hebben de Belgische “maar nooit beide of meer”.
  Sowieso heeft nooit een buitenlander hier in onze landen politiek te bedrijven ten voordele van zijn land, dus nu alle illegalen verwijderen en dubbele nationaliteiten afnemen, niet akkoord dan hupsakee ermee richting homelanden.
  Ik heb eens ooit ergens gelezen dat Marokkanen nooit hun Marokkaanse nationaliteit mogen afgeven!!!!! Now problems, het antwoord moet dan zijn: “geen toegang tot ons land” probleem opgelost.
  Nu die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam totaal verbieden in onze westerse seculiere landen dan zullen sowieso veel van die aanhangers van die smeerlapperij vertrekken, minder geweld, minder verkrachtingen, minder perversiteit, minder overlast en geen vodden meer in ons straatbeeld, heerlijk, fantastisch, prachtig.

  Like

 11. Ik had gisteren nog een gesprek met een oudleraar uit Amsterdam. Hij zei dat (jonge) moslims altijd in de slachtofferrol kruipen als ze een misdaad hebben gepleegd en dat ze allemaal fan zijn van Adolf Hitler. En nou noemt Erdogan, ook een groot fan van Hitler, ons nazi’s???

  Like

  • abouneenee zegt:

   Ziet die gepensioneerde leraar van jou niet dat het allemaal draait om de islam? Waar Wilders alsmaar voor wordt verkettert door links is zijn weerstand tegen de islam. Hij is de enige die ons kan redden uit de klauwen van de funeste ideologie. Als hij na 15 maart 2017 geen minister president van het kabinet Wilders I wordt, lijkt mij dat zo erg voor die man. Desondanks heeft hij al aangegeven nooit te stoppen met het verdedigen van onze vrijheid. We moeten blij zijn dat Wilders zich opwerpt om Nederland weer te normaliseren!

   Like

 12. Eindelijk een keer een goed besluit. Dank zij Geert.

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Precies, wat ik op het andere topic hierover opmerkte, Marian!
   Wat er ook allemaal verder nog achter mag zitten, op dít moment kunnen we tróts zijn: Niet eens op ons “pracht”kabinet maar op de oppositie van -wie anders- Geert en de PVV!

   Like

 13. Jan zegt:

  Erdoğan: Nederland is “fascistisch”

  Ik: Was het maar waar

  Geliked door 1 persoon

 14. Ron zegt:

  De enige cloon van Hitler is Erdogan zelf.
  Oh ja, Erdogan heeft misschien toch een beetje gelijk.
  De regering Rutte en de rest van dat linkse rapalje in den haag ondersteunen immers zowel de binnenkomst van veel islamfascisten als ook hun daden.
  Dan is de vergelijking met fascisten van de linkse EnEsBee kliek in den haag toch wel terecht.

  Geliked door 1 persoon

 15. Flikker hem nou nog even uit de NAVO, want daar heeft Turkije niets te zoeken. Die klootzak gaat dwars tegen alles in. Het wordt tijd dat Geert het helemaal overneemt.

  Geliked door 1 persoon

 16. paulzwueste zegt:

  Ach dan vliegt die Turkse minister toch naar Brussel of Frankfurt,
  stapt daar in een limousine om met groot machtsvertoon en zijn hele aanhang naar Rotterdam te rijden.
  Onderweg zullen er 10.000-en Turken, compleet met grote Turkse vlaggen staan te juichen.
  Alle wegen worden geblokkeerd. De politie helpt natuurlijk mee.
  Ik zie het spektakel al voor me
  Rutte weet dat, maar vindt dat prima.
  Het ging Rutte er toch alléén maar om nog ’n aantal zetels méér te behalen voor 15 maart.
  De domme burger weet door deze list van Rutte nu zeker weet dat Rutte ’n krachtig politiek leider is die Nederland de komende vier jaar ècht omhoog zal stoten in de vaart der volkeren!

  Geliked door 2 people

  • Edjan zegt:

   Goed gezien. Het wijf is van de weg gehaald inmiddels, in Rotterdam staan nu 200 turken te protesteren, ME op de been, helicopter in de lucht. Dit kan alle kanten opgaan. Tienduizenden turken naar Rotterdam? Matten met de ME? Lachuh!

   Waarschijnlijker is dat de turken gaan blaffen en schelden, dat er diplomaten worden uitgewisseld en dat de geitenneukers er grof geld bij gaan inschieten.

   Ben toch benieuwd wat er gebeurt als er 20.000 geitenneukers naar Rotterdam gaan.
   Erdogan gaat verliezen. De toorn van een Rutte in het nauw is vreselijk!

   Geliked door 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Het is dus vooral zaak dat Wilders’ PVV voldoende zetels krijgt om minimaal Rutte in het nauw te blijven drijven, maar het is natuurlijk het allerbeste als Wilders zelf aan de knoppen draait zodat hij Nederland vooruit kan krijgen in plaats van zijn huidige rol waarin hij slechts Rutte scherp houdt. Geen gedoogconstructie, op naar de 80 zetels!

    Like

  • Edjan zegt:

   1000 geitenneukers. ME opgesteld, honden erbij. Wordt het matten?? Linksom of rechtsom, Wilders wordt er beter van.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Edjan.
    Ik ben bijzonder teleurgesteld in de Turkse mentaliteit.
    Het was weer net als in de middeleeuwen.
    Toen hebben we daar de ME (die toen kruisvaarders heten) op af gestuurd.
    100 Blanke ME-ers tegen honderdduizend Turken geloof ik.
    Hebben we ook gewonnen.
    En in de 18e eeuw, toen ze massaal naar Wenen waren gevlogen om daar hun verkiezingsretoriek te scanderen, werden ze ook mooi buitengesloten.
    Door de Poolse ME geloof ik.
    Ze kwamen gewoon niet binnen.

    Ook gisterennacht precies hetzelfde.
    Veel spreekkoren, en van die grote Turkse vlaggen.
    Maar als het op knokken aankwam waren ze weg. Nee gewoon teleurstellend.

    Ben benieuwd of die minister van familiezaken nu gekopt gaat worden in Turkije.

    Geliked door 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Paulzwueste, ze zijn aan het janken als ouwe wijven. Die honden waren haram of zoiets. Maar we moeten nog maar even afwachten, want ik voorspel dat we op onze donder gaan krijgen van de VN en de Raad van Europa. Want dit kan natuurlijk AB SO LUUT niet.

    In Frankrijk mocht de opper-geitenneuker gewoon zijn haat uitbrallen. Die Fransen toch. Nu willen ze ook al voor Nederland gaan slijmen, zeggen ze. Fransen deugen niet.

    Wat ik nou echt leuk vind, is dat al die goedmensen die eergisteren nog de boze PVV’ers voor fascist en racist uitscholden, het nu opeens zelf blijken te zijn. Shit! Daar hadden ze geen rekening mee gehouden!

    Geliked door 1 persoon

 17. Aegolius cs zegt:

  Tja, wat doet de regering als het Turksetoestel toch het verboden NL-luchtruim betreedt.
  Allereerst zal de luchtverkeersleiding dat verbieden waarna, indien er doorgevlogen wordt, de 2 F 16 mits genoeg brandstof, zullen opstijgen ter begeleiding van het vliegtuig naar een zekere landingsplaats. Neerschieten zullen ze wel uit hun hoofd laten.

  De passagiers mogen uitstappen en het Turkse toestel gaat aan de ketting. Maar wat als Erdogan als passagier er toevallig bij blijkt te zijn?

  Dan gaat het nog echt leuk worden met zo’n internationaal incident.

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Welk scenario in de toekomst zich mag ontwikkelen moet het een ieder duidelijk zijn dat onder Erdogan een hernieuwd Turks sultanaat zal ontstaan en een bedreiging voor de Europese NATO bondgenoten.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Bij nadere overweging…… lacht Putin in zijn vuistje. Reacties graag.

    Like

   • Ron zegt:

    Die Putin kan inderdaad in zijn vuistje lachen.
    Aangezien Turkij lid is van de Navo zal Turkije naar hartelust Navolanden mogen bedreigen en eventueel aanvallen. De Navo statuten vertellen volgens mij alleen wat er gebeurt als een land van buiten de Navo een Navoland aanvalt. Alleen dan geldt dat artikel 5, een aanval op een is een aanval op allen.
    Binnen de Navo aanvallen maakt de Navo machteloos. Landen kunnen hooguit besluiten onderling elkaar te steunen, maar dat gaat de EU verbieden, dus de Turkse verovering van bijvoorbeeld Griekenland of Bulgarije zal misschien hooguit een mondelinge veroordeling tot gevolg hebben.
    Toch misschien niet zo gek dat Griekenland dat zo arm als de mieren is zoveel aan defensie uitgeeft.
    Putin kan hier alleen maar bij winnen als hij straks de grote redder van Griekenland en Bulgarije is. Alleen al de diplomatieke winst zonder wapengekletter is ook al voor Putin.

    Geliked door 3 people

  • abouneenee zegt:

   Als je gaat lopen provoceren loop je inderdaad het risico uit de lucht geschoten te worden. Is het leven van Erdogan of die minister meer waard dan de twee Russische piloten die door Turkije uit de lucht geschoten werden omdat de Turken van “mening” waren dat de Russen zich in hun luchtruim bevonden?

   Like

 18. Joannes den Hollander zegt:

  Kunnen we niet snel iets bedenken om de turkse minister van familiezaken die per auto naar Nederland kwam te arresteren?

  Like

  • Ron zegt:

   Flinke file voor de grensovergang veroorzaken, wel als die minister de laatste alternatieve afslag voorbij is.
   Een zeer strenge inspectie waarbij gedurende twaalf uren iedere auto in zijn geheel binnenstebuiten wordt gekeerd. Enne, achteruit rijden op de snelweg moet niet toegelaten worden door de duitsers.

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Een strak plan Ron. Als tijdens die inspectie dan ook nog eens een aantal kilo’s heroïne in de kofferbak “aangetroffen” worden is dat minder leuk voor de inzittenden. Die komen dan geheid een aantal dagen in de cel te zitten.
    Persoonlijk zou ik dat wel heel erg fijn vinden. Al is het maar om die Erdogan nog meer over de rooie te krijgen.

    Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   Diplomatieke onschendbaarheid…

   Like

 19. Elena zegt:

  De moslims vinden het racistisch en heeeeeeeeel gemeen van de NL regering.
  Allen zijn Nederlanders en enkele bekeerden o.a. een ex PVVer.

  Hier de vriendelijke reacties van enkele moslims…LOL.

  Grenzen open
  Alle vluchtelingen naar Europa
  Dan piepen ze anders
  Zal ook gebeuren dat is een sterke troef die we tegen zwaardere sancties achter de hand houden
  Dit conflict zal nog een vervolg hebben na 16 april als de ak partij sterker terugkomen

  Aub gooi toch die grens open laat even 3 miljoen vluchtelingen Europa in komen richting Duitsland en Nederland zodat ze helemaal kapot gaan..
  Vind ik leuk • 5 • 2 uur

  Nu hopen dat Turkije ook daadwerkelijk besluit om het Nederland diplomatisch moeilijk te maken.
  Vind ik leuk • 1 • 2 uur

  De islam za binnenkort zegevieren wat kafir ook doet
  Dit is geen strijd der naties maar anti islam
  Het is de tijd van 2 zijden
  Allah cc of Anti Allah cc
  Geen derde optie mogelijk
  Vind ik leuk • 5 • 2 uur

  Like

 20. Elena zegt:

  Ik vraag mij af..ontvangt Turkije nu nog de jaarlijkse zeshonderd miljoen van de EU?
  Met 28 lidstaten , ben ik benieuwd wat Nederland jaarlijks moet afdragen aan de Sultan.

  Like

 21. Thoth zegt:

  “Het weren van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu blijft volgens Turkije niet zonder gevolgen. Çavusoglu waarschuwde Nederland zaterdag opnieuw dat er consequenties zullen zijn”

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27781723/__Weer_dreiging_met_maatregelen__.html

  Wij dus ook. Turken die hier zijn en hierin een voortouw nemen, 2e paspoort inleveren en naar Turkije gaan. Gvd, we zijn het zat.

  Geliked door 1 persoon

 22. Mary zegt:

  Kijk dit geeft nu wel weer heel duidelijk aan waarom Geert geen dubbele paspoorten wil en ik was en ben het helemaal met hem eens dus straks mogen al die Erdogan types fijntjes naar hun geliefde Turkije zonder Nederlands paspoort in dienst van Erdogan gaan werken op hun eigen grondgebied. En zo te lezen aan de reacties van die Erdogan types (stukje van Elena) wordt het ook hoog tijd dat we ze er uit gooien.

  Like

 23. Joannes den Hollander zegt:

  Turkse arrogantie ten top. Turkije dreigt nu om uit de NATO te stappen.
  Ik zou zeggen, liever vandaag dan morgen. Dan hoeven wij ze niet eruit te trappen. Voor de rest, flink investeren in Defensie. En wat mij betreft mag Rusland de Turkse plaats als NATO partner innemen.. Twee vliegen in een klap. Een stevige verdediging tegen de islam en een goed geoliede economie. We zullen er allen wel bij varen. Ook de USA.

  http://www.bild.de/politik/ausland/recep-tayyip-erdogan/nach-einreise-verbot-tuerkei-droht-mit-nato-ausstieg-50803830.bild.html

  Like

 24. boorzalf zegt:

  Erdogan is op zijn pik getrapt omdat de hoofd maan aanbidder niet mocht landen.

  Geliked door 1 persoon

 25. Aegolius cs zegt:

  Europa op zijn smalst:
  Hoewel de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Çavusoglu, in Duitsland alsook in Nederland geen campagne mag voeren, wordt hij welkom geheten in Frankrijk!
  ===============
  Turkse minister Cavusoglu arriveert in Frankrijk
  Çavusoglu spreekt morgenmiddag in een congrescentrum in Metz en zal in Frankrijk woonachtige Turken oproepen aan het referendum deel te nemen.
  http://www.ad.nl/buitenland/turkse-minister-cavusoglu-arriveert-in-frankrijk~a68ef1c1/

  Like

 26. Pingback: Rotterdam: Turkse minister teruggebracht naar de grens – “Allahu Akbar!” voor consulaat | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s