Ondanks wapenstilstand: 2 Oekraïense soldaten in Oost-Oekraïne gedood en 16 gewond

Screenshot_79

Oekraïense soldaten.

(Vertaling: E.J. Bron)

Ongeacht een nieuwe wapenstilstand werden in het oosten van de Oekraïne binnen 24 uur twee Oekraïense soldaten gedood en raakten er 16 anderen gewond. Een legerwoordvoerder beschuldigde de Oost-Oekraïense rebellen zaterdag van het inzetten van zware wapens tegen de regeringstroepen. Volgens informatie van een woordvoerder van de zogenaamde Volksrepubliek Donetsk werd ook een separatist gedood, zoals het officiële persbureau van de rebellen berichtte.

epoch-times

Nadat de gevechten in Oost-Oekraïne opnieuw waren opgelaaid, was er op 20 februari een nieuwe wapenstilstand voor de conflictregio in werking getreden. Ook moesten de zware wapens aan het front verwijderd worden. Twee jaar geleden al waren de conflictpartijen in het Vredesakkoord van Minsk zo´n aftocht overeengekomen, maar hielden zich daar later niet aan.

Internationale waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) registreerden naar eigen zeggen vanaf vrijdag in vergelijking met de week daarvoor een verdubbeling van schendingen van de wapenstilstand. Volgens informatie van de nummer twee van de OVSE-missie, Alexander Hug, kwamen er sinds het begin van het jaar 16 burgers in de regio om het leven. In het conflict werden sinds april 2014 meer dan 10.000 mensen gedood.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ondanks wapenstilstand: 2 Oekraïense soldaten in Oost-Oekraïne gedood en 16 gewond

 1. tippelaar zegt:

  Stoppen met die onzin. oost Ukraine zelfstandig of bij de Krim, net wat ze willen. Het belang is het niet waard om voor te vechten. Maar ja, Russen, zoals zij allen daar zijn opgevoed ,is een volk van doeners en niet van denkers en in principe zeer primitief. Vandaar direct gebruik van geweld. Weg met die Ukrainezooi. Geef alles maar aan vriend Poetin kunnen we tenminste weer lekker handel drijven en exporteren.

  Like

  • Benesha zegt:

   Wellicht nooit in Rusland geweest, nog nooit de vele Russische literatuur klassiekers gelezen, zelfs nog niet de titel, en nog nooit genoten van de Russische klassieke muziek. Jammer voor jou, maar doe dan aub niet zo’n domme uitspraken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Duchesne zegt:

  …dus toch niet twee verschillende Oekrainse legertjes die onderling ruzie kregen over handelswaar….och ja, dat is te moeilijk te bevatten voor de journalistiek dus maakt men er maar de standaard versie van….

  In Oekraine ne de afgescheiden staten zijn het de burgers die de ellende mogen dragen, voor de winst van enkelen. En niemand die voor de simpele boer of stadsmens opkomt, enkel de zakken moeten woprden gevuld. Een oorlog in het belang van expoitatie rechten voor een paar multinationals, met Soros en Co als grote ontvanger…En de EU als aanjager om straks te mogen meevreten van een nieuwe gevulde tafel.

  Geliked door 2 people

 3. Thom zegt:

  Ik geloof daar echt helemaal niks van. generaal Guy Verhofstadt met zijn secondant majoor Hans van Baalen heb ik in Kiev duidelijk horen roepen: “We have won”.

  Geliked door 1 persoon

 4. Marcel zegt:

  Er bestaat niet zoiets als een wapenstilstand. “Het Oosten” en “het westen” die kunnen overleggen, bij verdrag afspreken, en overeenkomen wat zij willen. De uitvoering van dit alles zal neerkomen op het individu. En, geloof me, als het aankomt op individuën, dan willen zij dat niet.

  Daarom was deze wapenstilstand niets,
  is het niets,
  en zal het ook nooit wat worden.

  Er is nooit een wapenstilstand geweest daar. Die komt er pas nadat 1 van de 2 partijen verslagen is. Het hele idee van een wapenstilstand is een fantasie die goed wortel schiet in de westerse geest. Oosterlingen weten beter.

  Like

 5. Flo zegt:

  Gas en olie ,dat zijn de belangen voor Brussel ,en die willen maar een ding ,iemand aan het bewind die het ze verkoopt , Poetin zal dit nooit toestaan , Juncker ,verhofstadt en v baalen ,kunnen een grote muil hebben en de boel ophitsen ,,maar meer als pang roepen kunnen ze niet .

  Geliked door 1 persoon

 6. ReaGluurder zegt:

  Ik ben hier een vreemde eend. Mijn sympathie gaat (vooralsnog) naar de Oekraïeners. Hebben genoeg geleden onder het communisme. Dat ze nog steeds corrupt zijn, hebben ze van de Grote Buur geleerd. De EU moet er zeker met een vergrootglas bovenop zitten en als de corruptie niet afneemt, stoppen met geldpompen.

  Like

  • Benesha zegt:

   Mijn sympathie gaat al lang naar de Russisch sprekende rebellen, boeren, mijnwerkers en slagers, die hun gezinnen wilden beschermen tegen de genocide die de West Oekraiënse neo nazi bataljons met steun van de Nato, CIA en EU wilden plegen op de 90% etnische Russen aldaar. Russen in de Donbas wilden ook niet toebehoren tot de zoveelste met geweld ingepalmde Amerikaanse provincie. En in tegenstelling tot de vaginamutsen van West Europa laten Russen niet over zich heen lopen. Respect.

   Geliked door 1 persoon

 7. Laat ze toch, waar bemoeien we ons mee. Wij hadden OOIT EEN NEE STEM UITGEBRACHT.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Dat pro-Ruslandvolk dient op te rotten naar Rusland, zo simpel ligt dat, net zoals als dat moslimvolk in Europa dient op te lazeren naar de woestijn.

  Like

 9. Ivan Chapka zegt:

  Dat pro-Rusland volk beste Jan, woont daar al 600 jaar, dus langer dan wij als Nederlander bestaan. Trouwens, wist je dat meer dan de helft van de Oekraïners Russisch sprekend is.
  Je zegt toch ook niet tegen de Friezen, lazer op naar Scandinavië, of tegen de Walloniërs dat ze moeten oplazeren naar Frankrijk.
  Ze hadden allang een oplossing gehad als het Westen via Mr. Biden en Mobama niet die burgeroorlog hadden uitgelokt om in al hun machtsgeilheid bezit te kunnen nemen van alle schaliegasvoorraden en Monsanto toe te staan hun genetisch veranderde klerezooi te zaaien.
  Soros is hun eeuwig dankbaar.

  Like

 10. BM Fidel zegt:

  Jan, ReaGluurder, tippelaar. Trieste voorbeelden van wat 60 jaar onafgebroken Amerikaanse oorlogshitserij kan aanrichten in daarvoor ontvankelijke geesten.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Een grote groep achter Amerikaanse schermen waarvan ook een groot deel generaals en kolonels, maken deel uit van de club van G.O.D goud-olie-drugs. Controle over deze drie is controle over grote delen van de Aarde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s