Er wachten ons donkere dagen

Screenshot_98

(Door: Mat Herben)

“Door de migratiecrisis, de rol van de Europese Unie, de problemen met de islam, hier en in de wereld, ben ik ben heel somber en merk bij mezelf een zekere berusting: de wal gaat het schip keren. Het vrije Europa dat we nu kennen, bestaat in 2050 niet meer”.

“Ik zie bij de meeste politici geen bereidheid om van het verleden te leren. In 2008 ben ik door Mark Rutte gevraagd om lid van de VVD te worden. Ik ben onder andere bezig geweest met het adviseren van Kamerleden op het gebied van Europa en Defensie. Mijn insteek was het moderniseren van de Europese Unie: Brussel doet alleen wat het moet doen en moet verder terughoudend zijn. Daar is niets van terecht gekomen. Dat is een van de redenen dat ik vorige maand mijn lidmaatschap van de VVD heb opgezegd. Ik ben nu partijloos burger. De bereidheid om te hervormen, is afwezig bij VVD en CDA, de linkse partijen maken de problemen nog erger.

Lees verder>>>
(h/t Ton Nijhof)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Er wachten ons donkere dagen

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Liked by 1 persoon

 2. boorzalf zegt:

  Als de Westerse politiek wil voorkomen dat de autochtone bevolking overgaat tot geweld –zoals in Zweden, waar de eerste moskee inmiddels is bekogeld met brandbommen-, is een radicale koerswijziging nodig, die begint met de erkenning dat de islam net zoals het Nazisme in de basis niet verenigbaar is met de normen en waarden van het vrije democratische Westen.

  Plan van aanpak.

  Vervolgens zou een plan van aanpak er als volgt uit kunnen zien:

  * een verbod op de bouw van nieuwe moskeeën;

  * een verbod op de leer en het uitvoeren van de discriminerende en racistische Sharia wetten;

  * sluiting van moskeeën waar de Sharia wordt geleerd en/of waar de overname van onze maatschappij door de islam wordt gepredikt en/of waar wordt opgeroepen zich aan te sluiten bij de jihad; moslimorganisaties die de Sharia en/of de jihad leren, worden verboden;

  * het vastzetten en desnoods uitzetten van haat- en jihad-predikende imams;

  * een onafhankelijke beoordeling van de oorspronkelijke Koran, dat is die in de Arabische taal. Veel politici beseffen niet of negeren dat de voor het Westen vertaalde versies van de Koran doelbewust sterk afgezwakte teksten bevatten. In de oorspronkelijke Koran wordt echter letterlijk opgeroepen tot haat, moord, onderdrukking en uitroeiing van met name Joden en christenen, maar uiteindelijk alle niet-moslims en iedereen die zich weigert te onderwerpen aan de islam;

  * onderwijs aan moslims over de gevaren en gevolgen van de radicale islam en de ware aard van de Koran. Veel moslims weten namelijk niet wat er in de Koran staat en hebben vaak geen benul van de haatzaaiende inhoud;

  * een principieel immigratieverbod uit moslimlanden. Vluchtelingen uit moslimlanden blijven natuurlijk welkom, maar krijgen per definitie een tijdelijke verblijfsstatus. Moslims en asielzoekers die zich schuldig maken aan criminaliteit, worden zonder pardon permanent uitgezet (nul tolerantiebeleid). Van houders van een dubbel paspoort wordt het Nederlandse staatsburgerschap ontnomen;

  * goed geïntegreerde moslims krijgen zoveel mogelijk bescherming tegen radicale elementen en (inter)nationale moslimorganisaties die vanuit het buitenland –met name Turkije, Saudi Arabië en Marokko- hier woonachtige moslims intimideren en proberen via hen de Nederlandse en Europese samenleving te ondermijnen;

  * de Nederlandse regering herziet de diplomatieke banden met islamitische landen en groepen waar christenen, andersdenkenden en andere minderheden worden gediscrimineerd en vervolgd en/of waar de jihad, terreur en terroristen worden verheerlijkt.

  * heeft u zelf nog andere goede, constructieve ideeën? Haatdragende opmerkingen zoals ‘alle moslims moeten dood’ en ‘gooi een bom op alle moslimlanden’ worden NIET getolereerd!

  Bron: Bijbels Optiek.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, geweld is het enige wat moslims begrijpen !!

   Like

  • scheermes zegt:

   Boorzalf zegt ;Echte moslim vluchtelingen enz :Ik zeg geen enkele moslim vluchteling er meer in !! Gezien de houding van de linkse kerk krijg je ze er nooit weer uit !!De zogenaamde vluchtelingen moeten wel gemiddelt dertig veilige landen voorbij ,waaronder hun eigen broeders en zusters !! Straks is iedereen een homo uit deze moslim landen,en zegt de linkse kerk dat wij die wel moeten opnemen ,daar zij anders gedood worden !! Wij worden aan ALLE kanten belazerd ,dus past maar 1 oplossing !! NUL vluchtelingen er meer in !! Ik weet uit hun eigen mond dat ze mij vertelden dat zij christenen waren ,en later hoorde ik dat zij moslim waren !! Dit was aan hun kleding enz duidelijk te zien !!OP grond daarvan hebben ze wel een verblijfsvergunning gekregen !! Ze proberen ECHT ALLES om maar aan een verblijfs vergunning te komen met allerlei list leugens en bedrog !!De wakkere bronlezer trapt hier niet in !!

   Like

 3. Mary zegt:

  Ik twijfel helemaal niet, ik stem op diegene die nu al 11 jaar die kar trekt Geert Wilders de PVV en niet diegene die in zijn kielzog hetzelfde roepen (sinds enige tijd) of diegene die hem op de meest cruciale momenten lieten barsten om hun eigen ego op te poetsen.

  Like

 4. wim zegt:

  Een aantal goede observaties, maar om dan SGP te overwegen omdat Kees integer is, is wel erg naief. Kees doet er alles aan om sgp-ers bij de PPV weg te houden. Desnoods komt hijmet een halfslachtig ‘mnifest’ en dan nogveel te laat ook. Ik vrees dat deintegriteit van Kees het aflegt tegen de gretigheid om met welke coalitie ook mee te mogen spelen. Ervaringen uit de afgelopen kabinetsperiode laten zien dat Kees voor veel minder dan dertig zilverlingen te koop is…,Veel geschreeuw en weinig wol zouden ze vroeger zeggen’.
  Dus vreemd van Mat om met zulke forse EU standpunten eenpartij te willen steunen die als het erop aan komt de EU overeind houdt met een bestuur dat een motie ontraadde die opriep om tegen te gaan datnog meer soevereiniteit sluipenderwijs naar Brussel verhuist.

  Liked by 1 persoon

 5. Mat Herben die na de politieke moord op P. Fortuyn diens gedachtegoed heeft verraden, verteld ons wat we allang wisten, daar behoef je geen kerngeleerde voor te zijn. Kijk in het rond hoe het in de oude arbeiderswijken van de grote steden is gesteld. In 1972 braken de Afrikaanderwijk rellen uit, de Rotterdamse gemeenteraad besliste dat er een beter verspreidingsbeleid op gang zou komen, ja hoor meer als de helft van de Rotterdamse bevolking is allochtoon en men raadt het al overal in de grote steden zijn deze prachtwijken voorbeelden van de enorme vooruitzichten en wijsheid die in 1972 gelanceerd werden door de linkse partij kartels.

  Liked by 2 people

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 7. Hier nog zo’n prachtwijk even tot tien tellen en daarna diep inademen.

  Like

 8. mahoog zegt:

  Wat geeft een turk nog om territory,volgens hun doctrine moet de hele wereld verroverd worden……ja toch?

  Like

 9. Thom zegt:

  Mat Herben rechts lullen en links doen. Hij is tot vorig jaar lid van de VVD geweest en daar het partijkader opgeleid. Na de dood van Fortuin heeft hij de partij LPF mede de doodsteek gegeven, al liepen daar meer koekenbakkers rond die volop hun best deden om LPF te ruïneren.
  Nou doet Herben alsof hij het heel goed weet en geeft raad. stop die raad maar in je ret Herben, je hebt een dubbele agenda en die heb je altijd gehad.

  Liked by 2 people

  • scheermes zegt:

   Thom zegt;Volkomen mee eens thom !!Als iemand overweegd om op de sgp te stemmen, op een grote huigelaar als vd staaij, die deugt zelf niet !!

   Like

  • stapal zegt:

   Hier kan ik het niet mee eens zijn. Mat is werkelijk een 100% authentiek Fortuynist en heeft alles in het werk gesteld om de LPF in beeld te brengen zoals Fortuyn dat had bedoeld. Niet Herben gaf de LPF de doodsteek, maar de Jong, Wijnschenk, Eberhard, Bomhoff en Heinsbroek. De teloorgang van het Fortuynisme is niet Mat Herben te verwijten, maar al degenen die langs de zijlijn bleven staan met de armen over elkaar. Dit is echt een te goedkope reactie en een schande voor de nagedachtenis van Pim Fortuyn in het bijzonder. Waar was uzelf toe het erom ging? En waar bent u nu, nu het er ook om gaat? Wie van al deze anoniemen durft zich net zo te profileren onder eigen naam, zoals de webmaster van deze website of ondergetekende?

   Heb eens lef, sta op. Laat zien dat ‘deze land is onze land’. Heb eens het lef om ook op te staan zoals Bert en ik en om te doen wat nodig is voor dit land, voor onze burgers. Zodat we houden en beschermen wat ons lief is en ontdekken wat onze toekomst moet zijn. Schrijf geen onzinnige reacties, maar schrijf gefundeerde artikelen op deze en andere websites en werk mee aan een mooiere toekomst voor ons land, voor je buren, voor je familie, voor je kinderen. Hang niet de held uit, maar wees er zelf een.

   Liked by 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Mat Herben heeft het gedachtegoed van Pim Fortuyn grotelijks geweld aangedaan. Om dat te zien en te beweren hoef je geen held te zijn.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • scheermes zegt:

    Stapal zegt Hier kan ik enz :Als wie dan ook op de sgp van v.d staaij stemt ,zoals mat herben nu overweegt ,is hij een GROTE huigelaar !! Tussen pim en v.d staaij zit nogal een groot verschil !! pim knokte voor ons land !! Vd staaij is een landverrader anders zou hij wel meer afgeven op de koran !!Vd staaij spreekt als het lam ,maar handelt als de draak door een zalfend gezwets ten toon te spreiden !!Waarom geeft hij niet meer tegengas aan de islam ??ANGST!! Ook buma die een beetje opschuifd richting wilders met zijn islam praatjes benoemt niet het probleem zoals pim en geert wilders dat wel doen !! De zetels van pim destijds en de zetels die GEERT nu halen zijn het overtuigende bewijs !! De sgp huigelaar blijft TERECHT op twee a drie zetels steken !! Wat mijn persoon betreft ,bij mij in de buurt weten ze ALLEMAAL dat ik PVV stem!! Ook de moslims !! Die hebben het uit pure haat tegen mij op willen nemen , om mijn standpunten waar ik bij iedereen voor uitkom !!, Na een oplopende ruzie ben ik hun nagegaan tot bij de voordeur en heb gezegd dat ik ze naar allah zou helpen als ik weer last van ze zou hebben !!NU zijn dezelfde gasten overdreven vriendelijk tegen mij !!Aangezien karate en gevechtssporten mijn hobby is o/a puur om fit te blijven,en mijn jarenlange ervaring als portier, wat deze gasten ook wel wisten, heb ik misschien gemakkelijk praten !! Maar als je ECHT toont dat je geen angst kent ,binden ze echt wel in !!Angst is de allerslechste raadgever !! Moed en vastberaden heid ,en in je eigen buurt de pvv standpunten te benoemen, oogst ook bij veel mensen respect,en weet je gelijk wie je werkelijke vrienden zijn !!Iedereen die zich schaamt om op de PVV te stemmen ,moet zich SCHAMEN!!

    Like

 10. scheermes zegt:

  Zolang het ECHTE probleem de koran enz niet benoemt wordt ,is elke discussie zinloos en komen wij geen stap verder !!WILDERS buiten beschouwing gelaten ,hebben praktisch alle partijen zich zelf monddood gemaakt door te zeggen dat de moslims dezelfde god dienen als wij !! Daarmee hebben ze in feite hun eigen graf gegraven ,want als wij dezelfde god dienen, is de koran het woord van god !! Derhalve kunnen zij de koran als basis in het onderwijs ook niet verbieden !! Hierdoor zal de islam als de kanker zich steeds verder ontwikkelen,en zullen wij ten DODE gedoemd zijn als de islam en de koran niet wordt gestopt!! Ik moet bij deze aan david denken,en de reus goliath,die de slagorde van israel tarte !!Niemand durfde het op te nemen tegen deze grote reus,die het volk van israel maar bleef uitdagen !!David versloeg hem, en onthoofde hem met zijn eigen zwaard !! Dit gebeurd nu ook exact hetzelfde ,maar nu met WILDERS die de koran ,het zwaard van de islam als valse religie aan de kaak stelt waar de andere regeringsleiders uit VREES voor hun eigen leven maar over blijven zwijgen !! WILDERS is ONZE held en onze david die niet bang is voor de reus goliath de islam, en als wij naar wilders luisteren door de islam te verbieden, en terug te dringen,dan zullen wij de OVERWINNING behalen !! Een andere mogelijkheid ,is er ABSOLUUT NIET !! Wilders krijgt 81 zetels als het aan mij ligt,en kan dan schoon schip maken ,en ons land redden van de ondergang !!Door op de PVV te stemmen , kan een begin gemaakt worden van de bevrijding van ONS mooie nederland !!Vr .gr scheermes

  Liked by 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Ik vraag mij altijd af waarom de linkse,de liberale en de christelijke zo’n grote drang tot zelfvernietiging hebben, door rücksichtslos de islam te importeren, dit terwijl de grootste debiel beseft dat het onze ondergang gaat worden !!

  Like

 12. john zegt:

  NEDERLAND ZAL NIETS BETALEN

  Erdogan is een meester in de comediantenwereld, maar moet net onderdoen voor rutte van nl. Mag ik er u aan herinneren ” erdogan vlucht naar duitsland ” Er werd toen beweerd dat de koerden een coup pleegden op de turkse regering. Er was helemaal niets van aan maar merdogan heeft intussen al meer dan 50.000 (koerden) gevangen gezet of van hun job beroofd.

  Nu is rutte wel van een beschaafder soort maar even gevaarlijk want die loopt met een masker op zijn kop. En wie denkt dat dit geen afgesproken spel is tussen 2 leperds zal het na de kiezing wel merken. U moet vooral in de tekst het volgende zinnetje lezen want dààr is het om te doen, al de rest is blabla.

  “ISTANBUL – President Recep Tayyip Erdogan heeft zondag opnieuw uitgehaald naar Nederland. Als Den Haag de banden met Ankara offert vanwege de aankomende parlementsverkiezingen, zal Nederland daar volgens de Turkse leider een prijs voor betalen.”

  Als het erom gaat “rechts” in de eu van de macht te houden zijn zowel rutte als merdogan tot alles in staat. Of dacht u dat rutte de moed heeft om erdogan op die manier keihard aan te vallen. Dit werd net als de coup enkele maanden geleden, achter de gordijnen voorbereid. Dat het uit de hand kan lopen daar twijfel ik evenmin aan. Hopelijk denkt de nederlandse kiezer goed na alvorens zich nog maar eens achter rutte te stellen, want dàt zou wel eens de prijs kunnen zijn die de Nederlanders zullen betalen.

  En dat laatste vind ik zo grappig waar denschurk/turk praat over een ” donkere dag” voor de democratie !! voor wat merdogan? democratie waiesda?

  Liked by 1 persoon

 13. john zegt:

  Even dit nog: mocht Wilders de kiezing glansrijk winnen , dàn zit de mogelijkheid erin dat NL een prijs betaalt . Maar Wilders is rutte niet en zal voor dreiging van merdogan niet plooien.

  Like

 14. Marlies zegt:

  Duidelijk artikel. Dank daarvoor.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het artikel is duidelijk, maar de man minder: Eerst gaan voor de LPF en dan later terugkeren naar de VVD, dan is het je ook niet echt om vernieuwing te doen.

   Liked by 1 persoon

   • Marlies zegt:

    Wilders was ook VVD, alvorens hij hun (a)sociale lijn en hun EU visie aanpaste voor zijn PVV. Waarom? Imho omdat hij zonder die aanpassingen geen brede volging zou hebben kunnen opbouwen.

    Like

   • Onschuldige Bijstander zegt:

    Herben infiltrant controlled op ever since, dieptreurig destijds in 2002 met o.a. die Heinsbroek en die motorhandelaar, clowneske acteurs allemaal

    Like

 15. Jean zegt:

  Die EU misdadigers hebben die smeerlapperij islam én die bende barbaren binnengehaald en die EU misdadigers zullen daar op afgerekend worden én die prijs zullen ze betalen, zeker weten.
  Leve Europa van Onafhankelijke Seculiere Republieken, naar de hel met die EU misdaadinstelling.

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  Met zulke gasten als meneer Herben gaan we door oorlog niet winnen. Al die jaren het land helpen verpesten met z’n VVD en z’n Brussel en nu pas uit de partij gestapt (op zoek naar een ministerspost in Agema I waarschijnlijk?).
  Zijn wijsheid over het Vierde Rijk, Quote: “We kampen nu met problemen die zijn veroorzaakt door goede bedoelingen en misplaatst idealisme”. Nee meneer Herben, jullie kampen met problemen in Brussel omdat jullie geen mandaat meer hebben van de bevolking en niet in staat zijn om 1 ding goed te regelen. Behalve het buitensporig belonen van jezelf.
  Bovendien is de Frans/Duitse tegenstelling geen enkel excuus om miljoenen moslims te importeren en ook geen excuus om Nederland op te heffen en te degraderen tot provincie van het Vierde Rijk en pinautomaat van de Brusselse hebzucht.
  Fijn dat meneer Herben geen lid kan worden van de PVV, dat heeft toch voordelen.

  Like

 17. Ze moeten ophouden met die flauwekul zijn gewoon op rellen uit

  Like

 18. JAN zegt:

  “Ik twijfel tussen Forum voor Democratie van Thierry Baudet, die inhoudelijk goed heeft gekeken naar Pim Fortuyn, of Kees van der Staaij van de SGP. ”

  Herben and Kees van der Staaij are very nice human beings. I do not think I can say the same thing about Baudet , the highter education for few guy.

  Like

 19. Guardiacivil zegt:

  Na 15 maart en de winst PVV opdracht aan het hele legerkorps, schoon schip maken, controle van alle Turken en Marokkanen met dubbele paspoort en uitwijzen, mosk-kazernes sluiten, even alles met harde hand en de grenzen dicht, zo niet geen medewerking dan bezetting van alle openbare regeringsgebouwen tot alles is gezuiverd.
  32.000 Jihads wachten op een gezamenlijke aanval in Duitsland en Nederland.
  Ik wacht op die grote BOEM en daarna meteen korte metten met alles en de elite.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s