Franse burgemeester moet rekening houden met boete, omdat hij het “probleem” met islamitische leerlingen aansprak

Screenshot_106

(Vertaling: E.J. Bron)

Een rechtse Franse burgemeester moet zich voor de rechtbank verantwoorden wegens aanzetten tot haat, omdat hij vorig jaar had gezegd dat er teveel islamitische kinderen op de scholen in zijn stad zouden zitten en impliceerde dat de etnische Franse bevolking “vervangen” wordt.

inselpresse

Robert Menard (foto) is burgemeester van de in het zuiden gelegen stad Beziers en een bondgenoot van Marine Le Pen´s immigratie-kritische en eurosceptische partij Front National. Woensdag 8 maart moest hij voor de rechter verschijnen voor het begin van zijn proces, waarin het gaat om twee door hem gedane uitlatingen in 2016.

In een interview met de Franse nieuwszender LCI zei hij in september:

“In de klassen in het centrum van mijn stad is 91% van de kinderen moslim. Dat is heel duidelijk een probleem. Tolerantie heeft grenzen.”

Nog diezelfde maand schreef Menard op Twitter n.a.v. het schoolbegin:

“De klassen zijn het meest doorslaggevende bewijs van het proces #Great Replacement. Je hoeft ter vergelijking alleen maar oude klassenfoto´s te bekijken.”

“Great Replacement” is het door de Franse schrijver Renaud Camus gebruikte begrip dat betrekking heeft op de hypothetische uitwisseling van de etnische Franse bevolking met immigranten uit de voormalige koloniën. Camus werd daarom in 2014 veroordeeld wegens aanzetten tot haat.

Mocht Menard veroordeeld worden, dan moet hij rekening houden met een geldboete van € 1.800,-, die hij binnen 60 dagen moet betalen, en een gevangenisstraf als hij weigert te betalen.

De officier van justitie motiveerde een eventuele bestraffing door te zeggen dat een door de vingers zien van de opmerkingen een “last voor de nationale samenhang” zou zijn. De officier van justitie zei volgens AFP:

“Hij heeft zich tot hun religie beperkt, en dat onafhankelijk van het feit of ze Franse staatsburgers zijn of hun religie uitoefenen.”

Menard zelf scheen voor de rechtbank geen berouw te tonen toen hij zei dat hij met zijn controversiële manier van uitdrukken over dit dringend te bediscussiëren onderwerp niemand wilde “stigmatiseren”, maar een waarheidsgetrouw beeld wilde schetsen van datgene wat er werkelijk op Franse scholen gebeurt. Menard zei:

“Ik vind het niet wenselijk voor de kinderen en hun moeders dat er gettoscholen bestaan. En om oplossingen te vinden, is het noodzakelijk dat we dit uitspreken.”

Ter verdediging van de uitspraken van Camus zei Menard dat, ook al deelt hij niet diens hang naar samenzweringstheorieën, diens waarnemingen voor hem desondanks “pragmatisch” en “veelzeggend” zijn. Menard zei:

“Het is waar dat op onze scholen 25 jaar geleden niet dezelfde kinderen zaten als nu.”

Op de vraag van de rechtbank waarom hij uitgerekend Camus koos om een boek over Beziers te schrijven, zei Menard dat zijn keuze niets te maken zou hebben met de discussie. De burgemeester zei:

“Hij schrijft ook toeristische gidsen”.

Menard´s advocaat eiste vrijspraak op alle punten, tenzij de rechtbank bekend wil worden als boodschapper van het “doodvonnis tegen de vrijheid van denken”.

Dit is niet het enige schandaal dat zich afspeelt rondom de controversiële burgemeester. In mei 2015 werd Menard, een voormalig socialist en medeoprichter van “Journalisten zonder Grenzen”, beschuldigd van racisme, nadat hij de namen van de leerlingen “telde” om te bepalen hoeveel van hen moslim zouden zijn, waarbij hij op een percentage van 64,5% kwam. Het bijhouden van statistieken over ras en religie van de bevolking is in Frankrijk verboden.

In september 2015 veroorzaakte Menard opnieuw een schreeuw van verontwaardiging, nadat een video van hem bekend werd waarin te zien is hoe hij de huizen van Syrische vluchtelingen bezocht en tegen de bewoners zei:

“In deze stad zijn jullie niet welkom.”

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Franse burgemeester moet rekening houden met boete, omdat hij het “probleem” met islamitische leerlingen aansprak

 1. Mary zegt:

  Hij heeft helemaal gelijk!!! en over welke nationale samenhang zou die rechtbank het hebben, wij zien namelijk in Europa geen samenhang tussen de Islamitische en autochtone Europese bevolking, integendeel!!!.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, deze man is hier al eerder ter sprake gekomen: Een dappere kerel, die geen blad voor de mond neemt met betrekking tot waar hij voor stáát! Waren er maar meer burgemeesters van zijn soort!

  Like

 3. Jade zegt:

  Deze man slaat de spijker op de kop…
  Het vervangen van de europese bevolking moet
  massaal bekend gemaakt worden.
  Schande dat je daar voor veroordeeld wordt.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Nou, als Marine le Pen president van Frankrijk wordt, is hier een goede kandidaat voor een minister van immigratie EN remigratie.

  Liked by 1 persoon

 5. Wij hebben alleen maar van die slappe PvdA burgemeesters waar niets van uit gaat.

  Like

 6. Ron zegt:

  Ben benieuwd of ook in Frankrijk rechters zich ontpoppen als vijanden van de autochtone bevolking. Justitie is openlijk een vijand, van rechters moet dat nog blijken.
  Als ook in Frankrijk er een franse herhaling van het Wildersproces komt weten we in elk geval dat ook daar de rechters de vijand van het autochtone franse volk zijn. Er is nog een kans dat dit niet of niet geheel zo is.

  Like

 7. Cynicus zegt:

  Hij sprak de waarheid en in deze steeds grotere leugen nep democratie wordt de waarheid meer en meer bestreden. De agressieve islam poogt met allerlei middelen meer macht te krijgen over mensen. Een voorbeeld was alweer te zien in dit geval in Rotterdam gisteren met in dit geval Turken. Erdogan is ook een agent van deze agressieve islam. “Minaretten zijn bajonetten en de koepels zijn helmen” zei Erdogan over moskeeen. Dusssssssss. Duidelijk lijkt me.

  Like

 8. Reinier zegt:

  waarom mogen wij niets zeggen over deze moslim invasie en mogen zij de meest verschrikkelijke beledigingen en verwensingen en zelfs doodsbedreigingen laten welgevallen. Daar hoor je niets over bij justitie. Het lijkt erop dat Europa naar de verdommenis moet.

  Like

 9. r en s zegt:

  Eindelijk iemand die de waarheid durft te zeggen, hier in NL is het allemaal niet veel beter, ben blij dat ik geen kinderen heb wat een toekomst heb je ze te bieden !

  Like

 10. Jan zegt:

  Net zoals de nazi’s van Brussel Marine Le Pen achter slot en grendel willen krijgen:

  Marine Le Pen publiceerde beelden van gruweldaden van ISIS – nu dreigt ze haar onschendbaarheid kwijt te raken
  https://ejbron.wordpress.com/2017/03/01/marine-le-pen-publiceerde-beelden-van-gruweldaden-van-isis-nu-dreigt-ze-haar-onschendbaarheid-kwijt-te-raken/

  Like

 11. Jan zegt:

  Het bijhouden van statistieken over ras en religie van de bevolking is in Frankrijk verboden.

  Frankrijk is nog geschifter dan ik vermoedde

  Like

  • Reinier zegt:

   Wat verbeelden deze dwazen in Frankrijk om om het bijhouden statitieken te verbieden. Op welke grondslag bazeren zij dat. Dat mkslim gajes kosten de belasting betalers handen vol geld plus dat dit getijsem het land naar de verdomenis helpen met hun terreur.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s