Rechter wijst een criminele zogenaamde vluchteling £ 40,000 van de Britse belastingbetaler toe, nadat de Iraanse dief een periode van 512 dagen ‘te lang’ in de gevangenis werd opgesloten tijdens de 17 jaar die hij illegaal in het Verenigd Koninkrijk verbleef

Screenshot_95

(Door: Martin Beckford – Vertaling: “Wachteres”)

 • Hassan Massoum Ravandy kreeg £ 40,000 nadat hij 17 maanden gevangen was gehouden
 • Hij werd veroordeeld voor inbraak en drugsmisdrijven, nadat een uitzettingsbevel was uitgevaardigd
 • Het conservatieve lid van het Lagerhuis, Philip Hollobone, zei dat de rechterlijke uitspraak ‘waanzinnig’ was en dat de crimineel dit niet ‘verdiende’

Een productieve crimineel, die al 17 jaar illegaal in Groot-Brittannië woonde, heeft een bedrag van £ 40,000 aan schadevergoeding gekregen, omdat het ministerie van Binnenlandse Zaken hem te lang heeft opgesloten.

Hassan Massoum Ravandy, 46 jaar, kreeg het bedrag toegewezen, nadat een rechter oordeelde dat hij 17 maanden onrechtmatig was vastgehouden..

De Iraniër, die was veroordeeld voor inbraak, diefstal en drugsdelicten, kreeg de uitbetaling, ondanks dat staatsadvocaten protesteerden dat het bedrag net zo groot was als onschuldige slachtoffers van ongevallen ter compensatie kunnen ontvangen.

Gisteravond zei de Tory backbencher Philip Hollobone, die wetsvoorstellen heeft ingediend die het gemakkelijker zouden maken om buitenlandse criminelen te deporteren: “Dit is opnieuw een krankzinnige rechterlijke uitspraak en een reden temeer om de mensenrechtenwetten te hervormen, zodat het geld van de belastingbetaler niet wordt besteed aan compensatie voor mensen die dit niet verdienen”.

De zaak is aan het licht gekomen nadat de Mail on Sunday in februari had onthuld dat aan buitenlandse criminelen en illegalen het vorige jaar maar liefst £ 4 miljoen was gegeven, omdat zij te lang werden vastgehouden. In het geval van Ravandy nam de London Central County Court [arrondissementsrechtbank] er kennis van hoe hij in 2000 achter in een vrachtwagen Groot-Brittannië illegaal was binnengekomen.

Hij beweerde dat hij bang was dat hij in Iran zou worden vervolgd, maar zijn asielaanvraag werd afgewezen. Een rechtbank ontdekte dat Ravandy een bewering over zijn broer, die door de Hezbollah zou zijn gedood, had verzonnen en er werd gezegd dat hij waarschijnlijk uit Iran was gevlucht, omdat hij betrokken was bij illegale handel in valuta.

In 2002 werd een bevel tot uitzetting afgegeven, maar Ravandy bleef de komende 15 jaar in het Verenigd Koninkrijk, omdat hij een reeks misdrijven had gepleegd, waaronder: inbraak, heling, opzettelijke vernieling, winkeldiefstal, het bezit van cocaïne, gewelddadig gedrag, het bezit van cannabis, diefstal en hij had deelgenomen aan vechtpartijen.

Hij werd in hechtenis genomen en het ministerie van Binnenlandse Zaken gebruikte als argument dat het ‘redelijkerwijs noodzakelijk was om uitzetting te bewerkstelligen’ en omdat zijn aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk “niet bevorderlijk was voor het algemeen belang”.

Maar advocaten gaven later toe dat hij tussen maart 2014 en augustus 2015 – in totaal 512 dagen – onrechtmatig was vastgehouden.

Hij kon het land niet worden uitgezet, omdat hij weigerde terug te keren naar Iran en er waren problemen met de autoriteiten in Teheran, die de nodige reisdocumenten moesten afgeven.

De advocaat van Ravandy pleitte voor een uitbetaling van £ 55.000, terwijl hij beweerde dat het “een zeer ernstige zaak” was dat hij van zijn vrijheid was beroofd.

Fiona Berispen Queen’s Counsel [ere-rang van advocaten], voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, zei dat de geëiste compensatie  ‘meer was dan men zou krijgen voor zeer ernstige letselschade’. Ze voegde eraan toe dat Ravandy ‘geen goede reden had om niet terug te keren naar Iran’.

Rechter Heather Baucher (foto) besloot dat £ 40,000 een ‘passende beloning’ was.

Bron:
www.dailymail.co.uk
Auteur: Martin Beckford

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rechter wijst een criminele zogenaamde vluchteling £ 40,000 van de Britse belastingbetaler toe, nadat de Iraanse dief een periode van 512 dagen ‘te lang’ in de gevangenis werd opgesloten tijdens de 17 jaar die hij illegaal in het Verenigd Koninkrijk verbleef

 1. Golden Girl zegt:

  dan moet die linkse rechter mevrouw Baucher die 40.000 pond uit haar eigen zak betalen als ze dit een passende beloning vind, laat ze hem ook in haar huis opnemen, die lui schijten letterlijk en figuurlijk op ons achterlijke westerlingen ( niet allemaal) misdaad loont dus
  en mensen die zoals in Duitsland een bijl in hun hoofd krijgen wat krijgen die? Niets zeker, hadden ze daar maar niet moeten lopen enz

  Liked by 1 persoon

 2. Wat corrupt van die rechter, bang dat ze kop eraf gaat.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Daar kan ie toch mooi een flinke partij drugs van kopen om een handeltje te drijven, mede mogelijk gemaakt door de staat.

  Like

 4. Jean zegt:

  Ik zou liever dat gek wijf zien opgesloten zitten, niet voor 512 dagen maar levenslang want dat gek wijf is behoorlijk gestoord.

  Liked by 1 persoon

 5. Gert Jan Reitsma zegt:

  Gaat er nu nog IEMAND zeggen dat dit RECHTspraak is? Zijn echt alle rechters van een andere planeet? Wie dit begrijpt. kan beter gaan stelen en liegen, dan krijg je van de rechter gewoon een bonus. DE WAANZIN ten top.

  Liked by 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Krankzinnige rechters komen niet alleen in Nederland voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s