Turks spul

Screenshot_81

(Door: Ton Nijhof)

Het Turkse spul dat zich heeft verzameld rond het consulaat in Rotterdam is een treffend voorbeeld van het gelijk van Janmaat, Fortuyn en Wilders. Wie nu nog gelooft in de geslaagde integratie zou 112 moeten bellen en zich af laten voeren in dwangbuis.

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heeft de Nederlandse regering op het allerlaatste moment gekozen om de Turkse minister Çavuşoğlu te verhinderen in Nederland een verkiezingsbijeenkomst voor een Turks referendum toe te spreken. De minister zat mogelijk al in het vliegtuig, maar moest in dat geval dus onverrichter zake terugkeren naar Ankara. ‘Het allerlaatste moment’ is diplomatiek gezien geen fraai of elegant moment. Dat betekent dat aan de Turken alle kans is geboden zelf af te zien van dat bezoek en de eer aan zichzelf te houden, maar dat zij aan die dringende verzoeken om hen moverende redenen geen gevolg heeft willen geven. Wat zouden de redenen voor beide partijen zijn om dit te laten escaleren?

De Turken

Het regime van Erdoğan heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld tot een machtsbeluste machinerie. De Turkse ‘putsch’ kan inmiddels met een gerust hart worden getypeerd als het equivalent van de ‘Reichstagsbrand’ in 1933. Destijds een door de nazi’s gefingeerde aanslag op het Duitse parlementsgebouw en de aanleiding om de democratie maar helemaal af te schaffen. Het regime Erdoğan heeft zonder twijfel de hand gehad in de laatste Turkse poging en gebruikt die nu om de schuchtere Turkse democratie compleet af te schaffen. Voor het laatste zetje in die richting, het referendum, wilde het reclame komen maken in Nederland (evenals in Duitsland) voor de daar woonachtige en stemgerechtigde Turken.

De ambities van het regime Erdoğan zijn, net als die van Hitler, niet beperkt tot het eigen land. Voor Hitler was het ideaal een door blonde en blauwogige Germanen gedomineerd Europa, zonder Joden,  met de resterende wereld smekend aan zijn voeten. Voor Erdoğan is het ideaal een door Turkije gedomineerd Voor-Azië, Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa onder de vlag van de islam en ook zonder Joden. Een herstel en uitbreiding dus van het Ottomaanse rijk. Zoals Hitler werd geobsedeerd door het verlies van WO-1, zo wordt ook Erdoğan erdoor geobsedeerd: het einde van die oorlog betekende toentertijd immers ook meteen het einde van het Ottomaanse wereldrijk.

Dat is wat steekt onder nationalistische Turken en Erdoğan in het bijzonder. De soms dramatische en als denigrerend gevoelde exodus uit hun eigen land, vanwege economische achterstand, naar beter oorden (lees: het Westen) uit het land met zo’n rijke en door dominantie getekende geschiedenis, blijkt moeilijk te verkroppen. Dat is precies wat Erdoğan toetst: “In hoeverre ben ik nu al in staat mijn onderdanen als vijfde colonne te mobiliseren”. Enerzijds voor binnenlandse consumptie, maar anderzijds wel degelijk met het oog op verdere ambities. De aangesproken troepen in het Westen lenen zich daarvoor, zulks in de hoop op een carrière in het beoogde, herstelde islamitische rijk.

De Nederlanders

Nederland is meer bezig met verkiezingen dan met internationale politiek, regeringspartijen VVD en PvdA in het bijzonder. Links Nederland, waaronder de PvdA, stevent af op een eclatante verkiezingsnederlaag. Ook de VVD moet fors inleveren (van ruim veertig naar iets meer dan twintig zetels) en dat zit de voormalig liberalen niet lekker. De positie van Mark Rutte is heikel geworden na de weinig vlottende peilingen en dat noopt tot maatregelen, waarbij de minister-president dankbaar gebruik maakt van zijn positie, in de hoop een stille aftocht als partijleider en premier aanstaande donderdag te voorkomen.

Het voorkomen van Turks verkiezingsgeweld op Nederlandse bodem is, naar zijn taxatie, daarbij een probaat middel, maar staat haaks op de aanvankelijk, ook door hem, getoonde Europese ambities met betrekking tot Turkije.  Het haalt wel wind uit de zeilen van de PVV van Wilders waarmee Rutte maandag in debat gaat en geeft bovendien het CDA van Buma het nakijken, die Rutte vooral een gebrek aan realisme verwijt. Er zat, kortom, voor VVD-leider Rutte weinig anders op dan, in zijn gelukkige functie als regeringsleider, op het werkelijk allerlaatste moment de Turken dwars te zitten in hun ambities om hun vermeende macht en dominantie vorm te geven. Daarmee krijgen Janmaat (postuum), Fortuyn (postuum) en Wilders (dankzij 12 jaar strenge beveiliging niet postuum) het gelijk alsnog aan hun kant; dergelijke omvangrijke  ‘buitenlandse troepen’ op onze bodem zijn uiteindelijk desastreus en slaan de basis weg onder onze identiteit als Europese natie en als Nederlanders in het bijzonder.

Op het moment dat ik dit schrijf, staan honderden Erdoğan-gezinde Turken ‘Allahu-Ahkbar’ te scanderen in Rotterdam. Zij zijn verbolgen dat Turkse regeringsleden niet openlijk campagne mogen voeren in ons land en zetten dat kracht bij door hun religieuze strijdkreet te bezigen, kennelijk bij gebrek aan argumenten die in een democratie passen.

Zij beslissen de verkiezingen in het voordeel van Wilders en wellicht ook helpen zij Klaas Dijkhoff als nieuwe leider van de VVD in het zadel….

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, landverraad, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Rutte, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

18 reacties op Turks spul

 1. Harry zegt:

  Laten Erdogan en die lorrenkop die hier de boel zou komen opjutten AL DIE STINKTURKEN die hier al zitten , retour nemen !
  Wij hoeven die ergerniswekkende ongeciviliseerde klootzakken hier niet !
  Dat criminele gebroed , dat voor geen enkele rede vatbaar is en gewoon doordondert zoals ZIJ dat willen .
  Geen respect voor onze normen en waarden , noch gebruiken .
  Opdonderen met al dat tuig !

  Typisch ook dat ineens haast alle partijen zich nu ineens druk maken om de islamiseringsdrang
  en de ” asielzoekers” .
  Dat doen ze alleen vlak voor de verkiezingen , je zult zien dat de zorgen daarover donderdag weer verdampt zijn .

  Toch geen wonder dat men gruwt van de politiek .
  Het is op enkele uitzonderingen na , een poel van geselecteerde mooipraters , leugenaars en manipulators .

  Liked by 1 persoon

 2. Cleo zegt:

  Rutte en zijn klungelKabinet staan erbij en kijken ernaar hoe op Nederlandse bodem nep-Nederlanders, want ‘eens Turk, altijd Turk’ en ‘Nederlands paspoort is alleen nuttig voor uitkering, passief/actief kiesrecht, soebsidie, Nederlandse rechten, etc’, hun loyaliteit aan hun neo-fascistische islamitische dictator uitschreeuwen.

  Al die nep-Nederlanders direct hun Nederlandse paspoort afnemen en enkele reis naar retro-kalifaat Turkije!!!!

  GROVE SCHANDE ONS NEDERLAND ZO TE LATEN MISBRUIKEN!!!

  Liked by 2 people

 3. Erdogan heeft 10 uur geleden de Nederlandse Turken opgeroepen, verscheur je Nederlandse paspoort en kom naar Turkije om mij te steunen. Mooier kan het niet.

  Liked by 2 people

  • BertG. zegt:

   Als ik dat nog een keer mag meemaken, geef ik een feest.

   Liked by 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   Gaan ze niet doen.
   Want ze belijden hun Turks-zijn alleen met de mond en wanneer het ze uitkomt.
   Maar ze geven hun relatief goede bestaan hier echt niet op voor een onzekere toekomst in een land, dat zij weliswaar als hun thuis beschouwen, maar waar het leven ook keihard is en minstens 60 jaar op ons achterloopt.
   Geen ”oitkerieng”, ”hoersoebsiedie”, ”ssiekunkostfirsikkerieng”, ”graties skool”, etc.

   Like

 4. delamontagne zegt:

  EUROPESE SOLIDARITEIT ………….!
  ( Uit de Franse krant )
  /////////
  NIET TOEGESTAAN IN NEDERLAND: in Frankrijk toestemming gekregen……

  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2017/03/6754461_5c2011b95aec70162b2ab8d29639a4bbf135798a_1000x625.jpg?w=3070&h=385

  Is er groter bewijs dat de veelgeroemde Europese solidariteit waardeloos is, dit in tegenstelling tot de ISLAMITISCHE.

  De Turkse Minister van Buitenlandse Zaken werd uit Nederland geweerd om er een verkiezings-toespraak te houden.

  President “Hollande” heeft wel toestemming gegeven om campagne te voeren in Frankrijk in Metz.

  Zal het Regionale Gerecht “quiche”, vervangen gaan worden door Kebab ? ?.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Stel je voor honderden Nederlanders die toeterend met Nederlandse vlaggen op de auto door Instanbul of Ankara rijden al scanderd de overwinning aan het Christendom. Zich daarna verzamelen voor de Nederlandse Ambassade alwaar de minister president Geert Wilders hen toespreekt en hen de eindoverwinning beloofd en het herstel van het oude Byzantium. Nee dat kunnen we ons niet voorstellen. Toch is dat wat gebeurd in Nederland maar dan met de rollen omgedraaid. De Turken stevenen inderdaad af naar een herstel van het oude Ottomaanse Kalifaat. Wij stonden erbij en keken ernaar. Het gaat er niet om wat Rutte vandaag doet. Het gaat erom wat de politieke elite van Nederland en Europa de afgelopen 40 jaar hebben gedaan dat dit allemaal mogelijk werd. Reken af met dit opportunistisch elitair schorem. 15 maart kan het nog, daarna niet meer.

  Liked by 4 people

 6. Theresa Geissler zegt:

  Exact! Het tijdstip had, vanuit dit standpunt bekeken, niet gunstiger kunnen zijn:
  Laat dat “Turkse spul” maar flink tekeer gaan, half Rotterdam verbouwen, voor mijn part, dan komen er misschien nog wat kiezers definitief tot bezinning!
  En @ Raf, als het echt de spuigaten uit mocht lopen, moest DDL zich misschien eens beraden op een tegen-protestje? Je geeft maar een gil, zodra je dat mocht willen: Ik ben je man….eh…vróuw!

  Liked by 2 people

  • BertG. zegt:

   De spullen daarvoor heb je nou, dus daar kan het niet meer aan liggen.
   Regel het dus even, zo’n tegen-protest.

   Like

  • delamontagne zegt:

   ……..”Half Rotterdan verbouwen”. !
   Dat hebben de Nazies in 1940 al gedaan in opdracht van Hitler, de man waarmee Erdogan zich graag wilde vergelijken.
   Dat Turkse Consulaat ligt precies waar de z.g.n. “brandgrens” van het bombardment Rotterdam in de oorlog aan de zuidkand Centrum ligt.
   Achter de nieuwbouw ( o.a. Consulaat) ligt de vooroorlogse bebouwing.
   Kon je duidelijk zien toen die Hoofddoek =mevrouw daar werd aangehouden……….

   Liked by 2 people

 7. koddebeier zegt:

  112 bellen ?? Nou dan komen we vast dwangbuizen te kort, uitgaand van het gemiddeld IQ van het linkse stemvee !!

  Liked by 1 persoon

 8. Loebas zegt:

  Hopelijk levert deze hoogst uitzonderlijke uiting van daadkracht (Zouden de aanstaande Tweede kamer verkiezingen er iets mee te maken hebben? ) Rutte niet al te veel zeteltjes op.

  Liked by 1 persoon

 9. aquarius4422 zegt:

  Wat we nu in Rotterdam zien zijn de gedegenereerde nakomelingen van wat eens een trots volk was.

  Like

 10. Pingback: Noch Turks noch paaps, liever een Bijbelse maatschappij | E.J. Bron

 11. fransdewit zegt:

  Ze kwamen het vuile werk doen wat de Nederlanders niet willen zei den Uil. Toen begon het gelieg en bedrieg al. Maar vraag me echt wel eens af, wat die ratdraaiers nu echt gelukkig kan maken. In mijn stoutste dromen gaat er gelijk het hellevuur er overheen. Ik krijg zo’n minachting voor die lui. Arme ouders. Snap alleen die verhoudingen niet, De man is de baas over zijn vrouw, maar als mijn hoofddoek zo te keer zal gaan tegen een gastheer en land, zal ik me schamen om er mee getrouwd te zijn.

  Like

  • koddebeier zegt:

   En dat allemaal alleen omdat den Uil het verdomde om de linkse beroeps uitkeringstrekkers aan het werk te schoppen !!
   Want ook toen waren er al 2 tot 300.000 werkeloze !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s