Twee heren dienen

Screenshot_112

(Door: H. Numan)

Kan dat? Nee, dat kan niet. Dat weten we al sinds de middeleeuwen en daarvoor. De Romeinen bijvoorbeeld ontdekten dat twee heren dienen niet werkte. Daar kwamen ze – net als wij nu – veel te laat achter. In de middeleeuwen deden we het nog eens dunnetjes over. De koning van Engeland was ook hertog van Normandië, en als zodanig ondergeschikt aan de koning van Frankrijk. Dat werkte net zomin. Om tot die tamelijk logische conclusie te komen, was de Honderdjarige Oorlog nodig. Helaas moet ik u zeggen dat wie niet van de geschiedenis wil leren het nog een keertje over kan doen. Maar altijd anders, want geschiedenis herhaalt zich nooit precies hetzelfde.

In ons geval zit er een gevalletje onbesuisd gokken en dom kortzichtig eigenbelang bij. Kunnen Turken Nederlanders zijn? Natuurlijk niet. Vraag het ze gewoon. Eenvoudiger kan het niet. Als je een Turkse Nederlander op de man af vraagt wat hij is, zal hij direct zeggen dat hij in de eerste plaats Turk is. Direct daarna mohammedaan, dan is het een hele tijd stil. Pas dan zal hij (beschroomd) toe moeten geven dat hij ook een Nederlands paspoort heeft. Vraag het een Marokkaan, je krijgt precies hetzelfde antwoord. Vraag het een willekeurige mohammedaan met een Nederlands tweede paspoort en wederom: exact hetzelfde antwoord.

Nee, zegt geheel links, inclusief de 66 Dhimmi´s, de Vereniging Van Directeuren en de Christenen die Allah Dienen. Wij hebben voorbeelden van mohammedanen (die noemen ze dan ‘geïntegreerde Nederlanders’) die zich wel Nederlander voelen, hoor! Nee dus. Op de eerste plaats is anekdotisch bewijs geen bewijs. Iedereen kent wel iemand die rookte als een schoorsteen en de 100 met gemak passeerde. Statistisch gezien klopt dat voor geen millimeter. Daarom heet dat anekdotisch bewijs.

In de tweede plaats lijkt het inderdaad of die geïntegreerde Nederlander de loftrompet steekt voor zijn broodheren, want wiens brood men eet … Je moet natuurlijk even door de propaganda prikken. Als er een foto in de krant staat van zo’n geïntegreerd geval, is die zonder uitzondering overduidelijk te herkennen als mohammedaan. Meestal met een gebreid mutsje en met baard en snor, of een hoofddoek. Dat laatste soms zonder snor. Het artikel looft dan zijn of haar enorme prestaties op economisch gebied. Baardje/doekje beaamt dat driftig. Hij kwam als jongeman naar Nederland en heeft zich van niets tot iets opgewerkt. Prima land, Nederland! Waar je niets over leest, is waarom baardmans of kopvod moet laten zien dat hij overduidelijk mohammedaan is. In Nederland is een baard of een hoofddoek een uitzondering. In het mohammedanisme is het standaard. Zonder dat ben je er geen van hun.

Dat is precies hetzelfde als een Staphorster refo die verhuist naar de grote stad en daar blijft rondlopen in een zwart pak op klompen. Zo iemand is alles behalve geïntegreerd. Maar, omdat we nu eenmaal met dubbele maten meten, is baardmans dat wel. Anders zou de multiculturele samenleving gelijk in elkaar zakken.

Ander puntje is hoe die geïntegreerde middenstander zijn zaakjes doet. Dat doet hij niet, of grotendeels niet, volgens Nederlandse maatstaven, maar zoals hij het in het Atlas gebergte gewend is. Openingsuren? Doen we niet aan. Als een klant om 23.00 uur iets nodig heeft, even aanbellen. Op zondag zijn we gewoon open, want heidensche feestdag. Op vrijdag ook. Neef Hassan gaat morgen wel extra naar de moskee, klanten gaan voor. Warenwet? Kennen we niet, doen we ook niet aan. Handel is handel. Als jullie domme dhimmi´s enkel melk bij de melkboer, groenten bij de groenteboer en tabak bij de sigarenhandel willen kopen, moeten jullie zelf weten. Hassan verkoopt alles. Mag nie? Wist nie. Jai dieskriemienieert! Jai weggaan. Opdondere!

Tja, zo kan ik ook een winkel runnen. Lezers willen graag de loftrompet steken over extreem liberale partijen die helemaal geen regels willen, want dat is zo zalig. Dit is nou een mooi voorbeeld waarom regels wel een goed idee zijn. De winkelsluitingswet was een zegen voor kleine winkeliers. Mijn opa had een sigarenzaak. Aan het eind van de straat zat z’n concurrent. Pas als het licht bij Jansen uit ging, deed mijn opa dat ook. Geen seconde eerder. De kinderen moesten om beurt naar buiten om te kijken of bij Jansen aan de overkant het licht al uit was. Andersom, Jansen aan de overkant was bepaald niet blij dat Opa Numan zo godvergemis lang open bleef. Die deed precies hetzelfde.

Allebei slaakten ze een zucht van verlichting toen ze wettelijk verplicht om 19.00 (voor de oorlog) moesten sluiten. Hetzelfde geldt voor winkeltjes van Sinkeltjes die alles verkochten. Een groenteboer die schoenen, kranten, jurken, melk en tabak verkoopt? Geen goed idee. Meestal ging er wel ergens wat verkeerd. Op grond van ervaren problemen kwam er een verordening waarin groenteboeren groentes verkochten, en melkwinkels melkproducten. Niet omdat overijverige ambtenaren het leuk vonden om wat extra regeltjes te verzinnen. Dat doen ze toch wel.

De overheid kneep graag een oogje dicht, want Hassan verkoopt alles is beter dan Hassan trekt uitkering. Plus dat Hassan binnen no time zijn hele familie optrommelde en de rest van zijn gemeenschap om die vervelende ambtenaar duidelijk te maken dat ze zo in Marokko en Anatolië werken. En of die vervelende racist zo vriendelijk wilde zijn om op te donderen.

Dat is niet van vandaag op gisteren, maar minimaal sinds 1975. Toen zag ik tot mijn stomme verbazing dat er winkels op zondag open waren in de Schilderswijk. En dat die winkels alles verkochten wat God (en de Nederlandse wet) verboden had. Mijn pa werkte bij de economische controledienst. Dus vroeg ik hem hoe dat zat. Wel, zei die, wij zijn weliswaar opsporingsambtenaren, maar zonder wapens. Als we daar controles uitvoeren, hebben we bescherming van de ME nodig. Dus hebben we van bovenaf opdracht om dat niet te doen. 1975, mensen. Dat is dus 42 jaar geleden. Bijna een halve eeuw de andere kant op kijken.

Terug naar vandaag. De Turken rollen hun spierballen. Ze lachen Nederland – terecht – vierkant uit en laten zien dat zij hier nu de baas zijn. Wilders heeft dat al twaalf jaar gezegd, en wordt in de peilingen direct bestraft met vier zetels minder. Of dat zo is, zien we woensdag wel. Ik heb zo mijn twijfels.

Waarom doet Rutte net alsof hij een ruggengraat heeft? Omdat hij dat maar vier dagen hoeft vol te houden. Rutte staat er lang zo florissant niet voor als de media u proberen wijs te maken. U leest in de krant dat de PVV langzaam terugzakt naar wat politiek correct meer wenselijk is. Die leuterkoek leest Rutte echt niet. Hij krijgt de echte getallen te zien, en schijt zeven kleuren in de rondte. Als de Vereniging Van Directeuren 12-18 zetels haalt, gaat hij weer full time voor de klas staan. Klaas Dijkhof is zijn baard al aan het kammen. Reken er maar op dat Dijkhof, wegens landsbelang en zo, wel met de PVV in een kabinet gaat zitten.

Zijn concurrent Buma is flexibeler dan de hoer van Babylon en flirt opeens duidelijk met rechts. Dat volkslied idee? Krijgt hij persoonlijk hoofdpijn van, drie maanden terug stemde hij tegen, omdat de PVV met die motie kwam. Het stemvee smult er van, dus jatte hij het graag. Gij zult niet stelen, geldt niet voor het CDA.

Zelfs de faalhaas van de 66 Dhimmi´s doet het beter dan Rutte lief is. Dus wat doe je dan? De beste oplossing voor binnenlandse problemen is een gemakkelijke buitenlandse rel forceren. Gaat niet altijd goed. De Argentijnse junta weet daar alles van. Mw. Thatcher stond er ook razend slecht voor,  tot ze die gave Gods uit Buenos Aires kreeg. Erdoğan doet het binnenlands niet echt fenomenaal. Politiek wel, maar economisch alles behalve. Zowel Rutte als Erdoğan zijn nu flink aan het gokken. Ik persoonlijk zet mijn geld op Erdoğan. Die heeft er meer ervaring mee. Maar tot de verkiezingen gewonnen (?) zijn, zal Rutte het wel volhouden. Daarna gaat hij op kousenvoeten excuses aanbieden  aan de sultan. Desgewenst met een strop om de nek.

Rutte gokt er op dat hij hooguit vier dagen moet doen alsof hij een ruggengraat heeft. Dat lukt hem wel. Daarna hoopt hij de buit binnen te halen en weer vier jaar aan het roer te staan. Met wie, dat interesseert hem absoluut niet. Er zijn al suggesties voor een VVD-GL kabinet. In een echte democratie is dat net zo onwaarschijnlijk als een SGP-Stichting Martijn kabinet, maar dat is hier geen probleem. We wonen tenslotte in een gekozen oligarchie, en dat is heel wat anders.

Omdat Wilders in de oppositie zit, kan hij weinig meer doen dan met een protestbord rondlopen bij de Turkse ambassade. Als Rutte wat voor zijn ruggengraat doorgaat vier dagen recht weet te houden, is hij de grote man die de sultan bij de neus greep. Niet Wilders. Dat schakelt Dijkhof netjes uit, en mogelijk Wilders ook. Met wie Rutte dan gaat regeren, maakt hem niets uit. Desnoods met minister Kaya die hij net liet uitzetten. Hij is net zo flexibel als Buma en alle andere politici. Want die schattige Yasser Feras krijgt een stijfje als hij naast de minister-president mag zitten.

Aan u de keuze. Stemt u op bestaande partijen die u veel langer dan twaalf jaar belazerd hebben of misschien op twee nieuwe splinterpartijtjes die u dolgraag willen gaan belazeren? U kunt ook op een partij stemmen die u twaalf jaar met de neus op de feiten drukt en u tot nu toe nog nooit belazerd heeft. Ik heb mijn keuze allang gemaakt.

PVV nieuw

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Twee heren dienen

 1. Leen zegt:

  VVD is geen vereniging van directeuren.
  Het is de Volkspartij van Verraad en Diefstal.
  De verdere linkse kliek is geen haar beter.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Mensen die de verhalen geloven van iemand die heeft gemoord, bedrogen, woordbreuk pleegde, slaven heeft gehandeld, mensen uit de weg liet ruimen. We hebben het natuurlijk over Mohammedanen, die zijn gehersenspoeld

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, Geert krijgt mijn stem.

  Geliked door 1 persoon

 4. kakipanah46 zegt:

  Sinds Nederland het “tweed paspoort” heeft uitgegeven is Nederland verworden tot het speeltuintje van Turkya,met dank aan de linkse partijen die dachten daarmee flink wat stemmen te kunnen winnen,en nu dus het lid op de neus hebben gekregen.

  Like

 5. Harry zegt:

  De politieke islam schakelt weer een tandje bij, het gaat hard zo. Nederland, ach, weer een christelijk bolwerkje dat op instorten staat, dat de sinds de jaren-50 herenigde christentjes en joodjes reppen van een joods-christelijke, of christen-joodse cultuur maakt daarbij niet uit. En al zouden deze theïsten het hindoeïsme, het boeddhisme, scientology, het xzemenisme en het vliegendspaghetthimonsterisme in hun pathetische coalitie betrekken, het is te laat; de wolf islam heeft bloed geproefd en staat op het punt van doorbijten, er gaan kerken gesloopt worden om er moskeeën voor terug te plaatsten. Onze enige redding ligt in de non-theïstische dimensie; islam is (net als het jodendom, maar dan vooral buiten nederland) naast een godsdienst tevens een politieke ideologie, en politieke ideologieën kunnen (nu nog) met politieke ideologieën bestreden worden. Misschien moeten de joden (die net als homoseksuelen volgens de koran letterlijk vernietigd moeten worden) eens nadenken of ze hun stem nog steeds aan het islamkonten likkende links moeten toevertrouwen. De nederlandse christenen, joden, homo’s, toekomstig vrouwelijk seksvee, varkensvleeseters en tot werkslaaf te maken karakterlozen hebben nog een paar dagen om te beslissen. Als het nu nóg fouter gaat in dit land is het voorgoed voorbij met onze moderne vrijheden.

  Like

 6. john zegt:

  Nu wist ik niet dat er zoveel naievelingen op de wereld rondzwalpen. Dacht u werkelijk dat rutte zomaar , zonder afspraak bedoel ik dan , merdogan een schop in zijn edele delen gaf ? U hoeft maar eens het volgende artikel lezen waar merkel al op schoot zit van dat krapuul na 6 maand
  U herinnert zich zeker nog weel de rel waarbij ,merdogan met merde in een zwaar conflikt was geraakt en nu al opschoot neemt. “De geschiedenis herhaalt zich, maar niet altijd op dezelfde manier.” Na de kiezing begint rutte aan zijn bedevaart naar ankara, desnoods te voet om merdogan te bedanken voor de medewerking. Jammer dat het opzet mislukt is ! Wilders heeft spijts alles de kiezing gewonnen .

  Geliked door 1 persoon

 7. Elsbeth de Jong zegt:

  Twee heren dienen, dan denk ik niet alleen aan de eer- en respectloze Erdogan-marionetten van Denk, maar ook aan de halve Marokkaan Jesse Klaver. Heel eng allemaal…

  Like

 8. Feniks zegt:

  De Nederlandse vlag heb ik sinds gisteren achter het raam opgehangen.
  Woensdag DDay

  Like

  • Harry zegt:

   Haal die vlag maar gerust weg , Feniks .
   Het is een vod en het symbool van lafheid , gedogen en wegkijken .
   Van toegeven en weggeven .
   Van linkse halfslachtigheid en capituleren voor de vijand voordat er ook maar één enkel schot is gevallen .
   Het is trouwens een heel lelijke vlag , geen vergelijk met bij voorbeeld de Engelse , de Zwitserse of de Israëlische vlag .
   Drie domme strepen , dat is al wat we te bieden hebben .

   Hang liever de PVV vlag voor het raam !

   Like

 9. scheermes zegt:

  Helaas is dit de werkelijkheid!! De rellen met de turken bewijzen wederom het gelijk van geert wilders!! Ik moet er niet aan denken dat de turken lid worden van de e.u; moet je eens zien wat voor een gedonder we NU al hebben met de moslim turken, en kost het nu al de gemeenschap BAKKEN met geld ,met belastingen en uitkeringen ,en allerlei toeslagen worden wij door de moslims beroofd en bestolen Zij hebben een bedrijfje en geven maar een beetje inkomsten daarvan op, en leven met een uitkering daarnaast riant van ons belasting geld !! Met een nexit zijn wij weer de baas in eigen land ,en zijn wij van al dat geld over maken in de bodemloze put griekenland enz, lidmaatschap, en van al die landen die alleen maar lid willen worden om dat ze GRATIS geld van ons krijgen ,wat wij NOOIT meer terug zien, zijn wij dan vanaf !! !! Nu hebben wij als nederlander NIKS te vertellen ,in ons eigen land, en bepaalt brussel wie wij wel of niet binnen moeten laten !! ECHT te GEK voor woorden !!Omtrent engeland worden wij ook wederom voorgelogen ,om zo de onnozele kiezer zand in de ogen te strooien ,Terwijl het steeds beter gaat met engeland omdat de islam instroom gestopt is, en de uitkeringen wat miljarden kost gestopt is, en de miljarden die nu niet meer overgemaakt behoeven te worden aan brussel griekenland enz kunnen de engelsen dit besteden aan hun EIGEN VOLK!! Engeland klimt weer uit het dal !! Wat betreft hier in ons land ,de turken en de marokanen enz zullen NOOIT meedoen met ons,en zullen NOOIT integreren, om dat hun god allah via de koran dat DOOD eenvoudigweg verbied!! Zij HATEN ons !!Erdogan zei zelf dat de democratie net een trein is !!Als je het einddoel hebt bereikt stap je uit !! Deze zienswijze van hem is de afgelopen dagen ook duidelijk gebleken,daar hij ons verweet geen democratie te zijn ,om op deze sluwe wijze toch zijn turken kiezers binnen te halen !! De islam en het vrije westen zullen NOOIT een eenheid worden vanwege de koran en een ANDERE god allah ,die in WOORD en DAAD OVERDUIDELIJK verschildt van de GOD van israel !! De islam en de asiel instroom kan ALLEEN maar gestopt worden door op de PVV te stemmen !!Doe dit OOK VOORAL voor u EIGEN KINDEREN en KLEINKINDEREN!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Bob Fleumer zegt:

  Als je van Nederland houdt is er maar een keuze PVV!!

  Geliked door 1 persoon

 11. oeps48 zegt:

  Zo is het maar net !!!
  Mark speelt het smerige spel van de hoge ruttige politiek. Het gaat hem niet om de knikkers, maar om het spel. Hij heeft een slag binnengehaald. Laat hem maar lachen. Maar de strijd nog niet is gestreden. De tijd dringt wel, maar er kan nog van alles gebeuren.
  Geen paniek. Er is niets meer te verliezen. Er is alleen maar te winnen. Geert Wilders heeft vast nog wel een troef achter de hand, om Rutte op het laatste moment onderuit te halen. Geert, kijk in je toverdoos. Er zit vast wel een goeie truc in, die je kunt gebruiken. Geef Rutte flink van katoen, waar hij niet van terug heeft. Laat zien, dat Rutte fake is !!!
  Geert, zorg ervoor, dat jij vlak voor het eindsignaal het winnende doelpunt scoort !!!

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik ben juist zo bang dat het onnozele gedeelte van Nederland, hier juist intrapt.
   Als je dagelijks het NPO journaal zit te kijken en met 4 miljoen ademloos naar boerzoektvrouw en meer van dat soort onzin zit te kijken, dan geloof je alles.

   Geliked door 2 people

   • oeps48 zegt:

    Het klootjesvolk weet niet beter. Daar is geen kruid tegen opgewassen. Rutte geeft ze een fopspeen gegeven en nu hij heeft er geen kind meer aan. Maar kinderen gaan jengelen als het kwaad is geschied. Jammer dan. Dikke bult, eigen schuld.

    Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 13. Dicksy zegt:

  Blijkbaar kan het voor rutte wel:
  ” De Nederlandse premier Mark Rutte en Duits bondskanselier Angela Merkel hebben bij het sluiten van de vluchtelingendeal tussen de Europese Unie en Turkije concrete toezeggingen gedaan. Nederland en Duitsland spraken af jaarlijks 150.000 tot 250.000 vluchtelingen uit Turkije te halen en toe te laten in de EU. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt. Die aantallen en de afspraak met Turkije zouden de andere Europese lidstaten niet zijn meegedeeld. ”

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article162778752/Merkel-machte-Tuerkei-konkrete-Zusage-bei-Fluechtlingszahl.html
  De rel met Turkije zal na woensdag wonder boven wonder bijgelegd worden, we hadden het zo niet bedoeld, natuurlijk zijn de turkse ministers welkom om hier campagne te voeren en nog veel meer bla bla bla.
  Mooi staaltje van hypocriete politiek voeren met Erdogan als brother in arms. Ben hoegenaamd helemaal niet verwonderd dat de bobo’s van de eu zich niet laten horen. Dit past allemaal in het plaatje om een verkiezingsoverwinning van Wilders te beletten. Zie eens hoe krachtdadig rutte wel kan optreden ! ! ! Nee, dit is voor mij opgezet spel. Rotte politiek op het hoogste niveau.
  En na woensdag is Frankrijk aan de beurt.

  Like

 14. wouteenhoorn zegt:

  Heren??????

  Like

 15. Jean zegt:

  Blijkbaar is dat het enige wat moslims goed kunnen en dan nog het meest door die nazi-turk nl: “EISEN”. Elke dag worden wij op alle vlakken geconfronteerd met moslim-eisen.
  Voor alle duidelijkheid: moslims hebben in onze westerse seculiere samenleving NIETS TE EISEN.
  Nogmaals Proficiat aan de Nederlandse politie, ze hadden enkel die Turkse belhamers nog op een vliegtuig moeten zetten richting Turkije, zij thuis en wij heeeeeeel blij.
  Wie in Nederland is gedraagt zich naar de Nederlandse normen & waarden, wie in Vlaanderen is gedraagt zich naar de Vlaamse normen & waarden en NOOIT andersom.
  Het eenvoudigste en veiligste voor ons is gewoon die troep eruit flikkeren.

  Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   Mensen, die geen eisen stellen, hebben niet veel te winnen.
   Mensen die veel eisen stellen, hebben weinig te verliezen en iets te winnen.

   Like

 16. koddebeier zegt:

  Volgens :http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/turkse-minister-rutte-vroeg-me-om-niet-voor-maar-na-de-verkiezingen-te-komen-om-wilders-niet-te-helpen/

  Mijns inziens bevestigt dit het lage allooi van een Minister President (Rutte) die deze situatie politiek uitbuit en niet handelt uit redenen van belang voor de Nederlandse bevolking.

  Like

 17. A.J. de Koning zegt:

  Mark Rutte heeft zich alleen zo flink opgesteld omdat hij bang is dat de PVV de grootste partij zou kunnen worden. Hij doet alles om de grootste partij te worden en dus weer Minister-president te worden, hij zou er zo nodig zijn eigen moeder voor verkopen als hij zeker wist dat hij dan de verkiezingen zou winnen, voor Mark Rutte telt maar 1 ding en dat is Mark Rutte zelf. Ik heb hem eens bezig gehoord toen hij zijn zin niet kreeg en daar lusten de honden geen brood van. Als de mensen nu hun verstand maar gebruiken en PVV stemmen, dat zal bijna iedereen op deze site wel doen, denk ik. En ik hoop dat de PVV-stemmers ook naar de stembus komen, neem nu die kleine moeite, er hangt veel van af.

  Like

 18. Piet Karbiet zegt:

  Zeer herkenbaar, die constatering dat immigranten hun winkeltjes wetteloos runnen. Vroeger moest een slager of bakker zich aan allerlei strenge regels houden en eerst ik weet niet hoeveel diploma’s en certificaten halen. In de jaren ’80 konden de analfabete Hassan en Mo probleemloos overal hun toko openen. Dat stonk toen al een uur in de wind. Pure discriminatie van de autochtone winkeliers door de overheid die dit liet gebeuren.

  Like

 19. r en s zegt:

  Weer het zoveelste bewijs dat integratie van moslims totaal maar dan ook totaal niet lukt.
  Ze wonen hier en werken of trekken uitkering maar hun roots liggen bij Erdogan. die zien ze als hun meester. En maar naar binnen halen die moslims, wat een ellende gaat dat hier worden , ik als ras echte Nederlander wil hier weg, Australie of Hongarije ik moet nog wat uitzoeken maar alles beter dan als eenling hier tussen de agressieve moslims

  Like

 20. Dat heb ik al een keer geschreven over de Turken, Rot dan op met je Turkse paspoort, na je Hollandse paspoort ingeleverd te hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s